Στο Cooking(&)Art

θα βρείτε ιδέες δικές μου, και όχι μόνο, για αγαπημένες συνταγές, ιδέες για το σπίτι και την διακόσμηση.

Ακολουθείστε την τέχνη της μαγειρικής και την μαγεία της δημιουργίας!!

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Μους Πορτοκάλι!


Μια εύκολη και δροσερή μους με το χρώμα και το άρωμα του πορτοκαλιού να στολίζουν το τραπέζι σας. Δροσερό επιδόρπιο που κλείνει ευχάριστα ένα γεύμα ή δείπνο. Δοκιμάστε τη.

Υλικά:

1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κρόκος αυγού
Ξύσμα πορτοκάλι (1 κουτ.γλ. περίπου)
90 γρ. ζάχαρη
2 φύλα ζελατίνης
10 ml Grand Marnier
Κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση
Βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε το κρόκο με τη ζάχαρη σε ξεχωριστό σκεύος.

Κατεβάζουμε το χυμό από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγού και ζάχαρης.

Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και τη προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η ζελατίνη (τουλάχιστον 2 ώρες).
Για να το σερβίρουμε γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί. Εγώ πρόσθεσα πάνω στη σαντιγί ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεμένο με ζάχαρη.

Μικρά μυστικά : Αυτά τα υλικά βγάζουν 2 μπολ μους
H συνταγή είναι του Pastry Chef, Christian Mende (με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις)


Καλή Επιτυχία!

13 σχόλια:

  1. πολυ δροσερη και μυρωδατη μους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Marion πολύ ωραία η κρέμα σου, έχω όμως ένα ενδοιασμό ως προς το ωμό του αυγού.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pansofix οντως είναι πολύ δροσερή και ελαφριά.

    Ξανθή κι εγώ με τα ωμά αυγά έχω ένα θεματάκι. Το ρίχνεις όμως στο ζεστό μείγμα του πορτοκαλιού και ψήνεται, οπότε νομίζω δεν έχει πρόβλημα.

    Καλό υπόλοιπο Κυριακής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμμμμμμμ τέλεια μους και θα μοσχομυρίζει!
    Στείλε ένα μπωλάκι
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Asteri καλημέρα
    Σ ευχαριστώ, όντως μοσχομυρίζει.
    Εξαφανίστηκαν τα μπωλάκια :).
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ ευχαριστώ πολύ ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ.
    Καλώς ήρθατε κι εσύ και η γυναίκα σου.Ελπίζω να βρει ωραίες ιδέες εδω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σου μαριον!μ'αρεσει πολυ το μπλογκ σου κι ακομη πιο πολυ οι συνταγες σου!εγινα αναγνωστρια σου!
    μιας κι εχουμε τα ιδια γουστα,[τεχνη και μαγειρικη] περνα κι απο το μπλογκ ου μια βολτα!
    ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες Eleni(a pink dreamer)και σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.
    Θα περάσω σίγουρα μια βόλτα στο blog σου.
    Θα τα λέμε συχνά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωωω... με βάζεις σε πειρασμό!
    και μοσχοβολάει πορτοκάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλως ήρθες Betty :)
    Πειρασμός αλλά γλυκός όμως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Μάριον!!Τέλεια η μους!!Λατρεύω το πορτοκάλι και σίγουρα θα την δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευα να την δοκιμάσεις
    Είναι ελαφριά και νόστιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...