Στο Cooking(&)Art

θα βρείτε ιδέες δικές μου, και όχι μόνο, για αγαπημένες συνταγές, ιδέες για το σπίτι και την διακόσμηση.

Ακολουθείστε την τέχνη της μαγειρικής και την μαγεία της δημιουργίας!!

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Φιλέτο Πέρκας με κρασί στο φούρνο !!

Ελαφρύ & πολύ νόστιμο φαγάκι !




Υλικά:

Φιλέτο πέρκας (4-5 κομμάτια - φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
Σκόρδο (3-4 σκελίδες)
Μαϊντανός
2 μέτρια καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ. Να καλυφθεί όλο το πυρέξ.
Επίσης μπορείτε να βάλετε και πιπεριές (πράσινες, κόκκινες κλπ) για περισσότερο άρωμα.

Πάνω από το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ροδέλες του καρότου. Βάζετε όσο θέλετε.
Από πάνω βάζετε το φιλέτο της πέρκας, που το έχετε αλατοπιπερώσει.

Ρίχνετε από πάνω λίγο κρεμμύδι και το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το κρασί.

Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160C για περίπου μια ώρα.
Κατά διαστήματα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγητό μας αν έχει αρκετό ζουμάκι.
Δεν αργεί να ψηθεί.


Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο να πάρει λίγο χρώμα το ψάρι.


Μικρά μυστικά:
Η ιδέα της συνταγής αυτής είναι να μαγειρευτεί η πέρκα με το κρασί και να μην προσθέσουμε νερό. Γίνεται νοστιμότατη και το κρασί δίνει ωραία γεύση στο ψάρι και το τρώνε μικροί – μεγάλοι.

Τώρα για την δοσολογία του κρασιού υπολογίστε περίπου 2-2,5 φλ. τσαγιού. Θα το δείτε με το μάτι. Δεν είναι ανάγκη να καλυφθεί το φιλέτο με το κρασί, αλλά να υπάρχει αρκετό να βράσει το ψάρι και να μελώσουν τα κρεμμύδια.
Μπορείτε να βάλετε ότι λευκό ξηρό κρασί έχετε. Εγώ την τελευταία φορά έβαλα ρετσίνα (Μαλαματίνα) που είχα ανοίξει στο ψυγείο και δεν την πίναμε. Εγινε εξίσου ωραίο το φαγάκι
.

Στο τέλος μένει με το λαδάκι και λίγο πολύ λίγο ζουμάκι. Αυτή τη φορά είχα κατεψυγμένο φιλέτο στο ψυγείο που έπρεπε να ''φύγει''.


Tην συνταγή αυτή την έκανε η φίλη & κουμπάρα μου και την δοκίμασα και μας αρέσει πολύ


Καλή Επιτυχία !!!

28 σχόλια:

  1. Μου τρέχουν τα σάλια!!
    Είναι κ η ώρα περίεργη!
    Πολύ καλή ιδέα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο φαγάκι Μαρία!!!
    Ελαφρύ και νόστιμο...
    Μια μερίδα παρακαλώ.....:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα ψάρικά και στα λαχανικά έχω αδυναμία, με το κρασάκι θα γίνεται μούρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πέρκα γίνεται τέλεια με λαχανικά στο φούρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραιο και ελαφρυ πιατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα ψαράκια όλο τον χρόνο είναι αγαπημένα..αλλά τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους!Πολύ ωραία η πέρκα και νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ιδέα το κρασί, θα το φτιάξω κάποια στιγμή στον άντρα μου! Ευχαριστούμεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι είναι κι η ώρα δύσκολη, πως να πω όχι σε μια μερίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λαχανικά την έχω κάνει πολλές φορές αλλά δεν την είχα μεθύσει!!!
    Την επόμενη φορά όμως θα την μεθύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ πως μ'αρεσει η περκα! συνηθως την κανω με σκορδο, μαιντανο και λαδι! καλη ομως η ιδεα σου να βαλω και κρασι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραίο φαγητάκι είναι αυτό, ποιος δεν θέλει μια μερίδα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένο ψάρι η πέρκα Μαρία μου...θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου ελαφριά εύκολη και γρήγορη!!!!

    Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * Χαρά σ ευχαριστώ :)


    * Νατάσα μου πάρε καιδύο μερίδες :)


    * Λίλα το κρασάκι του πάει πολύ


    * Κικη όντως η πέρκα είναι πολύ νόστιμη
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * Pansofix σε ευχαριστώ
    φιλιά


    * Ειρήνη συμφωνώ.. :)..βουρρρ για ψαράκια λοιπον


    * Ανεράιδα φτιάχτο και θα αρέσει πολύ. Και τα παιδιά θα το φάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Γαστερόπληξ κόπιασε για μεζεδάκι.


    * Ξανθή μέθυσέ την και θα δείς..χιχι.. παίρνει ωραίο άρωμα και αν ύπάρχουν και περίεργοι όπως σε μένα, δεν θα τους ''μυρίζει''


    * apinkdreamer - Ελένη δοκίμασέ την κι έτσι. Θα σου αρέσει
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * nostimia σε ευχαριστώ :))


    * Αλέκα μου νασαι καλά..σε ευχαριστώ .
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου αρέσει πολύ το κρασί στο φαγητό! Εξαιρετική η πρότασή σας για την πέρκα!!
    Καταχωρείται στα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ" :)
    Σημερινή μου ανακάλυψη το blog σας! Το καταχώρησα στο πλάι της κουζίνας μου
    Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραίο το πιάτο σου. Η πέρκα είναι πολύ νόστιμο ψάρι και με τα λαχανικά και το κρασάκι κάνει ένα φοβερό συνδυασμό.
    Σ'ευχαριστώ που πέρασες από το μπλογκ μου και για τα καλά σου λόγια.
    Καλή σου μέρα!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * gvarvakis ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.
    χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή.

    Θα τα λέμε και στην ωραιότατη κουζίνα σας συχνά.

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * my little expat kitchen - Μάγδα να σαι καλά.

    Θα τα λέμε σίγουρα :)

    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το έφτιαξα προημερών με φιλέτο μπακαλιάρου, αλλά, δυστυχώς, στην κατσαρόλα και, επίσης δυστυχώς, το φρέσκο φιλέτο διαλύθηκε. Την επόμενη φορά θα το προσπαθήσω όπως προτείνεις, στο φούρνο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλεια συνταγή!!! Ελαφριά και ότι πρέπει για τώρα το καλοκαιράκι....
    Η πέρκα είναι και απο τα αγαπημένα ψάρια των δικών μου, μιας και βαριούνται να καθαρίζουν τα άλλα :Ρ
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πω πω βρε Μαράκι τέλειο φαίνεται,φαντάζομαι από άρωμα και γεύση θα είναι τέλειο.Καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. * Marilia δοκίμασε το κι ετσι. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Το ''ξαπλώνεις'' πάνω στο κρεμμυδάκι το φιλέτο και γίνεται μούρλια.
    Καλό απόγευμα



    * ΕΥΗ κι εγω το προτειμω γιατι δεν εχει κοκκαλα και τα παιδια το τσακίζουν :)
    Σε ευχαριστώ :)



    * irini σ ευχαριστώ πολυ :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. και μ αρέσει η πέρκα !!
    Σ ευχαριστώ πολύ που έγινες μέλος στο blog, μου αρέσει πολύ το δικό σου.
    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. * Τaste Advisor - καλώς ήρθες κι εσύ

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    θα τα λέμε :)
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαράκι χθες το έφτιαξα! Υπέροχο φαγητάκι έχω να πω! Είχα το φιλέτο εδώ και καιρό και δεν ήξερα πως αλλιώς, εκτός από ψητό με ρίγανη, να το κάνω. Έγινε τέλειο και καθόλου ξερό! Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. NANTIA σε ευχαριστωω πολυ..

    Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε ετσι και που μου το είπες

    Νασαι καλά :) :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...