Γευστική απόδραση για θαλασσινές νοστιμιές

9:35:00 π.μ.



Οι μέρες μεγάλωσαν η άνοιξη μπήκε για τα καλά και το Πάσχα έφτασε.
Τα σαββατοκύριακα πλέον μας ξεσηκώνουν για βόλτες και εξορμήσεις στη φύση

Και τι πιο ωραίο από μια βόλτα στη θάλασσα. Ετσι λοιπόν μια ηλιόλουστη μέρα κατηφορίσαμε με δυο φίλες bloggers προς στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην Παλαιά Φώκαια στην Ψαροταβέρνα ''Το Λιμάνι''  να δοκιμάσουμε τα θαλασσινά μας, αλλά και να συζητήσουμε, για τί άλλο? Για φαί!! 

Το «Λιμάνι» μπορεί να αποτελεί για κάποιους  έναν γνώριμο γευστικό προορισμό της παιδικής ηλικίας. Για όσους δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί υπάρχουν πολύ και καλοί λόγοι, ανάμεσά τους και η φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού του. Στόχος της οικογένειας Κοψολαίμη είναι να φεύγει κάθε επισκέπτης ικανοποιημένος. Οι άνθρωποί του μεταφέρουν «την σκυτάλη της γεύσης» από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας τη λειτουργία του εστιατορίου από το 1980 στο γραφικό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας. 


Μας υποδέχθηκε η κα Κατερίνα Κοψολαίμη, η νεώτερη γενιά της οικογένειας, η οποία μας ενημέρωσε για την λειτουργία του καταστήματος.



Στο “Λιμάνι” θα βρείτε πάντα τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες τιμές και θα έχετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε τις εξαιρετικές του γεύσεις δίπλα στην θάλασσα. Παρόλο που βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη, το ειδυλλιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με την θέα της θάλασσας, δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεται κανείς  σε νησί!
 




Οι επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας είναι πάρα πολλές, εκτός από τους κλασικούς ψαρομεζέδες, (σαρδέλες ψητές, καλαμάρι τηγανητό, χταπόδι ξυδάτο, καραβιδόψυχα, αχινοσαλάτα, σαλάτα με βραστά λαχανικά κ.α.) μπορείτε να δοκιμάσετε αν θέλετε και κάποια κρεατικά. Στο “Λιμάνι” φροντίζουν καθημερινά με μεράκι να επιλέγουν φρέσκα υλικά από Έλληνες παραγωγούς, εποχής και άριστης ποιότητας. Αρκετά από τα λαχανικά που συνοδεύουν τα πιάτα είναι ολόφρεσκα, μαζεμένα από το περιβόλι των ιδιοκτητών.



Εμείς δοκιμάσαμε τους πεντανόστιμους γεμιστούς κολοκυθοανθούς, σουπιές με σπανάκι 




Και η χρήση των καλών πρώτων υλών φαίνεται και στην γεύση. Κι αυτό το διαπίστωσα σε όλα τα πιάτα όπως στα μύδια σαγανάκι με λευκή σάλτσα, που η γεύση του ήταν εξαιρετική, αλλά και στην τυροκατευρή  και μόλις έμαθα ότι τα τυριά που προμηθεύονται είναι από το Τυροκομείο Κωσταρέλου κατάλαβα. 


Τυροκαυτερή & Γαύρος μαρινάτος

Οι μερίδες χορταστικές, η χωριάτικη σαλάτα από τις πολύ καλές, χωρίς οικονομία στα  υλικά: το κομμάτι της φέτας ήταν μεγάλο. Αν και δεν την δοκιμάσαμε μιας και πήραμε τα βραστά λαχανικά.



Μπακαλιάρο Σκορδαλιά & Γαρίδες σαγανάκι
 


Μύδια σαγανάκι με λευκή σάλτσα

  Το “Λιμάνι” απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, όπου υπάρχει και αρκετός χώρος για πάρκινγκ. 

Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς για ν’ απολαύσει εκτός από το πλούσιο μενού, που διαθέτει με μεγάλη ποικιλία από μεσογειακές γεύσεις, και την υπέροχη θέα δίπλα στην θάλασσα. 





Για το τέλος θα απολαύσαμε το υπέροχο ραβανί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Σκέφτεστε καλύτερο κλείσιμο ενός γεύματος ? Οχι.  
Τώρα λοιπόν που ανοίγει ο καιρός κάντε μια βόλτα προς '' Το Λιμάνι'' στη Παλαιά Φώκαια και δεν θα το μετανοιώσεται.
Εγώ θα ξαναπάω μιας και άφησα κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να ''δοκιμάσω'' ;)



Fish Restaurant “To Limani” (52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής) Τηλ. 22910 41052 www.psarotaverna.com / info@psarotaverna.com
FB: To Limani
Instagram: psarotaverna











You Might Also Like

4 σχόλια

  1. πωπωπω, καλούδια!!όλα φαίνονται πεντανόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω πραγματικά Μάριον, οι φωτογραφίες μοιάζουν σαν να έχουν τραβηχτεί σε κάποιο νησί :)
    Τώρα που επιτέλους θα σταθεροποιηθεί ο καιρός και οι μέρες θα είναι προκλητικά ηλιόλουστες, τέτοιες γευστικές εξορμήσεις επιβάλλονται!
    Όλα τα πιάτα μοιάζουν προσεγμένα και το ραβανί στο τέλος κλέβει νομίζω την παράσταση!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφες φωτογραφίες! Έχουμε αφήσει εκκρεμότητες σίγουρα χιχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τυχερά κορίτσια!! Όλα φαίνονται πεντανόστιμα και μας ανοίξατε την όρεξη!! Πάντα τέτοια!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή