Νιόκι με πέστο βασιλικού / Basil Pesto Cnocchi

10:37:00 μ.μ.


Πρώτη ανάρτηση της σεζόν μετά τις διακοπές. Οχι ότι τέλειωσε το καλοκαίρι. Αλλωστε το έχουμε πει: οι καλύτερες διακοπές είναι το Σεπτέμβρη.

Αφού λοιπόν γυρίσαμε με το καλό, έχουν εμφανισθεί ένα σωρό δουλειές και ανακατάξεις, τρεξίματα και γενικά καμία διάθεση να περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα.

Γι αυτό ο μήνας Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας με εύκολες συνταγές, απλές, γρήγορες και νόστιμες. Ενας μήνας #easycooking.


Γι αυτό το φαγητό δεν θέλετε πάνω από 5 λεπτά μαγείρεμα. Ισως και λιγότερο μια και τα νιόκι θέλουν μαγείρεμα πολύ λίγο. Τώρα αν δεν έχετε νιόκι ή πέστο βασιλικού, εντάξει... υπολογίστε και τον χρόνο που θα πάτε στο σουπερ-μαρκετ να τα πάρετε. Αλλά αυτό ειναι δικό σας θέμα. Πάντως μέσα σε 10 λεπτά έχετε στρώσει ήδη τραπέζι.



Τώρα αν έχετε δικό σας πέστο ή φτιάξετε τα δικά σας νιόκι, σας βγάζω το καπέλο!!!
Αλλά είπαμε, εύκολο μαγείρεμα για τον Σεπτέμβριο 😉




Νιόκι με πέστο βασιλικού / Basil Pesto Cnocchi
(συνταγή από Spring Book, Goodhouse keeping)

Υλικά
( για 6 μερίδες)

2 συσκευασίες νιόκι πατάτας των 500 γρ.
4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
400 γρ. μασκαρπόνε
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι - πιπέρι

βασιλικό ψιλοκομμένο
φλοίδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα νιόκι. Μαγειρεύουμε συμφωνα με τις οδηγίες. Τα νιόκι ανεβαίνουν στην επιφάνεια μόλις είναι έτοιμα. Δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο, 3-4 λεπτά.



Σε ένα μπωλ βάζουμε το μασκαρπόνε, το πέστο και τη πιπεριά κι ανακατεύουμε . Ρίχνουμε λίγο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Στραγγίζουμε τα νιόκι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα με το μασκαρπόνε και το πέστο κι ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε.



Σερβίρουμε στα πιάτα. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Στολίζουμε με φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο & φλοίδες παρμεζάνα.

Ετοιμο.



Μικρά μυστικά:

Αντί για καυτερή πιπεριά μπορείτε να βάλετε μπούκοβο. Εγώ έχω καυτερές πιπεριές σε βάζο με λάδι.









You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Καλώς ξαναμαζεύομαστε! Ωραιότατο "comfort food" πιάτο και πιστεύω πως το έντονο κι αρωματικό πέστο θα "μαλακώνει" από το μασκαρπόνε και η καυτερή πιπεριά θα δίνει την ένταση που χρειάζεται. Πολύ καλός συνδυασμός και πολύ ορεκτική φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μασκαρπόνε είναι πολύ αγαπημένο, το πέστο πολύ νόστιμο, όλα τα υλικά είναι εξαιρετικά.
    Πολύ ωραίο φαγητό Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή