Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο / Mini apple rose pies
11:39:00 μ.μ.
Συνάντηση & Βραβείο
Τσικνοπέμπτη σήμερα. Μπορεί να το έχετε τσικνίσει ήδη ή να συνεχίζετε να το τσικνίζετε. Με ότι έχει ο καθένας, δεν χρειάζονται πολλά: καλή διάθεση, καλή παρέα και λίγο κρασάκι. Ναμαστε καλά και του χρόνου.
Αυτά τα μηλοπιτάκια είναι πολύ εύκολα και πολύ όμορφα. Τριανταφυλλένια. Απόκριες είναι. Τα μηλοπιτάκια ντύθηκαν τριαντάφυλλα.. γιατί όχι?
Στολίζουν το τραπέζι του πρωϊνού σας, του απογευματινού καφέ σας, αλλά μπορεί άνετα να το κεράσετε σε μια επίσκεψη.
Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη (από το Πρωϊνό μου). Εχω κάνει αρκετές συνταγές του και θα κάνω. Όλες έχουν επιτυχία (από αυτές που έχω κάνει βέβαια). Μου αρέσει ο τρόπος που μαγειρεύει, είναι ένα νέο παιδί με γνώσεις που κάθε φορά δίνει και ένα μικρό tip-μυστικό.
Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας (γίνονται 16 μηλοπιτάκια)
4-5 μήλα
λίγο βούτυρο
καστανή ή μαύρη ζάχαρη
κανέλα
Για το βράσιμο των μήλων:
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τα βάζουμε ζεστά στη σφολιάτα γιατί θα λιώσει.
Στη συνέχεια βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πρέπει να είναι κρύο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες. Κάθε φύλλο σφολιάτας βγάζει 8 μηλοπιτάκια. Με τα δυο φύλλα θα έχετε 16 μηλοπιτάκια.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κανέλα.
Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε σφικτά (όσο μπορούμε).
Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές κρύο σιρόπι.
(ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλετε).
Μόλις κρυώσουν αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μικρά μυστικά :
- Αν θέλετε μόλις τα τυλίξετε ρίχνετε από πάνω λίγο τριμμένο γαρύφαλο.
- Την επόμενη μέρα τα ζεσταίνετε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά τρώγονται και κρύα.
- Τα μήλα τα βράζουμε λίγο να μαλακώσουν για να μπορέσουμε να τα ''διπλώσουμε'' με την σφολιάτα.
- Μπορεί λίγο να σας κολλήσουν στις θήκες γιατί ίσως βγεί λίγο ζάχαρη απ' έξω και θα έχει καραμελώσει. Με ένα μαχαίρι τα ξεκολάτε λίγο από τα τοιχώματα.
Oλοι πλέον ξέρετε για την συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή που οργάνωσαν με πολύ επιτυχία η Νίκη και η Βιβή. Δεν έχω να πω πολλά εγώ, τα έχουν πει άλλωστε οι φίλες που ήταν εκεί, είδατε πολλές φωτογραφίες, μάθατε τι έγινε.
Να πω μόνο ένα μπράβο και από εδώ στη Νίκη & τη Βιβή, ότι περάσαμε πολύ ωραία, ξεχαστήκαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Eυχαριστούμε για τα αναμνηστικά δωράκια με τα γλυκά από τις Συνταγές της Καρδιάς(τις καριόκες της τσάκισα) και όλους όσους πρόσφεραν με πολύ αγάπη όλα τα δωράκια.
Και εις άλλα με υγεία λοιπόν.
Ευχαριστώ τη γλυκιά Μαρία του Mari Plateau για το ξεχωριστό και πολύ όμορφο βραβείο.
Τσικνοπέμπτη σήμερα. Μπορεί να το έχετε τσικνίσει ήδη ή να συνεχίζετε να το τσικνίζετε. Με ότι έχει ο καθένας, δεν χρειάζονται πολλά: καλή διάθεση, καλή παρέα και λίγο κρασάκι. Ναμαστε καλά και του χρόνου.
Αυτά τα μηλοπιτάκια είναι πολύ εύκολα και πολύ όμορφα. Τριανταφυλλένια. Απόκριες είναι. Τα μηλοπιτάκια ντύθηκαν τριαντάφυλλα.. γιατί όχι?
Στολίζουν το τραπέζι του πρωϊνού σας, του απογευματινού καφέ σας, αλλά μπορεί άνετα να το κεράσετε σε μια επίσκεψη.
Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη (από το Πρωϊνό μου). Εχω κάνει αρκετές συνταγές του και θα κάνω. Όλες έχουν επιτυχία (από αυτές που έχω κάνει βέβαια). Μου αρέσει ο τρόπος που μαγειρεύει, είναι ένα νέο παιδί με γνώσεις που κάθε φορά δίνει και ένα μικρό tip-μυστικό.
Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας (γίνονται 16 μηλοπιτάκια)
4-5 μήλα
λίγο βούτυρο
καστανή ή μαύρη ζάχαρη
κανέλα
Για το βράσιμο των μήλων:
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
Στη συνέχεια βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πρέπει να είναι κρύο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες. Κάθε φύλλο σφολιάτας βγάζει 8 μηλοπιτάκια. Με τα δυο φύλλα θα έχετε 16 μηλοπιτάκια.
Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε σφικτά (όσο μπορούμε).
(ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλετε).
Μικρά μυστικά :
- Αν θέλετε μόλις τα τυλίξετε ρίχνετε από πάνω λίγο τριμμένο γαρύφαλο.
- Την επόμενη μέρα τα ζεσταίνετε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά τρώγονται και κρύα.
- Τα μήλα τα βράζουμε λίγο να μαλακώσουν για να μπορέσουμε να τα ''διπλώσουμε'' με την σφολιάτα.
- Μπορεί λίγο να σας κολλήσουν στις θήκες γιατί ίσως βγεί λίγο ζάχαρη απ' έξω και θα έχει καραμελώσει. Με ένα μαχαίρι τα ξεκολάτε λίγο από τα τοιχώματα.
Oλοι πλέον ξέρετε για την συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή που οργάνωσαν με πολύ επιτυχία η Νίκη και η Βιβή. Δεν έχω να πω πολλά εγώ, τα έχουν πει άλλωστε οι φίλες που ήταν εκεί, είδατε πολλές φωτογραφίες, μάθατε τι έγινε.
Να πω μόνο ένα μπράβο και από εδώ στη Νίκη & τη Βιβή, ότι περάσαμε πολύ ωραία, ξεχαστήκαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Eυχαριστούμε για τα αναμνηστικά δωράκια με τα γλυκά από τις Συνταγές της Καρδιάς(τις καριόκες της τσάκισα) και όλους όσους πρόσφεραν με πολύ αγάπη όλα τα δωράκια.
Και εις άλλα με υγεία λοιπόν.
Ευχαριστώ τη γλυκιά Μαρία του Mari Plateau για το ξεχωριστό και πολύ όμορφο βραβείο.
45 σχόλια
Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion καλή Τσικνοπέμπτη να περνάς και του χρόνου!
Υπερβολικά προκλητικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Μαρία καλημέρα!Τα σφολιατάκια με το μήλο τα έχω κάνει και εγώ,είναι πολύ νόστιμα και ευπαρουσίαστα βεβαίως-βεβαίως.:)..Όλγα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τα μηλοπιτάκια είναι τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμφανίσιμα και πολύ νόστιμα φαντάζομαι.
Τα βραβεία τα αξίζεις πραγματικά και συγχαρητήρια.
Φιλιά, καλό Σ/Κ.
Πω πωωω Marion είναι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από νόστιμα είναι και πολύ εμφανίσιμα!
Φιλάκια!
Πολυ ομορφα μηλοπιτακια και σιγπυρα πεντανοστημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις κάνει εξαιρετική φωτογράφιση στα μηλοπιτάκια σου! Ωραία πιατάκια και γενικώς όλο το στήσιμο!
Επιπλέον μου άρεσε πολύ η εισαγωγή σου! Ότι λόγω αποκρεών τα μηλοπιτάκια ντύθηκαν τριαντάφυλλά!! χαχα Πολύ πετυχημένο!
Ναι είναι μια εύκολη, γρήγορη και φαντάζομαι πολύ γευστική συνταγή. Ιδανική για καφέ και για δώρο σε φίλη!
Μπράβο σου!! Φιλιά πολλά!!!!
Πολύ ευπαρουσίαστα τα μηλοπιτάκια σου Μάριον και μέσα στο αποκριάτικο κλίμα των ημερών!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω με τη Χρυσαυγή, ωραίο στήσιμο και αυτά τα πιατάκια είναι πολύ κομψά!
Φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!
Τρελλαίνομαι για μηλόπιτες, μηλοπιτάκια, τάρτες μήλου και γενικότερα ότι έχει μήλο. Πολύ πρωτότυπη παρουσίαση Μάριον εκτός από νόστιμα είναι και πολύ ιδιαίτερα σε παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απίθανα!!!Πανέμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκίζουν!Με το που τα είδα τα ερωτεύτηκα!!!Δεν το είχα σκεφτεί και θα τα κάνω σίγουρα γιατί αρέσουν πολύ εδώ!!!Καλό Σαβ/κο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Αγγελική Ν - Nασαι καλά Αγγελική μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Ξανθή - πολύ μου άρεσε το σχολιό σου..χιχι.
τα φιλιά μου
*Ολγα - δεν είναι πολύ ωραία? Απ' όλες τις απόψεις :)
Φιλιά
* Mari - Μαρία μου είναι πεντανόστιμα.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ
Φιλιά
* EΛΕΝΑ - Από έξω εμφάνιση και από μέσα νοστιμιά..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω πολύ
* Ελπινίκη - Νασαι καλά, ευχαριστώ
Φιλιά
* Χρυσαυγή μου όλα προσαρμόζονται στο κλιμα των ημερών..χιχι. Αφού δεν ''ντύθηκα'' εγώ για τις Απόκριες. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το πιατάκι είναι προίκα της μαμάς από το γάμο της 40 χρόνια και... Βέβαια τα έχει ''παντρεψει'' τα περισσότερα, κοινώς τα έχει σπασει χιχι. Οτι προλαβαίνω τα μαζεύω.
Είναι πολύ νόστιμα και για όλες τις ώρας.
Τα φιλιά μου :))
* Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ να βγάζω καλές φωτογραφίες. Αλλο ένα κόλλημα μαζί με την μαγειρική χιχι..
Οπως είπα και στη Χρυσαυγή τα πιατάκια αυτά είναι πολλών χρόνων της μαμάς.. Μου αρέσουν πολύ.
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο
* Κατερίνα αμα σου αρέσει το μήλο γενικά θα σου αρέσουν και αυτά..είναι και εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ
Φιλια :)
* ΕΛΕΝΗ - σε ευχαριστώ πολύ :)
* eleni - Δοκίμασέ τα, θα τα ερωτευθείς ακομα πιο πολύ.
Νασαι καλά, ευχαριστώ.
Φιλιά
Απίθανα είναι Μάριον!!! Υπέροχα θα τα φτιάξω σίγουρα! Φιλάκια καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Marion, καλώς σε βρήκα. Πολύ ωραίο το blog σου, το πρόσθεσα στη λίστα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν πολύ τα μηλοπιτάκια σου-μια υπέροχη πρόταση.
καλό σου βράδυ.
Μάριον, συγχαρητήρια, τα έκανες πανέμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις τι θα μου άρεζε να προσθέσω, λίγες ξανθές σταφίδες!
Σ΄ευχαριστώ για την συνταγή!
Σου εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Φιλάκια
* Eri - σε ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιαξτα και θα με θυμηθείς
Φιλιά
* Ηelen Gr - Καλώς ηρθες. Χαιρομαι που σ αρέσει το blog μου.
Ελπίζω να τα λέμε συχνα
:)
* Μαγδα σε ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω σκέφτηκα να βαλω σταφίδες, αλλά το ξεχασα στη δευτερη φουρνιά.
Την επόμενη πουθα τα φτιάξω θα βάλω.
Σε ευχαριστω πολύ
Φιλιά
mmmm...λατρεύω μηλοπιτάκια!! ΄,οτι πρέπει για μετά το τσίκνισμα! φιλάκια και καλό σ/κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλως σε βρηκα μαριον με τις "λιγουρευτικες" συνταγες σου! θα δοκιμασω καποιες απ'αυτες σιγουρα! μπορεις να περασεις κ εσυ απ'το blogoσπιτακι μου να τα λεμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήUna gran receta me encantó quiero elaborarla pronto,perfecta y linda,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήκοριτσάκι μου,πολύ πολύ σ' ευχαριστώ πρώτα για τη παρουσία σου στη παρέα μας και μετά για τα καλά σου λόγια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τα μηλοπιτάκια σου,δεν έχω λόγια...
πολύ μου άρεσε ο τρόπος σερβιρίσματος,την ίδια εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να δώσουμε και σε τυροπιτάκια και λοιπά - πιτάκια με τη σφολιάτα...
ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση...
φιλιά Κυριακάτικα...-:))
Με προκαλούν να τα φτιάξω. Μου άρεσε η τεχνική του διπλώματος με το μήλο ενδιάμεσα και πιστεύω ότι θα αρέσουν πολύ σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Pela - σε ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Fotini - καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ.
Θα τα λέμε συχνά
Νασαι καλά
* Rosita - Gracias rosita. Buena semana para :)
* SpirToKoyto - Βιβή μου να σαι καλά και πάντα με τόση ζωντάνια και χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σφολιάτα έχει πολλές δυνατότητες και όλες ωραίες.
Φιλιά
* Κική μου δοκίμασέ τα σίγουρα θα άρέσουν σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και έλεγα ποια χρυσοχέρα έφτιαξε αυτά τα τέλεια μηλοπιτάκιααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω να τα τσα-κί-σω!!
Καλή εβδομάδα Μαράκι μου!!!
Άργησα να τα πάρω χαμπάρι τούτα τα μηλοπιτάκια, μας τσάκισε ο πυρετός βλέπεις... Ε
ΑπάντησηΔιαγραφήίναι πραγματικά πολύ όμορφα στην εμφάνιση, καλά λέω πως η μαφφινιέρα κάνει θαύματα, καλή μου Marion.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΦΙΛΙΑ!!
* Eυα μου σε ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή(αυτά δεν τα είχα φτιάξει στη συνάντηση..ειχα κανει κεκάκια λεμονιού)
ΦΙλιά
* Penelope - σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά. Ελπίζω να αναρρώσατε.
Φιλιά
* fotolabida - Ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
Marion , πέρασε, αν θέλεις, κι από εμένα, ένα παιχνιδοβραβείο σε περιμένει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!
Καλέ τι νοστιμιές είναι αυτές ; αυτά τα μηλοπιτάκια πρέπει να είναι μούρλια ...καλώς σε βρήκα ...φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφή* Helen Gr - ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* Effie's Sweet Home Designs - Effie σε ευχαριστώ πολύ, καλώς ηρθες. Χαίρομαιπου σου αρέσουν οι συνταγες μου. Θα τα λεμε :)
* Mαρια καλώς ήρθες στο blog μου, σε ευχαριστώ πολύ :)
Φαινονται νοστιμότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουκέτο με μηλοπιτάκια... τρελαίνομαι στην ΙΔΕΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή ..
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ .ΚΑΛΑ Ε ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΥΛΟΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα μηλοπιτάκια και πολύ χρήσιμες οι φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleiooooo!!!!!Tα θελω ολα και τωρα!!!!φαινονται τοσο λαχταριστα και αφρατα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη συνεχειαααα
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασε από το blog μου, μια πρόσκληση σε περιμένει!
Φιλάκια!
Excelente receta luce absolutamente deliciosa y maravillosas fotos,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σελίδα σου είναι πραγματικά υπέροχη, με έξυπνες και πρωτότυπες προτάσεις!!! Μπράβο, ελπίζω να τα λέμε συχνά! Φιλία
ΑπάντησηΔιαγραφή