Muffins με φράουλες & γάλα αμυγδάλου / Strawberry Muffins with almond milk

9:29:00 π.μ.



Ελεγα να μην ξανακάνω κάτι γλυκό για λίγο καιρό. Παραφάγαμε από όλα τα είδη αυτές τις μέρες. Αλλά επειδή είχαν μείνει λίγες φράουλες τις οποίες κανείς δεν έτρωγε σκέφτηκα να κάνω κάτι σε κεικ. Μετά βρήκα αυτή τη συνταγή για muffins.



Λεω δεν βαριέσαι...12 muffins τι είναι? Τίποτα δεν είναι 😂
Είχα και γάλα αμυγδάλου που πήρα λόγω της νηστείας για πρώτη φορά και είχε ξεμείνει κι αυτό (το οποίο μου  αρέσε αρκετά).



Και τα έφτιαξα όπως βλέπεται. Όπως είπα πιο πάνω, τίποτα δεν ήταν μιας και εξαφανίσθηκαν. Είναι τα πιο ωραία muffins που έχω φτιάξει τελευταία. Έτσι νομίζω εγώ δηλαδή 😊. Γιατί ήταν νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα. 



Θα μπορούσα να τα γαρνίρω και με μια ωραία δροσερή σαντιγί από πάνω αλλα δεν ήθελα να τα φορτώσω. Αν θέλετε τα συνοδεύεται με λίγη σαντιγί δίπλα.

Προβλέπεται σύντομα η επανάληψή τους.




Muffins με φράουλες & γάλα αμυγδάλου / Strawberry Muffins with almond milk
(αρχική συνταγή από εδώ)


Υλικά
(για 12-16 muffins)


320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν παουντερ
1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρικής
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
115 γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει)
130 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
110 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
120 γρ. γάλα αμυγδάλου (ή κανονικό)
150 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το  φούρνο στους 180 C. Bάζουμε σε μια θήκη για muffis τα χαρτάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι.

Κλείνουμε το μίξερ ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, διπλώνοντας με μια σπάτουλα το μείγμα ελαφριά, εναλλάξ με το γάλα αμυγδάλου.




Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, ρίχνουμε τις ψιλοκκομένες φράουλες, πάλι διπλώνοντας με τη σπάτουλα το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα στη θήκων για muffins που έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια.
Γεμίζουμε μέχρι επάνω.




Ψήνετε 20 λεπτά ή να πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα muffins στην επιφάνεια. Ελέγχουμε βάζουμε μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχουν ψηθεί.

Μόλις γίνουν βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.




Μικρά μυστικά:

Γάλα μπορείτε να βάλετε και το κανονικό. Εγώ είχα γάλα αμυγδάλου κι επειδή η αρχική συνταγή πρότεινε και εκχύλισμα αμυγδάλου, το οποίο σημείωνε ότι ταίριαζε, σκέφτηκα μιας και δεν είχα εκχύλισμα αμυγδάλου να βάλω το γάλα αμυγδάλου.

Επίσης γιαούρτι μπορείτε να βάλετε ελαφρύ ή με λιπαρά. Εγώ έβαλα με 2%.

Γεμίζουμε τις θήκες για τα muffins μέχρι επάνω σχεδόν. Εγώ τα γέμισα όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες. Ισως έπρεπε να βάλω λίγο ακόμα να μοιράσω το μείγμα, γιατί βγήκαν 12 muffins και άλλα 4. Σύνολο 16 muffins. 

Πριν ψηθούν μπορούμε να γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου.  







You Might Also Like

9 σχόλια

  1. Πολύ όμορφα και φωτογενή τα μάφινς που ετοίμασες Μάριον!
    Δείχνουν και φοβερά αφράτα!
    Μου αρέσει και η κάπως πιο ρομαντική φωτογράφιση!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπεροχα κ ακρως καλοκαιρινα !! αν κ δν εχω συνηθισει τις φραουλες στο κεικ πιστευω θα ειναι πολυ νοστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν τις είχα ξαναδοκιμάσει σε κεικ. Αλλα ειναι ωραίες ;)

      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  3. Καλέ δεν έγραψα εγώ; Τόσες μέρες τα βλέπω και ξελιγουριάζω :)
    Τέλεια είναι, αφράτα ζουμερά! Συμφωνώ για τη σαντιγί, δε χρειάζεται!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Μαρία :)
      ναι τελικά η σαντιγί είναι περιττή γιατί από μόνα τους είναι νοστιμα

      :)

      Διαγραφή
  4. Αχχχ Μάριον πολύ μου αρέσουν με τις φραουλίτσες τους μέσα!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφράτα με αγαπημενες φραουλες στο εσωτερικό!
    Μπραβο σου

    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωχχχχχχ και τις λατρεύω τις φράουλες... φαντάζομαι και με το γάλα αμυγδάλου η μυρωδιά θα είναι παραπάνω από υπέροχη! Και τι όμορφες φωτογραφίες Μάριον μου! Πολλά φιλιά!

    www.artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe