Αυγοσαλάτα / Egg Salad
11:00:00 μ.μ.Αν σας έμειναν κόκκινα αυγά και δεν σκοπεύετε να τα φάτε αλλιώς, μια αυγοσαλάτα είναι ότι πρέπει.
Εννοείται πως μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς τα κόκκινα αυγά του Πάσχα και να βράσετε άλλα για να την κάνετε.
Εμένα μου έμειναν κι επειδή δεν προβλεπόταν να τα φάμε έγιναν μια ωραία αυγοσαλάτα.
Είναι ωραίο συνοδευτικό, να γεμίσετε το φρέσκο ψωμάκι σας για το κολατσιό του γραφείου ή απλά να την δοκιμάσετε σκέτη.
Αυγοσαλάτα / Egg Salad
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 καρότο
3-4 αυγά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. γλ. μουστάρδα dijon
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο (1 κουτ. σούπας περίπου)
κάπαρη (1 κουτ. γλ.)
1 κουτ. σούπας άνηθο (ή περισσότερο)
αλάτι - πιπέρι
1 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες & το καρότο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες & το καρότο σε κομματάκια, βάζουμε την κάπαρη και το αγγουράκι, τον άνιθο & το κρεμμύδι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο & το ξύδι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μικρά μυστικά:
Κάπαρη & αγγουράκι τουρσί μπορείτε να βάλετε περισσότερο ή λιγότερο.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
4 σχόλια
Καλησπέρα Μάριον και χρόνια πολλά! Είναι υπέροχη η αυγοσαλάτα ...ένα γεύμα από μόνη της. Προσωπικά την λατρεύω και την έφτιαξες τέλεια αν κρίνω από τις φωτό και τα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Χρόνια πολλά Κική μου :)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστω πολύ, είναι όντως γεύμα απο μόνη της.
Φιλιά :)
Τι νόστιμη που είναι! Ένα σαντουιτσάκι με αυτή τη σαλάτα είναι ότι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι όμορφες φωτογραφίες! Φιλάκια!
Κι εγώ σε σάντουιτσ την λιγουρεύομαι πιο πολύ ;) ..χιχι
ΔιαγραφήΣ ευχαριστωωωω
Φιλια