Μπισκότα με μέλι & καρύδια / Honey Cookies with walnuts

8:42:00 μ.μ.




Η πρώτη ανάρτηση είναι γεγονός. Ε ναι!!! Κάλιο αργά... παρά αργότερα 😜

Και είναι γλυκιά και μελένια. Αν και ήθελα να βάλω άλλη ανάρτηση, εν τούτοις αυτά τα μπισκοτάκια με κέρδισαν.



Είναι εύκολα & πεντανόστιμα. Και κυρίως με τρια βασικά υλικά: μέλι, βούτυρο & αλεύρι.
Αρωματισμένα με πορτοκάλι και τραγανά με το καρύδι.

Φαντάζομαι πως ωραία θα είναι και με αμύγδαλο. Θα το δοκιμάσω κι αυτό 😉




Μπισκότα με μέλι & καρύδια / Honey Cookies with walnuts
(συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ)


Yλικά

125 γρ.βούτυρο (αγελαδινό) λιωμένο ελαφρώς
175 γρ. φλιτζάνι μέλι
190 γρ. φλιτζάνια αλεύρι (γοχ)

ξύσμα από ένα προτοκάλι
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού (ή βανίλια) (προαιρετικά)


ψιλοκομμένα καρύδια (μια χούφτα) &
μερικά επιπλέον για στόλισμα 

 
Εκτέλεση
 

Χτυπάμε στο μιξερ το λιωμένο βούτυρο με το μέλι να ενσωματωθούν καλά.
Αν το μέλι είναι παγωμένο κι οχι τόσο ρευστό, το ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.




Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρυδιά και ανακατεύουμε. Η ζύμη θα είναι μαλακή.






Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μισή ώρα.


Προθερμαίνουμε το βούρνο στους  180 βαθμούς C.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης (ισα με ένα κουτ. γλ.) τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς από πανω, βάζοντας το καρύδι.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (σηκώνουμε προσεκτικά ενα μπισκότο να δουμε αν έχει πάρει χρώμα από κάτω).




Μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν.




Μικρά μυστικά:
  • Μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση και την μισή να την βάλετε κατάψυξη, για να την χρησιμοποιησετε όταν θα θέλετε
  • Η δόση αυτή μου έβγαλε 19 μπισκότα.
  • Μέσα στη ζύμη βάζετε όσα καρύδια θέλετε. Αν βάλετε και από πάνω το μισό καρυδάκι τότε μια χούφτα μέσα είναι αρκετή.
  • Με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε τη ζύμη για να είναι ολα τα μπισκότα στο ίδιο μέγεθος. Μπορούμε να κάνουμε τη ζύμη σε ρολό και να κόψουμε με μαχαίρι στρογγυλά μπισκότα. Εκανα κάποια κι εγώ έτσι (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες)




You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Ότι περιέχει ξηροκάρπι και είναι στη μορφή μπισκότου ή αρτοσκευάσματος γενικά, για μένα αποτελεί "εθισμό" Μάριον!!!
    Μέλι,καρύδια, βούτυρο και πορτοκάλι... νομίζω πως θα είναι ακαταμάχητα τα μπισκότα σου.
    Χαιρετισμούς πολλούς σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια συνταγη! Την προωθώ στις φίλες να την φτιάξουν και να με κεράσουν lol :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι πως θα μοχομύριζε η κουζίνα όσο τα έψηνες! Πολύ ωραία και εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα! Φαντάζομαι το μέλι και το καρύδι θα κυριαρχούν. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα με ζεστό τσάι και τέτοια μπισκότα θα είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσουν πολύ τα μπισκότα σου γιατί δεν έχουν ζάχαρη, και μαζί με τα αγαπημένα καρύδια είναι διατροφικά μια πολύ καλή επιλογή που τις χρειαζόμαστε πολύ.
    Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπεροχα μπισκοτα ! μ αρεσει τοκαρυδι στο ντεκορ και τα υλικα απλα κ υγιεινα ! οτι πρεπει για βουτια στον καφε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή