Εύκολα ντόνατς στο φούρνο / Easy Baked Donuts

8:16:00 μ.μ.



Το ότι παλεύω μια βδομάδα σχεδόν να γράψω την ανάρτηση δεν είναι ψέμα. Τα ντόνατς φαγώθηκαν και τώρα αξιώθηκα να την γράψω.
Νομίζω πως περίμενα να πλησιάσει το σ/κ, ώστε να μείνετε μέσα στο σπίτι και να τα φτιάξετε. Χιόνι λεει θα έρθει, ιστορική κακοκαιρία, μαμουθ θα εμφανισθούν ξανά. Μην το πάρετε και στα σοβαρά γιατί βλέπω να απογοητευόμαστε.




Μικρά ντόνατς, λίγο διαφορετικά σε σχήμα από τα συνηθισμένα. Mπορούν να γίνουν εννοείται στις ειδικές φόρμες για ντονατς με την τρύπα στη μέση. Εγώ τα έβαλα σε μικρές θήκες σιλικόνης, γιατί δεν έχω φόρμα για ντονατς. Ισως τη μόνη φόρμα που δεν έχω...ω ναι!!! Δεν ξέρω πως συνέβει, αλλά είναι γεγονός 😜



Αυτά τα ντόνατς είναι εύκολα και τρώγονται γρήγορα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, στολίστε τα όπως θέλετε και απολαύστε τα. 




Εύκολα ντόνατς στο φούρνο / Easy Baked Donuts
 (αρχική συνταγή από εδω)

Υλικά

385 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπέικιν-παουντερ
1 κουτ. γλ. αλάτι
315 γρ. γάλα
80 γρ.  λιωμένο βούτυρο
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
 3 αυγά

κουβερτούρα λιωμένη

κας-κας
γλάσο ζάχαρης


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε τις θήκες για ντόνατς (αν έχουμε θήκη σιλικόνης δεν χρειαζεται)

Ανακατευουμε καλά τα υγρά υλικά (βούτυρο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.) σε ενα μπολ και τα στερεα ( αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπεικιν-παουντερ και το αλάτι) συστατικά σε ένα άλλο. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά στο μείγμα αλευριού κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μπορείτε να ανακατέψετε με το μίξερ ή με το συρμα όπως έκανα εγώ.




Αν θέλουμε βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την μύτη και γεμίζουμε τις θήκες. Διαφορετικά με το κουτάλι.

Γεμίζουμε τις θήκες (όχι όμως μέχρι πάνω), αφήνουμε λίγο  περιθώριο γιατί θα φουσκώσει ελαφρώς το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Στα 10 λεπτά τα κοιτάμε γιατί ανάλογα το φούρνο μπορεί να μην χρειασθεί άλλο ψήσιμο. Αν μπορείτε σηκώστε ένα να δείτε αν έχει πάρει χρώμα από κάτω.




Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια σχαρα να κρυώσουν.




Για την διακόσμηση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάτε το ντονατς μέσα γυρω-γυρω να καλυφθεί η επιφάνεια. Πριν σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα τελείως πασπαλίζουμε με τα κας-κας.



Για το γλάσο ζάχαρης βάζουμε 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχρη σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε λίγο  χυμό από σαγκουίνι (για το χρώμα ή νερό). Ρίχνουμε την κουταλιά και ανακατεύουμε τη ζάχαρη και ανάλογα τι σύσταση θέλουμε να έχουμε προσθέτουμε οσο χυμό χρειάζεται. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το γλάσο ζάχαρης και είτε το αφήνουμε έτσι είτε τα στολίζουμε με κας κας.






Ακόμα μπορούμε να τα ανοίξουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε, πραλίνα, μαρμελάδα κλπ.





Μικρά μυστικά:

 Γίνονται στις κλασσικές θήκες των ντονατς με την τρυπα στη μέση. Αλλα επειδή δεν ειχα, χρησιμοποίησα μια θηκη σιλικόνης που είχε μικρές υποδοχές, καθώς επίσης και θήκες μικρές σιλικόνης για μαφινς. Ετσι βγήκαν ...... ντονατς.

Με αυτές τις μικρές θήκες (κάποια μικρά & λίγο πιο μεγάλα) βγήκαν περίπου 28 κομμάτια.

Μετά την δεύτερη μέρα σκληραίνουν λίγο, αλλά δεν νομιζω να μείνουν παραπάνω.




You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πω πω τα ντόνατς με το σοκολατένιο γλάσο είναι πραγματικά αξιοζήλευτα!
    Ο καιρός είναι ότι πρέπει για φουρνίσματα πάντως :) έχω ήδη φτιάξει 2 μεγάλα ταψιά μπισκότα και σκέφτομαι τι άλλο θα κάνω αργότερα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Marion, είναι πολύ όμορφα! Τα προτιμώ έτσι μικρά γιατί κάνουν και για κέρασμα ή για μια γλυκιά μπουκίτσα σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Νομίζω πως αν οι πεινασμένοι πιγκουίνοι ήξεραν ότι έχεις τέτοια στην κουζίνα σου, θα σου χτυπούσαν την πόρτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιόνια πάντως δεν είδαμε ;)
    Πολύ ωραία και εύκολα τα ντονατμαφινάκια. Και σιγά μη μείνουν δεύτερη μέρα χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααααααα χτυπησες φλεβα! κ ντοντας και φουρνος αρα θα τρωω χωρις τυψεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή