Ψωμί γεμιστό με τυριά / Stuffed bread with cheese

3:42:00 μ.μ.



Περίεργο καλοκαίρι το φετινό, όπως περιέργη είναι μέχρι στιγμής όλη η χρονιά. Ελπίζω οι επόμενοι μήνες να είναι χαλαροί, αδιάφοροι και χωρίς ενδιαφέρον. Εκεί έχουμε φτάσει, να αποζητάμε τη ρουτίνα του ΄΄τίποτα΄΄ να ηρεμήσουμε λίγο.



Ηρθε και η ζέστη, ο καύσωνας και μας αποτελείωσε. Θα μου πεις καλοκαίρι είναι..ναι αλλά οι 40 βαθμοί Κελσίου είναι πιο ευχάριστοι όταν είσαι διακοπές, δίπλα στο κύμα.. Ολοι το ξέρουν αυτό!!!!

Οσοι απολαμβάνεται τη θάλασσα κάνετε το καλύτερο. Και φυσικά τι θέλουμε στη θάλασσα? Φαγητό. Το εύκολο φαγητό χωρίς πολλά πολλά. Τι καλύτερο από ένα ψωμοτύρι.



Το φτιάχνεις νωρις το πρωί με τη δροσούλα και το παίρνεις μαζί σου στη θάλασσα 😉
Στο τσακίρ κέφι κόψε και μια ντομάτα. Αυτό και έχεις το καλύτερο γεύμα.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού (χωρίς απρόοπτα) 💜



Ψωμί γεμιστό με τυριά / Stuffed bread with cheese
(αρχική συνταγή από Cook Book)


Υλικά

250 γρ. αλεύρι
8 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
ξύσμα από 1 λεμόνι

Γέμιση
1/3 φλιτζανιού τριμμένη φέτα (100 γρ. φέτα)
2/3 φλιτζανιού κασέρι (μαζί με γκούντα ή edam, περίπου 150 γρ.)


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ μαζί με 1 κουτ. σ. αλεύρι, τη ζάχαρη & τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθούν,
Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί).



Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, το 1 αυγό και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε και μόλις ενωθούν τα υλικά ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
.


Ανοίγουμε τη ζύμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Ρίχνουμε τα τυριά σε όλη την επιφάνεια & τυλίγουμε σε ρολό & σχηματίζουμε ένα στεφάνι.



Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (ή σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.



Μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος, η ζύμη μας έχει φουσκώσει πάλι.

Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό & γάλα
 (αν θέλουμε το αλείφουμε με ένα κρόκο αραιωμένο με 1 κουτ. γλ,  νερό)

Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά (μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στην επιφάνεια & στο βάση)




Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.



Μικρά μυστικά

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυριά θέλουμε πάντα σε συνδυασμό με κάποιο που λιώνει

Εγώ την επιφάνεια την άλειψα με νερό & γάλα. Δεν ήθελα να το ''βαρύνω'' με το αυγό.






You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Μμμ φαίνεται τέλειο! Αφράτο - αφράτο, αρωματικό με το ξύσμα λεμονιού και θα ταιριάζει υπέροχα με τα τυριά. Το απόλυτο κολατσιό για κάθε εποχή, για θάλασσα ή και βουνό!
    Καλή καλοκαιρινή συνέχεια εύχομαι, με όμορφες και δροσερές βουτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως έτσι όπως το περιγράφεις Εφη.
      Σ ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια και σε σενα
      :)

      Διαγραφή

Subscribe