Χριστουγεννιάτικο Μπράουνι / Christmas Brownies

11:31:00 π.μ.


Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό. Από άλλους, όχι από εμένα 😁

Δεν προλαβαίνω να κάνω αυτά που έχω στο μυαλό μου. Τα περισσότερα θα μείνουν εκεί!!! Αλλη χρονιά θα αρχίσω από το καλοκαίρι, δεν γίνεται. 

Ειλικρινά θαυμάζω όσους ποστάρουν σχεδόν κάθε μέρα, στήνουν, φωτογραφίζουν, τραβάνε βίντεο, κάνουν live... (καλά όχι ότι είχα σκοπό να κάνω live 😄) Εγώ τις καθημερινές γυρνάω το απόγευμα και σωριάζομαι στον καναπέ. Με την απογευματινή κίνηση που κάνω να γυρίσω μία ώρα, σταμάτα-ξεκίνα, το περισσότερο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω πιτζάμες και να οριζοντιωθώ. Αντε κι ένα σούπερ-μάρκετ στο τσακιρ κέφι. Και μετά το 3ο εμβολιασμό ήμουν λίγο σε καταστολή, αλλά όλα καλά 😉

To σαββατοκύριακο περνάει χωρίς να κάνω αυτά που θέλω. Δεν προλαβαίνω... και να φανταστείς είμαστε μεγαλά παιδιά στο σπίτι. 


Το αποτέλεσμα είναι να σέρνω εδώ και μια βδομάδα (και παραπάνω..) μια ανάρτηση γι αυτό το φανταστικό μπράουνι. Πιστέψτε με είναι πολύ νόστιμο, ζουμερό κι αφράτο. Δεν εχει αυγό, αλλά μπορεί να γίνει και πιο υγιεινό, vegan (δες στα μικρά μυστικά πιο κάτω).

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε να το πάμε και για δώρο. Το στολίζουμε με ζαχαρωτά ή ακόμα και ζάχαρη άχνη.

Δοκιμάστε το 😏


Χριστουγεννιάτικο Μπράουνι / Christmas Brownies 

(προσαρμένη συνταγή από εδώ)


Yλικά

120γρ.  αλεύρι γοχ

150 γρ. καστανή ζάχαρη

55 γρ. κακάο 

1/2 κ.γλ. κανέλα

1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/3 κ.γλ. γαρύφαλο

1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

120 γρ.σάλτσα μήλου applesauce (βλ. στην εκτέλεση)

50 γρ. γάλα 

50 γρ. λιωμένο βούτυρο 

50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

1/3 φλιτζάνι ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερις, δαμάσκηνα, χουρμάδες ψιλοκομμένα)

1 βανίλια

διακοσμητικά ζαχαρωτά, πολύχρωμα κας-κας


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180C

Φτιάχνουμε την applesauce:

Παίρνετε ένα μηλαρακι (ανάλογα το μέγεθος, θέλουμε να έχουμε 120 γρ. applesauce), το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει, το λιώνεται με το πιρούνι. Δεν ρίχνουμε πολύ νερό, τόσο όσο για να βράσει. Το προσθέτουμε σταδιακά, δεν θέλουμε να έχει νερό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Στρώνουμε ένα ταψί τετράγωνο (20Χ20) με χαρτί ψησίματος. 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε έα μπολ, εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και τα αποξηραμένα φρούτα,  και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.



Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανάμεικτα φρούτα, κι ανακατεύουμε να πάνε ομοιόμορφα στο μείγμα.

Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη η στρώση. Στολίζουμε με μικρά ζαχαρωτά.


Ψήνουμε το μπράουνι για 25-30 λεπτά, όχι παραπάνω (ή κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι)


Μικρά μυστικά:

Για αποξηραμένα φρούτα μπορείτε να βάλετε κι αυτά τα έτοιμα τα κομμένα σε κυβάκια που υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ. Εγώ προτιμώ τα αποξηραμένα που παίρνω από ξηροκαρπάδικο. Εβαλα αποξηραμένα cranberries, δαμάσκηνα & χουρμάδες ψιλοκομμένους. Αλλά γενικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από αποξηραμένα φρούτα.

Αpplesauce δεν είχα, κι επειδή δεν είναι κάτι φοβερό δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Μήλο βραστό είναι 😁 μην σας ξεγελάει η ονομασία. 

Το brownie μπορεί να γίνει vegan, gluten free, dairy free. Αντικαθιστούμε το γάλα με φυτικό, το βούτυρο με λαδι καρύδας, τη καστανή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. 






You Might Also Like

1 σχόλια