Γαλοτύρι με μπούκοβο !
5:08:00 μ.μ.Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους για τις γλυκές ευχές σας για τον μικρό μου στην προηγούμενη ανάρτηση
Σήμερα έχει μια απλή συνταγή για συνοδευτικό σε ψητό κρέας. Για το ψητό αρνάκι είναι ότι πρέπει αν δεν θέλετε να φάτε το κλασσικό τζατζίκι με το σκορδάκι, αυτό είναι πολύ δροσερό. Ακόμα το σερβίρετε και για ντιπ. Πάντως εγώ το έφαγα σχεδόν όλο!
Γαλοτύρι με μπούκοβο
(Από το Cook Book, τεύχος Απριλίου 2011)
Υλικά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κατίκι Δομοκού
2 πιπεριές κέρατο
Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
Δυο-τρεις μέρες πριν το καταναλώσουμε ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κατίκι. Το βάζουμε σε ένα μπωλ που κλείνει και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρουμε ανακατεύουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει , με το γαλοτύρι.
Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο.
24 σχόλια
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ πολύ καλό!!!!!!!! Χρόνια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο!!!
Πολύ ωραίο, μου αρέσουν αυτού του είδους σαλατούλες-ντιπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Φιλιά!!!
Δροσερό και πικάντικο, πολύ καλό για .... ντιπάρισμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό βράδυ!
Χρόνια πολλά, θα δοκιμασθεί σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πάρα πολύ έτσι όπως το καταλαβαίνω, για σιγουριά θα το φτιάξω για να το καταλάβω καλύτερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
* Ξανθη - Νασαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* eleni - Χρόνια πολλα.
Καλό σ/κ και σε σένα
* ΕΛΕΝΗ- Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλια
ΕΛΕΝΑ- Οπως τα λες Ελενα :)
Ευχαριστώ :)
Φιλιά
* Taste Advisor - Γεια σου Πόπη :)
Φιλιά πολλά
* Μari - Αμα το φτιάξεις θα το καταλάβεις καλυτερα..θα σ αρέσει
Τα φιλιά μου
Πολύ ωραία ιδέα! Ταιριάζει με τα κρέατα μια χαρά και τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα αρχίσουμε τα ΒΒQ είναι ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ:)
Ωραία και πανεύκολη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει τύχει να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο και θα το ήθελα.
Με το αρνάκι ναι, συμφωνώ ότι ταιριάζει κάτι τέτοιο.
Φιλιά πολλά (κι εγώ τα σχολεία περιμένω να ξεκινήσουν για να ξεκουραστώ λίγο!!! χιχιχι)
Δεν ήξερα ότι το γαλοτύρι φτιάχνεται με αυτόν τον τρόπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα και να σου πω την αλήθεια είμαι σε φάση αναζήτησης ελαφριών βραδινών, οπότε το συγκεκριμένο dip σε συνδυασμό με φρυγανισμένο ψωμί θα είναι υπέροχο!
Φιλιά Μάριον καλό ΣΚ!
* mia maria- ταιριάζει πολύ ωραία με ψητά κρέατα γενικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ
Φιλιά
Καλό σκ
* Χρυσαυγη το βασικο ειναιότι είνα εύκολο να το κάνεις..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ :)
Φιλιά πολλά
* Ερμιόνη από ότι κατάλαβα το γαλοτύρι γίνεται με γαλα και κάτι αλμυρό. Σε μια άλλη συνταγή βρήκα πως τοκανουν με κατσικίσιο γάλα κι αλάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαια αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος.
Για ελαφρύ βραδυνό με ψωμάκι είναι ότι πρέπει.
Φιλιά :)
Μarion σ' ευχαριστώ θερμά για τούτη τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν έκπληξη πραγματικά για μένα η κατανάλωση του γιού μου, σε άπειρες φέτες με γαλοτύρι στο πρόσφατο ταξίδι μας!
Οπότε θα δοκιμάσω την εκδοχή σου, χωρίς το μπούκοβο :-))
Το γαλοτύρι είναι παράδοση στην πατρίδα του πατέρα μου και το λατρεύω. Μου αρέσει η δική σου εκδοχή και θα τη δοκιμάσω αλλά με μειωμένο το μπούκοβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή*Penelope- νασαι καλά. Χαίρομαι που σου άρεσε. Δοκίμασέτο χωρίς το μπούκοβο για τον μικρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Κατερίνα μου δεν γνωρίζω αν είναι αυθεντική συνταγή ή φτιάχνετε κάπως έτσι. Ξέρω πως γίνεται γαλοτύρι με κατσικίσιοτυρί κι αλάτι. Το αφήνουν κάποιες μέρες και το τρώνε μετά.
Σε ευχαριστώ
Φιλιά :)
Χρόνια Πολλά, Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι το παλικάρι σου.
Θα το δοκιμάσω αυτό το γαλοτύρι.
Το τρώμε, νόμιζα όμως πως ήταν δύσκολη η παρασκευή του.
Οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές.
Το φόντο ολόλευκο!!
Εμένα ή θα μπλεδίζει ή θα γκριζάρει.
Φιλιά Πολλά.
Πολύ καλή ιδέα Μάριον! Να τον χαίρεσαι το μικρό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μάριον και χρόνια Πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιαίτερες ευχές για το γιο σας.
Αυτό που μας προτείνεις μ΄αρέσει πολύ, σαν παθιασμένη με τα τυριά, δεν θα το γλιτώσει το ντιπάρισμα! :)
* Στα γενέθλια του μικρού με την τούρτα, είχα αφήσει σχόλιο, αν θυμάμαι καλά, μα μάλλον χάθηκε...
Φιλιά σας πολλά και του χρόνου με υγεία!
Ζ.
Στελλα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, νασαι καλά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολο δοκίμασέ το.
(οι φωτο είναι με φυσικό φως και βάζω ένα χαρτόνι λευκό για φοντο)
Φιλιά
* Κική - Ευχαριστω πολύ πολύ :)
Φιλιά
* Ζαμπία μου νασαι καλά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφή(θα χάθηκε το σχόλιο, του blogger τα μακώματα)
Είναι ωραίο πάντως και δροσερό ντιπάκι, και σίγουρα θα σου αρέσει. Αν βάλεις καιλίγο extra μπούκοβο γίνεται συνοδευτικό για τσιπουράκι :)
Τα φιλιά μου
Και μια προ(σ)κλησούλα ένα φυσικά έχεις διάθεση και χρόνο αγαπητή μου Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔες τι "παίζει" τελευταίως μέσα από την σχετική ανάρτηση στο blog.
Πολλές πολλές καλημέρες.
Το έφτιαξα και έγινε πολύ καλό το γαλοτύρι σου. Κοντεύει δε, να τελειώσει το σχετικό ταπεράκι :-)))
Χριστός Ανέστη...Ωραίο το γαλοτύρι...Εμείς στο Βόλο το κάνουμε πιο απλά-επιφυλασσομαι-αλλά κι έτσι δελεαστικό μου φαίνεται...Καλό απογευμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* Οστρια - Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ :)