Τάρτα με πράσο, καρότο & κρέμα τυριών / Tart with leek, carrot & cheese sause
11:06:00 μ.μ.
Hρθε το Πάσχα και δεν το κατάλαβα.Αρχισα να ψάχνω πασχαλινές συνταγές, παλιές και νέες, αλλά τελικά δεν ξέρω τι θα κάνω. Με έχει πιάσει μια ‘’τεμπελίαση’’ να το πω, με έχει πιάσει και η άνοιξη να το πω..Ούτε κι εγώ ξέρω. Πάντως η άνοιξη με έχει πιάσει για τα καλά μια και από την αλλεργία έχω μια μύτη κατακόκκινη (σαν πασχαλινό αυγό..χιχι).
Στην αρχή νόμισα πως ήταν γρίπη αλλά με φτάρνισμα ίσα με 100 (!) φορές συνεχόμενες η διάγνωση ήταν αλλεργία.
Επίσης αυτή η ανάρτηση με δυσκόλεψε μια και άλλαξε(α) το format στο πίνακα ελέγχου. Εβγαινε ένα μηνυματάκι ότι από τον Απρίλιο αλλάζει μορφή ο blogger, πατήστε για upgrade.. Τι το ήθελα κι εγώ...το πάτησα και άλλαξαν όλα. Μέχρι να συνηθίσω το νέο format δεν ξέρω τι μου γίνεται..ουφ..
Η τάρτα μας τώρα (ή πίτα)βγήκε αυθόρμητα, χωρίς συνταγή δηλαδή, κι έχοντας από λίγα υλικά στο ψυγείο που έπρεπε κάτι να τα κάνω. Έτσι τα συνδύασα όλα μαζί.
Τρία πράσα περίμεναν, λίγη φέτα, λίγο ανθόρυτο, και λίγο μασκαρπόνε που μου είχε μείνει όταν είχαμε συνοδεύσει τα γλυκά Scones.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και άρεσε σε όσους το δοκίμασαν.
Τα τρία κομμάτια που βλέπετε ίσα που πρόλαβα να τα βγάλω φωτογραφία και εξαφανίστηκαν.
Τάρτα με πράσο, καρότο & κρέμα τυριών
Υλικά για τη Ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
½ κουτ. γλ. αλάτι
3-4 κουταλιές κρύο νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
Με τα δάχτυλα αρχίζουμε να ‘’τρίβουμε’’ το βούτυρο με το αλεύρι ώστε να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
¨Οσο τρίβουμε τα ψίχουλα τόσο μικραίνουν και το μείγμα γίνεται όλο και πιο λεπτοτριμμένο. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ψίχουλα να είναι πολύ λεπτά.
Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μια κουταλιά κρύο νερό. Αν ρίξουμε πολύ νερό το μείγμα θα λασπώσει. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα, το ζυμώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα για να ελέγξουμε την υφή. Αν είναι ψιχουλιαστή και τα τρίμματα δεν ενώνονται μεταξύ τους για να φτιάξουν ζύμη, τότε ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Η ζύμη δεν θα είναι ομοιόμορφη αλλά δεν μας πειράζει. Αυτό που θέλουμε είναι να ενωθούν τα υλικά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι σφικτή, στεγνή, δροσερή.
Την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείον για 1 ωρα. Μετά την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο μέγεθος που θέλουμε.
(η συνταγή της ζύμης είναι από το Γαστρονόμο τεύχος Νοεμβρίου 2010)
Σημείωση: Τα υλικά πρέπει να είναι πολύ κρύα (νερό & βούτυρο, ακόμα και το σκεύος)
Υλικά για τη γέμιση
3 πράσα (το λευκό μέρος)
1 καρότο μέτριο (τριμμένο στον τρίφτη)
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Άνιθο Αλάτι – πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Ένα μικρό κομμάτι φέτα (100-150 γρ.)
Λίγο ανθότυρο
3 κουταλιές μασκαρπόνε
Κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Μείγμα 4 τυριών (αλλιώς ότι άλλο τυρί έχετε, ρεγκάτο, γκούντα κα)
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, τη πατάτα και το καρότο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, ίσα να έχει λίγο υγρό το τηγάνι, να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον άνιθο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί μας, καλύπτουμε τα τοιχώματα. Βάζουμε τη γέμιση με το πράσο.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το μασκαρπονε, το χτυπημενο αυγό, λίγο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος, ώστε να έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ αραιό αλλά και ούτε πολύ πηχτό.
Ανάλογα βάζουμε όση κρέμα γάλακτος χρειάζεται. Το ρίχνουμε πάνω από τα πράσα. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο τυρί για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, να ροδίσει η επιφάνεια και ψηθεί η ζύμη από κάτω, για περίπου 40 λεπτά.
Μικρά μυστικά
- Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την πατάτα. Εγώ την έβαλα δοκιμαστικά.
- To ταψάκι που έκανα ήταν σχετικά μικρό (20x20). Εσείς ανάλογα προσαρμόστε τις ποσότητες για μεγαλύτερο ταψί.
- Τώρα αν δεν θέλετε να κάνετε όλα τα παραπάνω για τη ζύμη, απλά πάρτε μια έτοιμη ζύμη για τάρτες από το super-market.
Στην αρχή νόμισα πως ήταν γρίπη αλλά με φτάρνισμα ίσα με 100 (!) φορές συνεχόμενες η διάγνωση ήταν αλλεργία.
Επίσης αυτή η ανάρτηση με δυσκόλεψε μια και άλλαξε(α) το format στο πίνακα ελέγχου. Εβγαινε ένα μηνυματάκι ότι από τον Απρίλιο αλλάζει μορφή ο blogger, πατήστε για upgrade.. Τι το ήθελα κι εγώ...το πάτησα και άλλαξαν όλα. Μέχρι να συνηθίσω το νέο format δεν ξέρω τι μου γίνεται..ουφ..
Η τάρτα μας τώρα (ή πίτα)βγήκε αυθόρμητα, χωρίς συνταγή δηλαδή, κι έχοντας από λίγα υλικά στο ψυγείο που έπρεπε κάτι να τα κάνω. Έτσι τα συνδύασα όλα μαζί.
Τρία πράσα περίμεναν, λίγη φέτα, λίγο ανθόρυτο, και λίγο μασκαρπόνε που μου είχε μείνει όταν είχαμε συνοδεύσει τα γλυκά Scones.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και άρεσε σε όσους το δοκίμασαν.
Τα τρία κομμάτια που βλέπετε ίσα που πρόλαβα να τα βγάλω φωτογραφία και εξαφανίστηκαν.
Τάρτα με πράσο, καρότο & κρέμα τυριών
Υλικά για τη Ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
½ κουτ. γλ. αλάτι
3-4 κουταλιές κρύο νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
Με τα δάχτυλα αρχίζουμε να ‘’τρίβουμε’’ το βούτυρο με το αλεύρι ώστε να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
¨Οσο τρίβουμε τα ψίχουλα τόσο μικραίνουν και το μείγμα γίνεται όλο και πιο λεπτοτριμμένο. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ψίχουλα να είναι πολύ λεπτά.
Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μια κουταλιά κρύο νερό. Αν ρίξουμε πολύ νερό το μείγμα θα λασπώσει. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα, το ζυμώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα για να ελέγξουμε την υφή. Αν είναι ψιχουλιαστή και τα τρίμματα δεν ενώνονται μεταξύ τους για να φτιάξουν ζύμη, τότε ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Η ζύμη δεν θα είναι ομοιόμορφη αλλά δεν μας πειράζει. Αυτό που θέλουμε είναι να ενωθούν τα υλικά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι σφικτή, στεγνή, δροσερή.
Την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείον για 1 ωρα. Μετά την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο μέγεθος που θέλουμε.
(η συνταγή της ζύμης είναι από το Γαστρονόμο τεύχος Νοεμβρίου 2010)
Σημείωση: Τα υλικά πρέπει να είναι πολύ κρύα (νερό & βούτυρο, ακόμα και το σκεύος)
Υλικά για τη γέμιση
3 πράσα (το λευκό μέρος)
1 καρότο μέτριο (τριμμένο στον τρίφτη)
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Άνιθο Αλάτι – πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Ένα μικρό κομμάτι φέτα (100-150 γρ.)
Λίγο ανθότυρο
3 κουταλιές μασκαρπόνε
Κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Μείγμα 4 τυριών (αλλιώς ότι άλλο τυρί έχετε, ρεγκάτο, γκούντα κα)
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, τη πατάτα και το καρότο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, ίσα να έχει λίγο υγρό το τηγάνι, να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον άνιθο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί μας, καλύπτουμε τα τοιχώματα. Βάζουμε τη γέμιση με το πράσο.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το μασκαρπονε, το χτυπημενο αυγό, λίγο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος, ώστε να έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ αραιό αλλά και ούτε πολύ πηχτό.
Ανάλογα βάζουμε όση κρέμα γάλακτος χρειάζεται. Το ρίχνουμε πάνω από τα πράσα. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο τυρί για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, να ροδίσει η επιφάνεια και ψηθεί η ζύμη από κάτω, για περίπου 40 λεπτά.
Μικρά μυστικά
- Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την πατάτα. Εγώ την έβαλα δοκιμαστικά.
- To ταψάκι που έκανα ήταν σχετικά μικρό (20x20). Εσείς ανάλογα προσαρμόστε τις ποσότητες για μεγαλύτερο ταψί.
- Τώρα αν δεν θέλετε να κάνετε όλα τα παραπάνω για τη ζύμη, απλά πάρτε μια έτοιμη ζύμη για τάρτες από το super-market.
Η Ελενα από το blog Οτι μας αρέσει... μου χάρησε ένα βραβείο για να πάει καλά ο μήνας.
Την ευχαριστώ πολύ για την τιμή.
35 σχόλια
Με τρομάζεις με το format, το βλέπω κι εγώ αυτό το μήνυμα εδώ και μέρες και δεν τολμώ να το πατήσω να δω τι παίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να μην είναι πολύ χάλια τα πράγματα, αυτός ο blogger μας έχει σπάσει τα νεύρα!
Παίρνω μεγάλο κομμάτι από την υπέροχη τάρτα σου, για να ... ηρεμήσω!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Πολύ όμορφη και πλούσια η τάρτα σου με τα αγαπημένα μου πράσα! Μου αρέσει η ιδέα σου να βάλεις πατάτα και καρότο! Καλό ανοιξιάτικο μήνα να έχουμε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Μάριον! Είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα και μου αρέσει που έχεις φτιάξει αυτό το μικρό αριστούργημα από υπολείματα που είχες στο ψυγείο. Είδες τι ωραία συνδυάζονται και κουμπώνουν μερικές φορές τα υλικά? Την χαίρομαι την τάρτα σου και θα την έτρωγα ευχαρίστως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι περαστικά από την αλλεργία σου. Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα αυτό, το ξέρω καλα΄...
... και καλά ξεμπερδέματα με τον μπλόγκερ!!
φιλιά πολλά!
Καλημέρα Marion!Υπέροχη η τάρτα μου αρέσει πολύ πως να μην εξαφανιστεί αμέσως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
**Ευτυχώς δεν πάτησα δηλαδή το upgrade έτοιμη ήμουν και γω!!!
Πολύ νόστιμη η τάρτα σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Καλημέρα και καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή καλά κάνω εγώ και δεν πατάω Upgrade!!Όμως πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει μόνο του.
Με τις τάρτες έχω λατρεία κι αυτή μ΄αρέσει πολύ!!
Μια ταρτούλα με το ψητό αρνάκι είναι πάντα απαραίτητη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δύσκολη εποχή η άνοιξη... αλλεργίες, ιώσεις, απ' όλα τα καλά έχει!
Η τάρτα σου είναι πολύ φίνα! Πλούσια σε λαχανικά και παράλληλα ιδιαίτερα τυρένια!
Συγχαρητήρια και για το βραβειάκι!
Φιλιά πολλά!
*ΕΛΕΝΑ - Ελενα καθυστέρησέ το όσο μπορεις. Είναι κάπως το καινούριο format.. αμα έχεις συνηθήσει και στο άλλο..αστα να πανε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* mia maria - Σε ευχαριστώ Μαρία.
Μακάρι να είναι ανοιξιάτικος ο μήνας.
Φιλιά
* Χρυσαυγή - Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου. Από το τίποτα βγήκε κάτι ωραίο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την συμπαράσταση :)
Φιλιά
ΕΛΕΝΗ - Νασαι καλά, ευχαριστώ. Την επόμενη φορά θα κάνω μεγαλύτερη ποσότητα.
(τι το ήθελα κι εγω και το πάτησα..:( )
* Στέλλα Μαρκοπούλου - Σε ευχαριστώ Στέλλα μου
Φιλιά πολλά
* Ξανθή μου την πάτησα..Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα..εγώ το έπαθα..χιχι..Δεν πειράζει θα το συνηθίσω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ.Εγινε πολύ ωραία η τάρτα.
Φιλιά
* Λίλα μια χαρά πάει με το αρνάκι.
Νασαι καλά
ΦΙλιά
* Ερμιόνη σε ευχαριστώ πολυ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά.
Αυτά έχει η άνοιξη..δεν πειράζει, θα περάσει κι η αλλεργία
Φιλιά πολλά :)
Μάριον ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ, πάτησα το κουμπάκι για να δω τι είναι και τσακ οι καινούριες οθόνες!!βρε να μπαίνω να βγαίνω μπας και επανέλθει..τίποτα!! τώρα το έχω πάρει απόφαση και πάω ψάχνοντας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα σου πολύ πετυχημένη, μου αρέσουν τα υλικά που έβαλες και μου έδωσες ιδέα να φτιάξω αύριο για το σχολείο.
Φιλιά πολλά.
* Μari - Μαρία μου με καταλαβαίνεις..κλαψ.. κι εγώ νόμιζα πως θα ξαναγύρναγε στην αρχική μορφή..αλλά μπα..μας την έφεραν :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα υλικά, αλλά με αυτά τα συγκεκριμένα υλικά έχει πολύ ωραία γευση.
Σε ευχαριστώ πολυ
Φιλιά :)
Πολύ ωραία η τάρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία ταρτούλα ! μπράβο για το βραβείο Μαριον μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι και φιλια πολλά
που πήγε καλέ το σχολιό μου ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη φαίνεται η τάρτα σου, Μάριον. Ευτυχώς που πρόλαβες να βγάλεις την φωτογραφία για να μας την δείξεις!!! Καλή συνέχεια !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, υπέροχη ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστούμε πολυ!
Ιδιαίτερη η ταρτούλα σου.....θα τον δοκιμάσουμε φαίνεται υπέροχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι η τάρτα θεική έτσι ροδοψημένη που είναι από πάνω! Συνήθως αυτά τα τυχαία είναι και ωραία! Πολλά φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλσηπέρα! Κι ο φίλος μου έχει ανοιξιάτικες αλλεργίες και ξέρω πόσο άσχημο είναι. Υπομονή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον Blogger, κι εγώ το πάτησα αλλά βρήκα τον τρόπο κι επανήλθα στο παλιό. Όταν αλλάξει από μόνο του, τότε θα το αντιμετωπίσω!
Μάριον, η τάρτα σου φαίνεται φοβερή! Για να πω την αλήθεια δεν είμαι των ταρτών αλλά την δική σου ευχαρίστως θα την τιμούσα!
Φιλιά!
Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου... το πράσο! ότι περιέχει πράο, το αγαπώ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η τάρτα σου!!! Θέλω κομμάτι...
Συγχαρητήρια και για το βραβείο..
Πολλά φιλιά!!!!
Σου έστειλα email πώς να το κάνεις!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ ανοιξιάτικη αλλεργία! Το πιο ενοχλητικό μου! Σταμάτησέ την, βρες τι σε ενοχλεί, πριν σου αλλάξει την ζωή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα τέλεια! Την φτιάχνω και εγώ κάπως έτσι (χωρίς καρότο και πατάτα) και κάποιες φορές προσθέτω μπέικον. Γίνεται ανάρπαστη όπως λες!
Ετοιμαζόμουν να σε καλέσω για το ίδιο βραβείο! Συγχαρητήρια βλέπω ότι το έχεις ήδη πάρει! Σου αξίζει και με το παραπάνω για το πανέμορφο μπλογκ σου!
Φιλάκια
* Βάσω
ΑπάντησηΔιαγραφή* Μαρία Β.
* Ελενα
* Ειρήνη
* nadia
Σας ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά σε όλες
* Κατερίνα τα δοκιμαστικά βγαίνουν καλύτερα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ
Φιλιά
* Magda - Ψιλοηρέμησα λίγο τώρα- είναι λίγο εκνευριστικές οι αλλεργίες.
Σε ευχαριστώ πολύ
(οκ ..πηρα το mail.. thanks)
Φιλιά
* eleni - το πράσο κι εμενα μου αρέσει πολύ.
Σε ευχαριστώ
* Αγγελική Ν. - Κι εγώ σκέφτηκα να βαλω λίγο μπεικον αλλά δεν είχα..χιχι.
Αγγελική μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σ ευχαριστώ που με σκέφτηκες για το βραβείο.
Φιλιά
Πολύ γευστική η τάρτα σου, Μάριον!!Ωραία υλικά και αφράτη ζύμη, τέλειος συνδυασμός!Μ'αρέσει που πρόσθεσες πατατούλες!Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε θαυμάζω για τις τέχνη σου στην μαγειρική........ Καλά η τάρτα άπαιχτη για έλα απο το σπιτάκι μου έχω κάτι για σενα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη τάρτα, την ζήλεψα!
Όσο για το format, το σκυλομετάνιωσα που το πάτησα :( μου έχει σπάσει τα νεύρα, δεν μου αρέσει και δυσκολεύομαι να το συνηθίσω... είχα που είχα λίγο χρόνο, τώρα μου φαίνεται θα αργήσω να ξαναποστάρω...
Ας μην γκρινιάζω όμως, πέρασα κυρίως για να αφήσω τις ευχές μου για Καλό Πάσχα!!!
* mia xara - σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά. Τελικά ήταν ωραία με την πατάτα (αν και λίγη)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* tzeni xr. - Σε ευχαριστώ πολύ :))
* dhmhtra - Ευχαριστώ για τις ευχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και σε σένα
Φιλιά
* Mπετυ σε ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές και από εμένα, Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση
Φιλιά
(εγώ το ξαναγύρισα στο παλιό τελικά :)..)
Κι εσύ αλλεργική; Τι βάσανο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα σου πολύ ωραία. Έχω μια τάρτα με πράσο ένα χρόνο και περιμένει να την ανεβάσω! Καλό Πάσχα!