Ζιμπίλια γεμιστά με σταφίδες / Sweet pies with raisins (Zimpilia) from Karpathos island
10:06:00 μ.μ.
Παραδοσιακή συνταγή της Καρπάθου.
Τα Παιχνίδια της Κουζίνας αυτό το μήνα με παίδεψαν λίγο ομολογώ.
Το θέμα μας ήταν "Πασχαλινές Λιχουδιές από Όλο τον Κόσμο’’ ή μια " Σπάνια Ελληνική Πασχαλινή Συνταγή.
Τώρα στη σύντομη περιήγηση που έκανα ανά τον κόσμο (μέσω διαδικτύου δυστυχώς) υπάρχουν πασχαλινές συνταγές κάποιες αρκετά γνωστές θα έλεγα (όπως τα Hot cross buns), κάποιες όχι και τόσο γνωστές. Αυτές οι όχι γνωστές με προβλημάτισαν καθώς έπρεπε να φτιάξω κάτι που να το φάνε και οι υπόλοιποι και όχι απλά να το κάνω να το φωτογραφίσω να το βάλω στα Παιχνίδια και να πάει στα σκουπίδια.
Μια από τις επιλογές μου ήταν η Τοrta Pasquallina (Πασχαλινή τούρτα) παραδοσιακή συνταγή από την Ιταλία με σπανάκι, τυρί ρικότα, και αυγά . Αλλά όπως ανέφερα πιο πάνω εγκατέλειψα την ιδέα. Προσωρινά. Ίσως κάποια στιγμή να την δοκιμάσω.
Τώρα για σπάνια Ελληνική συνταγή τι να βρω. Λίγο έως πολύ οι παραδοσιακές συνταγές κάθε χωριού ή πόλης είναι γνωστές. Έπρεπε να βρω κάτι που να μην κυκλοφορεί πολύ. Δύσκολο. Άνοιξα περιοδικά, βιβλία.
Τελικά κάτι βρήκα. Σε ένα τεύχος με πασχαλινές συνταγές από όλη την Ελλάδα υπήρχαν και τα ζιμπίλια από την Κάρπαθο. Έκανα ένα ψάξιμο στο internet και για να πω την αλήθεια δεν βρήκα και πολλά για τη αυτή τη συνταγή,είτε σε άλλο blog, είτε κάπου αλλού (εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι). Ούτε κάποιες άλλες πληροφορίες πάνω σε αυτό. Και σε sites για την Κάρπαθο το έχουν σαν τοπικό πιάτο, αλλά όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι παραπάνω. Οπότε είπα να την προσπαθήσω.
Στην Κάρπαθο τα ζιμπίλια τα αναφέρουν ως γλυκιά πίτα και τα συγκαταλέγουν στα γλυκά.
Είναι πιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, που έχουν γέμιση σταφίδας και μοσχοκαρφιού και ψήνονται στο φούρνο, αφού πρώτα «τυλιχτούν» σε μείγμα άσπρου και μαύρου σουσαμιού.
Ίσως κάνουν αυτά τα πιτάκια πριν το Πάσχα στη νηστεία μια και περιέχουν μόνο λάδι.
Ένα θα πω: μοσχομύρισε το σπίτι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο & γλυκάνισο.
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Οπότε αυτή είναι η συμμετοχή μου για τον μήνα Απρίλιο στα ‘’Παιχνίδια της Κουζίνας’’ .
Ζιμπίλια γεμιστά με σταφίδες
(συνταγή από το Cook Book, τεύχος Απριλίου 2011)
Υλικά
1 κιλό αλεύι
1 φακελάκι μαγιά
6 γαρύφαλλα αλεσμένα
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλ. Αλάτι
Λίγη κανέλα
Νερό χλιαρό (όσο πάρει)
Σουσάμι άσπρο (& μαύρο) για επικάλυψη
Γέμιση
½ κιλό σταφίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι
Λίγο γλυκάνισο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι να ρμε με ροδίσει και το ανακατεύουμε με τις σταφίδες (λίγο κοπανισμένες) και το γλυκάνισο.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη & το αλάτι, ρίχνουμε το λάδι και όσο νερό χρειασθεί. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακή, ούτε και πολύ σκληρή.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.
Περνάμε τα ζιμπίλια από το σουσάμι και τα αφήνουμε για ½ ώρα περίπου να ‘’ανέβουν’’.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν (περίπου για 45 λεπτά).
Μικρά μυστικά:
- Τα αλεσμένα γαρύφαλλα μπορείτε να τα χτυπήσετε στο γουδί να γίνουν σκόνη.
- Εγώ έκανα την μισή ποσότητα από τη συνταγή (δηλ. τα υλικά στο μισό) για να την δοκιμάσω, μια και την έκανα πρώτη φορά. Κι επειδή με προβλημάτισε λίγο ο συνδυασμός κρεμυδιού με τη σταφίδα. Βγήκαν 12-14 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνετε. Οπότε υπολογίστε γύρω στα 24 κομμάτια για την εκτέλεση όλης της συνταγής.
Τα Παιχνίδια της Κουζίνας αυτό το μήνα με παίδεψαν λίγο ομολογώ.
Το θέμα μας ήταν "Πασχαλινές Λιχουδιές από Όλο τον Κόσμο’’ ή μια " Σπάνια Ελληνική Πασχαλινή Συνταγή.
Τώρα στη σύντομη περιήγηση που έκανα ανά τον κόσμο (μέσω διαδικτύου δυστυχώς) υπάρχουν πασχαλινές συνταγές κάποιες αρκετά γνωστές θα έλεγα (όπως τα Hot cross buns), κάποιες όχι και τόσο γνωστές. Αυτές οι όχι γνωστές με προβλημάτισαν καθώς έπρεπε να φτιάξω κάτι που να το φάνε και οι υπόλοιποι και όχι απλά να το κάνω να το φωτογραφίσω να το βάλω στα Παιχνίδια και να πάει στα σκουπίδια.
Μια από τις επιλογές μου ήταν η Τοrta Pasquallina (Πασχαλινή τούρτα) παραδοσιακή συνταγή από την Ιταλία με σπανάκι, τυρί ρικότα, και αυγά . Αλλά όπως ανέφερα πιο πάνω εγκατέλειψα την ιδέα. Προσωρινά. Ίσως κάποια στιγμή να την δοκιμάσω.
Τώρα για σπάνια Ελληνική συνταγή τι να βρω. Λίγο έως πολύ οι παραδοσιακές συνταγές κάθε χωριού ή πόλης είναι γνωστές. Έπρεπε να βρω κάτι που να μην κυκλοφορεί πολύ. Δύσκολο. Άνοιξα περιοδικά, βιβλία.
Τελικά κάτι βρήκα. Σε ένα τεύχος με πασχαλινές συνταγές από όλη την Ελλάδα υπήρχαν και τα ζιμπίλια από την Κάρπαθο. Έκανα ένα ψάξιμο στο internet και για να πω την αλήθεια δεν βρήκα και πολλά για τη αυτή τη συνταγή,είτε σε άλλο blog, είτε κάπου αλλού (εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι). Ούτε κάποιες άλλες πληροφορίες πάνω σε αυτό. Και σε sites για την Κάρπαθο το έχουν σαν τοπικό πιάτο, αλλά όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι παραπάνω. Οπότε είπα να την προσπαθήσω.
Στην Κάρπαθο τα ζιμπίλια τα αναφέρουν ως γλυκιά πίτα και τα συγκαταλέγουν στα γλυκά.
Είναι πιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, που έχουν γέμιση σταφίδας και μοσχοκαρφιού και ψήνονται στο φούρνο, αφού πρώτα «τυλιχτούν» σε μείγμα άσπρου και μαύρου σουσαμιού.
Ίσως κάνουν αυτά τα πιτάκια πριν το Πάσχα στη νηστεία μια και περιέχουν μόνο λάδι.
Ένα θα πω: μοσχομύρισε το σπίτι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο & γλυκάνισο.
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Οπότε αυτή είναι η συμμετοχή μου για τον μήνα Απρίλιο στα ‘’Παιχνίδια της Κουζίνας’’ .
Ζιμπίλια γεμιστά με σταφίδες
(συνταγή από το Cook Book, τεύχος Απριλίου 2011)
Υλικά
1 κιλό αλεύι
1 φακελάκι μαγιά
6 γαρύφαλλα αλεσμένα
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλ. Αλάτι
Λίγη κανέλα
Νερό χλιαρό (όσο πάρει)
Σουσάμι άσπρο (& μαύρο) για επικάλυψη
Γέμιση
½ κιλό σταφίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι
Λίγο γλυκάνισο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι να ρμε με ροδίσει και το ανακατεύουμε με τις σταφίδες (λίγο κοπανισμένες) και το γλυκάνισο.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη & το αλάτι, ρίχνουμε το λάδι και όσο νερό χρειασθεί. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακή, ούτε και πολύ σκληρή.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.
Περνάμε τα ζιμπίλια από το σουσάμι και τα αφήνουμε για ½ ώρα περίπου να ‘’ανέβουν’’.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν (περίπου για 45 λεπτά).
Μικρά μυστικά:
- Τα αλεσμένα γαρύφαλλα μπορείτε να τα χτυπήσετε στο γουδί να γίνουν σκόνη.
- Εγώ έκανα την μισή ποσότητα από τη συνταγή (δηλ. τα υλικά στο μισό) για να την δοκιμάσω, μια και την έκανα πρώτη φορά. Κι επειδή με προβλημάτισε λίγο ο συνδυασμός κρεμυδιού με τη σταφίδα. Βγήκαν 12-14 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνετε. Οπότε υπολογίστε γύρω στα 24 κομμάτια για την εκτέλεση όλης της συνταγής.
32 σχόλια
Περίεργος συνδυασμός όπως λες κι εσύ σταφίδας κρεμμυδιού, με βάζει σε σκέψη να το φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τη συμμετοχή!!
Πραγματικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η συμμετοχή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα στείλω την Ειρήνη μας να την δεί, που είναι από την Κάρπαθο και πιστεύω σίγουρα θα την ξέρει!
Φιλιά!
Blog cok güzel bu ekmekcikler cok güzel
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμος συνδυασμός μιας και τα κρεμμύδια όταν μαγειρευτούν γλυκαίνουν και παντρεύονται γλυκά με τις σταφίδες και τα καρυκεύματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο όνομά τους είναι αξιοπερίεργο. Να βγαίνει άραγε από το "ζεμπίλια";
Οι Ισπανοί επίσης κάνουν παρόμοιους γλυκούς συνδυασμούς με κρεμμύδια.
Καλημέρες πολλές και μια αγκαλιά.
Ζ.
Καλημέρα!!!Πρωτότυπη συνταγή, πράγματι έχει περίεργο συνδυασμό αλλά πιστεύω πως είναι πολύ νόστιμα!!!Ωραία συμμετοχή, γνωρίζουμε συνεχώς καινούργιες συνταγές και μου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Αν και αρχικά κοντοστάθηκα γιατί μυρίστηκα "κουρού", διαβάζοντας τη συνταγή τα λιγουρεύτηκα κι αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερούλα, πέρνα και μια βόλτα από τα μέρη μου, σε περιμένει έκπληξη! Φιλιά!
Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φαίνεται!!!
Καλημέρα!!!!!!
* Ξανθή - Περίεργος συνδυασμός αλλά τελικά δεν φαίνεται το κρεμμύδι καθόλου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά :
Φιλιά
* ΕΛΕΝΑ - Αμα έχει πιο πολλές πληροφορίες η Ειρήνη να μας πει..σίγουρα θα τα ξέρει.
Σε ευχαριστώ :)
* tatlilar gülcandan - çok teşekkür ederim.
* Κitchen Stories - Ζαμπία μου σε ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά το κρεμμύδι δεν το καταλαβαίνεις, βγάζουν γλύκα και οι σταφίδες κι είναι πολύ ωραία.
Μοσχοβολάνε.
Κάπου τα είδα γραμμένα και σαςν ''ζεμπίλια''. Αλλά δεν ξέρω να σου πω..
Φιλιά πολλά
* ΕΛΕΝΗ - Μαθαίνουμε μέσα από τα παιχνίδια σαν τα παιδιά κι εμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
ΦΙλιά
* Jenny - ξεγελάνε οι φωτογραφίες :)
Ευχαριστώ πολύ πολύ, ωραία η έκπληξη :)
Τα φιλιά μου
* eleni - σε ευχαριστώ πολύ :)
Πάρα πολύ πρωτότυπη συνταγή Μάριον! Μπράβο σου που το έψαξες τόσο πολύ και μας την παρουσίασες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερος ο συνδυασμός σταφίδας με κρεμμύδι!
Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο!
Τι ωραία πραδοσιακή συνταγή Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κρατάω στα κιτάπια μου με πολύ αγάπη! Ευχαριστούμε!
Μοσχομυριστή και ιδιαίτερη η συνταγή σου, Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω αύτα τα ζίμπίλια.
Προσεχώς.
Φιλιά πολλά.
χα χα με ξεγέλασες Μάριον!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίστεψα ότι πρόκειται για τυροπιτάκια όταν τα είδα στην αρχική φωτογραφία!!
Θα σου πω την αλήθεια.
Ενω αρχικά ψήθηκα που λένε για τυροπιτάκια και μου κακοφάνηκε που η γέμιση τελικώς είχε σταφίδα, εντέλει διαβάζοντας την συνταγή είδα ότι μου άρεσε και πολύ μάλιστα.
Συμφωνώ ότι το κρεμμύδι μόλις ψηθεί ταιριάζει πολύ με τη σταφίδα γιατί γλυκαίνει!!
Σε φιλώ και μπράβο σου για την όμορφη επιλογή στο παιχνίδι σας!
* Ερμιόνη ηθελα να κάνω μια ελληνική συνταγή γι αυτό το εψαξα αρκετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
* Eri - σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά
ΦΙλιά
* Στέλλα από μυρωδιά όταν ψήνονται είναι το κάτι άλλο. Δοκίμασέ τη.
Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Χρυσαυγή μπερδεύτηκες ε? χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιαζουν με τυροπιτακια αλλά..έχουν έκπληξη μέσα. Το΄κρεμμύδι τελικά δεν φαίνεται καθόλου. Η σταφίδα και ο γλυκάνισος μέσα το εξουδετερώνουν.
Σε ευχαριστώ πολύ :))
Φιλιά
Πολύ πρωτότυπα αλλά πραγματικά ενδιαφέροντα! Και το κρεμμύδι θα γλυκαίνει τη γέμιση που θα πρέπει να έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση! I like:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιτάκια σου πράγματι είναι πρωτότυπα, δεν τα έχω ξανακούσει ούτε και γω. Μου αρέσει ο συνδυασμός σταφίδας και κρεμμυδιού! Στα υπ'όψη! Πολλά φιλιά, Καλή Πρωτομαγιά Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εντυπωσίασε η συνταγή. Δεν την έχω ξανασυναντήσει. Πιστεύω ότι κρεμμύδι δεν ''ακούγεται'' στο φάγωμα και θα χάνετε με τα γαρύφαλα και τις σταφίδες, έτσι δεν είναι ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο πολύ καλή η επιλογή σου για αγνωστες παραδοσιακες συνταγες !!
καλή βδομάδα Μαριον μου και καλή πρωτομαγια !!!
Τι να πω Μάριον με ξενίζει το κρεμμύδι κι εμένα γιατί δεν το συμπαθώ ιδιαιτέρως, οπότε αν δεν δοκιμάσω δεν μπορώ να πω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως μπράβο είναι σπάνια συνταγή και άγνωστη!!
Φιλιά πολλά.
Πολύ ωραια συνταγη! Δεν εχω δοκιμασει ποτε κατι τετοια αλλα επειδη μ αρεσουν πολυ οι σταφιδες νομιζω πως θα μ αρεσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον καλησπέρα. Άργησα λίγο να σου γράψω, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, δεν λένε; Σχετικά με τα ζιμπίλια ή ζεμπίλια, είναι μια παραδοσιακή συνταγή του τόπου μου από τις πολύ ιδιαίτερες και πολύ ωραίες. Στην οικογένειά μου δεν βάζουμε κρεμμύδι, πρώτη φορά βλέπω τέτοια προσθήκη στη συνταγή αυτή, ούτε και η μητέρα μου γνώριζε κάτι τέτοιο. Όταν τα φτιάχνουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι πριν το ψήσιμο ή άχνη ζάχαρη αφού κρυώσουν. Η ζύμη είναι πιο λεπτή και η γέμιση περισσότερη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε χαροποίησε το γεγονός ότι αποφάσισες να διαγωνιστείς με μια συνταγή από την Κάρπαθο, η οποία σε μας που καταγόμαστε από το όμορφο αυτό νησί, είναι πολύ γνωστή, αλλά όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σου εύχομαι ένα καλό Σαββατοκύριακο.
* mia maria, katerina, Maria B. , Mari, Elpiniki
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Ειρήνη Ε. - Ειρήνη σ ευχαριστώ που έστειλες σχόλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ αυτή την συνταγή δεν την ήξερα. Την βρήκα σε ένα περιοδικό (εφημεριδας) που ειχε πασχαλινές συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Πριν την κανω έψαξα να βρω κάτι στο ιντερνετ, ετσι ώστε να διασταυρώσω την συνταγή, να βρω κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν βρήκα πολλά πράγματα.
'Η καλύτερα να πω σχεδον τίποτα.
Και μου φάνηκεπερίεργο να σου πω την αλήθεια.
Η συνταγή έλεγε για το κρεμμύδι και το έβαλα. Πάντως δεν φαίνεται καθόλου στην γεύση.
Θα ήταν ΄πολύ καλό κάποια στιγμη να βάλεις την συνταγή απο τα ζιμπιλια έτσι όπως την φτιαχνεται.
Είναι πολύ ωραία και αξίζει να βλέπουμε παραδοσιακές συνταγές.
Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Δεν έχω λόγους να αμφιβάλω για την έρευνα που έκανες σχετικά με τη συνταγή. Είναι, όμως, ΚΡΙΜΑ που δεν αναφέρεις πως η συνταγή αυτή (χωρίς απολύτως καμμία διαφορά στα υλικά και τη δοσολογία) έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό COOK BOOK της εφημερίδας Έθνος.....
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι είναι επίσης ΚΡΙΜΑ να μην ζητάμε μια ''τυπική'' συγνώμη, μια και τα λάθη ανθρώπινα είναι...αλλά..
ΔιαγραφήΦίλε\φίλη άγνωστε\άγνωστη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου επιτρέψεις εγώ να αμφιβάλλω αν διάβασες καλύτερα και πιο προσεκτικά την συνταγή, και γενικότερα όλες μου τις αναρτήσεις που κάνω για να δεις ότι΄όταν ξέρω την πηγή μιας συνταγής αυτούσιας ή τροποποιημένης από εμένα ΠΑΝΤΑ αναφέρω την πηγή.
Και εδώ την αναφέρω την πηγή κάτω από τον τίτλο της συνταγής (πριν τα υλικά) ότι η συνταγή είναι από το Cook Book, τεύχος Απριλίου 2011.
Και ειναι ΚΡΙΜΑ να μην γράφεις όνομα και απλά με την ανωνυμία να κάνεις και παρατηρήσεις.
Σε ευχαριστώ πάντως που έκανες τον κόπο και πέρασες και άφησες σχόλιο.
Χαχαχα! Συγνώμη που γελάω! Αλλά μόνο για γέλια είναι το σχόλιο του/της ανώνυμου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον διάβασα το σχόλιο σου στην Θ Κική και η περιέργειά μου με έφερε εδώ! Έχω δει πόσο σχολαστικά αναφέρεις τις πηγές σου και γενικά πόσο ευγενική και προσεκτική είναι η παρουσία σου τόσα χρόνια που παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις σου! Τι παραπάνω να γράψεις για την πηγή σου? Πόσο καθαρότερα να το αναφέρεις? Μα την αλήθεια τι άλλο να κάνεις? Ίσως δεν έγραψες την σελίδα...τστστστς
Δεν θα πω παραπάνω... Μόνο για γέλια είναι! Ίσως και για κλάματα... Δύσκολοι καιροί...
Πολλά φιλιά από Ν Αφρική
Aχ Αγγελική μου.. γέλασε ελεύθερα.. αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το κανουμε χωρίς λογοκρισία :)
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και το εκτιμώ ιδιαίτερα από εσένα.
Εχεις δίκιο δεν έγραψα την σελίδα :).. αυτό ήταν..χιχι
Δεν πειράζει καλοδεχούμενα όλα, τι να κανουμε? Οπως είπες κι εσύ ''δύσκολοι καιροί''
Φιλιά πολλά στην μακρινή Ν. Αφρική :)
Ενα μυστικό για αυτην την συνταγη! Η θεία μου η οποία τα φτιαχνει καταπληκτικά, τσιγαριζει ενα κρεμμυδι σε λιγο λάδι και το ρίχνει στην αλεσμενη σταφιδα! Μην σας φανει παράξενο αλλά δινει μια εξαιρετική γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι δεν είχα βρει πληροφορίες γι αυτή την παραδοσιακή συνταγή.
ΔιαγραφήΠολυ ωραία η πληροφορία ή καλύτερα το μυστικό της θεία σου.
Την επόμενη φορά θα την αλέσω την σταφίδα. Δεν μου φαίνεται παράξενο γιατί τελικά οι γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους.
Πάντως είναι πολύ ωραία παραδοσιακή συνταγή και δεν υπάρχουν πολλές αναφορές σε αυτήν είτε στο διαδίκτυο είτε σε περιοδικά μαγειρικής.
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο. :)