Tαρτάκια με κεράσια / Tartlets with cherries
1:21:00 π.μ.Είχα πάρει σφολιάτα και την είχα στο ψυγείο, χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα τι θα την κάνω. Ας την πάρω λέω γιατί άμα μου έρθει να κάνω κάτι να μην έχω?
Αυτοί είναι οι προβληματισμοί και τα άγχη που έχει πάντα μια νοικοκυρά.
Μόνο που περίμενε αρκετά μέσα στο ψυγείο και έπρεπε γρήγορα κάτι να σκεφτώ. Το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το έκανα μια γρήγορη τυρόπιτα.
Βγήκαν αυτά τα ταρτάκια που ήταν πολύ νόστιμα. Κι επειδή δεν ήθελα να είναι μόνο κεράσια και σφολιάτα πρόσθεσα και μια ελαφριά κρέμα σιμιγδαλιού.
Τρώγονται ζεστά, καυτά ή και κρύα την επόμενη ημέρα (αν μείνουν).
Tαρτάκια με κεράσια / Tartlets with cherries
1 φύλλο σφολιάτας
Κεράσια (δείτε πιο κάτω στα ''μικρά μυστικά'')
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Λίγο νερό (1-2 κουτ. σούπας)
Για την κρέμα
220 γρ. γάλα
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κρόκος αυγού
Μαρμελάδα κεράσι
1 κρόκος αυγού (για το άλλειμα)
Φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αν δούμε πως δεν έχει πολλά υγρά ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να σωθούν τα πολλά νερά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Σκεφτείτε μια κρέμα σαν αυτή που κάνουμε για το γαλακτομπούρεκο.
Βάζουμε το γάλα, τη βανίλια & τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίζει και πήζει ρίχνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και κόβουμε τη σφολιάτα στο ίδιο μέγεθος.
Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα κεράσι, μετά τα ολόκληρα κεράσια (που έχουμε βράσει με την ζάχαρη)
Kαλύπτουμε με τη κρέμα & σκεπάζουμε με σφολιάτα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τον κρόκο αυτού με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφουμε τα ταρτάκια. Ρίχνουμε τα φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170 C. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρώμα από πάνω τα βγάζουμε.
Ελέγχουμε λίγο σηκώνοντας τα ταρτάκια να δούμε αν έχει ψηθεί και από κάτω η σφολιάτα.
- Βγαίνουν 6 ταρτάκια, σαν αυτά που βλέπετε, αλλά έβαλα και άλλα δυο μπολάκια μικρά (ραμκεν). Αν έχετε πιο πολλά φορμάκια για τάρτες και έχουν περισσέψει υλικά θα σας βγούν ακόμα 2.
- Τα κεράσια να τα υπολογίσετε βάζοντας 4-5 σε κάθε τάρτα, οπότε θα χρειαστείτε 30-35. Ετσι τα υπολόγισα και ξέχασα να τα ζυγίσω.
- Αν τυχόν πήξει πολύ η κρέμα ρίχνεται λίγο γάλα ακόμα.
17 σχόλια
Καλημέρα Marion!!!Φαίνονται πεντανόστιμα!Η παρουσίασή τους φοβερή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Τα δικά μου τα θέλω κατευθείαν από το φούρνο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα τα κερασοταρτάκια σου, ειδικά με την προσθήκη της κρέμας.
Τέλεια!
Φιλιά πολλά.
Τα κεράσια είναι το αγαπημένο μου φρούτο.....τα ταρτάκια το αγαπημένο μου γλυκό οπότε ο συνδυασμός είναι απίθανος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερά, δεν έχω λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛάτρεψα τα κερασοταρτάκια σου!
Φιλιά!
Εξαιρετικά τα ταρτάκια σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα έτρωγα ευχαρίστως 2 - 3
Καλημέρα!!!
* EΛΕΝΗ - Σε ευχαριστώ, νασαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Στέλλα η κρέμα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα
Ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Λίλα δυο σε ένα :) λοιπόν..:)
ΦΙλιά
* ΕΛΕΝΑ μου ευχαριστώ πολύ πολύ
ΦΙλιά
*eleni - την επόμενη φορά θα σου κρατήσω, γιατί τώρα δεν έμεινε τίποτα..χιχι.
Νασαι καλά
Φιλιά
Μμμμμμ!! νόστιμααααα που φαίνονται!!δύο δύο θα τα έτρωγα αν τα είχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Όμορφα στην εμφάνιση και εύκολα να γίνουν Marion. Ελαφρώς ζεστούτσικα θα είναι θαυμάσια :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ταρτάκια σου Μαριον μου είναι κομψά και όμορφα σαν και σένα! πολύ θα ήθελα να είχα ενα για το καφεδάκι μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !
φιλια πολλά
Υπέροχο κερασογλυκάκι Μάριον!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ που έβαλες και σιμιγδαλένια κρέμα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο λαχταριστό!!
Φιλιά!
Υπέροχα Μάριον, ζωγραφιστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο τρόπο βρήκες Μαράκι για να αξιοποιήσεις και τη σφολιάτα και τα κεράσια. Τα ταρτάκια σου δείχνουν ιδιαίτερα λαχταριστά! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα τα κερασοταρτάκια σου και η ιδέα της κρέμας σιμιγδαλιού είναι πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ Μάριον.
Ζ.
Τέλειο γλυκάκι! Θα προσπαθήσω να το φτιάξω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion, ευτυχώς που αποφάσισαν να μείνουν τα κερασάκια και έγιναν ένα πρώτης τάξεως υλικό, για τα ωραία σου ταρτάκια!! Και έτσι χαιρόμαστε που τα βλέπουμε, τόσο ωραία εμφάνιση που έχουν! Θα τολμούσα να τα βάλω μαζί με λίγο παγωτό κρέμα ή καϊμάκι!! Θα είναι τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
* Μari
ΑπάντησηΔιαγραφή* Penelope
* Maria B.
* Ermioni
* Eri
* Κατερίνα
* Zαμπια
* Princess
* Ειρήνη Ε.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ :)
Φιλια
* Μari
ΑπάντησηΔιαγραφή* Penelope
* Maria B.
* Ermioni
* Eri
* Κατερίνα
* Zαμπια
* Princess
* Ειρήνη Ε.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ :)
Φιλια