Tαρτάκια με κεράσια / Tartlets with cherries

1:21:00 π.μ.



Είχα πάρει σφολιάτα και την είχα στο ψυγείο, χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα τι θα την κάνω. Ας την πάρω λέω γιατί άμα μου έρθει να κάνω κάτι να μην έχω?
Αυτοί είναι οι προβληματισμοί και τα άγχη που έχει πάντα μια νοικοκυρά.

Μόνο που περίμενε αρκετά μέσα στο ψυγείο και έπρεπε γρήγορα κάτι να σκεφτώ. Το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το έκανα μια γρήγορη τυρόπιτα.




Είχα και κάτι κεράσια που κι αυτά το σκέφτονταν να μείνουν ή να φύγουν και λέω δεν τα σμίγω να κάνουν παρέα να ησυχάσω κι εγώ.
Βγήκαν αυτά τα ταρτάκια που ήταν πολύ νόστιμα. Κι επειδή δεν ήθελα να είναι μόνο κεράσια και σφολιάτα πρόσθεσα και μια ελαφριά κρέμα σιμιγδαλιού.

Τρώγονται ζεστά, καυτά ή και κρύα την επόμενη ημέρα (αν μείνουν).




Tαρτάκια με κεράσια / Tartlets with cherries

Υλικά (για 6-8 ταρτάκια)

1 φύλλο σφολιάτας
Κεράσια (δείτε πιο κάτω στα ''μικρά μυστικά'')
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Λίγο νερό (1-2 κουτ. σούπας)

Για την κρέμα
220 γρ. γάλα
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κρόκος αυγού

Μαρμελάδα κεράσι
1 κρόκος αυγού (για το άλλειμα)
Φιλέ αμύγδαλο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.

Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αν δούμε πως δεν έχει πολλά υγρά ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να σωθούν τα πολλά νερά.
Αφήνουμε στην άκρη.




Φτιάχνουμε την κρέμα. Σκεφτείτε μια κρέμα σαν αυτή που κάνουμε για το γαλακτομπούρεκο.
Βάζουμε το γάλα, τη βανίλια & τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίζει και πήζει ρίχνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα.





Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και κόβουμε τη σφολιάτα στο ίδιο μέγεθος.




Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα κεράσι, μετά τα ολόκληρα κεράσια (που έχουμε βράσει με την ζάχαρη)




Kαλύπτουμε με τη κρέμα & σκεπάζουμε με σφολιάτα.




Χτυπάμε σε ένα μπολ τον κρόκο αυτού με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφουμε τα ταρτάκια. Ρίχνουμε τα φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170 C. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρώμα από πάνω τα βγάζουμε.
Ελέγχουμε λίγο σηκώνοντας τα ταρτάκια να δούμε αν έχει ψηθεί και από κάτω η σφολιάτα.



Bγάζουμε από τα φορμάκια και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.







Μικρά μυστικά:

- Βγαίνουν 6 ταρτάκια, σαν αυτά που βλέπετε, αλλά έβαλα και άλλα δυο μπολάκια μικρά (ραμκεν). Αν έχετε πιο πολλά φορμάκια για τάρτες και έχουν περισσέψει υλικά θα σας βγούν ακόμα 2.
- Τα κεράσια να τα υπολογίσετε βάζοντας 4-5 σε κάθε τάρτα, οπότε θα χρειαστείτε 30-35. Ετσι τα υπολόγισα και ξέχασα να τα ζυγίσω.
- Αν τυχόν πήξει πολύ η κρέμα ρίχνεται λίγο γάλα ακόμα.

You Might Also Like

17 σχόλια

  1. Καλημέρα Marion!!!Φαίνονται πεντανόστιμα!Η παρουσίασή τους φοβερή!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δικά μου τα θέλω κατευθείαν από το φούρνο!!!
    Πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα τα κερασοταρτάκια σου, ειδικά με την προσθήκη της κρέμας.
    Τέλεια!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κεράσια είναι το αγαπημένο μου φρούτο.....τα ταρτάκια το αγαπημένο μου γλυκό οπότε ο συνδυασμός είναι απίθανος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερά, δεν έχω λόγια!
    Λάτρεψα τα κερασοταρτάκια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικά τα ταρτάκια σου...
    Θα έτρωγα ευχαρίστως 2 - 3
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * EΛΕΝΗ - Σε ευχαριστώ, νασαι καλά
    Φιλιά


    * Στέλλα η κρέμα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα
    Ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά


    * Λίλα δυο σε ένα :) λοιπόν..:)
    ΦΙλιά


    * ΕΛΕΝΑ μου ευχαριστώ πολύ πολύ
    ΦΙλιά


    *eleni - την επόμενη φορά θα σου κρατήσω, γιατί τώρα δεν έμεινε τίποτα..χιχι.
    Νασαι καλά
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμμμ!! νόστιμααααα που φαίνονται!!δύο δύο θα τα έτρωγα αν τα είχα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμορφα στην εμφάνιση και εύκολα να γίνουν Marion. Ελαφρώς ζεστούτσικα θα είναι θαυμάσια :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ταρτάκια σου Μαριον μου είναι κομψά και όμορφα σαν και σένα! πολύ θα ήθελα να είχα ενα για το καφεδάκι μου !!!!

    γεια στα χεράκια σου !

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο κερασογλυκάκι Μάριον!!
    Μου αρέσει πολύ που έβαλες και σιμιγδαλένια κρέμα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο λαχταριστό!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα Μάριον, ζωγραφιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ νόστιμο τρόπο βρήκες Μαράκι για να αξιοποιήσεις και τη σφολιάτα και τα κεράσια. Τα ταρτάκια σου δείχνουν ιδιαίτερα λαχταριστά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νόστιμα τα κερασοταρτάκια σου και η ιδέα της κρέμας σιμιγδαλιού είναι πολύ καλή!

    Σε φιλώ Μάριον.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο γλυκάκι! Θα προσπαθήσω να το φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Marion, ευτυχώς που αποφάσισαν να μείνουν τα κερασάκια και έγιναν ένα πρώτης τάξεως υλικό, για τα ωραία σου ταρτάκια!! Και έτσι χαιρόμαστε που τα βλέπουμε, τόσο ωραία εμφάνιση που έχουν! Θα τολμούσα να τα βάλω μαζί με λίγο παγωτό κρέμα ή καϊμάκι!! Θα είναι τέλεια!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Μari
    * Penelope
    * Maria B.
    * Ermioni
    * Eri
    * Κατερίνα
    * Zαμπια
    * Princess
    * Ειρήνη Ε.

    Σας ευχαριστώ πολύ πολύ :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. * Μari
    * Penelope
    * Maria B.
    * Ermioni
    * Eri
    * Κατερίνα
    * Zαμπια
    * Princess
    * Ειρήνη Ε.

    Σας ευχαριστώ πολύ πολύ :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe