Σπαράγγια Ομελέτα / Αsparagus omelette
12:40:00 π.μ.Καλό μήνα ! Καλό καλοκαίρι!
Ηρθε το καλοκαίρι ή ακόμα? Θα δείξει. Τουλάχιστον να έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αφού δεν έχουμε και κανέναν άλλο.
Σήμερα έχει άλλη μια συνταγή με σπαράγγια. Ναι νομίζω πως έχω εθιστεί αυτό το διάστημα με τα σπαράγγια.
Προσπαθώ να τους πείσω στο σπίτι για τα θρεπτικά οφέλη που έχουν τα σπαράγγια κι ότι δεν είναι κακό να τα τρώμε συχνά, τώρα μάλιστα που είναι και η εποχή τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο πλούσια τρόφιμα σε φολικό οξύ, ίσως το πλουσιότερο σε όλο το φυτικό βασίλειο. Μόλις ένα φλιτζάνι βρασμένα σπαράγγια, θα σας δώσει 262 mcg (μικρογραμμάρια) φολικού οξέος, που αντιπροσωπεύει περίπου το 65% των ημερήσιων αναγκών σας. Άλλα θρεπτικά συστατικά των σπαραγγιών είναι η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το μαγγάνιο
Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, αφροδισιακό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Αντίθετα η περιεκτικότητά του σε θερμίδες είναι πολύ χαμηλή, μόλις 23 θερμίδες ανά 100 γρ ωμού σπαραγγιού!
(πηγή: http://thematadiatrofis.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html)
Mην νομίζετε πως είναι μόνο τα σπαράγγια με την κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν που έκανα. Έχω ήδη κάνει άλλη μια συνταγή με σπαράγγια (θα μπει μάλλον κι αυτή προσεχώς), συν αυτή που βάζω σήμερα, συν το ότι έχω στο ψυγείο ένα ματσάκι σπαράγγια ακόμα.
Στο σπίτι με έχουν πάρει στο ψιλό. Μέχρι που σε λίγο θα μου απαγορεύσουν να βγω από το σπίτι, και συγκεκριμένα μόνο την ημέρα που έχει λαϊκή πιο κάτω από το σπίτι μου.
Την προηγούμενη φορά που πήρα από την λαϊκή σπαράγγια τα πήρα 4 € το ματσάκι. Μου φάνηκαν ακριβά εδώ που τα λέμε, αλλά είπα να τα πάρω να τα δοκιμάσω. Προχθές τα είχαν 2 € το ματσάκι. Ισως επειδή πήγα πιο αργά, μετά τις 12.30.. Να πάω κι αυτή την εβδομάδα να δω πόσο θα τα έχουν? Ετσι για το ρεπορτάζ, όχι για κανέναν άλλο λογο ...
Αυτή η ομελέτα είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Η προσθήκη του cottage την κάνει πιο κρεμώδη κι αφράτη.
Μπορείτε να παίξετε με τις γεύσεις και να αντικαταστήσετε τα σπαράγγια με μπρόκολο ή σπανάκι.
Επίσης, αν την βάλετε σε μικρότερο και βαθύτερο τηγάνι θα έχει πάχος και θα δείχνει πολύ ωραία. Θα είναι πιο παχιά, κάτι σαν πίτα.
Σπαράγγια Ομελέτα / Αsparagus omelette
Υλικά
1 πακετάκι (ματσάκι) σπαράγγια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, διαιρούμενο
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5-6 αυγά
1 φλιτζάνι (τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι (τσαγιού) τυρί cottage
2-3 φέτες μπεϊκον (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σκληρά μέρη από τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε λίγο τις άκρες (αν χρειάζεται) να μείνει το τρυφερό μέρος.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα σπαράγγια με πιπέρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν τραγανά για 4 με 5 λεπτά. Αν βάλετε μπέϊκον τo ρίχνετε κι αυτό τώρα.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τυριά και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 και περιχύνουμε τα σπαράγγια.
Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν και από πάνω τα αυγά (γύρω στα 7 λεπτά).
Μεταφέρουμε την ομελέτα (την σύρουμε) σε ένα πιάτο .
Μπορεί να σερβιριστεί καυτή, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ένα κομμάτι που είχε μείνει φαγώθηκε το βράδυ (κρύο) και τρωγόταν πολύ ευχάριστα.
25 σχόλια
Χαχα, το ίδιο έχω πάθει και εγώ με τα σπαράγγια και προς το παρόν μόνο η κόρη μου δεν έχει υποκύψει ακόμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ομελέτα σου! Καλό ΣΚ:)
Που θα μου πάνε, θα τα δοκιμάσω και εγώ κάποια στιγμή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχω μια άποψη, αν μη τι άλλο.
Καλό τριήμερο Marion.
Λατρεύουμε τα σπαράγγια και με αυγουλάκια είναι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος συνδιασμός τα σπαράγγια με τα αυγά... Και σε μας αρέσουν πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!!!
Από τις αγαπημενες μας ομελέτες, η ομελέτα με σπαράγγια, εγώ την κάνω και σαν ομελέτα φούρνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο!
Πλούσια και ελκυστική! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Καλό μήνα και καλό ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως τα λατρεύω ιδιαίτερα τα πράσινα! τέλεια η ομελέτα! Φιλάκια Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφή* mia maria- Κι εμένα η κόρη μου δεν τα πολυ θέλει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Στέλλα κάνε την αρχή. Από συνταγές έχει για όλα τα γούστα.
Νασαι καλά, κι εσύ να περάσεις κάλά
Φιλιά
* Λίλα εσύ τα έχεις και στο κήπο σου.
Σε ευχαριστώ.
Φιλιά
* painter - Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* ΕΛΕΝΑ - και στο φούρνο θα είναι ωραία. Θα την δοκιμάσω.
Ευχαριστώ
Φιλιά
* VIta - Σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό μήνα και σε σένα.
Φιλιά
* Εri - Νασαι καλά Ερη. Σε ευχαριστώ
Φιλιά
Πολύ ωραία τα υλικά της ομελέτας σου κι εκείνη αφράτη-αφράτη. Μόνο που εγώ τη θέλω πιο ψημένη, γούστα αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!
Όπως ξέρεις τα σπαράγγια και εγώ τελευταία άρχισα να τα τρώω αλλά τα αγάπησα παρ'όλα αυτά! Τέλεια η ομελέτα σου Μαράκι μου θα την τιμούσα σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Helen Gr. - Ελένη από την κάτω μεριά έχει πάρει πιο πολύ χρώμα. Από πάνω (επειδή δεν γυρίζεται αυτή η πλευρα) ψήνεται με τον ατμό. Για αυτό έχει αυτό το χρώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Καλό βράδυ
* Kατερίνα μου νασαι καλά, ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά
Ταιριάζουν πολύ τα δυο τους! Καλό καλοκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία που είναι τα σπαράγγια και πόσο νόστιμα γίνονται μέσα σε μια ομελέτα!! Μια χαρά μεσημεριανό πιάτο, με μια σαλατούλα μαζί, ότι πρέπει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Πεντανόστιμη πρέπει να είναι Marion μου και με πολύ ωραία υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Δεν υπάρχει πιο νόστιμη ομελέτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Υπεροχη ομελέτα την φτιάχνουμε και εμείς στην Πελοπόννησο,ωραία ιδέα μου έδωσες για απόψε.Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη και πολύ όμορφη η ομελέτα σου Μάριον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός εξαιρετικός!
Επανέρχομαι με δεύτερο σχόλιο αφού ο "κακός ο λύκος" το έφαγε...Πάλι καλά που το είδα.
Τα σπαράγγια μ΄ αρέσουν και είναι φορές, που με πιάνει μανία και αγοράζω, όπως και εσύ, απανωτές φορές!:)
Νόστιμη πρέπει να είναι η ομελέτα σου Μάριον.Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω στο ντουλάπι ένα βάζο με σπαράγγια Καβάλας αλλά ακόμη δεν τα έχω φτιάξει!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώμε συχνά σπαράγγια! Καλή εβδομάδα!
Ελπίζω να φανεί το σχόλιό μου γιατί ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα χα Μάριον, ήταν να μην κάνεις την αρχή με τα σπαράγγια λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ομελέτα σου είναι πεντανόστιμη! Μου αρέσουν όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες και ο συνδυασμός τους είναι πολύ πετυχημένος!
Το cottage θα κάνει την ομελέτα ακόμα πιο κρεμώδη και ανάλαφρη!
Φιλιά!
Τρελλαινομαι για σπαραγγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα έχω δοκιμάσει καν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ στο νησί είναι δυσεύρετα και φαντάζομαι πανάκριβα!
Ομως η ομελέτα σου μου θύμισε μια που κάνουμε εδώ με βλαστάρια(κορφές της βρούβας)!
Τα θαλασσινά μου φιλιά!
Es un plato delicioso me encanta luce muy bonito y apetitoso,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω!!πω!!πω!!πως δεν την είχα δει αυτή την συνταγή; θα την φτιάξω αύριο κιόλας, τρελαίνομαι για σπαράγγια ομελέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
❤♡
ΑπάντησηΔιαγραφήOlá!
Passei para uma visitinha.
Receita apetitosa!
Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
•.¸¸✿⊱╮¸¸.•