Σπαράγγια Ομελέτα / Αsparagus omelette

12:40:00 π.μ.


Καλό μήνα ! Καλό καλοκαίρι!
Ηρθε το καλοκαίρι ή ακόμα? Θα δείξει. Τουλάχιστον να έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αφού δεν έχουμε και κανέναν άλλο.

Σήμερα έχει άλλη μια συνταγή με σπαράγγια. Ναι νομίζω πως έχω εθιστεί αυτό το διάστημα με τα σπαράγγια.

Προσπαθώ να τους πείσω στο σπίτι για τα θρεπτικά οφέλη που έχουν τα σπαράγγια κι ότι δεν είναι κακό να τα τρώμε συχνά, τώρα μάλιστα που είναι και η εποχή τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο πλούσια τρόφιμα σε φολικό οξύ, ίσως το πλουσιότερο σε όλο το φυτικό βασίλειο. Μόλις ένα φλιτζάνι βρασμένα σπαράγγια, θα σας δώσει 262 mcg (μικρογραμμάρια) φολικού οξέος, που αντιπροσωπεύει περίπου το 65% των ημερήσιων αναγκών σας. Άλλα θρεπτικά συστατικά των σπαραγγιών είναι η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το μαγγάνιο

Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, αφροδισιακό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Αντίθετα η περιεκτικότητά του σε θερμίδες είναι πολύ χαμηλή, μόλις 23 θερμίδες ανά 100 γρ ωμού σπαραγγιού!
(πηγή: http://thematadiatrofis.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html)

Mην νομίζετε πως είναι μόνο τα σπαράγγια με την κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν που έκανα. Έχω ήδη κάνει άλλη μια συνταγή με σπαράγγια (θα μπει μάλλον κι αυτή προσεχώς), συν αυτή που βάζω σήμερα, συν το ότι έχω στο ψυγείο ένα ματσάκι σπαράγγια ακόμα.




Στο σπίτι με έχουν πάρει στο ψιλό. Μέχρι που σε λίγο θα μου απαγορεύσουν να βγω από το σπίτι, και συγκεκριμένα μόνο την ημέρα που έχει λαϊκή πιο κάτω από το σπίτι μου.
Την προηγούμενη φορά που πήρα από την λαϊκή σπαράγγια τα πήρα 4 € το ματσάκι. Μου φάνηκαν ακριβά εδώ που τα λέμε, αλλά είπα να τα πάρω να τα δοκιμάσω. Προχθές τα είχαν 2 € το ματσάκι. Ισως επειδή πήγα πιο αργά, μετά τις 12.30.. Να πάω κι αυτή την εβδομάδα να δω πόσο θα τα έχουν? Ετσι για το ρεπορτάζ, όχι για κανέναν άλλο λογο ...

Αυτή η ομελέτα είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Η προσθήκη του cottage την κάνει πιο κρεμώδη κι αφράτη.
Μπορείτε να παίξετε με τις γεύσεις και να αντικαταστήσετε τα σπαράγγια με μπρόκολο ή σπανάκι.

Επίσης, αν την βάλετε σε μικρότερο και βαθύτερο τηγάνι θα έχει πάχος και θα δείχνει πολύ ωραία. Θα είναι πιο παχιά, κάτι σαν πίτα.




Σπαράγγια Ομελέτα / Αsparagus omelette

Υλικά

1 πακετάκι (ματσάκι) σπαράγγια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, διαιρούμενο
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5-6 αυγά
1 φλιτζάνι (τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι (τσαγιού) τυρί cottage
2-3 φέτες μπεϊκον (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σκληρά μέρη από τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε λίγο τις άκρες (αν χρειάζεται) να μείνει το τρυφερό μέρος.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα σπαράγγια με πιπέρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν τραγανά για 4 με 5 λεπτά. Αν βάλετε μπέϊκον τo ρίχνετε κι αυτό τώρα.



Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τυριά και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 και περιχύνουμε τα σπαράγγια.



Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν και από πάνω τα αυγά (γύρω στα 7 λεπτά).




Μεταφέρουμε την ομελέτα (την σύρουμε) σε ένα πιάτο .




Μπορεί να σερβιριστεί καυτή, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ένα κομμάτι που είχε μείνει φαγώθηκε το βράδυ (κρύο) και τρωγόταν πολύ ευχάριστα.


You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Χαχα, το ίδιο έχω πάθει και εγώ με τα σπαράγγια και προς το παρόν μόνο η κόρη μου δεν έχει υποκύψει ακόμα!
    Πολύ ωραία η ομελέτα σου! Καλό ΣΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που θα μου πάνε, θα τα δοκιμάσω και εγώ κάποια στιγμή.
    Να έχω μια άποψη, αν μη τι άλλο.
    Καλό τριήμερο Marion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύουμε τα σπαράγγια και με αυγουλάκια είναι υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχος συνδιασμός τα σπαράγγια με τα αυγά... Και σε μας αρέσουν πολύ!!!
    Γεια στα χεράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τις αγαπημενες μας ομελέτες, η ομελέτα με σπαράγγια, εγώ την κάνω και σαν ομελέτα φούρνου!
    Καλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλούσια και ελκυστική! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Καλό μήνα και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάντως τα λατρεύω ιδιαίτερα τα πράσινα! τέλεια η ομελέτα! Φιλάκια Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * mia maria- Κι εμένα η κόρη μου δεν τα πολυ θέλει :)
    Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά

    * Στέλλα κάνε την αρχή. Από συνταγές έχει για όλα τα γούστα.
    Νασαι καλά, κι εσύ να περάσεις κάλά
    Φιλιά


    * Λίλα εσύ τα έχεις και στο κήπο σου.
    Σε ευχαριστώ.
    Φιλιά

    * painter - Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά


    * ΕΛΕΝΑ - και στο φούρνο θα είναι ωραία. Θα την δοκιμάσω.
    Ευχαριστώ
    Φιλιά


    * VIta - Σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό μήνα και σε σένα.
    Φιλιά

    * Εri - Νασαι καλά Ερη. Σε ευχαριστώ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία τα υλικά της ομελέτας σου κι εκείνη αφράτη-αφράτη. Μόνο που εγώ τη θέλω πιο ψημένη, γούστα αυτά!
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως ξέρεις τα σπαράγγια και εγώ τελευταία άρχισα να τα τρώω αλλά τα αγάπησα παρ'όλα αυτά! Τέλεια η ομελέτα σου Μαράκι μου θα την τιμούσα σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. * Helen Gr. - Ελένη από την κάτω μεριά έχει πάρει πιο πολύ χρώμα. Από πάνω (επειδή δεν γυρίζεται αυτή η πλευρα) ψήνεται με τον ατμό. Για αυτό έχει αυτό το χρώμα.
    Σε ευχαριστώ πολύ
    Καλό βράδυ

    * Kατερίνα μου νασαι καλά, ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταιριάζουν πολύ τα δυο τους! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ωραία που είναι τα σπαράγγια και πόσο νόστιμα γίνονται μέσα σε μια ομελέτα!! Μια χαρά μεσημεριανό πιάτο, με μια σαλατούλα μαζί, ότι πρέπει!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πεντανόστιμη πρέπει να είναι Marion μου και με πολύ ωραία υλικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν υπάρχει πιο νόστιμη ομελέτα!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπεροχη ομελέτα την φτιάχνουμε και εμείς στην Πελοπόννησο,ωραία ιδέα μου έδωσες για απόψε.Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νόστιμη και πολύ όμορφη η ομελέτα σου Μάριον.
    Ο συνδυασμός εξαιρετικός!

    Επανέρχομαι με δεύτερο σχόλιο αφού ο "κακός ο λύκος" το έφαγε...Πάλι καλά που το είδα.

    Τα σπαράγγια μ΄ αρέσουν και είναι φορές, που με πιάνει μανία και αγοράζω, όπως και εσύ, απανωτές φορές!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νόστιμη πρέπει να είναι η ομελέτα σου Μάριον.Γεια στα χέρια σου!
    Εγώ έχω στο ντουλάπι ένα βάζο με σπαράγγια Καβάλας αλλά ακόμη δεν τα έχω φτιάξει!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώμε συχνά σπαράγγια! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελπίζω να φανεί το σχόλιό μου γιατί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χα χα Μάριον, ήταν να μην κάνεις την αρχή με τα σπαράγγια λοιπόν!
    Η ομελέτα σου είναι πεντανόστιμη! Μου αρέσουν όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες και ο συνδυασμός τους είναι πολύ πετυχημένος!
    Το cottage θα κάνει την ομελέτα ακόμα πιο κρεμώδη και ανάλαφρη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν τα έχω δοκιμάσει καν!
    Εδώ στο νησί είναι δυσεύρετα και φαντάζομαι πανάκριβα!
    Ομως η ομελέτα σου μου θύμισε μια που κάνουμε εδώ με βλαστάρια(κορφές της βρούβας)!

    Τα θαλασσινά μου φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Es un plato delicioso me encanta luce muy bonito y apetitoso,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πω!!πω!!πω!!πως δεν την είχα δει αυτή την συνταγή; θα την φτιάξω αύριο κιόλας, τρελαίνομαι για σπαράγγια ομελέτα.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ❤♡
    Olá!
    Passei para uma visitinha.
    Receita apetitosa!
    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    •.¸¸✿⊱╮¸¸.•

    ΑπάντησηΔιαγραφή