Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά & κουρκούτι μπύρας !!

11:17:00 μ.μ.

 

Η μυρωδιά από τα φρέσκα λαχανικά στη λαϊκή όταν πας πρωί είναι απίστευτη.
Καλά μην φανταστείτε και από τα άγρια χαράματα. Κατά τις 9-9.30 το πρωϊ. Δεν έχει πιάσει ακόμα η ζέστη και όλα είναι φρέσκα-φρέσκα πάνω στους πάγκους.

Ομολογώ πως τα φρέσκα καρότα μοσχοβολάνε πιο πολύ, την καταλαβαίνεις την μυρωδιά τους. Τα φρέσκα χόρτα και ο δυόσμος δίνουν μια νότα δροσιάς στον αέρα.
Δεν είναι μόνο μυρωδιές όμως, χορταίνει και το μάτι.

Κολοκύθια δεν είχα σκοπό να πάρω. Αλλά μόλις τα είδα πάνω στους πάγκους με τα λουλούδια τους ανοιχτά και φρέσκα δεν μπόρεσα να αντισταθώ.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να στολίσουν βιτρίνα ανθοπωλείου. Τόσο όμορφα ήταν.


   


Τα πήρα και πρώτη φορά έκανα κολοκυθοανθούς γεμιστούς.
Αν και στην αρχή φοβόμουν πως στο τηγάνισμα θα τα κάνω λίγο μαντάρα.
Επειδή δεν κλείνουν και τελείως τα λουλούδια κι επειδή η γέμιση είναι λίγο ρευστή, σε κάποια υπήρχαν στον πάτο μικρές τρυπούλες και φοβόμουν πως μόλις μπουν στο τηγάνι θα βγει η γέμιση. 

Αλλά κατάλαβα πως το κουρκούτι ‘’θωρακίζει’’ τα λουλούδια και την γέμιση και δεν βγαίνει έξω τίποτα. Φτιάξτε το κουρκούτι ελαφρώς πηχτό, καλύψτε καλά τα λουλούδια και ρίξτε τα στο τηγάνι.


   


 Υλικά 

 Κολοκυθοανθοί (20 τεμ.)
 1 φλιτζ. τριμμένη φέτα
100 γρ. τυρί κρέμα (με ζαμπόν)
½ φλιτζ. ανθότυρο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
 Άνιθο ψιλοκομμένο
 1 μεγάλο αυγό
Λίγη κρέμα γάλακτος

Για το κουρκούτι: 
1 φλιτζ. αλεύρι
1¼ φλιτζ. μπίρα παγωμένη
αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (ή ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς με προσοχή και τα βάζουμε να στραγγίξουν καλά Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Αν χρειασθεί βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος να αραιώσει.

 Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των κολοκυθοανθών και με τις άκρες των λουλουδιών κλείνουμε την γέμιση μέσα. Σε μπολ βάζουμε την μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι.


 

Ανακατεύουμε με καλά να γίνει ένας χυλός, όχι αραιός πολύ, λίγο πηχτός.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι . Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο χυλό και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε σε απορροφητική χαρτοπετσέτα.

Τρώγονται ζεστοί με συνοδεία παγωμένης μπύρας !

Καλό μήνα !

 


 Μικρά μυστικά: 

- Οι ποσότητες της γέμισης μπορεί να είναι κατά προσέγγιση. Αν έχετε περισσεύματα από τυριά τα βάζετε. 

-  Εγώ έβαλα τυρί κρέμα, αυτό που έχει μέσα ζαμπόν.
- Αν η φέτα είναι αλμυρή προσοχή στο αλάτι. 
- Για το κουρκούτι ρίξτε πρώτα την μπύρα σε ένα μπολ και μετά προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι ώστε να το φέρετε εκεί που θέλετε. Ανάλογα προσθέτετε λίγη μπύρα ή αλεύρι.


 


You Might Also Like

20 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πέπη :)

      Σ ευχαριστώ πολύ πολυ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Την τετάρτη πήγα στη λαϊκή πρωί πρωί και έβγαζα φωτογραφίες μια από αυτές είχε και τα κολοκυθάκια με τους ανθούς τους.
    Αυτό το είδα χτες πριν τον ύπνο και ζήλεψα, ελπίζω από Δευτέρα στο χωριό να βρω ανθού;.
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις είδα Ξανθή μου τις φωτογραφίες.
      Πολύ ωραίες. Μα δεν είναι ωραία λουλουδάκια?

      Στο χωριό σίγουρα θα βρεις..

      Καλό μήνα και σένα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Το λατρεύω αυτό το μεζεδάκι! Είναι τέλειο!!!! Σου έγιναν υπέροχοι απ' ό,τι βλέπω! Δεν μπορώ να μην απλώσω το χέρι να κλέψω έστω έναν...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλέψε όσους θες.. για φάγωμα είναι :)

      Σε ευχαριστώ πολύ
      νασαι καλά

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Το πιο τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό, στην πρώτη επίσημη του καλοκαιριού !!!
    Καλό μήνα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ντίνα, νασαι καλά.

      Οντως καλοκαιρινό ορεκτικό.
      Σε ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. εξαιρετικός ο μεζές σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το που είδα τις φωτογραφιες έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Θα το κλείσω μόνο αν μου πετάξεις μερικούς κολοκυθοανθούς να φάω! Αλλιώς θα μείνω να χάσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα πολύ ευχαρίστως να σου πετάξω μερικούς :))

      Σε ευχαριστώ ,νασαι καλά.

      Τα φιλιά μου :)

      Διαγραφή
  7. Μμμμμμμμμμμμμ!!! Τί νοστιμιά, λατρεμένος ουζομεζές!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω φτιάξει ποτέ κολοκυθοανθούς, ούτε καν έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια. Πρέπει να πω όμως ότι τα δικά σου φαίνονται εξαιρετικά και μου αρέσουν ιδιαίτερα τα υλικά της γέμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι μεζεδάκι ωραίο σκαρωνεις με τα κολοκυθολούλουδα! Τέλειος μπυρο-ουζο-μεζές!
    Η γέμιση σου ομορφη και θα δοκιμαστούν και με το τυρί κρέμα το συγκεκριμένο. Φιλιά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελαίνομαι για κολοκυθοανθούς!!
    Νοστιμότατοι οι δικοί σου Marion μου!

    Και τα μπισκοτάκια σου πολύ-πολύ χαριτωμένα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάριον, θέλω ότι βλέπω στην πρώτη φωτογραφία!! Μια καλή μερίδα παρέα με μια παγωμένη μπύρα!
    Τι υπέροχο πιάτο για το καλοκαίρι!
    Κολοκυνθοανθούς γεμιστούς δεν έχω φτιάξει ποτέ, ακριβώς γιατί κι εγώ φοβάμαι ότι στο τέλος θα μείνουν άδειοι, χωρίς γέμιση! Αλλά μάλλον τελικά με το κουρκούτι όλα πηγαίνουν μια χαρά!
    Ωραία πρόταση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Marion μου,λαχταριστοί οι κολοκυθοανθοί σου..τσαχπίνικο μεζεδάκι για ουζάκι βεραντούλα και κουβεντούλα!!εγκρίνω και επαυξάνω!!!φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ λαχταριστοί! Τους κάνω και εγώ γεμιστούς αλλά δεν έχω κάνει ποτέ με κουρκούτι! Νομίζω θα είναι ακόμη πιο νόστιμοι!
    Καλό καλοκαίρι Μαράκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι έχασα επεισόδια εδώ! τρέχω όμως σαν τον Βέγγο και πραγματικά ψάχνω να στριμώξω και το blogging κάπου μέσα σ'αυτη την τρεχάλα! Τρελλαίνομαι για κολοκυθοανθούς και τους έφτιαξες πολύ πολύ λαχταριστούς Μαράκι μου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe