Κέϊκ λεμονιού με μπύρα & γλάσο ζάχαρης / Lemon cake with beer & sugar icing
5:26:00 μ.μ.
Αυτό το κέικ το είχα ξαναφτιάξει πριν δυο εβδομάδες περίπου.
Δηλαδή όχι αυτό ακριβώς.
Την αρχική συνταγή. Ηθελα να δοκιμάσω την μπύρα μέσα σε κέϊκ. Από νοστιμιά δεν το συζητώ, αλλά από
φούσκωμα δεν τα πήγαμε καλά. Βέβαια η αρχική συνταγή είχε μοσχολέμονο (λάϊμ)
αλλά εγώ είχα φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια από κήπο και είπα να τα αξιοποιήσω.
Δεν ξέρω τι έφταιγε γιατί το δικό μου δεν βγήκε όπως στη
φωτογραφία της αρχικής συνταγής. Ισως να έφταιγε πως ο γιος μου πήγε και άνοιξε
το φούρνο να δει τι έχει μέσα μετά από δέκα λεπτά. Λες και δεν είχε δει τι
έβαλα, αλλά ξέρετε τώρα … η περιέργεια και η ανυπομονησία είναι χαρακτηριστικό
των παιδιών.
Τέλος πάντων όπως είπα από φούσκωμα δεν πέτυχε αλλά από
γεύση ήταν πολύ ωραίο και φυσικά το φάγαμε.
Βέβαια ήθελα να το ξαναφτιάξω γιατί ήμουν περίεργη να δω τι
δεν έκανα καλά. Τελικά αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές, που νόμιζα πως θα το
βελτίωναν. Εβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και όχι για όλες τις χρήσεις.
Αύξησα τα αυγά και το αλεύρι και λίγο από τα υπόλοιπα υλικά. Νομίζω έγινε πολύ ωραίο.
Πάρα πολύ αφράτο και μυρωδάτο. Τέλειο συνοδευτικό για τον
καφέ
Δοκιμάστε το.
Κέϊκ λεμονιού με μπύρα & γλάσο ζάχαρης !
(συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ)
Υλικά
320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
150γρ βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
κρυσταλλική
ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
1 βανιλίνη
3 αυγά
200ml μπύρα lager (μια με απαλή γεύση)
χυμό ½ λεμόνι
Γλάσο ζάχαρης :
60 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
Χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 κουτ. γλ.)
Παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ ή μια φόρμα με
αποσπώμενα πλαϊνά (23 εκ.)
Σε ένα μπολ , ανακατεύουμε το αλεύρι
και το αλάτι .
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ , χτυπάμε το βούτυρο , τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά
μετά από κάθε προσθήκη αυγού
Ρίχνουμε τη βανίλια .
Σε χαμηλή ταχύτητα , προσθέστε το μείγμα του αλευριού
εναλλάξ με την μπύρα σε δύο προσθήκες
(αρχίζουμε και τελειώνουμε με αλεύρι).
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού .
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η
επιφάνεια. Ελέγχουμε με τη μέθοδο του μαχαιριού να βγαίνει καθαρό .
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα τη φόρμα
για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε μετά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Γλάσο :
κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ , προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού
μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να είναι λίγο ρευστό. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο.
Διακοσμούμε το κέϊκ λεμονιού
με το γλάσο
Mικρά
μυστικά:
-
Η μπύρα δεν φαίνεται μέσα στο κέϊκ
-
Για το γλάσο ζάχαρης ρίχνετε λίγο λίγο το λεμόνι
μέχρι να έχει την υφή που θέλετε. Ισως χρειασθεί μια δυο κουταλιές χυμό
παραπάνω. Θα το δείτε
27 σχόλια
Υπεροχο ειναι Μαριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το κεϊκ και το γλασσο, τελεια!
Σ ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου :)
Διαγραφήκαλημέρα!! υπέροχο το κέικ σου!! πολυ φωτεινό! ειμαι περίεργη να το δοκιμάσω λογο της μπύρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μπύρα δεν ''φαίνεται'' στο κέικ..είναι πολυ αφράτο
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ :)
Απλά τέλειο! Και στο φούσκωμα και στην υφή του και στα πάντα του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω δοκιμάσει και εγώ τη μπύρα σε κέικ και όντως είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα.
Νομίζω ότι γι΄αυτό δεν φούσκωσε την πρώτη φορά... αν στα 10 λεπτά άνοιξε το φούρνο ο μικρός... χαχαχχα Η περιέργεια σκότωσε το κέικ!!!
Φιλιά πολλά!!!!!!
χαχαχα...καλό Χρυσαυγή μου... ¨Οντως η περιέργεια σκότωσε το κέικ..χιχι.. το ισοπέδωσε...
ΔιαγραφήΗ μπύρα κάνει ωραία δουλειά μου φαίνεται...έγινε πολύ αφράτο.
Νασαι καλά , σ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά :)
Χμ ωραια ιδεα, να σε ρωτησω εχω παρει αυτες τις μπίρες με γευση λεμόνι, μπορω τις βάλω αντι κανονικής?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :)
ΔιαγραφήΦαντάζομαι πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Απλά μείωσε το χυμό λεμονιού μια και η μπυρα έχει γεύση από λεμόνι.
Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις.
Σε ευχαριστώ
καλή εβδομάδα
Εστειλα την συνταγη σου σε μια φιλη... ξετρελάθηκε!
ΔιαγραφήΜμμμ φαίνεται υπέροχο! Δεν έχω ξαναδοκιμάσει μπύρα στη ζαχαροπλαστική, θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Καλή εβδομάδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ πρώτη φορά το δοκίμασα σε γλυκό Ελεάννα.
ΔιαγραφήΤελικά δίνει ωραία υφή στο κέϊκ.
Σ ευχαριστώ
Φιλιά :)
Πολύ όμορφο και σίγουρα νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ παπαρουνόσπορος στο γλάσο του πηγαίνει πολύ!
Z.
Είπα να το βάλω μέσα στο κέικ τον παπαρουνόσπορο Ζαμπία μου αλλά σκέφτηκα να στολίσω το γλάσο.
Διαγραφήσε ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
Λατρεύω τα κέικς λεμονιού, και το δικό σου δείχνει αφράτο και υπέρτοχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Ευχαριστώ πολύ Ελενα :)
ΔιαγραφήΦιλιά
Εγώ πάλι έχω δοκιμάσει πολλές - πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής με μπύρα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπυροκέικ ήταν από τις πρώτες, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και η μπύρα το κάνουν πολύ αφράτο, είναι τέλειο για τσάι.
Διαλέξτε και κάποια καλύτερη μπύρα από τις κοινές lager και ίσως βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το άρωμα του κέικ.
Οταν είδα το κέικ εσένα σκέφτηκα Εφη :)
ΔιαγραφήΕίναι το στοιχείο σου.
Ναι έγινε πάρα πολύ αφράτο.
Απλά έλεγε η συνταγή μια μπύρα lager με ήπια γεύση... δεν ξέρω ποια άλλη θα ταίριαζε πιο πολύ.
Σ ευχαριστώ :)
Μπίρα σε κέικ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ομολογουμένως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛογικά με τη μαγιά θα γίνεται ωραίο και φουσκωτό!
Το blog από το οποίο εμπνεύστηκες τη συνταγή είναι εγγυημένο, όπως και το δικό σου φυσικά!
Φιλιά!
Κι εγώ πρώτη φορά το δοκίμασα Ερμιόνη μου
ΔιαγραφήΒοηθάει στο φούσκωμα.
Το blog αυτό είναι από τα αγαπημένα μου και από τα πρώτα που διάβαζα πριν ακόμα κάνω εγώ.
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ
Τα φιλιά μου :)
Practice makes perfect Μαράκι μου και παρ'όλο που γνωρίζω το συγκεκριμένο blog οι συνθήκες που ο καθένας φτιάχνει κάτι είναι πάντα διαφορετικές οπότε καλά έκανες και πειραματίστηκες και έφτιαξες αυτό το αφράτο και μυρωδάτο κεκάκι! Μπράβο είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εννοείς δε σου φούσκωσε???? Τέλειο το βλέπω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε φούσκωμα και σε εμφάνιση και πολύ ωραίες κίτρινες φωτογραφίες!!!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή....η μπύρα, μου κάνει πολλά κλικ!!
Καλό μήνα!!
Πολύ ωραίο! Θα πρέπει να μοσχομύρισε ο τόπος όταν το έψηνες! Και φαίνεται τόσο αφράτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μπύρα δεν έχω δοκιμάσει να κάνω κέικ, αλλά αυτό δείχνει πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσυνήθιστη συνταγή αλλά βλέπω ότι δεν πρέπει να υστερεί καθόλου στη νοστιμιά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η παρουσίασή σου Μάριον, η βάση που το τοποθέτησεις είναι νοσταλγική vintage πινελιά!!!
γεια στα χεράκια σου, καλό σ/κ φιλια πολλά πολλά
Υπέροχο το έκανες αγαπημένη μου Μάριον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, αν ανοίξουμε τον φούρνο, πέφτει...Φαίνεται πολύ νόστιμο!
ΥΓ.Χαίρομαι που σε ταξίδεψα στην αγαπημένη σου Τοσκάνη! Θα σε πάω ακόμη, στην Lucca, San Gimignano και Pisa :)
Πολλά φιλιά!
Κέικ με μπυρα;;;; Σουπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήmononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Στην φωτογραφία φαίνεται καταπληκτικό! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κέικ με μπύρα. Έχω μεγάλη περιέργεια να το γευτώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή