Ζεστό ρόφημα κακάο / Hot Cocoa drink
10:49:00 μ.μ.
Τόσες
μέρες θέλω να βάλω αυτή την ανάρτηση αλλά ο καιρός δεν βοηθούσε, όπως και η έλλειψη χρόνου να πω την αλήθεια.
Πάντως
περίμενα μήπως συμβαδίσουν οι καιρικές συνθήκες με τον προγραμματισμό του blog αλλά
φευ…
Επίσης,
κάνοντας αυτή τη συνταγή για ζεστό κακάο διαπίστωσα ότι δεν έχω διάφανες
κούπες μεγάλες, που θα φαινόταν πολύ ωραία το ρόφημα. Προστέθηκε άλλο ένα ‘’to buy’’ στη λίστα μου.
Ένα ωραίο
πηχτό (όχι όμως πολύ) ζεστό ρόφημα κακάο. Για κρύες και όχι μόνο, μέρες ή
νύχτες
Ζεστό ρόφημα κακάο / Hot Cocoa drink
(συνταγή από εδώ)
Υλικά
(για
1 μερίδα)
300
ml γάλα (συν 50 ml)
2
κουτ. του γλυκού κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
2
κουτ. του γλυκού γάλα σε σκόνη
2
κουτ. του γλυκού κορν-φλάουερ
4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη (ή περισσότερη αν τη
θέλετε γλυκιά)
Λίγη
υγρή βανίλια (1/2 κουτ. του γλυκού)
Κανέλα
σε σκόνη (μια πρέζα - προαιρετικό)
Εκτέλεση
Βάζουμε
το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει.
Στα
50ml
γάλα που έχουμε κρατήσει ανακατεύουμε το κορν-φλάουερ και το διαλύουμε καλά.
Όταν
αρχίζει να βράζει το γάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κακάο και το γάλα σε σκόνη και
ανακατεύουμε καλά. Προσοχή γιατί το γάλα φουσκώνει. Χρειάζεται να ανακατεύουμε
συνέχεια για να μην ξεχειλίσει.
Προσθέτουμε
τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Όταν
το γάλα έχει μειωθεί στα ¾ του αρχικού του όγκου, προσθέτουμε τη βανίλια και
την κάνελα.
Τέλος,
ρίχνουμε το γάλα με το κορν-φλάουερ ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Μετά
από λίγα δευτερόλεπτα θα έχουμε ένα ρόφημα με ωραία υφή.
Σερβίρουμε
ζεστό ή κρύο.
Μικρά
μυστικά
-
Η
αρχική συνταγή είχε 6 κουτ. γλυκού ζάχαρη. Μου φάνηκε πολύ. Εγώ έβαλα 4 κουτ.
και ήταν μια χαρά. Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέτετε την ανάλογη ζάχαρη.
Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα οπότε θα μειώσετε και την ζάχαρη.
- Γάλα
μπορείτε να βάλετε πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά.
- Για περισσότερες μερίδες αυξήστε τα υλικά.
13 σχόλια
Αγαπημένο ρόφημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Ξημέρωμα
Φιλιά :)
Oτι πρέπει Αριάδνη για τις κρύες νύχτες ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
CORN FLOUR ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι filathlos...corn flour. Κάνει το ρόφημα πιο κρεμώδες, και δεν είναι απλά γάλα με κακάο.
ΔιαγραφήΔοκίμασέ το αν θέλεις.
Ευχαριστώ.
Δεν την είχα υπόψη αυτήν την εκδοχή! Θα την δοκιμάσω όταν επιτέλους δώσει κι ένα χεράκι ο καιρός!! :-) Και ναι, ο άτιμος -ο καιρός- μας έχει ρίξει εκτός προγράμματος στο blogging! :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Πολύ ωραίο ρόφημα! Μου αρέσει που γίνεται σχετικά πηχτό και που αρωματίζεται με κανέλα. Επίσης, μου αρέσει που δεν είναι υπερβολικά γλυκό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πόσο μ'αρέσει η ζεστή σοκολάτα!! Συνήθως φτιάχνω κάθε πρωί, την απλή βέβαια! Αυτή με το κορν φλάουρ είναι απολαυστική σαν κρέμα!! Δοκίμασα όταν ήμουν στην Ρώμη και ξετρελάθηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Αααα τελεια! Θα το κανω για τον αδερφο μου....του εκανα τις προαλλες ενα και.....ηταν χαλια ουτε που το αγγιξε, θα παρω το αιμα μου πισω λοιπον με το "δικο"σου κακαο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!!!!
Χρειάζομαι μια καλή συνταγή για κακάο! Αυτή φαίνεται αρκετά ιδιαίτερη και όσο περίεργο και αν μου μοιάζει το κορν φλάουρ, το ότι κάνει το ρόφημα κρεμώδες είναι σίγουρα ακαταμάχητο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πολύ λαχταριστό! Κρεμώδες και αρωματικό! Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πραγματικά πολύ λαχταριστό με ωραία κρεμώδη υφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πόσο μου αρέσει που έχει και κανέλα!
Η κούπα που χρησιμοποίησες πάντως μου αρέσει πάρα πολύ Μάριον!
Φιλιά πολλά!
Έκανα μια αλητεία παίδες κ οφείλω να το μοιραστώ. Η συνταγαρα αυτη απωγειωθηκε με μια.....έμπνευση της στιγμής. Έριξα μέσα κ άφησα λίγα λεπτά να λιώσει ενα μίνι σοκολατάκι υγείας Παυλίδη με πορτοκαλι! Άντε γειααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύη τέλειο!!!
ΔιαγραφήΩραία έμπνευση ;) Το πορτοκάλι έκανε όλη τη δουλειά. Μπορούμε να βάζουμε και ξύσμα πορτοκαλι μέσα.
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ που δοκίμασες τη συνταγή και για το σχόλιο σου!! :)