Πιπεριές γεμιστές με ρύζι basmati / Stuffed peppers with basmati

9:07:00 π.μ.



Γλυκό ήθελα να βάλω, για να γλυκαθούμε για καλά νέα που ήρθαν. Βασικά εγώ γλυκάθηκα και από τα νέα, αλλά και από το γλυκάκι (που τώρα δεν υπάρχει ούτε ψίχουλο). Ευτυχώς που πρόλαβα να το φωτογραφίσω. 
Αλλά θα είναι στην επόμενη ανάρτηση που θα υπάρχει κι άλλος λόγος για γλυκό. 


Επίσης, να καταγγείλω πως με τις συννεφιές και την αλλαγή της ώρας, που η μέρα έχει μικρύνει, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις φωτογράφιση. Τα πρωϊνα δύσκολο μια και δεν είμαι σπίτι... και το έχω ξαναπεί η επόμενη λύση είναι παίρνω τα πιάτα στη δουλειά και να τα φωτογραφίζω!!




Ηταν η δεύτερη εβδομάδα στο ψυγείο οι πιπεριές. Ευτυχώς τις κράτησε ωραιότατες και φρέσκιες. Το ψυγείο μου είναι λίγο ζαβό. Το καλοκαίρι δεν παγώνει (μάλλον ζεσταίνει ότι έχει μέσα), και το χειμώνα τα κάνει όλα κόκκαλο!! Στο πρώτο συρτάρι της κατάψυξης χρειάζεται να έρθει παγοθραυστικό. ΟΚ, μάλλον θέλει αλλαγή. Μήνυμα ελήφθη. 



Πίσω στις πιπεριές πάλι... Ολο άλλαζα γνώμη πως θα τις κάνω και τελικά δεν τις έκανα τίποτα. Τελικά αποφάσισα να τις κάνω γεμιστές. Αυτό που υπερίσχυσε για τη συνταγή αυτή ήταν το basmati και το μείγμα μπαχαρικών. 

Ιδανικό συνοδευτικό, ορεκτικό και γιατί όχι και για κυρίως πιάτο.



Πιπεριές γεμιστές με basmati / Stuffed peppers with basmati rise
(προσαρμοσμένη συνταγή από εδώ


Yλικά

7-8 πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
¾ κουτ. γλ. garam masala (μείγμα μπαχαρικών) *
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα  ρύζι μπασμάτι
2-3 κούπες νερό
¾ κουτ.  σούπας αλάτι
1 ½ κουτ. σούπας σταφίδες (Κορινθιακή)
1 ½ κουτ. σούπας κουκουνάρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε καρεδάκια (βγάζουμε τα σπόρια). Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε  στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσει.
Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό. Προσθέτουμε την ντομάτα
Ανακατεύετε και μαγειρεύουμε μέχρι η ντομάτα να μαλακώσει.




Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα  garam masala και ανακατεύουμε να παει παντού και να ενωθεί με το μείγμα.
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και το αλάτι. Μαγειρεύουμε περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι  al dente (δεν το βράζουμε τελείως, καθώς θα μαγειρευτεί στο φούρνο).



 Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς σκεπασμένο.




Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού  γεμίζουμε  τις πιπεριές με το ρύζι.



Προσπαθήστε να πάει μέχρι κάτω στις πιπεριές σπρώχνοντας σιγά σιγά με το κουταλάκι. Μερικές πιπεριές ΄΄στενεύουν΄΄ στη μέση και δεν γεμίζουν καλά μεχρι την άκρη. Κλείνουμε με τα καπάκια τους.





Bάζουμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος,  προσθέτουμε  μερικές κουταλιές της σούπας νερό, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο  και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° (αντιστάσεις) καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, για περίπου 30-40 λεπτά, να μαλακώσουν οι πιπεριές. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.





Σερβίρετε ζεστό και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο.


*  Το garam masala είναι ένα έτοιμο μείγμα που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ανακατεύοντας  ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Τα καβουρντίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό. Μόλις κρυώσει το φυλάμε σε ένα βαζακι. (πηγή)


Μικρά μυστικά:

-          Αν θέλετε να πάρουν πιο πολύ χρώμα οι πιπεριές βγάζετε νωρίτερα το αλουμινόχαρτο.
-          Ισως χρειασθεί να ρίξετε 2-3 κουταλιές ακόμα νεράκι και ίσως ελάχιστο ελαιόλαδο, αν θεωρήσετε ότι είναι πολύ στεγνό.

-          Μην γεμίσετε μέχρι επάνω τις πιπεριές. Το ρύζι θα φουσκώσει λίγο ακόμα. Αφήστε λίγο κενό (εγώ όπως βλέπεται δεν το έκανα). 
- Με την ίδια κούπα που θα μετρήσετε το ρύζι μετράτε και το νερό. Οχι τις τεράστιες κούπες. Μια κανονική.








You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Το basmati μου αρέσει πολύ και με τόσα αρωματικά θα είναι ακόμα πιο νόστιμο! Πολύ ωραίες φωτογραφίες...τι χρώματα! Ωραίο φαγάκι!
    Καλή εβδομάδα και πάντα να έχεις χαρούμενα νεα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το basmati ταιριάζει πολύ με αυτά τα μπαχαρικά.

      Για όλους καλά να είναι πάντα τα νέα. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου :)

      Διαγραφή
  2. Ωωωωωωωωω!! Χρώματα, όχι αστεία!!!!
    Χάρμα οφθαλμών το πιρέξ με τις πιπεριές αλλά και το περιεχόμενό τους!!!
    Φανταστικό το garam masala. Το λατρεύω γιατί κάνει το πιάτο πολύ ινδικής απόχρωσης. Και η Κορινθιακή σταφίδα γλύκισμα όπου την πετυχαίνεις!! Μπράβο Μάριον!!! Φανταστική η συνταγή σου!!!

    Οσο για τη συννεφιά, εγώ να δεις πόσο το καταγγέλω! Αίσχος δηλαδή να μην μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία της προκοπής. Εχω φτάσει να βλεπω δελτίο καιρού το βράδυ για να δω αν θα μαγειρέψω το πρωί!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Καλό απόγευμα!!!!!!!!
    Φιλιά και περιμένουμε με αγωνία το γλυκό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα.... μου επιτρέπεις να γελάσω αυθόρμητα ε?? Μια σωστή μπλόγγερ και αυτό κάνει: κοιτάει το δελτιο καιρού...χαχαχα... δεν το είχα σκεφτεί, μου έδωσες ιδέα λέμε....χιχι

      Και χρώμα και γεύση Χρυσαυγή μου.. μου άρεσε πολύ το garam masala. Και με το basmati ταιριάζει φανταστικά.

      Ευχαριστώ πολύ κορίτσι καλό : )

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  3. Καθώς έχω αδυναμία στα γεμιστά, εγώ τούτο το πολύχρωμο πυρεξάκι, θα το σερβίριζα για κυρίως πιάτο Μάριον, και όχι για ορεκτικό :-))
    Μ' ένα ωραίο τυρί και ένα παγωμένο ποτηράκι λευκό κρασί, θα ήταν τέλειο!!!
    Καλό βράδυ και πάντα νέα καλά να έρχονται στα αυτιά σου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Πηνελόπη μου. εγώ το έφαγα ως κυρίως και πολύ το ευχαριστήθηκα.
      Με λευκό κρασί..με έβλεπες?? χιχι

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ, να' σαι καλά : )

      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Υπέροχες οι πιπεριές, τις λατρεύω. Δεν τις έχω γεμίσει ποτέ με basmati. Η συνταγή σου είναι τόσο ιδιαίτερη σε γεύση που θα την δοκιμάσω άμεσα. Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας :)

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Χριστίνα μου.
      Θα σου αρέσει σίγουρα, δοκίμασέ την

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Mπασμάτι, σταφίδες, κουκουνάρι, garam masala, πιπεριές Φλωρίνης....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!!!!
    Όλα σ'ένα πιάτο!!!! Φανταστικό φαγάκι!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα σε ένα..νοικοκυρεμένα Πέπη μου ;)

      Ευχαριστώ πολύυυυυυ

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία τα "ινδικά γεμιστά" Μάριον! Μου αρέσουν πολύ αυτά τα αρώματα, και η παρουσίασή τους εξίσου όμορφη!
    Περιμένουμε το γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ινδικά γεμιστά, καλά τα λέει η Χρύσα! Τέλειος συνδυασμός γεύσεων, μπράβο!! Καλό σαββατοκύριακο, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειες, τέλειες οι γεμιστές πιπεριές... και οι σταφίδες με το συγκεκριμένο μπαχαρικό τα απογείωσαν!!!!
    Όσο για τη μέρα και τη φωτογράφιση... κι εγώ μαζί σου!!! Βαρέθηκα... μια συννεφιά, μια νυχτώνει γρήγορα κοντεύω να μαγειρεύω μόνον ΣΚ!!!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο πιάτο!! Σταφίδες μέσα σε γέμιση με πιπεριές είναι απίθανες! Τα μπαχαρικά επίσης!Καλή εβδομάδα από μένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe