Ταραμοσαλάτα / Taramosalata (fish roe salad)

4:38:00 μ.μ.



Η Καθαρή Δευτέρα μπορεί να πέρασε, αλλά ο ταραμάς είναι εδώ και θα μείνει. 
Επίσης, γιατί να μην φτιάχνουμε ταραμοσαλάτα όλο το χρόνο? Εγώ την έτρωγα την ταραμοσαλάτα αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Λίγο την Καθαρή Δευτέρα και αυτό ήταν. Αυτή τη φορά δεν ξέρω τι έπαθα και την έχω ταράξει. Η ταραμοσαλάτα εξαφανίσθηκε ώσπου να πεις ''ταραμάς''.Εφαγα ένα κουβά ταραμοσαλάτα και ότι λαγάνα είχαμε στο σπίτι. 



Τα βράδια τρώω ελαφρά: μισή φρατζόλα ψωμί με ταραμά!! Τι δεν είναι αυτό ελαφρύ για το βράδυ? Όχι ?

Επίσης, με το που ακούω τη λέξη ''νηστεία'' αρχίζω και πεινάω. Φυσιολογικό είναι μην ανησυχείτε. Συμβαίνει σε όλους. 

Οπότε για να μην ξεμείνουμε φτιάχνουμε μπόλικη ταραμοσαλάτα και χαιρόμαστε μόνοι μας (!!!) (όπως λένε και τα παιδιά μου).


Ταραμοσαλάτα


Υλικά

135 γρ. ταραμάς (άσπρος)
3-4 χοντροκομμένες φέτες ψωμί (χωριάτικη φρατζόλα, μουλιασμένες σε νερό)
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή ½ από ένα μεγάλο κρεμμύδι)
½ κούπα ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον ταραμά, το κρεμμύδι, τις 3 φέτες ψωμί (που έχουμε στύψει καλά από το νερό), το μισό λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά.



Τα βάζουμε στο μουλτι με ένα κουτάλι και τα χτυπάμε να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε πάλι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε πάλι.

Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε να δούμε πως είναι σε γεύση. Αν χρειάζεται βάζουμε το υπόλοιπο λεμόνι.

Εγώ πρόσθεσα σχεδόν όλο το χυμό του λεμονιού. Και έβαλα και την τέταρτη φέτα ψωμί.
Χτύπησα πάλι πολύ καλά να γίνει τελείως σαν αλοιφή το μείγμα.

Σερβίρουμε σε μπολ κι αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με ελιές.




Μικρά μυστικά:

-          Δοκιμάζεται και ανάλογα προσθέτετε λεμόνι ή ακόμα και επιπλέον ψωμί αν η γεύση του ταραμά θεωρείται ότι είναι πολύ έντονη. To ίδιο κάνετε και με το λάδι. Μπορεί στη γεύση όταν δοκιμάσετε να χρειασθεί να βάλετε λίγο ακόμη.
-          Αλάτι δεν βάζουμε μιας και ο ταραμάς είναι αλμυρός. Τώρα εάν θέλετε βάλτε με προσοχή.
-          Από το ψωμί  συνήθως βγάζουμε την κόρα. Αλλά μπορούμε να μην την βγάλουμε και να την προσθέσουμε κι αυτή. Εγώ τις δύο φέτες ψωμί τις έβαλα με την κόρα τους.
-          Το ψωμί που έβαλα ήταν μπαγιάτικο 2 ημερών (χωριάτικη φρατζόλα)




You Might Also Like

8 σχόλια

  1. εννοείται πως την τρώμε όλο τον χρόνο!
    κι εγώ το ίδιο Μάριον, αν έχω ταραμοσαλάτα μπροστά μου δεν με νοιάζει κανένα άλλο μεζεδάκι :)
    φιλιά και καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ απορώ γιατί τρώμε μόνο Κ.Δευτέρα!Είναι τόσο νόστιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία, άσπρη άσπρη! Ο γιος μου τη λατρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη, λευκή και απαλή! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την Κ. Δετέρα έχω φτιάξει 3 μεγάλα μπολ και συνεχίζουμε...!!!!
    Υπέροχη, λευκή και μεγάλη αγαπημένη!!!!
    Γεια στα χέρια σου Μαράκι :)
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφτιαξα ταραμοσαλάτα πρώτη φορά φέτος και δεν θα το επαναλάβω! Ήταν η καταστροφή μου! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη νοστιμιά, την καταβροχθίσαμε σε χρόνο μηδέν!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σούπερ η ταραμοσαλάτα σου Μάριον , κατάλευκη και πολύ αφράτη!!!
    Κι εμείς τη γευόμαστε όλο τον χρόνο ...είναι τέλεια!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe