Κόκκινο λάχανο σαλάτα με dressing λεμονιού με ταχίνι / Red cabbage salad with lemon-tahini dressing

9:13:00 π.μ.



Και ήρθε η ώρα της σαλάτας που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Είναι επίκαιρη λόγω των ημερών γιατί έχει ταχίνι. 

Μια απλή σαλάτα με κόκκινο λάχανο (ή καλύτερα μωβ), αρωματική μαραθόριζα (φινόκιο αν προτιμάτε) και καρότο. Αλλά με το dressing λεμονιού με ταχίνι παίρνει άλλη διάσταση.



Βασικά εμένα το λάχανο γενικά μου αρέσει με ξίδι. Αρκετό ξίδι. Αλλά σε αυτήν εδώ τη σαλάτα το λεμόνι της πάει. 




Αν θέλετε μια διαφορετική σαλάτα για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, δοκιμάστε τη.


Κόκκινο λάχανο σαλάτα με dressing λεμονιού με ταχίνι
(προσαρμοσμένη συνταγή από εδώ)

Υλικά

1/2 μοβ λάχανο (μικρό) 
1/2 κουνουπίδι (μικρό & τρυφερό στον ατμό)
1-2  καρότα μικρά (κομμένα σε λεπτές φέτες)
μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 1 κούπα)
1 κόκκινη πιπεριά (ή Φλωρίνης), σε λεπτές φέτες

Για το dressing λεμονιού με ταχίνι:
1 σκελίδα σκόρδο (μικρή) λιωμένη 
½ κούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
¼  κούπας ταχίνι
1 κουτ. σούπας νερό
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
2 κουτ. γλ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

λίγο σουσάμι (προαιρετικά) για το τέλος


Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο.

Κάνουμε το κουνουπίδι στον ατμό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο, τη μαραθόριζα, τη πιπεριά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ανακατεύουμε.




Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα λεμονιού. 
Προσοχή στο λεμόνι: δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ανάλογα πόσο ''ξινή'' θέλουμε τη σάλτσα μας.



Σερβίρουμε τη σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω το dressing λεμονιού με ταχίνι, ανακατεύουμε να πάει παντού.



Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι από πάνω.





Μικρά μυστικά :

- Το λάχανο το κόβετε όπως θέλετε, είτε χοντροκομμένο είτε λεπτοκομμένο.
- Το λεμόνι το ρίχνουμε με δόσεις, δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε όσο θέλουμε.
- Αν η σάλτσα σας φαίνεται πηχτή αραιώστε με λίγο νερό, μέχρι να την φέρεται στην σύσταση που επιθυμείτε. 
- Το μπρόκολο αν δεν το κάνετε στον ατμό, ζεματίστε το για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Αν είναι τρυφερό και μικρό μπορείτε να το βάλετε και ωμό.
- Μαραθόριζα βάζετε όση θέλετε. Μπορείτε να βάλετε πολύ λίγη (ίσα-ίσα για την γεύση ή περισσότερη. Εγώ λέω περίπου 1 κούπα.







You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Ναι πολύ εμφανίσιμη λόγω χρώματος και πολύ νόστιμη λόγω υλικών, με μια λέξη τέλεια Μάριον!!
    Καλά κούλουμα να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή η σαλάτα σε κερδίζει πρώτα πρώτα με τα χρώματά της!
    και για την γεύση της όμως είμαι σίγουρη! το ντρέσινγκ αυτό το φτιάχνω κι εγώ, χωρίς ελαιόλαδο, σε μέρες νηστείας και νοστιμίζει τέλεια και βραστά λαχανικά!
    υπέροχη σαλάτα Μάριον! καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη! Μα τι χρώμα είναι αυτό! Αφού έχει και φινόκιο είμαι σίγουρη ότι θα γίνει αγαπημένη μου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σαλάτα σου έχει υπέροχο χρώμα Μάριον!
    Έτσι, ακόμα και από την πρώτη-πρώτη ματιά φαίνεται φοβερά δελεαστική.
    Το ντρέσινγκ με ταχίνι μου αρέσει πολύ... ιδιαίτερο, σπιρτόζικο και απόλυτα στα γούστα μου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λάχανο είναι αγαπημένο μου το χειμώνα αλλά με αυτή τη σος, η σαλάτα γίνετε όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμ,πολύχρωμη και λαχταριστή! Μου άρεσουν πολύ τα dressing με ταχίνι.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe