Μπαγκέτα με κατίκι, ρόκα & καπνιστό σολομό / Baguette with katiki, rocket and smoked salmon

9:42:00 μ.μ.




Εχουμε μπει στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα. Πέρασαν γρήγορα οι μέρες ή εμένα μου φάνηκε?
Πότε ήταν ''51 οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα'' και πότε έγιναν ''6 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα'' ??
Σαν να γίνονται κάποια μαγικά και ο χρόνος γλιστράει.

Αν αρχίζετε να οργανώνεστε για το γιορτινό τραπέζι ή για κάποια φιλική συγκέντρωση σας έχω ενα μικρό μεζεδάκι, ορεκτικό για μπουφέ ή για να μας ανοίξει η όρεξη για το κανονικό φαγητό.

Εύκολο (ευκολάκι) & νόστιμο, που αρέσει σε όλους.




Μπαγκέτα με κατίκι, ρόκα & καπνιστό σολομό
(αρχική συνταγή από βιβλίο ''Γεύσεις χειμώνα''


Υλικά

1 μπαγκέτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
200 γρ. ρικότα (ή ανθότυρο)
200 γρ. κατίκι
Αγρια ρόκα (1/2 ματσάκι)
3 φέτες καπνιστό σολομό
τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.

Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ.




Πλένουμε τη ρόκα, την σκουπίζουμε καλά και την ψιλοκόβουμε, εκτός από μερικά φυλλαράκια για γαρνίρισμα στο τέλος.
Βάζουμε τη ρόκα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.




Κόβουμε το σολομό σε μικρές φέτες. Βάζουμε το μείγμα τυριών πάνω στις φέτες ψωμί, τυλίγουμε σε ρολάκια το σολομό και το βάζουμε πάνω στο τυρί.

Βάζουμε φυλλαράκια ρόκας από πάνω.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.





Μικρά μυστικά:


  • Κόψτε λεπτές τις φέτες τις μπαγκέτας (εγώ δεν τις έκοψα τόσο λεπτές ;) )
  • Ρόκα μπορείτε να πάρετε κι αυτή στα σακουλάκια. Η ποσότητα που δίνω είναι ενδεικτική, ανάλογα βάζετε περισσότερη ή λιγότερη.
  • Μπορείτε να βάλετε αντί για ρικότα, ανθότυρο (όπως έκανα εγώ).
  • Το μείγμα τυριών με το σολομό, ταιριάζει να μπει και σε κρακεράκια ή σπιτικές μικρές κρέπες (μπλίνις) 
  • Mπορείτε και να ψήσετε τα ψωμάκια.


Επίσης, να σας πω (για την ακρίβεια να σας ξαναπώ) ότι το blog μου είναι υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking, για τα βραβεία BHMAGourmet Food Blog Awards 2016.

Ετσι λοιπόν αν θέλετε μπορείτε να ψηφίζετε το blog μου πατώντας εδώ και να μου δώσετε αυτή την ευκαιρία (επιλέγετε το κουτάκι για το Cooking(&)Art, βάζετε το e-mail σας και πατάτε DONE).
Εγώ θα σας ανταμείψω με πολύ ωραίες συνταγές που θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στο blog πολύ πολύ σύντομα.






You Might Also Like

9 σχόλια

  1. Φαίνονται υπέροχες οι μπρουσκέτες σου Μάριον... κι αν κρίνω από τα υλικά είναι τέλειες... σκέτες λιχουδιές και ό,τι καλύτερο για τον γιορτινό μπουφέ!!!
    Καλή εβδομάδα!! :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mικρά κι εύκολα μεζεδάκια για τις γιορτές Κική μου

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Καλή γιορτινή εβδομάδα :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η πρόταση σου ήρθε στην κατάλληλη ώρα ψάχνω ιδέες για εύκολα και γρήγορα μεζεδάκια για μεγάλο μπουφέ που έχω κλιθεί να ετοιμάσω.
    Καλές γιορτές και καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ξανθή.
      Είναι ότι πρέπει για μπουφέ. Ευκολο και νοστιμο
      Δοκίμασέ το ;)

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  3. Και όμορφα και νόστιμα και καλοπαρουσιασμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευπαρουσίαστη, εύκολη και εντυπωσιακή η πρόταση σου. ότι πρέπει για το εορταστικό μενού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη παρουσίαση Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύκολο και σούπερ νόστιμο!!!
    Τρελλαίνομαι για μεζεδάκια με καπνιστό σολομό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή