Κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας / Coconut curry Chicken

6:04:00 μ.μ.




Μετά το φαγοπότι των Πασχαλινών διακοπών, γυρνάμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς μας.
Αφού βέβαια έχουμε εξαφανίσει - φάει όλα τα εναπομείναντα τσουρέκια, κουλούρια, σοκολατένια αυγά (για την ακρίβεια εμείς έχουμε ένα σοκολατένιο αυγό άθικτο ακόμα... 😇 )




Η συνταγή είναι για κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας.
Τα υλικά εύκολα και σίγουρα θα υπάρχουν στο ντουλάπι σας. Εντάξει μπορεί να μην έχετε πάντα γάλα καρύδας, αλλά είναι εύκολο να το βρείτε στα σουπερ-μάρκετ.






Μέσα σε μισή ώρα έχουμε έτοιμο φαγητό και πολύ γευστικό. Υγιεινό και χορταστικό. Το κάρυ ταιριάζει με το κοτόπουλο και μην το φοβηθείτε, αρέσει και στα παιδιά.





Κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας / Coconut curry Chicken
(Αρχική συνταγή  εδώ)

Υλικά 
(για 4-5 μερίδες)

3 στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας curry
1 κουτ. γλ. κουρκουμά
1 κουτ. γλ. σκόνη τζίντζερ
1 κουτί (κοσνέρβα) γάλα καρύδας
χυμό από 1 λάιμ
αλατοπίπερο
κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή μαιντανό)

ρύζι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι) σε μέτρια φωτιά.



Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.




Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.




Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε το γάλα καρύδας (βάζουμε λίγο νερό στη κονσέρβα από το γάλα καρύδας να καθαρίσουμε τα υπολείμματα και το ρίχνουμε *) και το χυμό λαιμ και σιγοβράζουμε για περίπου  5-6 λεπτά.




Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.



Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο.




Μικρά μυστικά

- * Δεν προσθέτουμε επιπλέον νερό, εκτός από ελάχιστο μόλις ρίξουμε το γάλα καρύδας, βάζουμε λίγο νερό να ξεπλύνουμε τη κονσέρβα από το γάλα. Προσοχή όμως ρίχνουμε πολύ λίγο νερό.

- Αν θέλετε να έχετε πιο πικάντικο αποτέλεσμα βάζετε και λίγο μπούκοβο. Επίσης, προσθέστε και λίγο ακόμα κάρυ αν θέλετε.








You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Φοβερή συνταγή, πραγματικά. Πρώτη φορά την είχα φάει στην Ταυλάνδη και παρόλο που έχουν περάσει 13 χρόνια, ακόμη έχω τις γεύσεις και τα αρώματα στη μνήμη μου. Εγώ πλέον το φτιάχνω με ρεβύθια αντί για κοτόπουλο και συνειδητοποίησα ότι δεν το έχω βάλει στο blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι πολύ νόστιμη Ευαγγελια.
      Με ρεβύθια?? πρέπει να είναι πολυ ωραίο.. να την βάλεις στο blog. Και τα ρεβύθια πάνε πολυ με το κάρυ.

      Ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  2. Εμείς πάλι... έχουμε δύο σοκολατένια αυγά άθικτα (και μερικές σοκολάτες καβάτσα επίσης) καθώς και ένα ολόκληρο τσουρέκι εντός του ψυγείο, Μάριον.
    Αλλά ταυτιστήκαμε με το κοτοπουλάκι σήμερα που το κάναμε σουβλάκια παρέα με μπόλικη σαλάτα με διάφορα λαχανικά, ώστε να συμμαζευτούμε κάπως.

    Με γάλα καρύδας δεν έχω τολμήσει να μαγειρέψω...κι' ας έχω κάνει διάφορα γλυκά. Ίσως πρέπει να την κάνω την δοκιμή, γιατί μοιάζει πολύ γαργαλιστικό το φαγάκι σου.

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α εσείς είσαστε ακόμα καλύτερα με δυο σοκολατένια αυγά ;) ..χιχι

      Με γάλα καρύδας γίνεται πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό, από το να βάλεις κρέμα γάλακτος.
      Επίσης, δεν αλλάζει τη γεύση μιας και το κάρυ ''ακουγεται'' πιο πολύ.

      Σ ευχαριστώ :)
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Εμείς δεν έχουμε κανένα σοκολατένιο αυγό, δεν έχουμε και παιδάκια που να τα τρώνε βέβαια. Από του χρόνου θα σου πω ;)
    Πολύ ωραίο το φαγητό σου, το κάρυ μου αρέσει πολύ. Και τι ωραία εμφάνιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bella y exquisita receta se me hace agua la boca,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe