Πάστα Φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο / Pasta Flora with apricot jam
11:36:00 μ.μ.
Μέχρι να βάλω την ανάρτηση της τάρτας ήρθε κι άλλο κύμα καύσωνα, κι άλλο κύμα κορονοιού. Όλα καλά, τίποτα δεν μας σταματά.
Ηθελα να χρησιμοποιήσω την μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο που είχα από πέρυσι, γιατί όπως βλέπω μέχρι τώρα το project βερίκοκα δεν πάει και πολύ καλά. Δεν έχω πετύχει νόστιμα βερίκοκα που να τα τρως και να σου θυμίζουν βερίκοκα. Οπότε βλέπω με για νέα παρασκεύη μαρμελάδας.
Τώρα δεν ξέρω πως την λέτε εσείς: Πάστα Φλόρα ή Πάστα Φρόλα (Pasta Frola), πάντως όπως και να την πείτε η γεύση δεν αλλάζει.
Πάστα Φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο / Pasta Flora with apricot jam
(συνταγή από Cook Book)
Υλικά
200 γρ. βούτυρο (κρύο σε κομμάτια)
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι γοχ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
μαρμελάδα βερίκοκο (200-250 γρ)
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια στο μίζερ & το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ & στη συνέχεια ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Ζυμώνουμε για λιγο στη μεσαία ταχύτητα & σταματάμε μόλις το μείγμα γίνει μια μπάλα.
Παίρνουμε τα 2/3 από το μείγμα και το στρώνουμε σε ταψάκι τάρτας αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε τη ζύμη με το χέρι να πάει παντού στην επιφάνεια και λίγο στις άκρες.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε όλη την επιφάνεια.
Με το υπόλοιπο ζυμάρι πλαθουμε λεπτά κορδόνιακαι τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα σταυρωτά
Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 C (σε προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 40 λεπτα ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει.
Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα θέλετε.
Τη ζύμη μπορείτε να την βάλετε για λίγο στο ψυγείο, ιδίως αν κάνει ζέστη.
Τα κορδόνια αν σας σπάνε στο πλάσιμο δεν πειράζει, τα ενώνουμε πάνω στην τάρτα.
0 σχόλια