Παγωμένο τσάι του βουνού / Cold mountain tea

8:57:00 π.μ.

 

Αυτό το τσάι το γυρο-φέρνω καιρό τώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες επίσπευσαν τα πράγματα, μιας και ήθελα κάτι δροσιστικό (εκτός από νερό) . Εγώ γενικά δεν είμαι των ice tea του εμπορίου. Αντε να έχω πιει 3-4 φορές στη ζωή μου, κι αυτές καλοκαίρι σε παραλία έτσι για δροσιά & στο τσακίρ κέφι. 



Δεν μου αρέσει η γεύση τους και γενικά θεωρώ πως δεν έχουν και τα καλύτερα συστατικά (πολλή ζάχαρη, χρωστικές, κλπ). Και το χειμώνα όμως τα ροφήματα που θα πιω είναι το τσάι του βουνού & το φασκόμηλο (ποτέ έτοιμα φακελάκια). Μου αρέσει το άρωμά τους. Οποτε τι καλύτερο από το να φτιάξω παγωμένο τσάι του βουνού.



Εχοντας λοιπόν αρκετό τσάι του βουνού από το Πήλιο, είπα να το καταναλώσω τώρα για να πάω για ανεφοδιασμό μετά το καλοκαίρι 😉

Δοκιμάστε το!!! Κάνει καλό και δροσίζει.




Παγωμένο τσάι του βουνού / Cold mountain tea

Υλικά

1 λίτρο νερό

τσάι του βουνού (περίπου 20γρ)

χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

λεμόνι σε φέτες

φύλλα δυόσμου

τζίντζερ φρέσκο (ένα μικρό κομμάτι σε φέτες)

παγάκια

παγωμένα μύρτιλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το τσάι του βουνού. Φύλλα & άνθη.

Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε το μάτι. Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά το σουρώνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Οταν είναι χλιαρό ακόμα ρίχνουμε το μέλι κι ανακατεύουμε να λιώσει. Μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα κομμάτια τζίντζερ κι ανακατεύμε. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε βάζουμε στο μπουκάλι μερικές φέτες λεμονιού & φύλλα δυόσμου.

Σερβίρουμε με παγάκια & παγωμένα μύρτιλα.



Μικρά μυστικά:

Για το τσάι γράφω 20 γρ. (φύλλα & άνθη). Είναι ένα γεμάτο μπολ. Επίσης, ανάλογα προσθέτουμε περισσότερο τσάι του βουνού, αν το θέλουμε πιο έντονο ή ελαφρύ.

Το μέλι μπορείτε και να το παραλείψετε αν πίνετε το τσάι χωρίς γλυκαντική ουσία. Ή μπορείτε να βάλετε κρυσταλλική λευκή ή καστανή ζάχαρη. Θεωρώ το μέλι όμως ως το καλύτερο.





You Might Also Like

0 σχόλια