Στριφτόπιτα με τυριά, μέλι & παπαρουνόσπορο/ Pie with cheeses, honey and poppy seeds

11:56:00 μ.μ.


Ο Σεπτέμβριος πρέπει να είναι ένας μήνας της ευκολίας & #easycooking. Πάντα αυτός ο μήνας μου δημιουργεί αυτή την αίσθηση για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στα ΄΄δύσκολα''. Οπου ''δύσκολα΄΄ δες δουλειά μετά από διακοπές, σχολείο και γενικά επιστροφή χωρίς την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Πριν δυο χρόνια είχα εφαρμόσει αυτό το #easycooking. Αν ψάξετε θα βρείτε γρήγορες κι εύκολες συνταγές.


Αυτή η πίτα είναι μια τυρόπιτα σπιράλ, στριφογυριστή. Τα τυριά που έχει συνδυάζονται και δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους. Το φύλλο κρούστας είναι η ευκολία που λέγαμε. Αν θέλουμε ανοίγουμε και δικό μας φύλλο, αλλά είπαμε...#easycooking.


Την φτιάχνουμε & την παίρνουμε στην δουλειά, αλλά και την δίνουμε στα παιδιά για το κολατσιό του σχολείου. Θέλω να πιστεύω πως φέτος δεν θα δω μαμάδες να παίρνουν πεινιρλί από το φούρνο για το παιδί τους (που να απαιτεί να της το κόψουν σε μικρά κομμάτια για να το φάει πιο εύκολα το παιδί), και γενικά να τρέχουν αλόφρωνες μέσα στο φούρνο να παίρνουν ότι έχει. 



Δεν λέω ο φούρνος της κάθε γειτονιάς φτιάχνει ωραία πράγματα κι αν είναι και καλός έχει και ποιοτικά υλικά. Ας γίνεται αυτό μια φορά την εβδομάδα, έτσι για αλλαγή & παντα με φαγώσιμα που πρέπει ένα παιδί να φάει.

 Αυτά ήθελα να πω, πάμε στην συνταγή (μετά το μικρό παραλήρημα 😁)




Στριφτόπιτα με τυριά, μέλι & παπαρουνόσπορο/ Pie with cheeses, honey and poppy seeds

(Προσαρεμοσμένη συνταγή από Cookbook 2014)


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

ελαιόλαδο για τα φύλλα

1 αυγό

100 γρ. γάλα

παπαρουνόσπορος (& σουσάμι)

μέλι

Γέμιση

3 αυγά

200 γρ. γιαούρτι

100 γρ κασέρι

200 γρ. φέτα

200 γρ. ανθότυτο

1 ματσάκι δυόσμο (ή 2-3 κουτ. αποξηραμένο)

1-2 κ.σ. μέλι

αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπαμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τυριά κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο, το μέλι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C

Λαδώνουμε ένα ταψί διαμ. .... εκ.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.

Απλώνουμε στο φύλλλο 2-3 κ.σ. από τη γέμιση κι απλώνουμε κατά μήκος.

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και βάζουμε στο ταψί, κυκλικά στην περιφέρειά του.



Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα, να πάρει αυτο το σπιράλ σχέδιο.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε τα ρολά.

Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο & ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, βγάζουμε την πίτα από το φούρνο & την περιχύνουμε με το ζεστό μέλι. Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.






Μικρά μυστικά:

Αν δεν θέλετε το μέλι το παραλείπετε. Αλλά είναι πολύ ωραία και ταιριάζει.

Τα τελευταία δύο ρολά τα έκανα με δύο φύλλα κρούστας στο καθένα.



You Might Also Like

0 σχόλια

Subscribe