Cookies με βρόμη, μέλι, ξηρούς καρπούς & ταχίνι / Oat Cookies with honey, nuts and tahini

12:09:00 π.μ.


Υγιεινά cookies έχει αυτή η συνταγή, με βρόμη, ξηρούς καρπούς & ταχίνι. Ολα τα υλικά είναι θρεπτικά & υγιεινά, αλλά το κυριότερο το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Το μείγμα μου φάνηκε πολύ λίγο για τα 35-40 κομμάτια που έλεγε αρχικά η συνταγή. Και ήταν!!!


Βγαίνουν περίπου 15-17 κομμάτια . Αλλά αυτό το μαγικό που έχει το μείγμα είναι ότι τρώγεται έτσι χωρίς ψήσιμο. Το μισό το έκανα cookies και το αλλο μισό το έπλασα μπαστουνάκια μικρά και τα κάλυψα με κουβερτούρα.

Cookies με βρόμη - σοκολατένιες μπουκιές με βρόμη: σημειώσατε Χ.



Δεν μπορώ να διαλέξω μεταξύ τους. Το μόνο που ξέρω είναι πως τα cookies είναι ιδανικά για σνακ και πάνε τέλεια με τον καφέ.

Προς το παρόν πάμε για την συνταγή των cookies.



Cookies με βρόμη, μέλι, ξηρούς καρπούς & ταχίνι / Oat Cookies with honey, nuts and tahini

ιδέα από Οlive (Μαρτιος 2011)


Υλικά

1 1/2 κούπα νιφάδες βρόμης (κουάκερ)

80 γρ. μέλι

1/2 κούπα ταχίνι

50 γρ. σταφίδες μαύρες

35 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

35 γρ. φουντούκια κοπανισμένα

2 κ.σ. σουσάμι

4 χουρμάδες (βασιλικοί ψιλοκομμένοι)

1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. κακάο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες, τις νιφάδες βρόμης, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το σουσάμι, τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, κακάο & κανελα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια (περίπου σε μέγεθος καρυδιού). τα βάζουμε σε σειρά στο ταψί. Με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε τα μπαλάκια να απλώσει το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ακριβώς. Προσοσή: όχι παραπάνω.


Μετά τα 10 λεπτά τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσουμε από τη λαδόκολλα.

Διατηρούμε σε καλά κλεισμένο δοχείο


Μικρά μυστικά:

Ταχίνι εγώ έβαλα με πορτοκάλι. Μπορεί να βάλετε και το σκέτο ή και φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπών.

Αντί για χουρμάδες βάζουμε και δαμάσκηνα (4-5)

Μπορούμε να βάλουμε καρύδια και γενικά όποιο ξηρό καρπό θέλουμε.

Προσοχή στο ψήσιμο: ψήνουμε για ακριβώς 10 λεπτά. Οχι παραπάνω

You Might Also Like

0 σχόλια

Subscribe