Τυροπιτάκια / Mini cheese pies

8:10:00 μ.μ.



Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα.
Η γέμιση γίνεται σαν κρέμα και αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή το ανθότυρο και το τυρί κρέμα εξισορροπεί τις γεύσεις.


 

Υλικά:

Φύλλο κρούστας
100 γρ. ανθότυρο
250 -300 γρ. φέτα
2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 αυγό
Λάδι
Πιπέρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα).

Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες μακρόστενες.


Αλείφουμε με λίγο λάδι και βάζουμε στην άκρη από το μείγμα και διπλώνουμε σε σχήμα τριγωνικό. 




Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  


Καλή Επιτυχία !!

You Might Also Like

19 σχόλια

  1. H γέμιση πρέπει να είναι εξαιρετική!!!!
    Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα τυροπιτάκια δώσε μου και πάρε μου την ψυχή!!!
    Και μια και τα είδα πρώτη Μαρία μου θα αρπάξω δυο τρία και θα τα απολαύσω μόνη μου!!!!

    Να΄σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eλενα σ ευχαριστώ :)

    Οντως η γέμιση είναι πολύ ωραία και ελαφριά.

    Πάρε Αλεξάνδρα μου. Εγώ τα περισσότερα τα τρώω πριν ακόμα κρυώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λατρεύω αυτά τα τυροπιτάκια :)
    Τα κάνουμε συχνά πυκνά στο σπίτι, γίνονται πολύ ωραία και στον φούρνο.
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ!Απλά τώρα τελευταία βάζω χωριάτικο φύλλο και όχι κρούστας και γίνονται λίγο πιο χοντρουλά!!!Γούστα είναι αυτά!!
    Φιλιά!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξεκινας με ενα αλλα σιγουρα δε σταματας στο ενα και αυτα φαινονται και πολυ τραγανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον φούρνο ψημένα θα είναι και ελαφριά και πεντανόστιμα.Ευχαριστούμε για την συνταγή.Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Asteri είναι εύκολα και τρώγονται ακόμα πιο εύκοκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aθηνά δεν τα έχω δοκιμάσει με χωριάτικο φύλλο. Καλή ιδέα - θα την δοκιμάσω κι έτσι:)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pansofix οταν είναι ζεστά και φρέσκα είναι πολύ τραγανά.

    Eριφύλη μου χρόνια πολλά, Αληθώς Ανέστη.
    Σίγουρα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά (δεν τα έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια). Τα κάνω στο τηγάνι για πιο γρήγορα.
    Νασαι καλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό είναι το πρόβλημα: ότι είναι τόσο ωραία και εύκολα που τρώγονται χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις! :))
    μου αρέσουν πολύ αλλά οι περίεργοι της οικογένειας δεν τα θέλουν... δεν μου στέλνεις κάνα-δυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μου ανοιξες την ορεξη με τα τυροπιτακια σου (τρελαινομαι) κι ετρεχα βραδιατικο να βρω!
    βρηκα φυσικα ,τα εφαγα, και εφαγα και μια σπανακοπιτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όντως το ανθότυρο κάνει τις πίτες γλυκές και νόστιμες!
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπέτυ μονο 2-3? Ολα θα στα στείλω :-)

    apinkdreamer - αφου βρήκες κι έφαγες και δεν τα ονειρευόσουν..πάλι καλά :)

    Kiki - Xρόνια πολλά και σε σένα.
    Πειραματισμούς έκανα με τη γέμιση. Μου είχε μεινει ανθότυρο και το έβαλα. Δίνει άλλη γεύση.

    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν αντεχω να βλεπω αυτη την φωτογραφια! μου ερχεται να τη φαω! τοσο λαχταριστα φαινονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mούρλια φαίνονται, έχω ανθότυρο σπιτικό θα αγοράσω και φύλλο να τα φτιάξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ότι πρέπει για να ξεφύγουμε από το κρέας που μας κυνήγησε αρκετά αυτές τις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι λαχταριστά!Και ό,τι πρέπει μετά από τα τόσα κρέατα του Πάσχα!!!Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ & Νάντια συμφωνώ..μετά το κρέας των προηγούμενων ημερών τρώγονται ευχάριστα.

    Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe