Γλυκό με γιαούρτι / Yogurt cake
11:40:00 μ.μ.
Ενα εύκολο και αφράτο γλυκάκι!!
Βρήκα μια ωραία συνταγή για αυτό το κέϊκ με γιαούρτι, γίνεται εύκολα και προπάντων είναι νόστιμο και αφράτο.
Υλικά:
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλ. μπέϊκιν-πάουντερ
½ κουτ. γλ. baking σόδα
1 κουτ. γλ. βανίλια
1 κουτ. σούπας ελαφρύ ρούμι (ή λικέρ)
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε (διαστάσεις 25 εκ. ).
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Μετά το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.
Σερβίρουμε σκέτο ή με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία!!
Βρήκα μια ωραία συνταγή για αυτό το κέϊκ με γιαούρτι, γίνεται εύκολα και προπάντων είναι νόστιμο και αφράτο.
Υλικά:
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλ. μπέϊκιν-πάουντερ
½ κουτ. γλ. baking σόδα
1 κουτ. γλ. βανίλια
1 κουτ. σούπας ελαφρύ ρούμι (ή λικέρ)
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε (διαστάσεις 25 εκ. ).
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε
ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ. Προσθέτουμε το
αλεύρι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε
το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να πάρει ένα
χρυσο-καφέ χρώμα. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Μετά το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.
Σερβίρουμε σκέτο ή με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία!!
25 σχόλια
Το φτιαχνει και η μαμα μου αυτο το γλυκακι!!!Απλο και υπεροχο!Φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πραγματικά πολύ αφράτο και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σου πέτυχε μια χαρά!!!
Καλημέρα Μαρία μου:D
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ όμορφο το κέικ σου και σίγουρα θα είναι αφράτο γιατί όπου μπει το γιαούρτι.....
Πολύ ωραία η παρουσίαση σου!!
Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ και το ταψάκι σου(έχω μια μανία με τα σκεύη!!!!)!!!
Μπράβο Μαράκι!!!!
ΓΩΓΩ το ότι είναι και απλό είναι που μου άρεσε κι εμένα :)΄
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
ΕΛΕΝΑ είναι πολύ αφράτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ :)
Αλεξάνδρα μου καλή σου μερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λογια (ποιος μιλάει για παρουσίαση τώρα χιχι)..
Το ταψάκι αυτό δεν είναι ταψάκι ακριβώς είναι σαν πυρίμαχο σκεύος..
Μου το είχε φέρει η κουμπάρα μου με κερασότπιτα μέσα απο ένα ζαχαροπλαστείο.
Στην αρχή είχα λαδώσει άλλο ταψάκι αλλα ηθελα να το δοκιμάσω πως ψήνει και τελικά ψήνει πολύ καλά και ακριβώς στο χρόνο που έπρεπε.
Καλή συνέχεια :))
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΤΩΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Τόσο απλά κι έχεις ένα σπιτικό κέικ, Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κι εγώ τέτοια ταψάκια και βολεύουν μια χαρά.
Το γιαουρτογλυκάκι σου πέτυχε τέλεια!! Εγινε αφράτο και καμαρωτό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου, μου άρεσε που είχε μόνο 2 αυγά...(έχω ένα θέμα με τα πολλά αυγά)....
Καλό Σ/Κ :))
MΙΝΙΜΑΡΚΕΤ καλη πρωτομαγιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή με 2-3 υλικά έχεις ωραίο γλυκάκι :)
Είναι πολύ βολικά αυτά τα ταψάκια
ΕΥΗ μου σε ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ δεν θέλω τα πολλά αυγά. Κι αυτό που εχει μονο 2 γίνεται πολύ καλό τελικά
Καλό σαββατοκύριακο :))
Aαααχ,πόσο μ'αρέσειιιι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτήν την πίτα την κάνει μια θεία μου και είναι απλά πεντανόστιμη!!
Καλά το δικό σας φαίνεται εντελώς σούπερ! Μμμμ:):)
Πολύ αφράτο και μυρωδάτο φαίνεται,με ένα καφεδάκι είναι ότι πρέπει το απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPentanostimo fainetai! Eimai nea sthn mageirikh, opote lew na arxisw na mathainw apo sena!
ΑπάντησηΔιαγραφήYours To Keep... καλώς ήρθες στο blog μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να βρεις ενδιαφέρουσες τις συνταγές μου και να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις τη μαγειρική.
Σ ευχαριστώ πολύ :)
Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα και ειναι καταπληκτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη πολύ χαίρομαι που το δοκιμασες και ακομα πιο πολύ που σου άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αντί για παντεσπάνι? Θα κόβεται καλά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΖara είναι πολύ αφράτο και δεν ξέρω αν θα κόβεται καλά.
ΔιαγραφήΟπως φαίνεται και στις φωτο (όσο μπορεί να φαίνεται) η ΄ψύχα είναι μαλακή και θα σε δυσκολέψει.
Νασαι καλά
Σ ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.Λέω να το δοκιμάσω γιαυτό το λόγο, επειδή είναι αφράτο!!!Λες αν δε κοπεί..να πάει χαμένο?..Δε νομίζω...Αν όμως κοπεί, φαντάζεσαι τι αφράτη τούρτα θα γίνει? Θα σου πω μετά το Πάσχα.
ΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!! Τελικά το αφράτο γιαουρτογλυκάκι το έκανα σε ταψάκι παραλληλόγραμμο και λίγο μεγαλούτσικο.Έγινε περίπου 4 εκατοστά πάχος και ευτυχώς κόπηκε μια χαρά.Την Παρασκευή 10 Μαίου που είχε γενέθλια η κόρη μου και συμπτωματικά ήταν και η δική μου γιορτή..έκανα μια τετράγωνη μεγάλη τούρτα αντικαθιστώντας το κλασικό παντεσπάνι με το γιαουρτογλυκάκι!!! Θαύμα!! Αφράτο, νόστιμο και ελαφρύ τόσο σε υλικά, όσο και σε γεύση. Νάσαι καλά και περιμένω κ άλλες 'λάιτ' συνταγές.Σ ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήZara χαίρομαι πολυ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΚαι πολύ ωραία που σου πέτυχε η τούρτα με αυτό. Εδωσες ωραία ιδέα και για μένα για επόμενη φορά.
Πραγματικά είναι ένα πολύ αφράτο κι ελαφρύ γλυκό
Σε ευχαριστώ πολύ , νασαι καλά.
Αν και λίγο καθυστερημένα, πολύχρονες κι εσύ και η κόρη σου.
Φιλιά πολλα
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ και γω κ η κόρη μου για τις ευχές σου. Νάσαι καλά!!Τον άλλο μήνα έχει γενέθλια κ ο γιός μου χαχα! Δεν προβληματίζομαι πιά για παντεσπάνι!! Σκέφτομαι μόνο να βάλω και κακάο...εσύ τι λες?
Διαγραφή