Γλυκό με γιαούρτι / Yogurt cake

11:40:00 μ.μ.

Ενα εύκολο και αφράτο γλυκάκι!!
 


Βρήκα μια ωραία συνταγή για αυτό το κέϊκ με γιαούρτι, γίνεται εύκολα και προπάντων είναι νόστιμο και αφράτο.

Υλικά: 

2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) καλαμποκέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλ. μπέϊκιν-πάουντερ
½ κουτ. γλ. baking σόδα
1 κουτ. γλ. βανίλια
1 κουτ. σούπας ελαφρύ ρούμι (ή λικέρ)
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)


Eκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε (διαστάσεις 25 εκ. ).

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.




Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά. 






Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να πάρει ένα χρυσο-καφέ χρώμα. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.





Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Μετά το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. 



Σερβίρουμε σκέτο ή με ζάχαρη άχνη. 



Καλή Επιτυχία!!

You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Το φτιαχνει και η μαμα μου αυτο το γλυκακι!!!Απλο και υπεροχο!Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πραγματικά πολύ αφράτο και νόστιμο!
    Και σου πέτυχε μια χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρία μου:D

    Πάρα πολύ όμορφο το κέικ σου και σίγουρα θα είναι αφράτο γιατί όπου μπει το γιαούρτι.....

    Πολύ ωραία η παρουσίαση σου!!
    Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ και το ταψάκι σου(έχω μια μανία με τα σκεύη!!!!)!!!

    Μπράβο Μαράκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΩΓΩ το ότι είναι και απλό είναι που μου άρεσε κι εμένα :)΄
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΝΑ είναι πολύ αφράτο.
    Σ ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μου καλή σου μερα.

    Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λογια (ποιος μιλάει για παρουσίαση τώρα χιχι)..

    Το ταψάκι αυτό δεν είναι ταψάκι ακριβώς είναι σαν πυρίμαχο σκεύος..
    Μου το είχε φέρει η κουμπάρα μου με κερασότπιτα μέσα απο ένα ζαχαροπλαστείο.
    Στην αρχή είχα λαδώσει άλλο ταψάκι αλλα ηθελα να το δοκιμάσω πως ψήνει και τελικά ψήνει πολύ καλά και ακριβώς στο χρόνο που έπρεπε.

    Καλή συνέχεια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΤΩΡΑ.
    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόσο απλά κι έχεις ένα σπιτικό κέικ, Μπράβο!!
    Έχω κι εγώ τέτοια ταψάκια και βολεύουν μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γιαουρτογλυκάκι σου πέτυχε τέλεια!! Εγινε αφράτο και καμαρωτό!!
    Γειά στα χέρια σου, μου άρεσε που είχε μόνο 2 αυγά...(έχω ένα θέμα με τα πολλά αυγά)....
    Καλό Σ/Κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MΙΝΙΜΑΡΚΕΤ καλη πρωτομαγιά :)


    Ξανθή με 2-3 υλικά έχεις ωραίο γλυκάκι :)
    Είναι πολύ βολικά αυτά τα ταψάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΗ μου σε ευχαριστώ :)

    Κι εγώ δεν θέλω τα πολλά αυγά. Κι αυτό που εχει μονο 2 γίνεται πολύ καλό τελικά

    Καλό σαββατοκύριακο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aαααχ,πόσο μ'αρέσειιιι!!!
    Αυτήν την πίτα την κάνει μια θεία μου και είναι απλά πεντανόστιμη!!
    Καλά το δικό σας φαίνεται εντελώς σούπερ! Μμμμ:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ αφράτο και μυρωδάτο φαίνεται,με ένα καφεδάκι είναι ότι πρέπει το απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Pentanostimo fainetai! Eimai nea sthn mageirikh, opote lew na arxisw na mathainw apo sena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yours To Keep... καλώς ήρθες στο blog μου
    Ελπίζω να βρεις ενδιαφέρουσες τις συνταγές μου και να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις τη μαγειρική.
    Σ ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το εφτιαξα και ειναι καταπληκτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειρήνη πολύ χαίρομαι που το δοκιμασες και ακομα πιο πολύ που σου άρεσε.
    Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αντί για παντεσπάνι? Θα κόβεται καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζara είναι πολύ αφράτο και δεν ξέρω αν θα κόβεται καλά.
      Οπως φαίνεται και στις φωτο (όσο μπορεί να φαίνεται) η ΄ψύχα είναι μαλακή και θα σε δυσκολέψει.

      Νασαι καλά

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.Λέω να το δοκιμάσω γιαυτό το λόγο, επειδή είναι αφράτο!!!Λες αν δε κοπεί..να πάει χαμένο?..Δε νομίζω...Αν όμως κοπεί, φαντάζεσαι τι αφράτη τούρτα θα γίνει? Θα σου πω μετά το Πάσχα.

      Διαγραφή
  19. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!! Τελικά το αφράτο γιαουρτογλυκάκι το έκανα σε ταψάκι παραλληλόγραμμο και λίγο μεγαλούτσικο.Έγινε περίπου 4 εκατοστά πάχος και ευτυχώς κόπηκε μια χαρά.Την Παρασκευή 10 Μαίου που είχε γενέθλια η κόρη μου και συμπτωματικά ήταν και η δική μου γιορτή..έκανα μια τετράγωνη μεγάλη τούρτα αντικαθιστώντας το κλασικό παντεσπάνι με το γιαουρτογλυκάκι!!! Θαύμα!! Αφράτο, νόστιμο και ελαφρύ τόσο σε υλικά, όσο και σε γεύση. Νάσαι καλά και περιμένω κ άλλες 'λάιτ' συνταγές.Σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zara χαίρομαι πολυ που σου άρεσε.
      Και πολύ ωραία που σου πέτυχε η τούρτα με αυτό. Εδωσες ωραία ιδέα και για μένα για επόμενη φορά.
      Πραγματικά είναι ένα πολύ αφράτο κι ελαφρύ γλυκό

      Σε ευχαριστώ πολύ , νασαι καλά.

      Αν και λίγο καθυστερημένα, πολύχρονες κι εσύ και η κόρη σου.

      Φιλιά πολλα

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ και γω κ η κόρη μου για τις ευχές σου. Νάσαι καλά!!Τον άλλο μήνα έχει γενέθλια κ ο γιός μου χαχα! Δεν προβληματίζομαι πιά για παντεσπάνι!! Σκέφτομαι μόνο να βάλω και κακάο...εσύ τι λες?

      Διαγραφή

Subscribe