Πιπεριές με τυριά & μπεσαμέλ / Peppers with cheese and bechamel

7:02:00 μ.μ.



Ενα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο!





Υλικά:

5-6 μικρές πιπεριές
100 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα
100 γρ. κασερι
100 γρ. γραβιέρα
Ντοματάκια ψιλοκομμένα (1 κουτί κονσέρβα ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες)
Ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι

Μπεσαμέλ (κάνει περίπου 1 φλυτζάνι)
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 1 / 4 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι - μοσχοκάρυδο

 
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και αφαιρούμε το πάνω μέρος με το κοτσάνι(το καπάκι). Βγάζουμε τα σπόρια.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
Bάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε, ώστε να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε τα ντοματάκια με το λάδι να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε αλάτι (όχι πολύ), πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη μισή σάλτσα με τα τυριά και το ζαμπόν.
Γεμίζουμε τις πιπεριές.




Ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση μια κουταλιά μπεσαμέλ.
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα.





Ψήνουμε στους 170 C για 40 λεπτά περίπου (θα το δείτε με το μάτι να ψηθούν οι πιπεριές και να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ).





Μικρά μυστικά:  

-  Μπορείτε να βάλετε ότι είδη τυριών θέλετε. Δεν είναι ανάγκη να τα βάλετε όλα μαζί.
-  Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω αρκετά συχνά σε κυριακάτικα τραπέζια και όχι μόνο και είναι από το βιβλίο της κας Βέφας Αλεξιάδου ‘’Πρόσκληση σε γεύμα’’ (με κάποιες παραλλαγές δικές μου). Όπως (αντί του ζαμπόν) , γίνεται πολύ ωραίο και με το γνωστό παριζάκι κομμένο σε κυβάκια.
-  Επίσης, αν θέλετε μπορείτε πριν γεμίσετε τις πιπεριές να τις τηγανίσετε για λίγο. Αλλά και χωρίς αυτό γίνονται πολύ ωραίες και φυσικά πιο ελαφριές.




Καλή Επιτυχία!

You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Καλησπέρα! Λατρεύω τις γεμιστές πιπεριές αλλά δεν τις έχω ποτέ δοκιμάσει κατά αυτόν το τρόπο. Πολύ ωραία ιδέα!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μάγδα, καλώς ήρθες.

    Να τις δοκιμάσεις, είναι πολύ νόστιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται σκετη κολαση με τα τυρια και τη μπεσαμελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέτη νοστιμιά!!
    Μην σου πω οι πιπεριές γεμιστές με τυριά μου αρέσουν περισσότερο από τα κλασσικά γεμιστά.
    Πολλές φορές τις γεμίζω και με θαλασσινά, ιδέα που "εμπνεύστηκα" κάποια νηστεία.
    Οτι γέμιση και να βάλεις, η πιπεριά δίνει νομίζω ιδιαίτερη νοστιμιά!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα τις φτιάχνω μόνο με τυριά οπότε θα δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Marion ενθουσιάστηκα με τη συνταγή!!Λατρεύω τις πιπεριές και δεν ξέρω ,ίσως δοκίμαζα τη συνταγή σου και με κόκκινες πιπεριές φλωρίνης που έχω αδυναμία!Μέχρι τώρα έφτιαχνα τις πράσινες(κέρατο)με γέμιση ανθότυρο-φέτα-άνηθος-κρεμμυδάκι και μετά στο φούρνο, αλλά η δικιά σου είναι γευστική κόλαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΝΑ η πιπεριά όντως δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά στη γέμιση που της βάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξανθή δοκίμασέτην και με ζαμπόν μαζί με τα τυριά, θα σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Athina σ ευχαριστώ πολύ.
    Κι εμένα μου αρέσουν οι φλωρίνης..πολύ καλή η ιδέα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ην έχω δοκιμάσει και εγώ αυτή τη συνταγή και έχω να πω ότι είναι SUPER!!!

    Μπράβο Μαράκι για την όμορφη παρουσίαση και τις ιδέες που μας έδωσες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aλεξάνδρα μου σ ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο πιάτο :))))

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααααααααχ!!!
    Το βλέπω εγώ δίαιτα δεν θα κάνω,με τέτοιες νοστιμιές πως να αντισταθώ η γυναίκα??
    Εξαιρετικό πιάτο και υπέροχες φωτογραφίες κολάζ.Μπράβο σου Marion!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ νόστιμη η ιδέα σου, με τα τυρία και τη μπεσαμέλ. Πολύ ωραίο για τραπέζι, πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Asteri :)) είναι καλό !

    irini διαίτης είναι όλα..μην τα βλέπεις έτσι :))
    Σ ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια

    bigmama και για μπουφέ είναι καλό πιάτο και στολίζετε κι ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι πειρασμός!
    Το κρατώ στις συνταγές μου, να φτιάξω και κανένα φαγάκι της προκοπής στα βλαστάρια μου που τρώνε σάχλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιαγιά Αντιγόνη καλός πειρασμός ε? (χιχι) :)

    Αν το δοκιμάσεις περιμενω σχόλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωωω... σούπερ πρόταση!
    βάλε μια παγωμένη μπυρίτσα και έφτασαααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πιπεριά είναι θείο δώρο!!
    Οτι και να φτιάξεις με αυτήν, όπου και να την βάλεις, το φαγητό παίρνει άλλη γεύση....
    Οι συγκεκριμένες, αν βάλουμε πολύχρωμες θα είναi super για γιορτινό μπουφέ!!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπέττυ έλα ..πάγωσε η μπυρίτσα.

    Ελενη ...συμφωνώ :))

    ΕΥΗ τις έχω δοκιμάσει και με πολύχρωμες πιπεριες (κίτρινες, πορτοκαλι) είναι φανταστικές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπέττυ έλα ..πάγωσε η μπυρίτσα.

    Ελενη ...συμφωνώ :))

    ΕΥΗ τις έχω δοκιμάσει και με πολύχρωμες πιπεριες (κίτρινες, πορτοκαλι) είναι φανταστικές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηege, thanks :)
    Welcome to my blog.
    See you around (I'll stop by at your blog).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι παθαίνω βραδιάτικα, νόστιμο και αγαπημένο ορεκτικό, τόσο χορταστικό που με λίγο ζυμωτό ψωμάκι και παγωμένη μπυρίτσα χορταίνω μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe