Κεικ Μαρμπρέ / Marble cake
3:14:00 μ.μ.
To κέικ της μαμάς!
Κέικ Μαρμπρέ
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
½ φλιτζανάκι μπράντι,
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη κι όταν το μείγμα αφρατέψει ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μαζί με 1-2 κουταλιές από το αλεύρι.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπράντι και το γάλα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε δυο μπωλ. Προσθέτουμε στο ένα μπωλ τη λιωμένη σοκολάτα.
Αλείφουμε μια φόρμα με βούτυρο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα και ψήνουμε το κέϊκ 45 με 50 λεπτά (για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά στους 200βαθμούς)
Όταν το κέικ κρυώσει το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία !!
Κέικ Μαρμπρέ
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
½ φλιτζανάκι μπράντι,
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη κι όταν το μείγμα αφρατέψει ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μαζί με 1-2 κουταλιές από το αλεύρι.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπράντι και το γάλα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε δυο μπωλ. Προσθέτουμε στο ένα μπωλ τη λιωμένη σοκολάτα.
Αλείφουμε μια φόρμα με βούτυρο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα και ψήνουμε το κέϊκ 45 με 50 λεπτά (για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά στους 200βαθμούς)
Όταν το κέικ κρυώσει το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία !!
16 σχόλια
Το αγαπημένο μου κέϊκ, και όλης της οικογένειας.Αυτό είχα στο νού μου να φτιάξω αύριο.Μόνο που εγώ χρησιμοποιώ κακάο και όχι κουβερτούρα.Αυτό θα έχει πιο σοκολατένια γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήold time classic! Τέλειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου κέικ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ με κακάο το κάνω...
Φιλάκια Μαράκι μου!!!
Marion γλυκιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα από τα αγαπημένα και κλασικά γλυκίσματα,κατάλληλο για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους...μου θυμίζει μανούλα!!
Φιλάκια καλό απόγευμα!!
* Εριφυλη έχει λίγο πιο σοκολατενια γεύση από ότι όταν το κάνεις με κακαο. Αλλά πάντα νοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Taste advisor κλασσική γεύση.
* Νατάσα μου κι εμένα μου αρεσει πολύ
* Ευα μου γι αυτο λέω το κέικ της μαμάς.. αυτο μας έκανε η μαμα μου όταν είμασταν μικρά.
Φιλιά σε ολες
Από τα πρώτα κέικ που έμαθαν να κάνουν τα παιδιά μου, με έβαζαν να παρακολουθώ κι εκτελούσαν, ωραίες αναμνήσεις μου έφερες Marion!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
το κέικ σου μυρίζει μαμά και κυριακάτικο πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήklasika agapimeno ...telio..
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo vradi
Πόσο δίκιο έχεις στο "το κέικ της μαμάς" κάθε μανούλα μας το έφτιαχνε!!!! Νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω σερβίρει το καφεδάκι, πάρε το κέικ κι έλα να το πιούμε μαζί!
ΑπάντησηΔιαγραφήκλασικό και πολυαγπημένο, ένα κομματάκι δεν είναι ποτέ αρκετό
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Marion!Αχ αυτό το κέικ της μαμάς πάντα πετυχαίνει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο κεκάκι !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ πως μ'αρέσει αυτό το κλασσικό! Θυμίζει και μυρίζει...μανούλα! Δυστυχώς ποτέ δεν πετυχαίνω τα κέικ, άσε που τώρα κάνω και δίαιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Marion μου!!!
Καλημερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήστο νεο μου blog σε περιμενει ενα βραβειο - δωρακι.
Θα χαρω πολυ να σε δω...
Φιλικα
Ελπινικη
Κουζινο-Εξερευνήσεις
(elpinikicook.blogspot.com)
σχεδον μου ηρθε η μυρωδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη μερα σας!!