Κέϊκ με παντζάρι & cruble καρυδιού / Cake with beetroot & nut crumble

3:52:00 μ.μ.



Ένα νόστιμο και ζουμερό κέικ με παντζάρι.

Είχα δει μια εκπομπή του Παρλιάρου που έκανε ένα κέϊκ με σοκολάτα, αν δεν κάνω λάθος, και παντζάρι. Μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Τις προάλλες βρήκα στους Νηστικούς Πράκτορες ένα κέϊκ της Ντίνας Νικολάου με παντζάρι. Και το δοκίμασα. Έγινε πολύ ωραίο, το παντζάρι το κρατάει υγρό.




Άρεσε και στους δύσκολους της παρέας – δηλ. στο γιό μου. Βέβαια του είπα ένα μικρό ψεματάκι στην ερώτηση του ‘’αν αυτό που έχει μέσα είναι φράουλα’’. Του είπα ‘’..και βέβαια είναι φράουλα’’. Και το έφαγε μια χαρά.

Κέικ με παντζάρι & cruble καρυδιού
 
Υλικά

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. μπισκότα κανέλας σε πούδρα
200 γρ. βιτάμ
160 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
300 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και τριμμένο

Για την τραγανή επικάλυψη
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κoυτ.γλ κανέλα
1 φλ. ζάχαρη καστανή
4 κουτ. της σούπας Βιτάμ σε κομματάκια
 


Eκτέλεση

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά

Μόλις γίνει αφράτο το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος βάζουμε παντζάρι που έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα




Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα

Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης (cruble) και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα της επικάλυψης πάνω από το κεικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.



You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα, αν το ήξερα νωρίτερα που είχα ένα σωρό πατζάρια στον κήπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κέικ παντζάρι είχα βάλει στο μάτι από καιρό!
    Τις προάλλες το επιχείρησα και κατενθουσιάστηκα, το δικό μου βγήκε όλο κόκκινο!
    Εννοείται θα δοκιμάσω και την συνταγή σου, φαίνεται τόσο λαχταριστό!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μ΄άρεσε το μικρό σου ψεματάκι, τι σοφιζόμαστε οι μαμάδες προκειμένου να φάνε κάτι.Εγώ πάντως τώρα γελάω πολύ με φαγητά που μαγειρεύει ο ίδιος και παλιά δεν τα δοκίμαζε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ για φράουλα το πέρασα το "κόκκινο", όπως ο γιος σου, μόνο που εγώ δε θα άφηνα ούτε ψιχουλάκι αν ήξερα πως είναι παντζάρι! Ο συγκεκριμένος συνδυασμός με προκαλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαχταριστό! Είχα φτιάξει πέρυσι το Πάσχα κάτι παρόμοιο. Προσπάθησα να το κάνω και σε φορμάκια σε σχήμα αυγού αλλά δε μου είχε γίνει πολύ κόκκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Λίλα -σε ευχαριστώ πολύ.
    είμαι σίγουρη πως τα αξιοποίησες μια χαρά τα παντζάρια σου
    ΦΙλιά


    * ΕΛΕΝΑ - Ευχαριστώ νασαι καλά.
    Δοκίμασέ το είναι πολύ νόστιμο

    * Ξανθή μου τι να κάνω? Δεν χαλάω χατήρια..φράουλες θέλει ναναι φράουλες είναι..χιχι.. Ετσι είναι τα παιδάκια μας.

    * simonmad - ετσι κι αλλιώς το παντζάρι είναι γλυκό και τρώγεται ευχάριστα
    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ μου αρέσει αυτό το κέικ παντζάρι-φράουλα!
    ωραία ιδέα και εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε το έχω σκεφτεί το παντζάρι σε κέικ.
    Μία δοκιμή όμως θα με πείσει.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * mia maria - δεν είναι ανάγκη να γίνειόλο κόκκινο. Με το ψήσιμο αλλάζει. Δοκίμασε το
    Φιλιά

    * taste advisor - Είδες τι παθαίνει το παντζάρι? Μεταλλασετε σε φράουλα..χιχι.
    Ευχαριστώ Ποπάκι
    Φιλιά

    * Mari - Δοκίμασέ το Μαρία Θα σ αρέσει. το παντζάρι είναι γλυκό από μόνο του.
    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερχομαι για καφεδάκι...φύλα μου κομμάτι!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Poly endiaferousa syntagi se sygrisi m'aftes pou ehw dei ws twra! M'aresei idiaitera i prosthiki twn biskotwn kanelas!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑΑΑΑΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ Χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * Asteri - κόπιασε :)
    Φιλιά


    * mia xara - όντως το μπισκότο κάνει τη διαφορά.
    Σε ευχαριστώ
    Φιλιά

    * handmade+art] x2 - ευχαριστώωω. ναστε καλά
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. poly ptwtotypo,omologw den to exw xanadei!anypomonw na to dokimasw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίος τρόπος να κάνεις κάποιον να φάει πατζάρι!!!! Θα το δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έτσι είναι πρέπει να αφήνουμε την φαντασία των παιδιών ελεύθερη...
    (χαχαχα)

    Αυτό το κείκ πρέπει να δοκιμαστεί!

    Καλημέρα Μάριον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητη Μαριον!
    Πολλα συγχαρητηρια για το blog σου!! Ειναι υπεροχο!!!
    Σε 'παρακολουθω' καθε μερα-παρολο που δεν το ξερεις.
    Εφτιαξα το πιο πανω κεικ κ νομιζω θα πρεπει να εισαι περηφανη -κ να το γνωριζεις- που εκανες μια αγνωστη χαρουμενη προσφεροντας στους φιλους της ενα τοσο ωραιο κ πρωτοπυπο κεικ!!...ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!
    Κ βγηκε τοσο ωραιο παρολο που δεν εβαλα μπισκοτα κανελας-νομιζα οτι ειχα αλλα τελικα δεν ειχα- κ αντι αυτων εβαλα πτι μπερ..
    Στο στοχαστρο οι μαντλεν τωρα..;-)

    Με εκτιμηση
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eύη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πολύ κολακευτικά λόγια σου.
      Νασαι καλά. Πάντα χαίρομαι όταν κάποιος μου λέει πως του αρέσει το blog μου και πραγματικά με κάνεις πολύ χαρούμενη με όλα όσα είπες.

      Χαίρομαι που σου άρεσε το κεικ, που το δοκίμασες και που το πρόσφερες σε φίλους. Ωραία και η εναλλακτική με τα πτι-μπερ.

      Τις μαντλέν να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Θα με θυμηθείς, και φυσικά θα περιμένω εντυπώσεις.

      Σε ευχαριστώ πολύ που περνάς από εδώ. Ελπίζω να τα λεμε συχνά.

      Καλό βράδυ :)

      Διαγραφή

Subscribe