Πολύχρωμη σαλάτα: με πατζάρι, καρότο & ξυνόμηλο / Colorful salad with beetroot, carrot and apple

10:01:00 μ.μ.


Kαλό μήνα σε όλους.
Εύχομαι να είναι ανθηρός και μυρωδάτος και να έχει μόνο χαρές & όμορφες στιγμές.

Αυτή τη σαλάτα προσπαθώ να την αναρτήσω από το καλοκαίρι (το περσινό)

Μου την έδωσε η αδελφή μου όταν μια καλοκαιρινή βραδιά την είχαν καλέσει σε τραπέζι.
Την επόμενη μέρα γύρισε ενθουσιασμένη με μια σαλάτα που είχε δοκιμάσει.

Zήτησε την συνταγή από την κοπέλα που έκανε το τραπέζι. Την είχε κάνει στα γενέθλιά της και την ξαναέκανε στα γενέθλια της κόρης μου τον Δεκέμβρη.



Τώρα την ξανακάναμε για τα γενέθλια του μικρού μου και επιτέλους την βάζω.

Είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη.
Το μόνο που χρειάζεται είναι παντζάρι, καρότο, ξυνόμηλο και μαγιονέζα.
Και καρύδι τριμμένο.

Και το βασικό όλα τα υλικά μπαίνουν ωμά, εκτός από το παντζάρι που το βράζουμε. Αλλά για πιο ευκολία μπορείτε να πάρετε το έτοιμο που είναι στο βάζο.
Δεν βάζουμε ούτε λάδι, ούτε αλάτι, ούτε ξύδι ή λεμόνι. Τίποτα απολύτως. Μόνο την μαγιονέζα ανάμεσα στις στρώσεις.

Εδώ να σημειώσω πως όπως θα δείτε και στα υλικά δίνω την μάρκα της μαγιονέζας. Απλά γιατί μου είπε η αδελφή μου πως δοκίμασε να την κάνει με μια άλλη μαγιονέζα και δεν ήταν ίδια η γεύση που είχε αρχικά δοκιμάσει.
Τώρα ότι προτιμά ο καθένας.

Το μυστικό : το βασικό σε αυτή την σαλάτα είναι να είναι στραγγισμένα καλά όλα τα υλικά. Γι αυτό αφήνουμε το παντζάρι σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά και το ‘’στύβουμε’’ κι εμείς με τα χέρια μας.
Το ίδιο κάνουμε και με το ξυνόμηλο & το καρότο. Να μην έχουν καθόλου υγρά (όσο μπορούμε).





Πολύχρωμη σαλάτα: με πατζάρι, καρότο & ξυνόμηλο

Υλικά

1 βάζο παντζάρι έτοιμο βρασμένο (ή 3-4 κεφάλια παντζάρι βρασμένα)
2 καρότα μέτρια
2 ξυνόμηλα
1 βάζο (το μεσαίο) μαγιονέζα Kraft light
Καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε όλα τα υλικά στο τρίφτη (στο χοντρό μέρος) και τα αφήνουμε να σουρώσουν από τα υγρά τους.



Στρώνουμε την πρώτη στρώση παντζάρι και βάζουμε 2-3 κουταλιές μαγιονέζα (ίσα να καλύψουμε την επιφάνεια)






Συνεχίζουμε με το καρότο. Μετά το καρότο βάζουμε τη περισσότερη ποσότητα μαγιονέζας και καλύπτουμε καλά την επιφάνεια.







Στρώνουμε από πάνω το ξυνόμηλο και μετά καλύπτουμε καλά την στρώση του ξυνόμηλου με το τριμμένο καρύδι.








Ετοιμη!







Μικρά μυστικά

Μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη να μείνει στο ψυγείο και να ‘’δέσουν’’ καλά τα υλικά




Προσέξτε να τα έχετε σουρώσει καλά.

Το σερβίρισμα γίνεται με το κουτάλι. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται τόσο καλά.
Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ και φαρδύ μπώλ, διάφανο κατά προτίμηση να φαίνονται οι στρώσεις.
Εγώ εδώ επειδή ήταν μικρό το μπωλ έβαλα δυο στρώσεις παντζάρι κάτω.



Καλή Επιτυχία !

You Might Also Like

16 σχόλια

  1. Μμμμμμ πολύ ωραία σαλάτα!
    Θα την δοκιμάσω!
    Καλό μήνα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύχρωμη και δροσερή...... τέλεια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα!!
    Την φτιάχνω μόνο με παντζάρι κι ολόκληρα καρύδια, θα δοκιμάσω τα επιπλέον τώρα με τα μαγιάτικα παντζάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τσιζζζζζζ καικ με λαχανικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξαιρετική και δροσερή πρόταση...
    σ' ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες...
    να έχεις ένα τέλειο μήνα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη σαλάτα, εύκολη και δροσερή!
    Θα σχολιάσω και αυτό που είπες για την μάρκα της μαγιονέζας.
    Πολλές φορές κι εγώ δίνω συγκεκριμμένες μάρκες στα υλικά μου.
    Ούτε να τα διαφημίσω έχω πρόθεση, ούτε με πληρώνει κανείς γι αυτό, απλά πιστεύω πως διευκολύνεται ο αναγνώστης που θέλει να φτιάξει την συγκεκριμμένη συνταγή.
    Εχω παρατηρήσει κι εγώ ότι πολλές φορές μια συνταγή βγαίνει πολύ διαφορετική αν χρησιμοποιήσεις αντίστοιχο υλικό κάποιας μάρκας διαφορετικής από αυτήν που συνήθως χρησιμοποιείς για την συγκεκριμμένη συνταγή.
    Οπότε καλά έκανες και μας έδωσες την μάρκα, γιατί σκοπεύω να την φτιάξω σήμερα κιόλας την σαλατούλα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Asteri - σε ευχαριστώ . Αντε καλό μήνα να έχουμε :)
    Φιλιά


    * neli - Ευχαριστώ, νασαι καλα΄


    * Ξανθή καλό μήνα σε όλους
    Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς. Εγώ την τρώω το βράδυ σκέτη.
    Σε ευχαριστώ
    Τα φιλιά μου


    * love2love - έτσι ακριβώς :)
    Φιλιά


    * SpirTokoYto - τα ωραία πάντα μοιράζονται..χιχι
    Σε ευχαριστώ πολύ
    Κι εσύ να έχεις ένα καλό μήνα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * Ελενα - συμφωνώ με αυτά που λες απόλυτα. Τα υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε συνταγή. Θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω τη μάρκα γι αυτό το λόγο, απο εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει ότι θέλει.
    Αν την δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις.
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσει πολύ το πατζάρι και παραδόξως και στον ιδιότροπο γιο μου. Τη σημείωσα ήδη! Καλό μήνα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα.
    Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών, θα δοκιμαστεί.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραια ιδεα και για τραπεζι, τραβαει το ματι, πως να το κανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάνω μια παρόμοια, μόνο που αντί για ξινόμηλο βάζω πατάτα. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει η δική σου! Τη σημειωνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * Kατερίνα - ευχαριστώ.
    Δοκίμασέ την και θα σου αρέσει και στο μικρό σου επίσης
    Φιλιά


    * shadownlight - thank you very much :))

    * EΛπινίκη - σε ευχαριστώ. Σε τραπέζι είναι πολυ καλή ιδέα

    * manousina - σε ευχαριστώ. Είναι πολύ δροσερή και τρώγεται ευχάριστα.

    * Κική σίγουρα θα σ αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η τελεια συνταγηηηηηηη!!!!!!
    σε ευχαριστωωωωωω θα την κανω σιγουραααα!καλη συνεχειαααα~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μανούλα μου που την έφτιαχνε τουλάχιστον 25 χρόνια σε κάθε γιορτή και γινόταν ανάρπαστη, έβαζε και 2 αυγά σφιχτοβρασμένα και τριμμένα με το πιρούνι και τα παντζάρια ωμά για να κρατάνε τις βιταμίνες τους. Επίσης ανακάτευε ολα τα υλικά με λίγη μαγιονέζα από την αρχή για να δέσουν οι γεύσεις, και έβαζε μια στρώση μαγιονέζας απο πάνω κ τη στόλιζε ελαφρά με λίγα από ό,τι περιέχονταν, ώστε όταν σερβιριζόταν κάποιος είχε από όλα τα υλικά στο πιάτο του κ όχι ό,τι τύχαινε να πιάσει με το κουτάλι.Πανδαισία χρωμάτων κ γεύσεων σε κάθε κουταλιά! Κάθε φορά που τη φτιάχνω εγώ πλέον, γίνεται χαμός,παρά την τεράστια σαλατιέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe