Τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι & μους φράουλας / Birthday chocolate cake with strawberry mousse

9:06:00 μ.μ.


Τούρτα Ferrari! 

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία.
Χριστός Ανέστη!
Εδώ πάλι μετά από ένα μικρό διάλειμμα, μπαίνουμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς μας. Αν και είμαστε λίγο χαλαρά μιας και τα σχολεία είναι κλειστά.

Σας χρωστάω κέρασμα από τα γενέθλια του γιου μου (15/04/2011.

Το πάρτυ το κάναμε την Κυριακή των Βαίων. Φέτος δεν είχε πολλά παιδάκια μια και είχαν φύγει οι φίλοι του για το Πάσχα (και είχε λίγο γκρίνια βεβαίως..αλλά τι να κάνουμε). Οπότε και αυτά που έφτιαξα ήταν λιγότερα.






Η τούρτα φυσικά ήταν παραγγελία του εορτάζοντα. Ηθελε κάτι με αυτοκίνητα (όχι ‘’παιδικά πράγματα’’ μου έδωσε εντολή..χιχι)




Σαν ένα φυσιολογικό αγοράκι έχει ενδιαφέροντα το ποδόσφαιρο, τα γρήγορα αυτοκίνητα (οι γυναίκες σε λίγο καιρό φαντάζομαι..τώρα δεν μας ενδιαφέρουν.

Ετσι η Ferrari έγινε τούρτα.

Ομολογώ πως ήταν εύκολο σχέδιο. Εντάξει δεν χρειάσθηκε να κάνω το σήμα με το αλογάκι. Πρώτον δεν είχα πολύ χρόνο να ‘’παίξω’’ λίγο και να κάνω δοκιμές, αλλά και δεύτερον μια χαρά έγινε κι έτσι.
Τύπωσα το σήμα σε χοντρό χαρτί στο μέγεθος που ήθελα και μετά το πλαστικοποίησα.

Η κάλυψη με ζαχαρόπαστα είναι συνταγή της Νίκης από το Sugar Flower Creations .
Tην δοκίμασα για πρώτη φορά σε μπισκοτάκια που έκανα (συνταγή προσεχώς) και την έκανα πάλι τώρα στην τούρτα. Είναι πολύ πιο καλή στη χρήση από αυτή που έκανα πιο παλιά. Συνταγή της Νίκης για ζαχαρόπαστα εδώ .

Τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι & μους φράουλας

Υλικά για παντεσπάνι
 
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 κουτ. σούπας κακάο

Τα υλικά είναι για ένα ταψί στρογγυλό 35 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.

• Σημείωση: Εβαλα 7 αυγά μια και το όγδοο ‘’αυτοκτόνησε’’ και έπεσε μέσα στο νεροχύτη και έσπασε και φυσικά δεν είχα άλλο.
Αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 C (στον αέρα) για μισή ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.

Μους φράουλας
(Συνταγή μους φράουλας από www.make-fabulous-cakes.com)

 2 κούπες φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση
1 κουτ. σούπας ζελατίνη σε σκόνη
1/3 κούπα κρύο νερό
¾ κούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κούπες κρέμα γάλακτος (35%) παγωμένη & χτυπημένη σε Σαντιγύ
Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τις λιώνουμε.



Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και την αφήνουμε για πέντε λεπτά
Βάζουμε στη φωτιά ένα σκεύος για μπεν μαρι και βάζουμε να λιώσει η ζελατίνη

Μόλις λιώσει η ζελατίνη το αποσύρουμε. Δεν τη βάζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά γιατί θα χάσει τις ιδιότητές της.
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στην φράουλα που έχουμε πολτοποιήσει και αφήνουμε λίγο να πήξει.
Χτυπάμε τη κρέμα σε σαντιγύ.




Απαλά ρίχνουμε τη σαντιγύ στο πουρέ της φράουλας με μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά.



Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και το σιροπιάζουμε
Βάζουμε μια ελαφριά στρώση μαρμελάδα φράουλα (σπιτική κατά προτίμηση)




Από πάνω βάζουμε τη μους φράουλας και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγύ που έχει μείνει (πριν προσθέσουμε τις φράουλες).




Εγώ έβαλα λίγη παραπάνω από 2 κούπες όταν την χτύπησα σε σαντιγύ, κι έτσι περίσσεψε να καλύψω την τούρτα για να καλυφθεί με τη ζαχαρόπαστα.









Μικρά μυστικά :

Τη μους φράουλας αυτή μπορείτε να την σερβίρετε και σε ποτήρια ή να την βάλετε γέμιση σε τούρτα



You Might Also Like

28 σχόλια

  1. Να χαίρεσαι το αγοράκι σου, αυτή η τούρτα θα άρεσε πολύ και στο δικό μου ¨μεγάλο¨ αγοράκι. Τέλεια σου βγήκε και ο συνδυασμός φράουλα-σοκολάτα με σκοτώνει...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόναι του Πολλά!!!!
    Να τον χαίρεσαι
    Να είναι γερός και δυνατός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαίρεστε και να τον δείτε όπως αγαπάει!!
    Η τούρτα σου υπέροχη επαγγελματικά φτιαγμένη.Παλιότερα δεν έπρεπε να είμαστε εκτός σπιτιού όταν υπήρχε αγώνας formula χαχαχαχα
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια του πολλα να τον χαιρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανέμορφη θα την εκτιμήσει ιδιαίτερα η Σελένα μου που έχει ένα πάθος με το όλο concept ,
    Χριστός Ανέστη με χαρά , υγεία και αγάπη

    και κυρίως πολύχρονο το παλληκάρι σου σαν τα ψηλά Βουνά !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * manousina - σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.
    Αυτα είναι ''παιχνίδια'' και για μικρά & για μεγάλα αγοράκια..χιχι

    Φιλιά


    * Αsteri- σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές.
    Φιλιά


    * Ξανθή - σε ευχαριστώ. Ωραία ηευχή σου.
    νασαι καλά ευχαριστώ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Ελπινίκη - σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)


    * Marilise - Χρόνια πολλά και σε σας, με υγεία να τους χαίρεσαι όλους.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές..εχετε κι εσείς αδυναμίες ε? χιχι

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A! έχω ίδια μέρα γενέθλια με το γιο σου! Να τον χαίρεσαι! Πολύ εντυπωσιακή η τούρτα του! Αν κατάλαβα καλά, χρωμάτισες με φράουλες και όχι με χρώμα. Μπράβο Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Κικη - ίδια μέρα κι εσύ?
    Πολλά κριαράκια..
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κι εσύ ότι επιθυμείς.

    ''Χρωμάτισα'' τη σαντιγύ για την μους με φράουλες. Το χρώμα που έχει η μους είναι μόνο από τις φράουλες και τίποτα άλλο.
    Τώρα η ζαχαρόπαστα έχει χρώμα ζαχαροπλαστικής για να βγει το κοκκινο χρώμα και τα κίτρινο κορδόνι

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη τούρτα, ξετρελαίνει και μικρά και μεγάλα παιδάκια!!
    Και πάλι πολλέ ευχές για τον πρίγκηπά σου, να είναι πολύχρονος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα τα εκατοστήσει ο μικρός σου! Η τούρτα σου καταπληκτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. * EΛΕΝΑ - νασαι καλά , σε ευχαριστω πολύ για τις ευχές.

    Τα φιλιά μου


    * Λίλα - σ ευχαριστώ πολύ :))
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά Marion Χριστός Ανέστη
    και να χαίρεσαι το βλαστάρι σου.Πολύ ωραία η Τουρτα Χαίρομαι που βοήθησα έμμεσα κι εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έκανες άριστα και δεν αγόρασες έτοιμη όπως το σκεφτόσουν. Αυτή η τούρτα είναι επαγγελματικού επιπέδου! Να τα εκατοστήσει ξανά ο γιόκας σου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά και καλά στο αγοράκι σου!

    όσο για την τούρτα... εντυπωσιάστηκα πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νόμιζα πως είχα γράψει πάλι, φαίνεται έκανα λάθος!
    Να το χαίρεσαι το αγόρι σου, να είναι πάντα γερός και ευτυχισμένος!
    Η τούρτα πανέμορφη, ότι πρέπει για ένα μεγάλο αγόρι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοντευουμε να τρελαθουμε.....αλλα που θα παει θα συνελθουμε......επειτα απο ωριμη σκεψη και μετα
    απο καποιες συμβουλες που δεχτηκαμε απο πιο ειδικους στο blogging....αποφασισαμε να κρατησουμε
    το πρωτο μας blog και οχι το καινουργιο!!!!
    (Αν δεν τρελαθουμε αυτη τη φορα......δε θα τρελαθουμε ποτεεεεε!!!!!)
    Θελουμε να ευχαριστησουμε απο την καρδια μας οσους.... ετρεξαν να γινουν αναγνωστες μας στο καινουργιο blog ...οσους μοιραστηκαν τον πονο μας .....και οσους μας συμβουλεψαν τι να κανουμε.
    Ζητουμε συγνωμη για την αναστατωση ....αν και αυτο θα επρεπε αυτο να το κανει ο blogger.
    Το συμπερασμα και το διδαγμα για μας και για ολους σας.....ΚΑΝΤΕ BACK UUUUUUP!!!!!!
    Σωστε τις αναρτησεις σας σε ενα δικο σας αρχειο για να εισαστε σιγουροι οτι ολη η δουλεια που κανατε δεν πηγε χαμενη.
    Ηρθε η ωρα να ασχοληθουμε με αυτο που αγαπαμε ....την χειροτεχνια....
    Ευχομαστε η επομενη αναρτηση να αφορα την δημιουργια και οχι τα προβληματα του blogger
    Tελειωνοντας να εκφρασουμε την υποστηριξη μας στο αγαπητο μπλογκο φιλο skroutzako ο οποιος σημερα το πρωι ......εχασε και αυτος το blog του !!!για 2η φορα μαλιστα!!!Ευχομαστε να επανελθει το blog του ......αν οχι.. εχει ολη μας την υποστηριξη για να στησει ενα δικο του.

    καντε BACK UP!!!!!!!!

    http://2handmadeart.blogspot.com/
    ΦΙΛΙΑ Χ 2
    misirlou - maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * Νίκη μου Χρόνια Πολλά και σε σένα.Με υγεια.
    Σε ευχαριστώ πολυ για τις ευχές, νασαι καλά.
    Ευχαριστώ πολύ και για τη συνταγή, σιγουρα με βοήθησε πολύ.
    Τα φιλιά μου


    * Κατερινάκι ευχαριστώ πολύ. Εντάξει τελικά πήγαν όλα καλά με τη τούρτα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * Μπέτυ - ευχαριστώ πολύ.
    Νασαι καλά :)

    * mia maria - Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρία μου καλό μήνα! Έστω και λίγο αργά να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!και καλό κουράγιο που ξεκινάμε αύριο πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να τον χαιρεσαι!!! Η τούρτα καταπληκτική! γεια στα χέρια σου!!! Τόσο το ξεωτρικό πυ είναι όλα τα λφτά όσο και ο συνδιασμός φράουλας σοκολάτας!!
    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. * Αθηνούλα καλό μήνα και σε σένα
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, νασαι καλά.
    Καλά ήταν τόσες μέρες διακοπουλες..
    Υπομονή..λίγο έμεινε ακόμα :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. * Royal coconut- Βασιλικούλα σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια, νασαι καλά.
    Καλός ήταν τελικά ο συνδυασμός φραουλας & σοκολάτας. Και η μους αυτή ήταν αρκετά καλή.

    Ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χιλιόχρονος γερός & ευτυχισμένος ο γίος σου Μάριον!:)

    Η τούτρα σου υπέροχη! όλα τα αγόρια νομίζω θα την ζήλεψαν ... μικρά μεγάλα!

    Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα τελεια η τουρτα σας, αν την κανω με κεράσι θα ταιριαζει ο συνδυασμός??? επίσης πάνω απο την σαντιγυ εχετε βαλει την ζαχαροπαστα και σταθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα :)
    Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

    Θα ταιριάζει και με κεράσι πολύ ωραία.
    Απλά δεν ξέρω γιατί δεν το έχω κάνει, πως θα είναι η υφη του κερασιού αφού έχει λιώσει. Η φράουλα γίνεται ένα πολτός μαλακός που μπορείς να το ανακατεψεις με σαντιγύ. Τώρα για το κεράσι δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Πάντως γευστικά ταιριάζει με το σοκολατένιο παντεσπάνι.

    Η ζαχαρόπαστα για να ''καθήσει'' καλά πρέπει να υπάρχει μια ''κόλλα'' ας το πούμε. Αυτό το ρόλο τον παίζει η σαντιγύ ή η βουτυρόκρεμα.
    Η βουτυρόκρεμα επίσης ενδείκνυται. Πάντα χρειάζεται να καλυψουμε την τούρτα με βουτυρόκρεμα (ή σαντιγύ) για να σταθεί η ζαχαρόπαστα.

    Ελπίζω να σε βοήθησα.
    Ευαριστώ για την επικοινωνία.

    Μάριον :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σε ευχαριστω να είσαι καλά!! Θα κάνω το παντεσπάνι σου γιατι φαίνεται νοστιμότατο απλα θα το κανω σε μακροστενο ταψί γιατί θελω να την κάνω το μεγεθος γηπεδου που λεμε και θα χρησιμοποιησω 1,5 παντεσπανι. Σκέφτομαι επίσης να την κάνω με μους κεράσι (λόγω ότι τα έχουμε πολλά!!) και με δύο πατους : ο ένας με σαντιγυ και μους και ο αλλος από επάνω με σοκολατα-μερέντα!!!! Ας ελπισουμε ότι θα γίνει ωραία!!! Θα σας απαντήσω μετα΄που θα την κάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ακούγεται αυτο με τους δύο πάτους!
      Μια χαρά θα γίνει.

      Το παντεσπάνι είναι πολυ ωραίο. Οταν την κανεις θα ηθελα να μου πεις πως βγήκε.
      Στειλε μου φωτογραφία.

      Καλή επιτυχια :)

      Διαγραφή

Subscribe