Κοχύλια γεμιστά με τυριά / Stuffed shells with cheese
4:01:00 μ.μ.
Μου
έφεραν από την Ιταλία κάτι ωραιότατα κοχυλάκια γίγας.
Αμέσως
σκέφτηκα να τα κάνω γεμιστά. Με τυριά.
Είναι πολύ ωραίο πιάτο, ιδανικό για συνοδευτικό και για μπουφέ.
Θέλει λίγο υπομονή για το γέμισα αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
Κοχύλια γεμιστά με τυριά
Υλικά
½ κιλό κοχύλια
300 γρ. ρικότα (ή ανθότυρο)
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
1 φλ. τριμμένο regato
1 κουτ. σ. βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλ. παρμεζάνα (για να πασπαλίσουμε στο τέλος)
3 κουτ. σούπας γάλα
2-3 φέτες ψιλοκομμένο μπέϊκον
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρικότα, τη γραβιέρα και το ρεγκάτο και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Παίρνουμε ένα ένα κοχυλάκι και το γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε σε σειρές τα κοχύλια.
Τα
πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα ή regato, στρώνουμε άλλη μια στρώση κοχυλάκια, τα
πασπαλίζουμε πάλι με γραβιέρα ή regato. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα
υλικά.
Αν θέλουμε βάζουμε ανάμεσα στις στρώσεις και λίγο ψιλοκομμένο μπέϊκον – έτσι για τη νοστιμιά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Βάζουμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος και το γάλα, χτυπάμε τα υλικά για 5 λεπτά και περιχύνουμε με το μείγμα τα κοχύλια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
Αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε
Μικρά
μυστικά:
- Αντί για ρικότα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο. Εγώ ήθελα να δοκιμάσω αυτή τη φορά τη ρικότα γι αυτό και την επέλεξα. Είναι ακριβώς όπως και το ανθότυρο.
- Γενικά μπορείτε να βάλετε όποιο είδος τυριού σας αρέσει.
- Στην αρχή που το βάζουμε στο φούρνο σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο. Και λίγο πριν κλείσετε το φούρνο το βγάζετε.
Εγώ το σκέπασα με αλουμινόχαρτο γιατί δεν ήθελα να ξεραθούν τα κοχυλάκια και να ‘’γκαγκανιάσουν’’ όπως λέω, γιατί δεν τρώγονται μετά αν αρπάξουν.
18 σχόλια
Φαίνονται φοβερά!!!! Καταπληκτικές και οι φωτο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο πολύ ωραίο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικη και τοσο ευπαρουσιαστη συνταγη! ιδανικη για τραπεζι! τετοια κοχυλια εχει στον βασιλοπουλο και τα ειχα κανει γεμιστα με κιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα να εχεις!
* Aνεράϊδα - σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* Αστερι - ευχαριστώωωωω :)
* apinkdreamer - και με κιμά σκέφτηκα να τα κάνω. Την επόμενη φορά.
Σε ευχαριστώ πολύ :)
ΦΙλιά
Πολύ νόστιμη η συνταγή σου, ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά μαγειρέματα! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γεμίζω συνήθως με σπανάκι, αλλά και με τυράκι γίνονται ωραιότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτός σου λαχταριστές!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Και τι παρουσία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη γεύση δεν αμφιβάλλω νόστιμη και ελαφριά.
Καλή εβδομάδα
Ζ.
Υπέροχα σου έχουν γίνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Σαν γνήσιος μακαρονάς, ήρθα κι εγώωωωωωω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόλαβα τίποτα???
Καλό βράδυ να έχεις και καλή εβδομάδα
Πολύ λαχταριστά!!! Και υπάρχει ποικιλία επιλογών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Μαράκι!
Ζυμαρικά και άγιος ο θεός!!πεντανόστιμα με το τυράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό το τυρί τη ρικότα τρελαίνομαι, δύο δύο τα τρώμε τα μπολάκια με το γιο μου.
Φιλιά πολλά, καλημέρα.
* mia maria, ΕΛΕΝΑ, Ζαμπία,
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina, painter, NANTIA, Mari
κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες :
:))
Τα φιλιά μου
Τι ωραία και νόστιμα που δείχνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να είχα ενα πιατάκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει το φαγητό σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα καλό μήνα :)
ti oreo fagaki!!! xara sto kouragio sou pou ta gemises ena ena! Mou trexoun ta salia! Pao na diabaso kai to keik me mpiskoto kai... patzari! Tha mas trelaneis!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους κατάφερα να γράψω σχόλιο.Υπέροχο φαγητό,οι φωτογραφίες....τα λένε όλα.Να είχα ένα πιάτο.....και δύο και τρία.Να είσαι καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Kiki, Ποπη, Αφροδίτη ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* donkey & and the carrot - Φοίβη μου νασαι καλά..Θέλει λίγο χρόνο για το γέμισμα αλλά δεν είναι τίποτα.
Φιλιά
* nadia - σε ευχαριστώ πολύ
νασαι καλά
Καλή Κυριακή :)