Μπισκότα βανίλιας με ζαχαρόπαστα / Vanilla Cookies with sugarpaste
11:44:00 μ.μ.Ta αγαπημένα μπισκότα (Cookies) που μοσχομυρίζουν βανίλια & βούτυρο.
Ιδανικά για οποιαδήποτε περίσταση θέλετε να την κάνετε ξεχωριστή. Η απλά και μόνο να τα απολαύσετε με τον καφέ ή το γάλα σας. Σκέτα είναι ένα νόστιμο σνακ για τα παιδιά.
Η παρασκευή τους πολύ εύκολη.
Στολίζονται με ζαχαρόπαστα ή γλάσο που θα τα έχετε χρωματίσει ή όχι. Η ζαχαρόπαστα θέλει λίγη προσπάθεια στην αρχή, αν την φτιάξετε για πρώτη φορά.
Οχι κάτι φοβερό όμως, απλά μέχρι να της πάρετε τον αέρα 😉
Αλλά και ένα όμορφο και ιδιαίτερο δωράκι για μικρούς (και μεγάλους)
Εκανα μερικά στα γενέθλια της μικρής της κουμπάρας μου που έκλεινε τα τρία. Ξετρελάθηκαν όλοι.
Την περασμένη εβδομάδα ξανά έκανα για δωράκι σε μια μικρούλα που θα βαφτιζόταν. Ένα ζωηρό μπουκέτο με πολύχρωμα μπισκοτάκια.
*** Για περισσότερα μπισκότα δείτε την σελίδα Δημιουργίες με Ζαχαρόπαστα ***
Mπισκότα βανίλιας με επικάλυψη ζαχαρόπαστας / Vanilla cookies with sugarpaste
Yλικά
3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 1/2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
1 κούπα βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη, να έχει μαλακώσει)
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Eκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει
Ρίχνουμε το αυγό να αναμειχθεί καλά. Ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας, το αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου ή και περισσότερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.**
Όταν παγώσει τη βγάζουμε και την ανοίγουμε και κόβουμε με κουπατ ότι σχέδιο θέλουμε (περίπου σε πάχος 1,5-2 εκ.)
Ανάλογα τα βάζουμε σε ξυλάκι ή τα αφήνουμε έτσι.
Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Να μην ξεροψηθούν, μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες (και από την κάτω μεριά) τα βγάζουμε.
Τα αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Στολίζουμε ανάλογα με ζαχαρόπαστα ή γλάσο ζάχαρης.
Μικρά μυστικά:
- Για να τα διακοσμήσετε πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως.
- Προτιμείστε βιολογικό αυγό
- Αν δεν τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο μπορείτε να βάλετε λίγη παραπάνω ζάχαρη.
- H ζαχαρόπαστα που βάζω είναι σπιτική και την φτιάχνω εγώ. (ακολουθώ την συνταγή αυτή)
- Eγώ χρησιμοποίησα καλαμάκια ξύλινα.
- Για να ΄΄κολλήσει΄΄ η ζαχαρόπαστα βάζετε πάνω στο μπισκότο λίγη μαρμελάδα με ένα πινελάκι ή απλά φτιάχνεται μια ''κόλλα'' με ζάχαρη άχνη & λίγο νερό.
- Τρώγονται και σκέτα και μοσχομυρίζουν. Ιδανικά για δωράκια-κέρασμα σε παιδικό πάρτι.
- Αν θέλετε να τα κάνετε σε σχήματα (πεταλούδες, καρδιές κλπ) και θέλετε να τα στολίσετε με ζαχαρόπαστα, καλό είναι να μην βάλετε όλο το μπέϊκιν-πάουντερ, γιατί φουσκώνουν. Ή μειώστε το αισθητά ή μην βάζετε καθόλου.
- Κι αυτό γιατί όταν θα κάνετε τα σχέδια με τη ζαχαρόπαστα θα δείτε ότι δεν εφαρμόζουν ακριβώς πάνω στο μπισκότο (γιατί το μπισκότο έχει φουσκώσει και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σχέδιο της ζαχαρόπαστας). Αυτό καθόλου δεν χαλάει βέβαια την νοστιμιά μου. Απλά για λόγους αισθητικής.
- Επιλέξτε για καλύτερη γεύση και άρωμα βούτυρο αγελαδινό (και όχι μαργαρίνη). Γίνεται και με μαργαρίνη αλλα με το αγελαδινό βούτυρο το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
UPDATE *** (έγινε ενημέρωση της ανάρτησης τον 08/2017)
Η συνταγή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με διάφορες παραλλαγές. Θα την βρείτε στη Wilton (είχα τυπώσει τη συνταγή όπως σας τη δίνω από την Wilton (vanilla-sugar cookies on-a-stick) στις 07/06/2010. Τώρα στο site υπάρχει η συνταγή αλλά με πολύ μικρές αλλαγές στις ποσότητες.
Στο www.allrecipes.com & στις Συνταγές της Παρέας.
96 σχόλια
Μοσχομύρισαν τα μπισκοτάκια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα που είναι, λυπάσαι να τα φας Μαρία μου!!!
Σημειώνω την συνταγή σου να την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
Φιλιά!!!!!
Πολύ μου αρέσουν, έχω κάτι στο μυαλό μου θα φροντίσω να επικοινωνήσω μαζί σου για λεπτομέρειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
* para-kelsoscooks - σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι που να τα δοκιμάσεις..:)
* irini- Σε ευχαριστώ πολύ
Οντως λυπάσαι να τα φας αλλά δεν τους αντιστέκεσαι..χιχι
Φιλιά
* Ξανθή μου σε ευχαριστώ πολύ.
Οτι θες εδώ είμαι
Φιλιά
Απίθανα, σκέτη γλύκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πως να "καταστρέψεις" ένα τέτοιο έργο τέχνης???
Καλή σου μέρα Marion μου!
Θελω να μου ποιτε πωσο κερο κρατανε τα μποσκοτα με ζαχαροπαστα
ΔιαγραφήΚρατανε αρκετό καιρό αν ειναι καλά κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο΄ή σε σακουλάκια (περίπου 1 μήνα)
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη ιδέα για δωράκι...τα παιδάκια σίγουρα θα ενθουσιαστούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουν γίνει πολύ όμορφα!!!!! Θα τα φτιάξω στην γιορτή της μικρής
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά υπέροχα, κι εγώ μωράκι είμαι στείλε μου μερικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο πολυ καλα και νοστιμα σε περιμενω στον διαγωνισμο μου
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξω αυτό το ποίημα...θα τα κοιτάζω και θα τα χαίρομαι...καταπληκτικά σου έγιναν...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθομαι και τα χαζεύω πόση ώρα τώρα! Μα είναι μια ζωγραφιά, σαν ψεύτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
* ΕΛΕΝΑ, dizzy button, manousina, Λιλα, love2love, Spirtokoyto, NANTIA
ΑπάντησηΔιαγραφήκορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που σας άρεσαν.
Ναστε καλά.
Σας φιλώ :))
Πολύ καλή δουλειά Marion Kαι τα μπισκότα καί ο στολισμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Μα τι πανέμορφα που είναι όλα! Και οι φωτό σου υπέροχες Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχου ενθουσιάστηκα, τρελάθηκα!!! Είχα ξαναδεί τέτοια μπισκότα, αλλά τα δικά σου δεν παίζονται!!! Φοβερά! Θα τα κάνω οπωσδήποτε το συντομότερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους καταφέρνω να σου γράψω υπέροχα τα μπισκοτάκια μου έσπασαν τη μύτη....δε νομίζω ότι θα τα έτρωγα είναι υπέροχα θα τα λυπόμουν μπράβο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά πανέμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι μου!!!
* kiki - Σ ευχαριστώ πολύ πολύ :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Ανεράιδα - νασαι καλά σε ευχαριστώ. Δοκίμασέ τα θα αρέσου σίγουρα
* nadia - για πόσο να τα κοιτάς?? σου έρχεται κάποια στιγμή να τα φας..χιχι
Σε ευχαριστώ πολύ :)
* Νατασούλα - σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά σε όλες :))
Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!! Είναι πάρα πολύ όμορφα!!!Και το μπουκέτο τρομερό!!!!!kisses!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψες πάλι Μαράκι μου με τα μπισκοτάκια σου! Τι όμορφα που τα έφτιαξες;
ΑπάντησηΔιαγραφήπανέμορφα! μπράβο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες στο blog μου και σ ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια!
Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες το ταξίδι!
Εδώ βλέπω υπέροχες φωτογραφίες και γλυκιές συνταγές!
Την καλημέρα μου
* Αναστασία Νεραϊδόσκονη - καλώς ήρθες. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να τα λεμε συχνά
* Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ :))
Προσπαθώ τι να κάνω..:)
φιλιά
* Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ :))
* magda - νασαι καλά σε ευχαριστώ.
:)
καλησπερα ειναι τελεια τα μπισκοτα σου να σε ρωτισω αν προσθεσω στην ζυμη τριμενο αμυγδαλο θα πρεπει να αφερεσω αλευρι? σε ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ανώνυμε/η
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Σε αυτά τα μπισκότα δεν έχω σκεφτεί να βάλω τριμμένο αμύγδαλο. Ειναι απλά βανιλιας.
Λογικά θα πρέπει να αφαιρεθεί αλεύρι. Ισως θα πρέπει να κάνεις μια άλλη συνταγή με αμύγδαλο (μπισκότα αμυγδάλου. Δες την τελευταία ανάρτησή μου για μπισκοτα με σοκολάτα & αμύγδαλο. Αφαιρείς το κακάο και γίνονται έτσι όπως τα θες.
Ελπίζω να βοήθησα.
Σε ευχαριστώ.
Πολύ όμορφα πραγματικά!! Ακόμα δεν τα έχω φτιάξει βέβαια, αλλα αναρωτιέμαι πως έχεις κάνει τις μικρές λεπτομέρειες στο στόλισμα (εννοώ τα πολύ μικρά ροζ λουλουδάκια στην άσπρη ζαχαρόπαστα για παράδειγμα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, επειδή σκέφτομαι να τα κάνω στη βάφτιση του γιου μου, είναι εύκολο να μου πεις πως τα τυλίγεις???? Αυτό το διαφανές σακουλάκι από πού το αγοράζουμε????? Πολύ καλή και εύκολη συνταγή φαίνεται....είναι και πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα @thina Mott@
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα σακουλάκια τα παίρνω από κατάστημα με είδη συσκευασίας.
Απλά διάφανα σακουλάκια είναι. Και κορδέλα σε χρώμα της επιλογής σου.
Είναι εύκολη η συνταγή των μπισκότων και γίνονται νόστιμα.
Η ζαχαρόπαστα θέλει λίγη προσπάθεια και αν δεν την έχεις ξανακάνει κάνε κάποιες πρόβες πριν τη βάφτιση του γιού σου.
Εύχομαι να βοήθησα. Θα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις αν τα κάνεις.
Σ ευχαριστώ πολύ
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ....ζαχαρόπαστα έχω κάνει άλλες δυο φορές, τη μία μου πέτυχε την άλλη ήταν παταγώδης η αποτυχία....θα κάνω δοκιμές!
ΔιαγραφήΚαι πάλι ευχαριστώ!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Ειναι ευκολο να μου πεις με τα υλικα που αναφέρεις ποσα περιπου μπισκότα βγαίνουν ?
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα σου
ΔιαγραφήΑνάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
Αν τα κανεις μεσαίου μεγέθους (δηλ. 8-10 εκ.) οχι τα πολυ μεγαλα, βγαίνουν γύρω στα 17-20 τεμάχια αν θυμάμαι καλά.
Καλή επιτυχία
Καλημερα!να σας ρωτησω!ποσες μερες διατηρουνται τα μπισκοτα τυλιγμενα μεσα στα σακουλακια?θελω να φτιαξω για τον γαμο της αδερφης μου!κ επειδη θα ειναι γυρω στα 400 μπισκοτα να ξερω ποτε θα πρεπει να ξεκινησω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
ΔιαγραφήΘα πρέπει να τα έχεις κλειστά καλά σε σακουλάκια ή σε δοχείο αεροστεγές.
Κρατάνε και πάνω από 1-2 εβδομάδες. Κι επειδή η ποσότητα που θες ειναι μεγάλη μπορείς να ξεκινησεις και 2 εβδομάδες πριν.
Βέβαια μπορείς να τα κάνεις και να τα βάλεις στην κατάψυξη (χωρίς τη ζαχαρόπαστα). Αλλά αυτό εγώ δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
καλή επιτυχία και η ώρα η καλή στην αδελφή σου.
Αν θες στείλε μου εντυπώσεις μόλις τα κάνεις.
ευχαριστω πολυυ!εχω φτιαξει ηδη 80 μπισκοτα κ τα εχω στολισει με ζαχαροπαστα την οποια εκανα κ πρωτη φορα!ειναι τελεια!!!!!δεν ξερω αν μπορω να σας στειλω μια φωτογραφια να τα δειτε!ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρακαλώ, να' σαι καλά.
ΔιαγραφήΕχεις ξεκινήσει ήδη την παραγωγή, ωραία :)
Mπορείς να μου στείλεις φωτο στο e-mail μου: mpmarionpast10@gmail.com
Είναι τα πιο ωραία μπισκότα που εχω φαει!!!!!!!!σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν. : )
ΔιαγραφήΟντως είναι φανταστικά μπισκότα.
Φαίνονται πολύ νόστιμα σκέφτομαι να τα κάνω. Βούτυρο ή Μαργαρίνη τύπου Βιτάμ βάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Μπορείς να τα κάνεις και με βούτυρο (αγελάδος) και με μαργαρίνη (τύπου Βιταμ).
ΔιαγραφήΜε το βούτυρο γίνονται πιο ωραία πάντως (γενικά ότι και να κάνεις με βούτυρο δεν έχει σχέση με τη μαργαρίνη σαν γεύση).
Πάντως εγώ τα κάνω και με μαργαρίνη κάποιες φορές, γίνονται πολύ ωραία.
Καλό απόγευμα
Επίσης ξέχασα πριν να ρωτήσω αν η ζύμη μπαίνει σε μπισκοτομηχανή. Αντί να τα κάνω με κουπάτ να κάνω σχέδια με μπισκοτομηχανή ή με κορνέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήSofi από ότι ξέρω, όχι δεν μπαίνει σε μπισκοτομηχανή. .. ούτε σε κορνέ... Αμα την βάλεις και στο ψυγείο σφίγγει...
ΔιαγραφήΤώρα να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάει αυτό αλλά ουτε και το είχα σκεφτεί.
Πιστεύω θα σε δυσκολέψει... αν θες τώρα να δοκιμάσεις από μόνη σου να δεις...καλώς.
Ισως αν δεν την βάλεις ψυγείο και την βάλεις σε μπισκοτομηχανή κατ ευθείαν ... δυστυχώς δεν έχω άποψη πάνω σε αυτό.
Αν το δοκιμάσεις θα ήθελα να ξέρω τα αποτελέσματα...
Σ ευχαριστώ πολύ
Μάριον
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Τι βανιλια βάζεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα ανώνυμε/η
ΔιαγραφήΒάζω υγρή βανίλια. Εχει πιο έντονο άρωμα αλλά μπορείς να βάλεις και τα καψουλάκια βανιλίνης 2-3
Ευχαριστώ για την επικοινωνία
Καλησπερα!!! Πολυ ευκολη η συνταγη για τα μπισκοτακια κ πολυ ομορφες οι δημιουργιες σου!! Θα ηθελα να τα δοκιμασω κι εγω, για την γεννηση της μικρουλας μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα να σε ρωτησω ομως, η μια κουπα μαργαρινη (αλευρι κλπ) μπορεις να μου πεις ποσο ειναι σε γραμμαρια;
(Φοβαμαι με τις ζυμες...)
Εβιτα
Γειά σου Εβίτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
Λοιπόν η κούπα είναι περίπου 250 γρ (η δοσομετρική κούπα όπως λέμε)..
Μια κούπα κανονική δηλαδή (όχι αυτές τις τεράστιες).
Επίσης θα σου συνιστούσα να βάλεις βούτυρο αγελάδος (αντί για μαργαρίνη). Και με μαργαρίνη γίνονται μια χαρά, αλλά με το αγελαδινό βούτυρο είναι πιο ωραία, πιο αρωματικά..
Είναι εύκολη ζύμη μην ανησυχείς. Και το αλεύρι να το ρίχνεις λίγο-λίγο, όχι με την μία. Για να μπορέσεις να το ελέγχεις.
Περιμένεις το κοριτσάκι σου??? Πολύ ωραία... εύχομαι με το καλό όλα και πάντα χαρές.
Σ ευχαριστώ πολύ
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΦΓΜΑΤΙΚΑ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ.ΠΩΣ ΤΗΝΦΤΙΑΧΝΩ ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ.ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Ιωάννα. Εγώ για την ζαχαρόπαστα χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή (http://www.sugarflowerscreations.com/2011/02/fondant.html)
ΔιαγραφήΔες όμως κι αυτή : http://stellamark.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html
Αλλά στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές, πάνω κάτω η διαδικασία και τα υλικά είναι τα ίδια.
Δεν είναι δύσκολη. Αλλά πριν αρχίσεις να τη φτιάχνεις διάβασε τις συνταγές καλά και τι πρέπει να προσέξεις. Δοκίμασε χωρίς άγχος, παίξε με τη ζαχαρόπαστα, δες που σε δυσκολεύει και θα μάθεις.
Αν θες κάποια βοήθεια εδώ είμαι ;)
Τα μπισκότα σου φαίνονται υπέροχα να σε ρωτησω σε πόσους βαθμούς τα βάζεις στο φούρνο; Θέλω να τα φτιαξω για τα πρώτα γενέθλια της μικρής μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΔιαγραφήΟπως θα δεις στην αρχή της εκτέλεσης της συνταγής λέω ότι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Καλή επιτυχία :)
Περιμένω εντυπωσεις όταν τα φτιάξεις.
Να χαιρεσαι τη μικρή σου :)
Γεια σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κάνει την συνταγή για την βάφτιση της κόρης μου που είναι ο Σάββατο! Υπεροχή η συνταγή! Ευχαριστούμε πολυ!
Η ερώτηση μου: πριν βάλω τα μπισκότα σε σακουλακια, πρέπει να στεγνώσει η ζαχαροπαστα? πόση ώρα? δεν υπάρχει φόβος να μαλακωσουν τα μπισκότα?
Γεια σου φίλη μου
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολυ, χαίρομαι που σου αρέσουν. Να είσαι καλά.
Οχι δεν χρειάζεται να στεγνωσει η ζαχαρόπαστα. Και τα μπισκότα δεν παθαίνουν τίποτα.
Αν την αφήσεις έξω πολύ ωρα θα σκληρύνει πολύ (θα γίνει πιο κριτσανιστή αλλά και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα). Καλύτερα να είναι λίγο μαλακή ώστε να μπορει ο άλλος θα το δαγκώσει το μπισκότο.
Αλλωστε η ζαχαρόπαστα θα γίνει ''σκληρή'' όσο πρεπει και μέσα στο σακουλάκι.
Μην την φοβάσαι
Θα χαρώ να μου στείλεις μια φωτογραφία με τα μπισκότα στο e-mail μου: mpmarionpast10@gmail.com
Nα σας ζήσει η μικρή, καλοφώτιστη να είναι και γερή.
Σε φιλώ
Ευχαριστώ πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω στείλει φωτογραφία
Ευχαριστώ για την έμπνευση και την ωραία συνταγη!
Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου! Πολύ όμορφη ιδέα. Θέλω να τα κάνω για τη βάφτιση της μικρούλας μου. Υπολογίζω περίπου 100 κομμάτια γύρω στα 8 εκατοστά. Πόση ζαχαρόπαστα θα χρειαστώ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου φίλη μου
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ :)
Λοιπόν θα χρειασθείς περίπου 2 δόσεις απο την ζαχαρόπαστα... ίσως και λίγη παραπάνω.
Ακριβώς δεν έχω υπολογίσει... περίπου 2 κιλά και κάτι (αν πάρεις έτοιμη)...
Ανάλογα και το πάχος που θα την κάνεις..
Εμένα περίπου μου βγάζει 40-50 μπισκότα η δόση (περίπου)
Καλό θα είναι να έχεις λίγη παραπάνω.
Με το καλό η βάφτιση της μικρής σου, να την χαίρεσαι.
Ελπιζω να βοήθησα. Αν χρειασθείς κατι άλλο επικοινώνησε μαζί μου
Ευχαριστώ και πάλι :)
Καλησπέρα την έχω φτιάξει τη συνταγή για τη βάφτιση του γιου μου που έγινε το Σεπτέμβρη, είναιΤΕΛΕΙΑ...Σήμερα φτιάχνω μία δόση για την κουμπάρα μου ,η οποια γεννάει την Τρίτη για κερασμα,θα τα κόψω σε σχέδια μπεμπε...Να προσθέσω πως κρατάνε τη νοστιμιά τους και τη φρεσκάδα του μέσα σε σακουλάκι για περίπου μία εβδομάδα το τσεκαρα από τη βάφτιση του μικρού... <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου. Χαίρομαι πολύ που τα δοκίμασες και σου άρεσαν. Να σου ζησει και ο μικρός σου, καλοφώτιστος :)
ΔιαγραφήΚρατάνε πολύ παραπάνω (μέχρι και 1 μήνα) αν είναι καλά κλεισμένα σε σακουλακι.
Με το καλό το μωρό της κουμπάρα σου και πάντα γλυκά κεράσματα να έχετε.
Σε ευχαριστω πολύ για την επικοινωνία. :)
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα μπισκότα βγαίνουν με μια δόση;
Καλή χρονιά και σε σας :)
ΔιαγραφήΑνάλογα το πάχος και το μέγεθος. Αν τα κάνετε κανονικά (μέγεθος 8-9 εκ.) βγαίνουν περίπου 30-35 κομμάτια.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
Καλή επιτυχία.
Καλησπέρα τα έκανα και είναι φανταστικά μπράβο !!! Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν δεν θέλω να ψήςω όλα τα μπισκότα την ίδια ημέρα η ζύμη στο ψυγειό πόσες μέρες κρατάει;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Μάρα
Σ ευχαριστώ Μαρία και χαίρομαι που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΤην ζύμη στο ψυγείο δεν έχω δοκιμάσει να την κρατήσω μέρες.
Σίγουρα κρατάτει ΄2-3 μέρες (μπορεί κα παραπάνω αλλα δεν στο λεώ σίγουρα αυτό). Πάντως αν θες μπορεις να τα ψήσεις όλα τα μπισκότα και να τα κρατήσεις σε καλά κλεισμένο κουτί (αεροστεγές)για αρκετές μέρες χωρίς να πάθουν τίποτα. Αυτό στο λέω με σιγουριά γιατί το εχω δοκιμάσει.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
σ ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. :)
Τελεια τα μπισκοτα σας! Τα εκανα για τα γενεθλια του γιου μου με ζαχαροπαστα τα ζωα της ζουγκλας και τωρα θα τα κανω για την βαφτιση της ανηψιας μου! Αυτο που με τρελανε ειναι η γευση τους και η υφη τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗρω σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν. Είναι πολύ ωραία για βάπτιση.
Θα χαρώ να μου στείλεις και κάποιες φωτογραφίες στο e-mail μου (cookingandart.blog@gmail.com)
Nα σου ζήσει ο μικρός, πολύχρονος να είναι :)
σ ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία
Χριστός ανέστη!!! Εγώ θα τα δοκιμάσω πρώτη φορά με royal icing, ελπίζω να πετύχουν! Και μια απορία, γιατί στην πρώτη φωτογραφία τα μπισκότα δείχνουν κατακιτρινα; είναι ο φωτισμός έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλησπέρα, Χρόνια πολλά , Αληθώς Ανέστη.
ΔιαγραφήΘα γίνουν μια χαρά και με royal icing.
Ναι είναι ο φωτισμός. Δεν βγαίνουν κίτρινα, μην ανησυχείς ;)
Είναι φωτογραφίες βραδυνές. Δες στην αρχική σελίδα, πανω που υπάρχουν οι σελίδες ''Δημιουργίες με ζαχαρόπαστα'' να δεις πιο καινουργιες φωτογραφίες.
Θα χαρώ να μου στειλεις φωτογραφία στο e-mail.
Εύχομαι καλή επιτυχία.
Σ ευχαριστώ για την επικοινωνία :)
Καλημέρα το Σεπτέμβρη είναι η βάπτιση του γιου μου και με έπεισαν τα παραπάνω σχολια να φτιάξω τα μπισκοτάκια σου χιχι.κυριακη είναι η βάπτιση και θέλω να φτιάξω 100 κομματια πόσες μέρες πριν μπορώ να τα ετοιμάσω? Και με την ζαχαροπαστα συντηρούνται εξω?υπάρχει κάποιος φόβος? Θέλω να τα τύλιξω και εγώ σε σακουλάκια...φαινονται υπεροχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου
ΔιαγραφήΜε το καλό η βάπτιση του μικρου σου
Μπορείς να τα κάνεις και 1-2 βδομάδες νωρίτερα. Δεν παθαίνουν τίποτα.
Αρκει να τα έχεις κλειστά σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.. ή να τα βάλεις κατ ευθείαν στα σακουλακια.
Συντηρούνται μια χαρά με την ζαχαρόπαστα, αρκει να μην τα έχεις σε ζεστό σημείο. Μπορεί να έχει ζέστη τον Σεπτέμβρη.. Πάντως μπορείς να φτιάξεις τα μπισκότα 2 εβδομάδες νωρίτερα και να τα στολίσεις με τη ζαχαρόπαστα μια εβδομάδα πριν..
Κάποια φίλη τα φτιάχνει και ένα μήνα νωρίτερα.
Καλή επιτυχία κι αν θες κάτι άλλο ευχαρίστως να σε βοηθησω.
:)
Καλημερα και καλη βδομαδα,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξερω αν σας εχει ηδη ερωτηθει(εχω καποιο προβλημα με το pc και δεν μπορω να αντρεξω στα σχολια) αλλα θα ηθελα να μαθω ποσο καιρο διατηρουνται τα μπισκοτα με τη ζαχαροπαστα σε αεροστεγες κουτι.
θελω αν τα φτιαξω για τη βαφτιση μιας φιλης που ειναι 5/5.
ευχαριστω!
Καλησπέρα
Διαγραφήείναι το ίδιο σχόλιο που απάντησα πιο πάνω??
Δεν γράφεις όνομα και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο σχόλιο...
πάντως διατηρούνται αρκετό καιρό σε κουτί .. περίπου 2-3 βδομάδες.
(δες και το τελευταιο σχόλιο πιο πανω που ανάντησα)
Σε ευχαριστώ πολύ
Καλησπερα!!! Τα εχω φτιαξει 2-3 φορες καιειναι υπεροχα!!!! Συγχαρητηρια!!! Και ευχαριστω πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Αγαθη :)
Διαγραφήχαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να είσαι καλά :)
Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω για τη ζυμη!!στο ανοιγμα μου θρυμματιζεται γιατι? Κατι εχω βαλει πολυ? Φοβαμαι μη μου θρυματιζονται και μετα το ψησιμο μπορειται να με βοηθησετε με περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τη ζυμη? Χιλια ευχαριστω Αναστασια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Αναστασία :)
ΔιαγραφήΗ ζυμη ειναι μαλακη γι αυτο θελει ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να ειναι πιο σταθερή.
Οταν ειναι παγωμενη την ζυμωνεις ελαφρά με το χέρι την βάζεις στο μπαγκο που εχεις ελαφρά αλευρώσει και ανοίγεις με τον πλάστη. Λογικά δεν τρίβεται. Προσπαθείς να πάρεις το μπισκότο που έχεις κόψει προσεκτικά ή με μια σπατουλα
Επίσης μπορεις να το ανοιξεις αναμεσα σε δυο λαδοκολες. Ελπιζω να βοηθησα.
Οτι θες εδω ειμαι παλι
Ευχαριστώ για την επικοινωνια
Συγχαρητήρια φαίνονται υπέροχα και θέλω να τα κάνω για τη σχολική γιορτή αυτή την Κυριακή. Να σε ρωτήσω όμως αν τα ψήσω σήμερα Τρίτη και τα αφήσω να κρυώσουν το βράδυ μπορώ να βάλω ζαχαροπαστα αύριο Τετάρτη? Και πότε να τα συσκευάσω σε σακουλάκια? Φοβάμαι μη τυχόν και μουχλιάσουν. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΔεν παθαίνουν τίποτα!!!Μπορεις να τα κάνεις αρκετά νωρίτερα. Μπορεις να τα ψησεις τη μια μερα και την επομενη ή οποια μερα θες να βαλεις ζαχαροπαστα.
Σε σακουλακια καλά κλεισμένα κρατανε αρκετό καιρό.Δεν εχουν θεμα να τα βαλεις σε σακουλακια σήμερα πχ. και να τα δωσεις την Κυριακή ή ακόμα και μετά απο μέρςε
Αρκεί να μην εχουν μεσα υγρασία.Αυτο μονο.
Ελπιζω να βοήθησα : )
Σ' ευχαριστώ για την αμεση απάντηση. Πως εξασφαλίζω να μην έχουν υγρασία? Η ζαχαροπαστα δεν κρατάει υγρασία? Μήπως να τα περάσω με το σεσουάρ από πάνω? Με το κρύο ίσως ή με το ζεστό? Σ' ευχαριστώ και πάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήH ζαχαροπαστα δεν κραταει υγρασια. Απλα το λεω την ωρα που θα ''κολλησεις'' τη ζαχαροπαστα πανω στο μπισκοτο να μην εχεις βαλει πολυ ζαχαρονερο..αυτο. αλλα και παλι δεν εχουν προβλημα. Οχι με σεσουαρ!! Με μια χαρτοπετσετα απαλα το σκουπιζεις. Ετισ κανω κι εγω καποιες φορες
ΔιαγραφήΑλλα μην ανησυχεις δεν θα εχεις θεμα.
Να σαι καλα. Οτι αλλο θες πες μου
: )
Τελεία τα μπισκότα σου! Ηθελα να ρωτήσω αμα θελω να τα διακοσμησω με γλασο ξερεις αν θα κρατήσει υγρασια μέσα Επειδη πρεπει να στεγνώσει και το γλασο για μια νύκτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πάρα πολύ :)
ΔιαγραφήΟχι δεν κρατάει υγρασια. Αρκει να αφήσεις να στεγνώσει το γλάσο καλά. ετσι κι αλλιώς πρέπει ωστε αν το βάλεις σε σακουλάκι να μην χαλάσει.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
: )
Τέλεια τα μπισκότα 😊 να σε ρωτήσω όμως θέλω να βάλω ζαχαροπαστα μετά από πόση ώρα τα συσκευάζω? και κλείνω το σακουλάκι σφιχτά με την κορδέλα ή όχι? Ρωτάω γιατί από γνωστό ζαχαροπλαστείο έχω δει ότι αφήνει ένα μικρό άνοιγμα εκεί που δενει την κορδέλα. Σ' ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΜπορείς να τα κλείσεις σχεδόν αμέσως. Απλά προσέχεις να μην έχει υγρασία. Δηλαδή αν εχεις κολλήσει την ζαχαροπάστα με ζαχαρόνερο. Εγώ τ αφήνω λίγο να ΄΄στεγνώσουν΄΄μέχρι να τα φτιάξω όλα.
Επίσης τα κλείνω σφιχτά με την κορδέλα, για να μην πέρνουν αέρα και μαλακώνουν. Επίσης κρατάει και το άρωμα του.
Ελπίζω να βοήθησα.
Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία
: )
Υπεροχα τα μπισκοτα σου! Τα εφτιαξα για την βαπτιση της κορης μου και τωρα για την βαπτιση του γιου της ξαδερφης μου. Σιγουρη επιτυχια! Ελενη
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι πολύ που σου αρεσαν και που τα έφτιαξες και τα δοκίμασες σε τοσο σημαντικές εκδηλώσεις.
Διαγραφή(Θα ήθελα να μου στείλεις φωτό αν μπορείς)
Να σαι καλα, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
Τα μπισκότα είναι τέλεια!!! Πόσο καιρό κρατάνε εκτός ψυγείου;
ΑπάντησηΔιαγραφήEυχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΔεν χρειάζονται ψυγείο. Αρκει να ειναι καλά κλεισμένα σε αεροστεγές κουτί. Κρατάνε αρκετό καιρό.2-3 εβδομάδες,μέχρι και μήνα
Πρέπει να είναι πεντανόστιμα! Ανυπομονώ να τα φτιάξω! Ήθελα όμως να σας ρωτήσω, με αυτές τις δοσολογίες, πόσα μπισκότα βγαίνουν περίπου; (με κουπατ 8-10εκ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια!!!!θα τα φτιάξω την ερχόμενη Τετάρτη που είναι τα γενέθλια της μικρής μου! κλείνει τα 5 της χρόνια!ανυπομονώ... ευχαριστούμε πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια!!! ανυπομονώ να τα φτιάξω σε λίγες μέρες που είναι τα γενέθλια της μικρής!!! κλείνει τα 5 της χρόνια!!! ευχαριστούμε πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, τα μπισκότα τα έχω φτιάξει αρκετές φορές και βγαίνουν υπέροχα. Σήμερα έφτιαξα τη ζύμη στο ζύμωμα ήταν θρυματισμενη, την έβαλα στο ψυγείο και όταν την έβγαλα και την άνοιξα θρυματιζοταν πάλι. Τι έκανα λάθος? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα Ιωάννα. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος,κι αφου λες τα εχεις ξαναφτιάξει οπότε φαντάζομαι τα ιδια έκανες...
Διαγραφήτωρα δοκίμασε να βάλεις λίγο νερό παγωμένο (κουταλιά κουταλιά) ζυμωσε να ενσωματωθεί η ζύμη.Ρίξε μια κουταλια πρώτα ζύμωσε να δεις αν ''μαζέψει'' η ζύμη..αν δεις οτι θελει λιγο ακομα βάλε.
Περιμένω να μου πεις ;)
Καλησπέρα. Θέλω να κανω τα μπισκοτα και να τα στολισω με ζαχαροπαστα αλλά πάνω στη ζαχαροπαστα να κανω και σχέδιο με αυγό γλασο. Θα μου ξεραθεί πολυ η ζαχαροπαστα που θα τα αφήσω ενα βράδυ εκτεθειμένα (χωρίς να τα τυλίξω) για να στεγνώσει το γλασο; Αν τα αφήσω πάνω στο τραπεζι και τα σκεπασω με ταψιά θα κανω δουλειά άραγε ώστε να στεγνώσει το γλασο αλλά να μην ξυλοποιηθει η ζαχαροπαστα και να τα τυλίξω την επόμενη μέρα στα σακουλάκια; Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει πάνω σε ζαχαρόπαστα το αυγογλασο. Συνήθως το βαζω απευθείας στο μπισκότο. Ισως αν τα σκεπάζεις οπως λες με ταψιά ή σε κάποιο ταπερ με καπάκι να είναι εντάξει. Βεβαια δεν ξέρω αν θα σκληρύνει και πολύ η ζαχαρόπαστα αν την αφήσεις να στεγνώσει το γλάσο ... ισως να έκανες μια δοκιμή πρώτα σε κανα δυο μπισκότα.
ΔιαγραφήΕλπίζω να είναι ΟΚ.
:)