Σου με κρέμα μασκαρπόνε / Choux with mascarpone cream
5:03:00 μ.μ.Εγώ γενικώς είμαι της σοκολάτας και ουχί των άσπρων γλυκών. Για να φάω ‘’άσπρο’’ γλυκό, δηλαδή κάτι που δεν έχει σοκολάτα μέσα, πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο, ελαφρύ και ωραίο.
Τώρα που έχω βρει την ζύμη των σου κι επειδή μου αρέσει να κάνω μικρά γλυκάκια δοκίμασα μια συνταγή από ένα ισπανικό περιοδικό, από όπου ήταν και η συνταγή με τα σου με το παγωτό βανίλια και την σάλτσα σοκολάτας
Βέβαια έκανα κάποιες αλλαγές – παραλείψεις καλύτερα στην κρέμα. Παρέλειψα κάποια υλικά, όπως τους κρόκους αυγών και την ζελατίνη. Και αντί για φουντούκια στο τέλος, μιας και δεν είχα πρόσθεσα καρύδια.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και να σας πω την αλήθεια μου άρεσε η κρέμα έτσι. Βέβαια λέω την επόμενη φορά να την δοκιμάσω κανονικά, με τους κρόκους και τη ζελατίνη να δω την διαφορά.
Σου με κρέμα μασκαρπόνε
Ζύμη για σου
Για την κρέμα μασκαρπόνε
400 γρ τυρί μασκαρπόνε
400 γρ κρέμα γάλακτος
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
ψιλοκομμένα φουντούκια ή καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για σου (προσθέτουμε 5 γρ. ζάχαρη στη ζύμη)
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε τα σου σε σχήμα κανονικό ή με κάποιο σχέδιο.
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολα αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 190 15 λεπτά και μετά για 10 λεπτά στους 175, μέχρι να χρυσίσουν.
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη βανίλια. Αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τα σου στη μέση και γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια (ή καρύδια) και λίγο κακάο και σερβίρουμε..
Κι επειδή κάποια σου φαγώθηκαν και σκέτα (από κάποιους μικρούς γνωστούς-άγνωστους) περίσσεψε και λίγη κρέμα. Την οποία δεν πέταξα και την έφτιαξα ένα τύπου ατομικών τσιζ-κέϊκ. Με μπισκότα digestive, βουτυράκι και σπιτικό γλυκό βύσσινο.
27 σχόλια
Marion το link σου δεν ανοίγει, πως φτιάχνουμε τα σου;;Είναι τόσο εύκολο;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, πόσο με καταλαβαίνεις! Κι εγώ μια από τα ίδια είμαι. Πεθαίνω για σοκολάτα όμως κι ένα γλυκάκι σαν κι αυτό θα το τιμήσω! Λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ξανθή νομίζω το έφτιαξα το link. Πρέπει να ανοίγει, σε εμένα ανοίγει πάντως. Αν υπάρχει πάλιπρόβλημα πες μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως είναι πολύ εύκολο να κάνεις σου. Δοκίμασε.
Φιλιά
* princess - Join the club! χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλησπέρα Μάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το γλυκό που μας προτείνεις και είναι το είδος του γλυκού που μου αρέσει!
Εύγε. Φαίνεται νόστιμο και οι φωτογραφίες εξαιρετικές!
Καλή Κυριακή
Ζ.
* Ελπίζω να βρεις το σχόλιό μου, διότι τελευταίως ο blogger μου δημιουργεί προβλήματα και γράφω και ξαναγράφω τα σχόλια...:(
Μας αρέσει πολύ πολύ το μασκαρπόνεεεε....πολύ ωραία η συνταγή σου μπράβο,φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω πιο πολυ τις σοκολατας ειμαι, αλλα αμα το χεις μπροστα σου μπορεις να αντισταθεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι, κι εγώ... παιδί της σοκολάτας είμαι αλλά για ένα αλλιώτικο σουδάκι θα έκανα μια εξαίρεση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
Πολύ ιδιαίτερο το γλυκάκι σου, δείχνει υπέροχο και οι φωτογραφίες πολύ δελεαστικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
* Kitchen stories - Ζαμπία μου σε ευχαριστώ πολύ. Αμα σ αρέσουν τέτοιου είδους γλυκάκια δοκίμασέτο.
ΑπάντησηΔιαγραφή(εντάξει το σχόλιο σου :))
Φιλιά
* nadia - ευχαριστώ πολύ :))
* Ελπινίκη - αλλο η σοκολάτα ε? χιχι. Αλλά κι αυτό είναι ωραίο.
Σε ευχαριστώ πολύ :)
* painter - κι εγώ μια από τα ίδια..χιχι. Νασαι καλά, ευχαριστώ.
ΦΙλιά
* ΕΛΕΝΑ - σε ευχαριστώωωω :))
Και εγώ της σοκολάτας είμαι αλλά τα γλυκάκια σου φαίνονται πράγματι ανάλαφρα και λαχταριστά! Μακάρι να είχα τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σου τα λατρεύω!! όπως και τη σοκολάτα!!είναι και τόσο εύκολα να γίνουν και βάζεις και ότι γέμιση σου αρέσει, γλυκιά ή αλμυρή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το μασκαρπόνε ειδικά θα είναι τέλεια!!
Φιλιά
Marion μου εξαιρετικά τα σου!!Επειδή χρησιμοποιώ το μασκαρπόνε συχνά,καταλαβαίνω ότι η γεύση της κρέμας ήταν φοβερή!Πολλά φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω λόγια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να τα φτιάξω!
Φιλιά
* mia maria - σε ευχαριστώ Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Μari - Μαρία και αλμυρά θα τα δοκίμάσω κάποια στιγμή. Νασαι καλα
Φιλιά
* Sugar Buzz - Αθηνούλα σε ευχαριστώ πολύ :))
Τελικά μ αρέσει κι εμένα το μασκαρπόνε πιο πολύ.
Νασαι καλά
Τα φιλιά μου
* manousina - Δήμητρά μου σε ευχαριστώ πολύ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα σου αρέσουν.
Φιλιά :))
Και εγώ είμαι της σοκολάτας παρ'όλα αυτά τα σου μου αρέσουν πολύ. Τα έφτιαξες τέλεια Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να σε ευχαριστήσω για το κέρασμα, σου έχω μια μικρή εκπληξούλα! Κάνε μια βόλτα από το σπιτάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήTi oreo elafry glykaki pou fainetai!!! Filia polla Marion mou! Panta na mas glykaineis!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα...μετά από καιρό. Τα σου τα τρώει όλοι στο σπίτι μας. Την κρέμα όμως αυτή δεν τη έχω κάνει ποτέ. Θα τη δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αν και έχω αδυναμία στην σοκολάτα, το γλυκό αυτό με καλεί να τον δοκιμάσω... Υπέροχες οι φωτογραφίες σου.. 'Ενα βραβείο σε περιμένει στο "Ότι μας αρέσει . .". Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Katerina
ΑπάντησηΔιαγραφή* princess (ευχαριστώ για το βραβείο :))
* donkey and the carrot
* dhmhtra
* elena (έυχαριστώ για το βραβείο :))
σας ευχαριστω πολύ όλες :))
Ναστε καλά.
Μάριον τι ωραία παρουσίαση! Και φαντάζομαι γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πάλι που δεν είμαι πολύ της choco
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταγράφω τη συνταγή για τα αμέσως προσεχώς...-:))
Καλησπέρα. Πολύ ωραίο ιστολόγιο και φοβερές φωτογραφίες! Αν θες πέρνα κι εσύ από το δικό μας :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/κο
* Kiki - νασαι καλά ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* SpirtoKoyto - αμα δεν είσαι της σοκολάτας δοκίμασέ το.
Σε ευχαριστώ.
Τα φιλιά μου :)
* Pela Sofi - Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να τα λέμε συχνά. Θα περάσω κι εγώ μια βόλτα
Ευχαριστώ