Ψαρονέφρι γεμιστό & βουτυράτο κους-κους / Stuffed Tenderloin & buttery couscous
4:23:00 μ.μ.Για άλλη ανάρτηση πήγαινα, άλλη τελικά έβαλα. Never mind – που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοι.
Γλυκάκι ήθελα να βάλω αλλά… Μην φανταστείτε, κάτι εύκολο, π.χ. μπισκοτάκια ή μακαρονς αμυγδάλου (αμυγδαλωτά). Ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή είναι λάθος οι συνταγές. Δεν μου βγήκανε καλά. Δύο προσπάθειες έκανα από το ίδιο βιβλίο-περιοδικό (ξένο). Τουλάχιστον στην εμφάνιση. Στη γεύση κάτι γίνεται.
Αλλά αλλιώς είναι στις φωτογραφίες του περιοδικού κι αλλιώς μου βγήκανε εμένα. Τέλος πάντων. Θα δοκιμάσω άλλη μία συνταγή κι αν δεν πετύχει και αυτή… θα πάρει σουτ το περιοδικό..
Λοιπόν έχουμε ψαρονέφρι γεμιστό με βουτυράτο κους-κους. Το ψαρονέφρι το τρώμε συχνά και το γεμίζω με ότι έχω στο ψυγείο – με ζαμπόν & τυρί, με δαμάσκηνα, με μήλα & μαρμελάδα (έτσι το είχα κάνει πέρυσι στις γιορτές, ήταν καταπληκτικό) κλπ.
Πάμε για την συνταγή που δεν είναι τίποτα φοβερό και τα υλικά δεν χρειάζονται και ιδιαίτερο μέτρημα.
Ψαρονέφρι γεμιστό & βουτυράτο κους-κους
Υλικά
3 ψαρονέφρια
Τυρί (κασέρι ή ότι άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
2 καρότα
2-3 πιπεριές κέρατο
Αλάτι – πιπέρι
Κρεμμύδι
μουστάρδα
Για το βουτυράτο κους-κους
Κους-κους
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μανιτάρια σε φέτες (λεπτές)
Λίγο βούτυρο ή λάδι
Πιπέρι – αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μούλτι τα καρότα με τις πιπεριές.
Ανοίγουμε τα ψαρονέφρια, τα αλατο-πιπερόνουμε.
Βάζουμε λίγη μουστάρδα και από πάνω βάζουμε το τυρί και το μείγμα από τα καρότα & τις πιπεριές.
Τυλίγουμε καλά και δένουμε ή με σπάγκο ή το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε όλα τα ψαρονέφρια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και βάζουμε τα ψαρονέφρια. Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.
Μέσα ρίχνουμε και ένα μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες. Αν έχει περισσέψει και μείγμα από το καρότο-πιπεριά το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε και νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους. Αφήνουμε όμως λίγο ζουμάκι μιας και θα το χρειαστούμε για τη σάλτσα μετά. Ανάλογα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Βράζουμε το κους – κους σύμφωνα με τις οδηγίες.
Μόλις βράσει και το στραγγίσουμε, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Μόλις ‘’μαλακώσουν’’ λίγο τα ρίχνουμε μέσα στο κους – κους και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ζουμάκι από τα ψαρονέφρια (μαζί με το κρεμμύδι) και τα βάζουμε στο μούλτι. Στήβουμε λεμόνι, βάζουμε λίγη μουστάρδα και χτυπάμε να ανακατευτούν. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στο ψαρονέφρι.
23 σχόλια
Πολύ λαχταριστό και οι φωτογραφίες τέλειες!! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελαίνομαι και για ψαρονεύρι και για κους κους!! Εμείς συνήθως το γεμίζουμε με απογειραμένα φρούτα!! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε τη δική σου εκδοχή έτσι για αλλαγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα Marion εγώ έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια για τέτοιου είδους γλυκά ή αυτά δεν με θέλουν ή εγώ δεν τα πάω!!!Φτιάχνω λοιπόν καλύτερα φαγητά που με πάνε και τα πάω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σου πολύ ωραίο θα το δοκιμάσω!! Πολλά φιλιά
* Pela Sofi - σας ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή* Αrti - κι εμένα με φρούτα μ αρέσει πολύ. Δοκίμασέ το κι έτσι.
Σε ευχαριστώ πολύ
* Ξανθή μου τι να πω κι εγώ.. λες να μην με θέλουν κι εμένα? χιχι..
Νασαι καλά σε ευχαριστώ
Φιλιά
Πανέμορφο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμείς αγαπάμε πολύ το γεμιστό ψαρονέφρι... Συνήθως όμως το γεμίζω με δαμάσκηνα και αποξηραμένα βερύκοκα...
Καλό βράδυ να έχετε και καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!
Νόστιμο φαγητό και πάρα πολύ όμορφη παρουσίαση! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφιες σου παντως το... πουλανε! Καταπληκτικο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τα συγκεκριμενα ομορφα γλυκακια, κι εγω μια απ τα ίδια... δεν τα καταφερνω με τιποτα!
Πολύ λαχταριστό! Λιγουρεύομαι τη σαλτσούλα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για την νοστιμιά του πιάτου σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!
Φιλάκια!
Τέλειο μαγειρεμένο και φωτογραφημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας ανοίγει την όρεξη.
Και το κους-κους με τα μανιτάρια εξαιρετικότατο!
Εύγε Μάριον
Ζ.
Μάριον υπέροχο φαγητό, θαυμάσιες φωτογραφίες. Καταγράφεται η συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο,εξαιρετικό εκλεκτό,Μπράβο!!!!Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή* painter - κι εμένα με δαμάσκηνα μου αρέσει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
* Ερμιόνη - σε ευχαριστώ, νασαι καλά
* Ελπινίκη - σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω άλλη μια με τα γλυκά να δούμε..χιχι
* mia maria - η σαλτσούλα είναι νοστιμότατη. Ευχαριστώ πολύ
* ΕΛΕΝΑ - ευχαριστώ πολύ
* kitchen stories - Ζαμπία μου σε ευχαριστώωωωωωωω
* Vita- σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ με τις φωτογραφίες..χιχι
* Mara - νασαι καλά :))
Φιλιά σε όλες :-)
Είναι τέλειο το πιάτο σου Μάριον και οι φωτογραφίες άκρως επαγγελματικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Παρόλο που είμαι γλυκατζού και θα περιμένω το ποστ που θα έβαζες, στο ψαρονέφρι δεν λέω όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό βγήκε το πιάτο και μας άφησες όλους να χαζεύουμε τις υπέροχες λήψεις σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το βιβλιαράκι, μην το αφήσεις να σε ταλαιπωρεί..
Σουτ!!!!!!
Τα δικά σου βγαίνουν καλύτερα :)
Φιλιά πολλά
Καλημέρα
Λατρεύω το ψαρονέφρι είτε γεμιστό , είτε σκέτο. με την γέμιση που το προτείνεις δεν το έχω ξαναδοκιμάσει αλλα θα το κάνω λείαν σύντομος! Κους κους όμως τόσο μεγάλο δεν έχω ξαναδεί.... εδώ είναι ψιλό ψιλό και καμια φορα το μπερδεύω με την σκούρα ζάχαρη :)) Όσο για το πρώτο μέρος της ανάρτησης.. δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω πετάξει στα σκουπίδια μέχρι τώρα... Και συνήθως είναι από περιοδικά η βιβλία και ποτέ από μπλόγκερ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπω! Μου τρέχουν τα σάλια! Φαίνεται υπέροχη συνταγή και σχετικά απλή για μας τις - όχι και τόσο - σχετικές με τη μαγειρική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ Μάριον!
Φιλιά!
* Mari - σε ευχαριστω πολύ Μαρία μου :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* kiki - θαρθει και το γλυκάκι :))
Φιλιά
* gvarvakis - Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια,νασαι καλά :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ακόμα ευκαιρία του δίνω του βιβλίου ακόμα.. αν δεν.. θα το σουτάρω..χιχι
Σε ευχαριστώ πολύ :))
* Royal Coconut - Βασιλική δοκίμασέ το καλό είναι. Με λίγη φαντασία (που δεν σου λείπει) το ψαρονέφρι δέχεται πολλές παραλλαγές για την γέμιση
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε σκέφτομαι τα υλικά πιο πολύ που πάνε στα σκουπίδια στις αποτυχίες... μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.
Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά :))
Πολλές φορές οι φωτογραφίες στα περιοδικά δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δικές σου φωτογραφίες σκίζουν.
φιλάκια
* manousina - αυτό το κατάλαβα ..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ πολύ :))