Ψαρονέφρι γεμιστό & βουτυράτο κους-κους / Stuffed Tenderloin & buttery couscous

4:23:00 μ.μ.



Για άλλη ανάρτηση πήγαινα, άλλη τελικά έβαλα. Never mind – που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοι.
Γλυκάκι ήθελα να βάλω αλλά… Μην φανταστείτε, κάτι εύκολο, π.χ. μπισκοτάκια ή μακαρονς αμυγδάλου (αμυγδαλωτά). Ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή είναι λάθος οι συνταγές. Δεν μου βγήκανε καλά. Δύο προσπάθειες έκανα από το ίδιο βιβλίο-περιοδικό (ξένο). Τουλάχιστον στην εμφάνιση. Στη γεύση κάτι γίνεται.
Αλλά αλλιώς είναι στις φωτογραφίες του περιοδικού κι αλλιώς μου βγήκανε εμένα. Τέλος πάντων. Θα δοκιμάσω άλλη μία συνταγή κι αν δεν πετύχει και αυτή… θα πάρει σουτ το περιοδικό..

Λοιπόν έχουμε ψαρονέφρι γεμιστό με βουτυράτο κους-κους. Το ψαρονέφρι το τρώμε συχνά και το γεμίζω με ότι έχω στο ψυγείο – με ζαμπόν & τυρί, με δαμάσκηνα, με μήλα & μαρμελάδα (έτσι το είχα κάνει πέρυσι στις γιορτές, ήταν καταπληκτικό) κλπ.



Πάμε για την συνταγή που δεν είναι τίποτα φοβερό και τα υλικά δεν χρειάζονται και ιδιαίτερο μέτρημα.

Ψαρονέφρι γεμιστό & βουτυράτο κους-κους

Υλικά

3 ψαρονέφρια
Τυρί (κασέρι ή ότι άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
2 καρότα
2-3 πιπεριές κέρατο
Αλάτι – πιπέρι
Κρεμμύδι
μουστάρδα

Για το βουτυράτο κους-κους
Κους-κους
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μανιτάρια σε φέτες (λεπτές)
Λίγο βούτυρο ή λάδι
Πιπέρι – αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μούλτι τα καρότα με τις πιπεριές.




Ανοίγουμε τα ψαρονέφρια, τα αλατο-πιπερόνουμε.
Βάζουμε λίγη μουστάρδα και από πάνω βάζουμε το τυρί και το μείγμα από τα καρότα & τις πιπεριές.



Τυλίγουμε καλά και δένουμε ή με σπάγκο ή το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε όλα τα ψαρονέφρια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και βάζουμε τα ψαρονέφρια. Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.




Μέσα ρίχνουμε και ένα μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες. Αν έχει περισσέψει και μείγμα από το καρότο-πιπεριά το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε και νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους. Αφήνουμε όμως λίγο ζουμάκι μιας και θα το χρειαστούμε για τη σάλτσα μετά. Ανάλογα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Βράζουμε το κους – κους σύμφωνα με τις οδηγίες.




Μόλις βράσει και το στραγγίσουμε, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.




Μόλις ‘’μαλακώσουν’’ λίγο τα ρίχνουμε μέσα στο κους – κους και ανακατεύουμε.




Παίρνουμε το ζουμάκι από τα ψαρονέφρια (μαζί με το κρεμμύδι) και τα βάζουμε στο μούλτι. Στήβουμε λεμόνι, βάζουμε λίγη μουστάρδα και χτυπάμε να ανακατευτούν. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στο ψαρονέφρι.





You Might Also Like

23 σχόλια

  1. τρελαίνομαι και για ψαρονεύρι και για κους κους!! Εμείς συνήθως το γεμίζουμε με απογειραμένα φρούτα!! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε τη δική σου εκδοχή έτσι για αλλαγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα Marion εγώ έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια για τέτοιου είδους γλυκά ή αυτά δεν με θέλουν ή εγώ δεν τα πάω!!!Φτιάχνω λοιπόν καλύτερα φαγητά που με πάνε και τα πάω.
    Το φαγητό σου πολύ ωραίο θα το δοκιμάσω!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * Pela Sofi - σας ευχαριστώ πολύ

    * Αrti - κι εμένα με φρούτα μ αρέσει πολύ. Δοκίμασέ το κι έτσι.
    Σε ευχαριστώ πολύ


    * Ξανθή μου τι να πω κι εγώ.. λες να μην με θέλουν κι εμένα? χιχι..
    Νασαι καλά σε ευχαριστώ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφο πιάτο!
    Κι εμείς αγαπάμε πολύ το γεμιστό ψαρονέφρι... Συνήθως όμως το γεμίζω με δαμάσκηνα και αποξηραμένα βερύκοκα...

    Καλό βράδυ να έχετε και καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόστιμο φαγητό και πάρα πολύ όμορφη παρουσίαση! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φωτογραφιες σου παντως το... πουλανε! Καταπληκτικο φαινεται!
    Οσο για τα συγκεκριμενα ομορφα γλυκακια, κι εγω μια απ τα ίδια... δεν τα καταφερνω με τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λαχταριστό! Λιγουρεύομαι τη σαλτσούλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για την νοστιμιά του πιάτου σου!!
    Υπέροχο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο μαγειρεμένο και φωτογραφημένο!
    Μας ανοίγει την όρεξη.
    Και το κους-κους με τα μανιτάρια εξαιρετικότατο!
    Εύγε Μάριον
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάριον υπέροχο φαγητό, θαυμάσιες φωτογραφίες. Καταγράφεται η συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο,εξαιρετικό εκλεκτό,Μπράβο!!!!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. * painter - κι εμένα με δαμάσκηνα μου αρέσει πολύ.
    Ευχαριστώ πολύ


    * Ερμιόνη - σε ευχαριστώ, νασαι καλά

    * Ελπινίκη - σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω άλλη μια με τα γλυκά να δούμε..χιχι

    * mia maria - η σαλτσούλα είναι νοστιμότατη. Ευχαριστώ πολύ

    * ΕΛΕΝΑ - ευχαριστώ πολύ

    * kitchen stories - Ζαμπία μου σε ευχαριστώωωωωωωω

    * Vita- σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ με τις φωτογραφίες..χιχι

    * Mara - νασαι καλά :))

    Φιλιά σε όλες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι τέλειο το πιάτο σου Μάριον και οι φωτογραφίες άκρως επαγγελματικές.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρόλο που είμαι γλυκατζού και θα περιμένω το ποστ που θα έβαζες, στο ψαρονέφρι δεν λέω όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φοβερό βγήκε το πιάτο και μας άφησες όλους να χαζεύουμε τις υπέροχες λήψεις σου!!!!
    Όσο για το βιβλιαράκι, μην το αφήσεις να σε ταλαιπωρεί..
    Σουτ!!!!!!
    Τα δικά σου βγαίνουν καλύτερα :)
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λατρεύω το ψαρονέφρι είτε γεμιστό , είτε σκέτο. με την γέμιση που το προτείνεις δεν το έχω ξαναδοκιμάσει αλλα θα το κάνω λείαν σύντομος! Κους κους όμως τόσο μεγάλο δεν έχω ξαναδεί.... εδώ είναι ψιλό ψιλό και καμια φορα το μπερδεύω με την σκούρα ζάχαρη :)) Όσο για το πρώτο μέρος της ανάρτησης.. δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω πετάξει στα σκουπίδια μέχρι τώρα... Και συνήθως είναι από περιοδικά η βιβλία και ποτέ από μπλόγκερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωπωπω! Μου τρέχουν τα σάλια! Φαίνεται υπέροχη συνταγή και σχετικά απλή για μας τις - όχι και τόσο - σχετικές με τη μαγειρική!
    Ευχαριστούμε πολύ Μάριον!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * Mari - σε ευχαριστω πολύ Μαρία μου :))

    * kiki - θαρθει και το γλυκάκι :))

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * gvarvakis - Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια,νασαι καλά :))
    Μια ακόμα ευκαιρία του δίνω του βιβλίου ακόμα.. αν δεν.. θα το σουτάρω..χιχι
    Σε ευχαριστώ πολύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * Royal Coconut - Βασιλική δοκίμασέ το καλό είναι. Με λίγη φαντασία (που δεν σου λείπει) το ψαρονέφρι δέχεται πολλές παραλλαγές για την γέμιση
    Ασε σκέφτομαι τα υλικά πιο πολύ που πάνε στα σκουπίδια στις αποτυχίες... μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολλές φορές οι φωτογραφίες στα περιοδικά δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην συνταγή...
    Οι δικές σου φωτογραφίες σκίζουν.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. * manousina - αυτό το κατάλαβα ..χιχι.
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή