Νύφη & Γαμπρός από ζάχαρη / Wedding sugar cookies with sugarpaste !

12:57:00 π.μ.

..και άλλες γαμήλιες ιστορίες!



Οι μήνες αυτοί είναι κατάλληλοι για γάμους. Είτε γίνονται στην πόλη είτε σε νησιά.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο περίπλοκοι. Πιο αγχωτικοί θα έλεγα.
Θυμάμαι παλιά, την δεκαετία ’80 ή ’90 όλα ήταν διαφορετικά.
Πιο απλά, πιο ανθρώπινα. Πιο προσγειωμένα θα έλεγα.

Εχω απίστευτες αναμνήσεις από γάμους όταν ήμουν μικρή. Αν εξαιρέσω το γεγονός πως σε όλους τους γάμους και από τα δυο σόγια, ήμουν σε όλους παρανυφάκι, μπορώ να πω πως έχω μια σχετική ‘’εμπειρία’’.
Η μόνη σταθερή αξία στους γάμους ήμουν εγώ. Είχα συμμετοχή σε όλους. Τώρα που το σκέφτομαι μόνο στους γάμους των γονιών μου δεν έγινα παρανυφάκι, που αν είχε προχωρήσει τότε η επιστήμη, μπορεί και να ήμουν. Μετά από ένα σημείο και μετά βέβαια – είχα μεγαλώσει και λίγο, είχα βαρεθεί κιόλας – το εγκατέλειψα το επάγγελμα.

Όπως είπα τα πράγματα γίνονταν με απλότητα και σεμνότητα θα έλεγα. Δίνονταν βάρος σε ουσιαστικά πράγματα κι όχι σε ανούσια.

Η ημερομηνία και η εκκλησία δεν κλείνονταν 1 ή 2 χρόνια πριν, όπως τώρα. Το αποφάσιζαν και πήγαιναν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών (μπορεί και δύο ή το πολύ έξι μήνες νωρίτερα) και έκλειναν την εκκλησία.




Δεν τρέχανε να κανονίσουν δεξιώσεις, στολισμούς και τα σχετικά.
Δεν νοίκιαζαν ένα εξεζητημένο πανάκριβο αυτοκίνητο μόνο για εκείνη την βραδιά.

Το νυφικό αυτοκίνητο ήταν ότι υπήρχε σε καλή κατάσταση. Άντε το πολύ να το είχε προσφέρει ένα φίλος, ένας κουμπάρος που τύχαινε να είχε ένα κάπως καλύτερο αυτοκίνητο.
Τι ωραία! Χωρίς άγχος.





Ο στολισμός? Δεν δινόταν σε ένα πανάκριβο ανθοπωλείο που σου χρεώνει όλο τον στολισμό με ένα αστρονομικό ποσό που σκέφτεσαι μήπως μαζί με τα λουλούδια έχεις αγοράσει και τους τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου που φυτρώνουν τα λουλούδια στην μακρινή Αφρική, Αμερική, Αυστραλία, Ολλανδία… Και να ήταν έτσι θα ήταν και μια καλή επένδυση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Θα σου έμενε και κάτι. Αλλά φευ… Όλος ο στολισμός μαζί και τα λεφτά που έχεις χρυσοπληρώσει πάνε χαμένα.
Το πολύ να πάρεις καμιά σύνθεση στο σπίτι, αν θα έχει γλυτώσει το τσουρομάδημα από την θεία Μαριγώ. ‘Η στην καλύτερη περίπτωση θα μαραθούν την επόμενη μέρα και θα κλαίς τα λεφτά.

Ο στολισμός του αυτοκινήτου επίσης διαφορετικός. Θυμάμαι πλέναμε το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι – οι μεγάλοι δηλαδή – εμείς τα παιδιά τσαλαβουτούσαμε στα νερά. Το κάνανε λαμπίκο, θείες, μαμάδες, όλοι μαζί.
Τα λουλούδια απλά και πάντα λευκά. Θυμάμαι την εικόνα ακόμα να διαβαίνω ανάμεσα από τους πάγκους της λαϊκής αγοράς λουλουδιών στον Προμπονά. Απίστευτη εικόνα.
Λουλούδια παντού. Όλα τα χρώματα, όλες οι μυρωδιές. Tα λουλούδια για τον στολισμό ήταν άσπρες ντάλιες και ενίοτε άσπρες γλαδιόλες.

Αχ πόσο μου αρέσουν οι γλαδιόλες. Τις θεωρώ ένα πολύ ντελικάτο και αρχοντικό λουλούδι, αν και παρεξηγημένο που το έχουν συνδυάσει με λιγότερο ευχάριστες τελετές. Πολύ κρίμα.


Νύφες & γαμπροί συνωστισμένοι!

Παίρναμε καλάθια γεμάτα με άσπρες ντάλιες. Το έχω στο μυαλό μου ακόμα σαν χιόνι μέσα στο καλάθι, μόνο που δεν έλιωνε ποτέ. Έτσι το έβλεπα τότε. Στολίζαμε το αυτοκίνητο, τις πόρτες, όλες τις πόρτες.

Πίσω η εταζέρα γέμιζε λουλούδια. Στο πίσω τζάμι ‘’γράφονταν’’ τα αρχικά των ονομάτων του ζευγαριού προσεκτικά με τα λουλούδια κολλημένα με ζελοτέϊπ (με ιδιαίτερη προσοχή για να μην φαίνεται το ζελοτέιπ). Και φυσικά να είναι και ίσια τα γράμματα.
Λευκή κορδέλα στόλιζε το μπορστινό μέρος του αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα ‘’V’’. Μπορεί να ακούγεται λίγο ''κιτσ'' τώρα, αλλά πόσο πιο πολύ ''κιτσ'' να είναι από έναν στολισμό με πολυελαίους, στρωμένα χαλιά, χρυσά και ρολς-ρόϊς?
Μακάρι να θυμόμουν κόστος. Τελευταία είχα δει ένα κοστολόγιο για

στολισμό γάμου στα 4 – 5.000 €. Τόσα λεφτά πεταμένα.. Για φιγούρα.



Και γιατί τα λουλούδια να έρθουν απ’ έξω και να περάσουν από σαράντα κύματα? Δεν έχω δει σε ένα γάμο απλά λουλούδια που φυτρώνουν στην ελληνική γη.
Δεν έχω δει στολισμό με βουκαμβίλια. Τόσο καλοκαιρινή και τόσο ωραία. Στολισμός με κλαδιά ελιάς και αγριολούλουδα. Άνθη λεμονιάς. Τι πιο ωραία σε ένα γάμο τα ανεπανάληπτα άνθη λεμονιάς που τόσο ταιριάζουν.
Τίποτα δεν έχω δει από αυτά όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο στημένους στολισμούς που στο τέλος όλοι μοιάζουν μεταξύ τους.

Το γλέντι – συγνώμη η δεξίωση – δεν γινόταν σε ένα κτήμα με χλιδή και στολισμούς και πισίνες.

Όχι ότι δεν μου αρέσουν όλα αυτά. Το αντίθετο. Μου αρέσουν πολύ και αν είχα την οικονομική άνεση τα ίδια θα έκανα και είμαι η πρώτη που θα πάει αν με καλέσουν και θα το ευχαριστηθώ κιόλας. Αλλά όταν έχεις την δυνατότητα και δεν θα σου λείψουν τα χρήματα την επόμενη μέρα, όλα καλά. Όταν όμως δεν έχεις την δυνατότητα και χρεώνεσαι για κάτι τέτοιο που είναι υπεράνω των δυνατοτήτων σου το θεωρώ τουλάχιστον τραγικό.



Το γλέντι του γάμου είχε δύο επιλογές:
Την γνωστή ταβέρνα της γειτονιάς, που όλα ήταν στην εντέλεια γιατί σε ήξεραν και τους ήξερες κι εσύ. Και ξέραμε ότι το φαγητό ήταν καλό και προσεγμένο, το κρασί επίσης. Η εξυπηρέτηση άψογη. Είχαμε και το μέσον μια και κάποιοι θείοι δούλευαν παλιά ως γκαρσόνια εκεί. Το γλέντι τρικούβερτο. Η μουσική από το κασετόφωνο, αλλά βάζαμε ότι μας άρεσε κι όχι ότι αρέσει σε κάποιον άσχετο ντι-τζέϊ που βάζει σε γάμο το τραγούδι ‘’ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα΄΄. Ήμαρτον.

Και δεν έφευγε κανείς νωρίς. Έμεναν όλοι μέχρι τέλους.

Μου έχει τύχει να βλέπω καλεσμένους να φεύγουν πριν σερβιριστεί καλά καλά το φαγητό και να αδειάζει ο χώρος πολύ νωρίς. Πολύ κρύο πράγμα. Και το θεωρώ μεγάλη αγένεια.



Η δεύτερη επιλογή ήταν το γλέντι στο σπίτι. Που ήταν και η επικρατέστερη. Απίστευτα τραπέζια στο σπίτι της γιαγιάς. Ενώνονταν τραπέζια αταίριαστα μεταξύ τους (ξύλινα, ροτόντες, φορμάϊκες) που όμως κάτω από τα λευκά καλά τραπεζομάντηλα δεν φαίνονταν τίποτα. Γίνονταν ένα ενιαίο τραπέζι. Τα σερβίτσια αταίριαστα γιατί μπορεί να ήταν από 3-4 διαφορετικά σετ, αλλά πάντα πορσελάνινα.
Και καλούσαν μόνο αυτούς που ήθελαν πραγματικά.

Το φαγητό και κρασί έρεε άφθονο. Το γλέντι τραβούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, που από όσο θυμάμαι πάντα κατέληγε με την επίσκεψη του ‘’100’’ για σύσταση. Κάποιος ’’καλός’’ γείτονας είχε ενοχληθεί και καλούσε την αστυνομία. Θυμάμαι τον παππού να έχει πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω – κοινώς είχε μεθύσει – και να προτρέπει τα παιδιά του ‘’100’’ να πιουν καμιά μπυρίτσα. Εκείνα πάντα ευγενικά και χαμογελώντας στον παππού αρνούνταν και έλεγαν να χαμηλώσουμε λίγο τη μουσική.
Μόλις έφευγαν η μουσική φυσικά και δεν χαμήλωνε, μάλλον ανέβαινε η ένταση, ως σπάσιμο στον ‘’καλό’’ γείτονα..χιχι.

Αφορμή για όλες αυτές τις γαμήλιες παιδικές αναμνήσεις και διαπιστώσεις στάθηκε ένας πολιτικός γάμος. Της αδελφής μου.
Δεν είχα ξαναπάει σε πολιτικό γάμο. Αν και πολύ σύντομος εν τούτοις τα λόγια που λέγονται νομίζω είναι λόγια ουσίας.

Δεν ήμασταν πολλά άτομα. 12 άτομα. Έπρεπε να γίνει μιας και μια μικρούλα θα κάνει την εμφάνισή της αρχές Σεπτεμβρίου και έπρεπε να την τακτοποιήσουμε τυπικά.



Έτσι ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό κέρασμα για το καλό. Επειδή δεν είχα άλλη επιλογή μιας και έκανε πολύ ζέστη και αυτά που είχα σκεφτεί να κάνω δεν θα άντεχαν τις υψηλές θερμοκρασίες, έκανα μπισκοτάκια νύφη & γαμπρό.



Μπήκαν σε σακουλάκια μαζί με κουφέτα κλασσικά με αμύγδαλο κι ένα μεγάλο με σοκολάτα, σε χρώμα μπλε για το μάτι.

Ήταν πρώτη φορά που τα έκανα, εννοώ την διακόσμηση τη νύφη & το γαμπρό με την ζαχαρόπαστα. Νομίζω βγήκαν αρκετά καλά.



Τα μπισκοτάκια είναι τα γνωστά μπισκότα βανίλιας, στολισμένα με ζαχαρόπαστα και διακοσμητική ζάχαρη (κας-κας). Πειραματίστηκα με διάφορα σχέδια στη νύφη. Ο γαμπρός δεν είχε και πολλές επιλογές, ως συνήθως.


You Might Also Like

38 σχόλια

  1. Υπέροχα τα μπισκότα αλλά και το κείμενο της ανάρτησης που κι εμένα μου έφερε θύμησες από παλιά! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες!!! Όσο για την αδελφή σου, να σας ζήσουν, να τους χαίρεστε κι αυτοί να είναι πάντα αγαπημένοι. Με το καλό η μπεμπούλα σας! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάριον, πολύ όμορφες οι παλιότερες αναμνήσεις σου απ' τους γάμους, και πολύ πιο ανθρώπινες αυτές οι μαζώξεις αγαπημένων ανθρώπων που γιορτάζουν ουσιαστικά στις ταβέρνες της γειτονιάς με καλό κρασί και όχι σε χλιδάτα εστιατόρια για το θεαθήναι. Τα δε μπισκοτάκια σου αριστουργήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας ζήσει το ζευγάρι! Με το καλό να έρθει και η μπεμπούλα!
    Τα μπισκοτάκια τέλεια, πολύ ωραία ιδέα! Αυτή τη ζάχαρη εγώ γιατί δεν τη βρίσκω; Μόνο από το ίντερνετ μπορεί κανείς να την προμηθευτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα Μarion πολύ όμορφα τα μπισκότα σου.Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα είπες,γιατί πρέπει να δυσκολεύουμε τη ζωή μας ενώ με πολύ απλά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε ότι καλύτερο έχουμε φανταστεί.Να σου ζήσουν οι νέοι και με το καλό η άφιξη της μπέμπας σας,φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας ζήσει το νέο ζευγάρι καλή μου Marion!
    Να έρθει και με το καλό η ομορφούλα στη ζωή όλων σας!

    Διαβάζοντας τις αναμνήσεις σου από τους γάμους του παρελθόντος (που και μένα κάπως έτσι είναι) απλώς καταλήγω στο συμπέρασμα... ότι ίσως γι' αυτό "στέριωναν" καλύτερα από τους πιο σύγχρονους και πολλά υποσχόμενους!

    Η δημιουργία σου είναι εκπληκτική και πολλά πολλά μπράβο σου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα χρυσοχέρα Μάριον!
    Απίθανα τα μπισκότα που έφτιαξες! Πολύ όμορφα και πάρα πολύ γουστόζικα!
    Και νομίζω ότι και τον γαμπρό τον περιποιήθηκες μια χαρά, με παπιγιόν και λουλουδάκι στο πέτο, ποιος τη χάρη του!!
    Με το καλό να σας έρθει και η μικρούλα σας τώρα! Άντε και στη βάφτιση να μεγαλουργήσεις πάλι!
    Σε σχέση με αυτά που γράφεις για τους γάμους, έχεις τόσο δίκιο... Αλλά κακά τα ψέματα, είναι και λίγο στη γυναικεία μας φύση να παρασυρόμαστε και να φτάνουμε στο σημείο της υπερβολής! Σε κάθε γάμο ξοδεύονται απίστευτα πολλά χρήματα και όταν όλα έχουν περάσει, τότε πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν άξιζε τον κόπο.
    Το κακό είναι ότι ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι βαφτίσεις, όπου πια έχουν γίνει υπερπαραγωγές και έχουν χάσει κάθε παιδικό στοιχείο.
    Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε ότι όλα είναι θέμα επιλογών και ότι είναι καθαρά στο χέρι μας να αποφασίσουμε τι είδους μυστήριο θέλουμε!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Τante Kiki - Κική νασαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

    Φιλιά


    * Μάρθα παλιά ήταν πιο απλά τα πράγματα και πιο ουσιαστικά.
    Σε ευχαριστώ πολύ.

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * Princess - Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές, νασαι καλά.
    Τη ζάχαρη αυτή την πήρα από τον Παρλιάρο (στην Κηφισιά). Εχει σε διάφορα χρώματα.

    Φιλιά


    * Ροδάνθη είναι ωραίο να φτιάχνουμε πράγματα για τις όμορφες στιγμές μας. Εχουν αλλη αξία.
    Σε ευχαριστώ πολύ :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Penelope - νασαι καλά, περιμένω με αγωνία την μικρούλα κι εγώ.
    Κι εγώ καμιά φορά ετσι σκέφτομαι Πηνελόπη μου.
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. * Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, νασαι καλά.
    Ωραίος έγινε και ο γαμπρος τελικά :)

    Συμφωνώ μ αυτά που λες. Οπως είπα κι εμένα μου αρέσουν όλα αυτά αλλά όταν γίνονται πιο προσεγμένα είναι καλύτερα. Τώρα τελευταία που βλέπω σε γάμους & βαπτίσεις χειροποίητα πράγματα φτιαγμένα με γούστο μου αρέσουν πολύ.

    Σε ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα, αυτοί οι γάμοι της χλιδής ή της ψεύτικης διασκέδασης μακριά από μένα.
    Ευτυχώς του γιου μου ήταν οργανωμένος μέσα σε πλαίσια που αγαπώ. Γιατί όλα αυτά τα έξοδα με καλεσμένους που οι νεόνυμφοι δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους και ούτε θα τους ξαναδούν.
    Είμαι της άποψης ότι αυτή η τελετή ανήκει μόνοι στο ζευγάρι για το πως θα τελεστεί.
    Τα μπισκότα σου έχουν κάτι το αριστοκρατικό, Μπράβο!!
    Να σας ζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχές πολλές για το νέο ζευγάρι..!! Να είναι πάντα μαζί και αγαπημένοι. Με το καλό να υποδεχθείτε και το μικρούλι σας. Τα μπισκοτάκια απλά απίστευτα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαράκι μου ΥΠΕΡΟΧΑ κεράσματα!!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ!

    Δυστυχώς έτσι είναι, όπως τα γράφεις... πόσοι και πόσοι συνάνθρωποι μας χάνουν την ουσία....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Marion μου το κείμενό σου με ταξίδεψε σε άλλες εποχές, τότε που οι αξίες μετριούνταν αλλιώς, οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν τελείως διαφορετικές και όλα ήταν πολύ πιο πολύ αληθινά!!
    Ομορφες εποχές πιστεύω!!
    Το κακό είναι ότι πλέον οι πιο πολύ θεωρούμε απόλυτα φυσιολογική την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η οποία σαφώς πο πολύ επίδειξη περιέχει, και μάλιστα ανούσια επίδειξη.
    Τα μπισκοτάκια σου υπέροχα, ειδικά αυτά του γαμπρού μου άρεσαν πάρα πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Ξανθή - Πόσο δίκιο έχεις. Το ζευγάρι αποφασίζει γι αυτή τη στιγμή.Τ απλά αλλά όμορφα έχουν άλλη αξία.

    Σε ευχαριστώ για τις ευχές κι τα καλά σου λογια. Από εσένα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * maria mas- Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Νασαι καλά
    Φιλιά


    * ΕasyLivingByIrene - Ειρηνη μου ευχαριστώ πολύυυυυ

    Φιλιά


    * ΕΛΕΝΑ - Ελενά μου σίγουρα ήταν πιο όμορφα τότε. Με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    Ο γαμπρός τελικά έκλεψε την παράσταση..χιχι
    Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το κείμενό σου πάρα πολύ ωραίο, έχεις απόλυτο δίκιο!Να σας ζήσουν, με το καλό να έρθει η μπεμπούλα!!!
    Τα μπισκοτάκια καταπληκτικά, μπράβο σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλές ευχές για την αδελφή σου, Μάριον! Να είναι ευτυχισμένο το ζευγαράκι! Και με το καλό να συμπληρωθεί η ευτυχία τους με την νέα ψυχούλα που είναι καθ οδόν!

    Φανταστικά τα μπισκοτάκια σου! Τα βρίσκω τόσο χαριτωμένα, τόσο γλυκά! Και μόνο που τα έφτιαξες εσύ, έχουν τεράστια αξία για μένα (φαντάζομαι και για την αδελφή σου ακόμα περισσότερο)!
    Συμφωνώ με όσα γράφεις για τους γάμους και τα τρελά παράλογα έξοδα! Τι ματαιοδοξία! Τι έλλειψη μέτρου! Τι κακή αισθητική, με την μίμηση μοντέλων από την Αμερική, την πατρίδα του κιτς....
    Να είσαστε καλά και πάντα οι γιορτές σας να είναι γεμάτες αγάπη και κομψότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και εγω ετσι ακριβως θυμαμαι τους γαμους. δεν εχω παρευρεθει σε γαμο στην ελλαδα εδω και πολλααααααααα χρονια, οποτε αυτα που λες δεν τα εχω ζησει. αλλα τα ακουω απο τις αδελφες μου οταν μου περιγραφουν τους γαμους που πηγαινουν. ομορφα ολα, αρκει να μπορεις να το κανεις χωρις να υποθηκευεις το σπιτι σου για να παντρευτει το παιδι σου!!!
    τα μπισκοτα πολυ ομορφα. να ζησει το ζευγαρι.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να ζήσουν οι νεόνυμφοι και με το καλό να έρθει το μωράκι.
    Είναι απίστευτο πόσα χρήματα χαλάνε ακόμα και στις μέρες μας για έναν γάμο.... για να δειχτούν...έχω πάει σε γάμο που είχαν δώσει 10.000 για λουλούδια...
    απίστευτο;;;;
    Η δικιά μου ανθοδέσμη ήταν από αγριολούλουδα. Τέλεια ήταν.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέλεια Τέλεια Τέλεια τα μπισκοτάκια σου Μάριον μου! πραγματικά ξετρελλάθηκα!! και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δε χρειάζονται υπερβολές και σπατάλες για να οργανώσεις έναν όμορφο γάμο! έτσι κι εμεις του χρόνου με το καλό που θα χουμε γαμοβάφτιση έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι απλό και λιτό! Αυτά!
    Α ναι, και να ζήσει η νύφη και ο γαμπρός, βίος ανθόσπαρτος κτλ.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο δίκιο έχεις, είχα ακούσει για ζευγάρι που πήρε δάνειο 40.000 ευρώ για να κάνει το γάμο.
    Να ζήσουν οι νεόνυμφοι, να είναι πάντα ευτυχισμένοι και με το καλό να έρθει το μωράκι τους! Πανέμορφα τα μπισκοτάκια σου, συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολλές ευχές για τους νεόνυμφους, με το καλό να έρθει και το μωρό τους!

    Όμορφη η ιδέα σου Μάριον και άψογη η εκτέλεση!

    Σε φιλώ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. * ΕΛΕΝΗ - Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.
    Φιλιά



    * Αγγελική μου ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου.
    Εχουμε χάσει το μέτρο, δυστυχώς.
    Νασαι καλά.

    Τα φιλιά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. * grEAT - Ειρήνη μου έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα. Αυτό λέω κι εγώ.. αμα έχεις την οικονομική δυνατότητα με γεια σου και χαρά σου, αλλά να χρεώνεσαι είναι άλλο πράγμα.
    Τα απλά είναι πιο ωραία.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

    Φιλιά



    * Manousina - τι καλά που είχες αγριολούλουδα για ανθοδέσμη. Δεν ήταν άλλο πράγμα? Τι τα θες.. πεταμένα λεφτά για μια ώρα.
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. * Pela - Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια. Νασαι καλά. Με το καλό και το μωράκι σου.
    Ωραία που θα τα κάνετε μαζί.. να κάνεις αυτό που σ αρέσει και που έχει το δικό σου γούστο.

    Σε ευχαριστώ.
    Φιλιά


    * mia maria - Μαρία μου αυτά είναι.. πόσοι τέτοιοι είναι που το έκαναν αυτό..τι να πεις..
    Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά

    Φιλιά



    * Kitchen stories - Ζαμπία μου ευχαριστώ πολύ. Χάρηκα που τα έκανα για την αδελφή μου.

    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να σας ζήσουν οι νεόνυμφοι και με το καλό και το μωράκι να συμπληρώσει την ευτυχία τους.
    Το κέρασμά σου πολύ όμορφο Μάριον, μπράβο!! γεια στα χέρια σου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να ζήσει το ζευγάρι ευτυχισμένο! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα Μάριον. Παλιά τα πράγματα ήταν πιο απλά. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να επιστρέφουμε λίγο στις παλιές συνήθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα μπισκότα είναι τέλεια. Είναι γνωστό το ταλέντο σου στη διακόσμηση και ας βιάστηκα να στείλω το προηγούμενο μήνυμα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι ωραία μπισκοτάκια!!!! Έχεις τόσο δίκιο για την επιχειρηση ''γαμος''...

    Έχουν - διόρθωση ΕΙΧΑΝ- ξεφύγει... τώρα με την κρίση, θα γίνουν όλοι πιο... ευρηματικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. * mari - σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου
    :) .. και στου γιού σου εύχομαι..αν και νωρίς είναι ακόμα..:)

    Φιλιά



    * Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ ..προσπαθώ να κάνω διάφορα.. νασαι καλά για τα καλά σου λόγια.
    Συμφωνώ ίσως πρέπει να γυρίσουμε λίγο προς τα πισω, τουλάχιστον σε τέτοια πράγματα.

    Φιλιά



    * donkeyandthecarrot - ΕΙΧΑΝ ξεφύγει...σωστά το λες.. Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Marion μου γλυκιά όπως πάντα.
    Να χαίρεσαι την αδελφούλα σου και με το καλό η μικρή της να έρθει στον κόσμο!
    Τα μπισκοτάκια σου εξαιρετικά και πάνω απ'όλα με γάπη φτιαγμένα!

    Υ.Γ.Να σαι ενημερώσω ότι θα χαρώ πολύ να σε δω και πάλι στην ολοκαίνουργια σελίδα μου
    www.magyreuontas.blogspot.gr

    Πολλά φιλάκια πό μένα
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάριον ωραίες οι αναμνήσεις γενικότερα.Να ζήσουν τα παιδιά,υπέροχα μπισκοτάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. * Alexandra - Αλέκα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια & τις ευες, νασαι καλά.

    Θα περάσω σίγουρα και στη νεα σου σελίδα.

    ΦΙλιά



    * nadia - σε ευχαριστώ πολύ :))


    * Joan σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άν και ενάμιση χρόνο μετά, να σου ζήσουν!!!Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου. Παλιά ήταν πιο απλά, μα και πιο ουσιαστικά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή