Μπισκότα σοκολάτας με αμύγδαλα / Chocolate cookies with almonds

11:23:00 μ.μ.




Καρδιές σοκολάτας !

Eίναι φορές που θέλεις να φας κάτι με τον καφέ σου και δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι. Δηλαδή ένα μπισκοτάκι, ένα κουλουράκι, κάτι μικρό.

Προχθές που πήγα στο σουπερ-μαρκετ έριχνα μια ματιά στα κουλουράκια τα συσκευασμένα, που υποτίθεται είναι ‘’σπιτικά’’, ‘’χειροποίητα’’. Μου φάνηκαν λίγο τσιμπημένα στην τιμή. Φυσικά και δεν πήρα.




Είχα βάλει σελιδοδείκτη σε μια συνταγή για μπισκότα, μαζί με πολλούς ακόμα σελιδοδείκτες σε ένα σωρό σελίδες για αυτά που θέλω να φτιάξω.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα πήραν ένα συν παραπάνω γιατί ήταν σοκολατένια.
Η συνταγή τα είχε με φουντούκια, αλλά εγώ έβαλα αμύγδαλα.
Επίσης, έβαλα βούτυρο Κερκύρας που είχα και όχι μαργαρίνη. Έγιναν μυρωδάτα και τραγανά.
Ότι πρέπει για συνοδεία για το καφεδάκι μας.

Καρδιές σοκολάτας με αμύγδαλα
(προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο ΄΄Σοκολάτα – Το χρυσό βιβλίο’’)

Υλικά

1 1/3 φλιτζ. (200 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ φλιτζ. (75 γρ.) αλεσμένα αμύγδαλα
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
125 γρ. βούτυρο (που έχει μαλακώσει – τύπου Κερκύρας)
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι, και 1 ολόκληρο (το ασπράδι το κρατάμε να αλείψουμε μετά τα μπισκότα)
50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κακάο & το αλάτι.
Με το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο από το άλλο και χτυπάμε.
Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Boυτυρώνουμε δυο λαμαρίνες φούρνου.
Μεταφέρουμε το ρολό σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε σε πάχος 5 χιλ. Με ένα κουπ-πατ (καρδιά) κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια.

Μαζεύουμε όση ζύμη περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει. Μεταφέρουμε στο ταψί και αλείφουμε τα μπισκότα με το χτυπημένο ασπράδι αυγού & πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο.






Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα






Μικρά μυστικά: 

- Αν τα κάνετε με μικρό κουπ-πατ (4 εκ.), όπως εγώ βγαίνουν περίπου 40-50 κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσετε πιο μεγάλο κουπ-πατ θα βγουν περίπου 30 κομμάτια. 

- Προσοχή μην τα παραψήσετε. Στα 10 λεπτά ελέγξετε τα. Είναι και σκούρα και δεν φαίνεται αν έχουν ψηθεί. Μην τα αφήσετε όμως παραπάνω από 15 λεπτά. 

- Στην ζύμη ίσως χρειαστεί να βάλετε επιπλέον αλεύρι (λίγο). Ζυμώστε το να μην κολλάει στο χέρι σας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ (να προσθέτετε λίγο με το χέρι σας κάθε φορά). 

- Τα αμύγδαλα είναι ανάλατα, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. 


- Συνήθως στα μπισκότα χρησιμοποιώ μαργαρίνη. Αυτή τη φορά έβαλα φρέσκο βούτυρο (τύπου Κερκύρας) μιας και το είχα και τα μπισκότα είχαν απίστευτα ωραία βουτυρένια γεύση & μυρωδιά.  





You Might Also Like

36 σχόλια

  1. Τι όμορφα που είναι!!
    Αν σου πω ότι εμένα δεν με δελεάζει η σοκολάτα που έχουν άλλά τα αμύγδαλα? Μου αρέσουν οι ξηροί καρποί στα μπισκότα.
    Τα έκανες πολύ όμορφα και ευπαρουσίαστα! Αν και 11:30 τη νύχτα θέλω να πιώ καφέ για να απολαύσω μερικά!!! Μακάρι να είχα!!!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσουν οι ξηροι καρποί Χρυσαυγή και ιδίως τα αμύγδαλα.
      Εγιναν πολύ νόστιμα και ο καφές τους πάει πολύ :)

      Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα δειχνουν και θα συνοδεύουν πεντανόστιμα το καφεδάκι μας!
    Καλά έκανες και αντικατέστησες την μαργαρίνη, σίγουρα με το βούτυρο θα είχαν πιο πλούσιο άρωμα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα νομίζω το βούτυρο έκανε τη διαφορά. Μου άρεσε το άρωμα που τους δίνει.

      Σε ευχαριστώ, καλή βδομάδα και σε σένα :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα μπισκότα σου Μαρία! Μου αρέσουν πολύ οι ξηροί καρποί στα κέικ και στα μπισκότα. Νομίζω πως θα τα φτιάξω σύντομα, θα δοκιμάσω με φουντούκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ την επόμενη φορά Μαρια μου θα τα δοκιμάσω με φουντούκια. Κι αυτά μου αρέσουν πολυ.

      Σε ευχαριστώ πολύ :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται καταπληκτικά Marion!Πρέπει να έχουν υπέροχη γεύση και άρωμα. Ο συνδυαμός αμύγδαλο- βούτυρο είναι θεικός!!!Θα τα φτιάξω άμεσα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη το φρέσκο βούτυρο δινει αλλη νοστιμιά, δεν το συζητώ.

      Αμα τα φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις.
      Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Λαχταριστά, λαχταριστά!!!!!!! Βάζω το καφεδάκι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...έρχομαι Λίλα!

      Ευχαριστώ πολύυυ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Μάριον, πίνω καφεδάκι τώρα και θα ήθελα κάνα δυο, τουλάχιστον. Υπέροχος ο συνδυασμός σοκολάτα - αμύγδαλα - μπισκότα και πιστεύω ότι το βούτυρο απογείωσε το όλο σύνολο. Υπέροχες φωτογραφίες, υπέροχη συνταγή... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα κανα δυο δεν θα σε φτάσουν. Παραπανω σίγουρα ..χιχι
      Το βούτυρο όπως το λες, απογείωσε τα μπισκοτα. Ειδα τη διαφορά στη γεύση.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ελενα :)

      φιλιά :)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Μάριον!
    Δεν το συζητώ, τα χειροποίητα μπισκότα και κουλούρια, ουδεμία σχέση δεν έχουμε με τα έτοιμα σκευάσματα που βρίσκουμε στο εμπόριο!
    Η σοκολάτα και το αμύγδαλο κάνουν τα μπισκότα σου άκρως δελεαστικά! Και σίγουρα με το φρέσκο βούτυεο θα έγιναν αφράτα και μυρωδάτα!
    Και με ένα ποτήρι ζεστό γαλατάκι θα ήταν ιδανικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Ερμιόνη μου. Και τελικά δεν έχουν και πολύ κόπο να φτιάξουμε μπισκότα νόστιμα και σπιτικά.
      Είδα τη διαφορά του φρέσκου βουτύρου με τη μαργαρίνη. Καμία σχέση τελικά.

      Ναι και με ζεστό γάλα τέλεια θα είναι.

      Νασαι καλά, πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  8. Νοστιμότατα πρέπει να είναι .. εχουν και αγαπημένη σοκολάτα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμα και σοκολατένια Κωνσταντίνα. Τέλειος συνδυασμός.

      Σε ευχαριστώ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  9. Marion, το ίδιο είναι τα σπιτικά μπισκότα, τα φτιαγμένα με καλά υλικά, πλασμένα από τα χεράκια μας και το ίδιο είναι τα έτοιμα, όπου δεν μπορούμε να έχουμε το άμμεσο έλγχο ποιότητας των υλικών;; Σοκολατολιχουδια με αμυγδαλάκια τα μπισκοτάκια, στοχεύουν κατευθείαν στην.....καρδιά της γεύσης!!
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Ειρήνη μου, σαν τα σπιτικά δεν έχει.

      ''στην καρδιά της γεύσης''.. πολύ ωραίο αυτό Ειρήνη μου
      Σε ευχαριστώ πολύ

      Καλό μεσημέρι και σε σένα.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Eίναι σίγουρο ότι τα μπισκοτάκια σου είναι σκάλες καλύτερα από οποιοδήποτε 'σπιτικό' μπισκότο του s/m. Και εγώ αμύγδαλα θα έβαζα, τα προτιμώ από τα φουντούκια. Δείχνουν τέλεια Μαράκι μου και είμαι σίγουρη ότι ήταν και πολύ τραγανά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι όπως τα λές είναι Κατερίνα μου
      Εγινα πολύ τραγανά και μυρωδάτα. Με τον καφέ και δη τον ελληνικό είναι τέλεια.

      Ευχαριστώ πολύ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  11. Γεια στα χέρια σου... είναι υπέροχα και πολύ λαχταριστά!!! Εμένα πάντως μου αρέσουν και με αμύγδαλα και με φουντούκια Μαρία μου!!! Αναλυτικότατες και οι οδηγίες σου που διευκολύνουν την παρασκευή τους!
    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κική.

      Την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω και με φουντούκια

      Προσπαθώ να τα λέω όπως θα ήθελα κι εγώ να τα διαβάζω σε μια συνταγή, όσο μπορώ δηλαδή.

      Νασαι καλά

      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Μα τι πανέμορφα που είναι Μάριον! Φανταστικά και φαίνονται τραγανά κ αφράτα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάριον αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ στο Σ/Μ, τα κοιτάζω και λεω "θα φτιάξω μόνη μου" χαχαχα!! Φαίνονται νόστιμα πάντως, γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην καλυτερη δουλειά κάνουμε Μαρία μου.. αφού πιάνουν τα χεράκια μας :)

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  14. Τι ωραία μπισκοτάκια-καρδούλες είναι αυτά, Μάριον!
    Φαίνονται τραγανά και αφράτα. Έχω κι εγώ μια συνταγή, τη δοκίμα σα αλλά μου έγινα λίγο σκληρά. θα δοκιμάσω τη δική σου προσεχώς.

    Φιλιά, καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη αυτα τα μπισκοτα ειναι τραγανά. Ισως τα δικά σου να τα έψησες λίγο παραπάνω.
      Πάντως αν τα κάνεις πες μου εντυπωσεις.

      Σε ευχαριστώ πολύ

      Καλή σου μέρα :))

      Διαγραφή
  15. πολύ μου αρέσουν και θα δοκιμαστούν σύντομα!
    φιλιά εύχομαι να είσαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τα. Τα έφαγα σχεδόν μόνη μου με τον καφέ χιχι..

      Καλά είμαι Ποπάκι (τουλάχιστον προσπαθώ)
      Νασαι καλά σε ευχαριστώ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  16. Αχ φανταστικά μπισκοτάκια μου έδωσες ιδέα για το ΣΚ σοκολάτα,αμύγδαλα...τέλεια να είσαι καλά καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Νάντια :)

      Καλό σ/κ και σε σένα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  17. ΠΟλυ ωραια τα μπισκοτακια σου και πολυ θρεπτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα κι από εμένα και καλώς σε βρήκα!
    Τέλεια τα μπισκοτάκια σου όπως και όλες οι συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Roulita καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Ελπίζω να τα λέμε συχνά.

      Νασαι καλά :)

      Διαγραφή

Subscribe