Μπισκότα καλαμποκιού για πρωϊνό / Βuiscits with corn !!

11:38:00 π.μ.


Πρέπει να πάρω κουπ-πατ που να κόβουν ωραία μπισκότα, στρογγυλά ή παραλληλόγραμμα. Βολεύτηκα βέβαια με το εργαλείο ροδέλα που κόβει με ‘’δοντάκια’’ τη ζύμη.
Αλλά πρέπει να προμηθευτώ διάφορα μικρά πραγματάκια.  Κάθε φορά λέω δεν θέλω άλλα γιατί απλά δεν έχω που να τα βάλω, αλλά πάντα κάτι θα μου λείπει.

Βέβαια τα κουπ-πατ είναι το μόνο εύκολο έξοδο αυτή την εποχή και με μικρό κόστος. Αν εξαιρέσω πως το σκ χάλασε η ηλεκτρική μου σκούπα, στα καλά καθούμενα. Την μία μέρα δούλευε την επόμενη τέζα. Χωρίς να δώσει δείγματα νωρίτερα.
Θα μου πείτε τι ήθελες να σου γράψει στο face book πως το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. θα τα τινάξω? Μην είμαστε και πλεονέκτες. Οπότε στη λίστα προστέθηκε και μια ηλεκτρική (μαζί με διάφορα μικρο-ηλεκτρικές συσκευές για την κουζίνα, όπως μια φρυγανιέρα, μια καινούρια τοστιέρα, μια βαφλιέρα….κλπ.). Εντάξει μικρή λίστα είναι ακόμα.

Και μια και ανέφερα το face book να σας πω (κάποιοι ήδη το ξέρετε το συνταρακτικό γεγονός) πως έκανα κι εγώ σελίδα. Ήμουν αρνητική με το όλο θέμα face book και δεν θα έκανα.
Αλλά λόγω του blog είπα να το τολμήσω μια και από ότι κατάλαβα είχα ξεμείνει μόνη σε μια γωνιά να με δείχνουν με το δάχτυλο: ‘’αυτή δεν έχει face book !!!’’. .χιχι.

Δεν ξέρω πως δουλεύει πολύ καλά, αλλά για αρχή θα αρκεστώ στα βασικά.

Aυτά τα μπισκότα λοιπόν ήθελα να τα φτιάξω αρκετό καιρό πριν.



Είχα πάρει αλεύρι καλαμποκιού από το σουπερ μάρκετ και κάποια στιγμή ετοίμασα τα υλικά μου να τα κάνω. Μόλις ανοίγω το πακέτο του αλευριού όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα μικρά μαμουνάκια που βρίσκουμε στο αλεύρι όταν αυτό έχει χαλάσει, λήξει κλπ.
Το αλεύρι όμως δεν είχε λήξει και το είχα λίγο καιρό στο ντουλάπι. Τέλος πάντων, πήγε υπερ πίστεως και πατρίδος. Προχθές πήρα ένα καινούριο πακέτο και έκανα τα μπισκοτάκια.

Είναι απλά και νόστιμα. Η μόνη προσθήκη που έκανα στην αρχική συνταγή ήταν η μια βανίλια που πρόσθεσα γιατί θεώρησα ότι θα τους έλειπε λίγο άρωμα.

Κι έγιναν μια χαρά. Για το πρωινό βούτημα στο γάλα είναι ότι πρέπει.







Μπισκότα καλαμποκιού για πρωινό 
(συνταγή από εδώ)

Υλικά

 200 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
 80 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
100 γρ μαλακό βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
3 g μπέικιν πάουντερ (περίπου μισό κουτ.γλ.)
1 βανίλια

 Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ & τη βανίλια. Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μερικές ώρες (εγώ την άφησα για 1 ½ ώρα).

 

 Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε τα μπισκότα.



Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.




Να μην πάρουν πολύ χρώμα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.




You Might Also Like

53 σχόλια

  1. Τέλαια! Με την πρώτη ματιά νόμιζα ότι ήταν έτοιμα και όχι σπιτικά!
    Λατρεύω το καλαμποκάλευρο και θα τα δοκιμάσω-μου έχει μείνει ακόμα λίγο!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παραπλάνησαν Ελεν ε? χixi
      Kι εμένα μου αρέσει το καλαμποκάλευρο.

      Σε ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Από χρώμα σκίζουν πάντως Μάριον!
    Νομίζω ότι θα μου αρέσουν πολύ και από γεύση μιας που μου αρέσει το συγκεκριμένο είδος αλευριού!
    Με γεια και η καινούρια σελίδα στο fb!
    Εγώ ακόμα δεν το παίρνω απόφαση να φτιάξω, για να δούμε μέχρι πότε!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ερμιόνη μου.
      Θα σ αρέσουν σίγουρα και βουτηγμένα στο ζεστό γάλα είναι πολύ ωραία.

      Κι εγώ δεν το αποφάσιζα αλλά έχε χάρη το blog.

      Σ ευχαριστώ πολύ
      Καλή βδομάδα και σε σένα.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αυτό με τις ηλεκτρικές συσκευές μοιάζει με "επιδημία" βρε Ελένη μου, τουλάχιστον στο δικό μου σπίτι αυτό συμβαίνει...

    Όσο για τα μπισκοτάκια σου εξαιρετικά και πολύ λαχταριστά μου φαίνεται. Και σχηματικά άπαιχτα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου εδώ Μάριον (χιχι) ''Πές με και αιδεσιμότατο, εγώ θα καταλάβω..΄΄ (από ελληνική ταινία).

      Το σχήμα είναι hand made :)

      Νασαι καλά,
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Μόνο με αλεύρι καλαμποκού γίνονται αυτά;
    ΕΠίσης, εξέτασε το ενδεχόμενο η ηλεκτρική σκούπα να μη δουλεύει λόγω κακής επαφής της πρίζας. Εμένα μου συνέβηκα δύο φορές γιατί από το τράβα-τράβα τη σκούπα χάνεται η επαφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχει καλαμποκάλευρο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις Eolica.
      Δεν είναι μόνο καλαμποκάλευρο.

      Λες να είναι έτσι με τη σκούπα? Μπορεί κάτι να έχει φυγει, θα το κοιτάξω.

      Ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  5. Εγω που δεν πίνω γάλα μια χαρά μπορώ να τα βουτήξω στον καφεδάκο μου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kκαι με καφεδάκι μια χαρά είναι Κωνσταντίνα μου :0)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. πολυ ομορφα φαινονται και με αυτο το σχημα ειναι μια χαρα. εγω να σου πω την αληθεια δεν αγοραζω ποτε κουπ πατ για μπισκοτα. εχω καμια δεκαρια που τα βρηκα σε περιοδικα ζαχαροπλαστικης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα βασικά τα έχω Ειρήνη μου
      Αλλά και τα μπισκότα μια χαρά έγινα κι έτσι.

      Σε ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  7. Μαριον φαίνονται καταπληκτικά, έχω φτιάξει μπισκοτάκια με καλαμποκάλευρο και είναι υπέροχα!
    Χαίρομαι που έχεις πλέον σελίδα στο FB!
    Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη σε ευχαριστώ πολύ.
      Δίνει ωραία γεύση το καλαμποκάλευρο.

      Νασαι καλά
      ΦΙλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  8. Μμμ, τέλεια φαίνονται τα μπισκοτάκια, για γάλα και καφέ!
    Το αλεύρι καλομποκιού είναι πιο γλυκό και αρωματικό από το κοινό λευκό, αλλά χαλάει γρήγορα, την έχω πατήσει κι εγώ, μου είχε μουχλιάσει μια φορά.
    Νομίζω είναι καλύτερα να το φυλάμε στο ψυγείο.

    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο ''ευαίσθητο''ι από το κοινό αλεύρι το καλαμποκάλευρο, ίσως γι αυτό χαλάει. Το ψυγείο είναι καλή λύση. Το καλοκαίρι τα βάζω συνήθως.

      Σ ευχαριστώ :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Marion ακόμα και μ΄αυτό το εργαλείο κοπής είναι τέλεια,όντως όπως είπε και η Ελένη μοιάζουν με αγοραστά οπότε μην έχεις καθόλου άγχος για το σχήμα.Όσο για το face book άσε γλυκιά μου δεν είσαι μόνο εσύ δακτυλοδεικτούμενη είμαι κι εγώ,ούτε εγώ έχω, τώρα όμως ΜΟΝΟ εγώ δεν έχω χαχαχα!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ροδάνθη μου απλά πράγματα να κάνουμε, κι αφού πέτυχαν τι τα θέλω τα κουπ πατ :)

      χιχι..ξέμεινες εσύ τελευταία τώρα? θα σε δειχνω και εγώ πλέον με το δάκτυλο :).. αντε σειρά σου τώρα.

      Ευχαριστώ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Μα πόσα μικρο εργαλεία να πάρει κανείς και που να τα βάλει;;
    Πρέπει να δω τι θα κάνω στην κουζίνα σε λίγο θα βγω έξω εγώ όχι βέβαια από τα εργαλεία αλλά από τα βαζάκια.
    Ωραία η ιδέα σου αν κι εγώ δεν τα τρώω, έχει πάνω στο τραπέζι κάποια αλλά τα κοιτάζω μόνο.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό είναι πόνος Ξανθή μου. Θέλουμε ένα δωμάτιο μόνο για τα συμπράγκαλα.

      Νασαι καλά.

      Καλή βδομάδα και σε σενα :)

      Διαγραφή
  11. Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει αλεύρι καλαμποκιού! Το προσθέτουμε για να αλλάξει η υφή της ζύμης ή μήπως δίνει και μια διαφορετική γεύση; Τα μπισκοτάκια σου πάντως φαίνονται λαχταριστά και το σχήμα τους σε προδιαθέτει ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ζύμωμα νοιώθεις λίγο πιο ''τραχειά'' τη ζύμη αλλά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα
      Το καλαμποκάλευρο έχει ιδιαίτερη γεύση από το κοινό αλεύρι, πιο αρωματικό (νομίζω) καιμε ''γλυκιά'' γεύση.

      Σε ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Πω πω, τα ζήλεψα στ' αλήθεια! Μπράβο στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για κολατσιό τα δίνω στα μικρά.
    Το σχήμα τους μου αρέσει πολύ, και θεωρώ πως βρήκες καλό και ανέξοδο τρόπο να τα 'δημιουργήσεις'.
    Όσο για τις συσκευές δεν ξέρεις τί γίνεται;;
    Όταν χαλάσει ένα, μη μείνουν παραπονεμένα και τα υπόλοιπα και αρχίζουν.. με τη σειρά.
    Τη σκούπα πάντως δεν τη γλυτώνεις, χωρίς τα άλλα περνάς!!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Στέλλα είναι και για σνακ όλες τις ώρες. Και για τα παιδιά καλό είναι.
      Μια χαρά έγιναν με το εργαλείο :)

      Αχ..δυστυχώς δεν την γλιτώνω τη σκούπα :(

      Φιλιά

      Διαγραφή
  14. Και μόλις τα είδα είπα να τι θα κάνω το αλεύρι καλαμποκιού που έχω τόσο καιρό στο ντουλάπι! Μάλλον θα πρέπει να το ελέγξω πρώτα και εγώ:))
    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάνε πρώτα έναν ελεγχο Μαρία μην έχεις ανεπιθύμητους επισκέπτες..

      Σε ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  15. Μάριον καλορίζικη η σελίδα και μη φοβάσαι το fb, θα σε ξεναγήσουμε εμείς!!
    Τα μπισκοτάκια φαίνονται νοστιμότατα. Το αλεύρι καλαμποκιού έχω την εντύπωση ότι πιάνει εύκολα μαμούνι!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ Μαρία μου. Δεν ξέρω τίποτα λέμε. Τα βασικά κι αυτά.. θα ρωτάω εσας τους expert :)

      Κι εγώ να σου πω την αλήθεια δεν το παίρνω συχνα αυτό το αλευρι. Ισως το καλοκαίρι με τη ζέστη να είναι πιο ευάλωτο.

      Φιλιά :))

      Διαγραφή
  16. Μα τι όμορφα!
    Μου θύμισαν τα petit beurre στο δαντελωτό τελείωμα!

    Φιλάκια Μάριον!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασαι καλά Ζαμπία μου, σ ευχαριστώ.
      Λίγο τους φέρνουν..χιχι

      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  17. Μου αρέσει πολύ κάθε παρασκευή από αλεύρι καλαμποκιού.
    Θα τα φτιάξω σίγουρα για τη Νεφέλη! Φαίνονται νοστιμότατα και έχουν πολύ ομορφο χρώμα.

    ... Πάω τώρα στη σελίδα σου στο fb να σε ψάξω!!!

    Φιλιάαααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα επίσης Χρυσαυγή.
      Ιδιαίτερα σε ψωμί το καλαμποκάλευρο μου αρέσει πολύ.

      σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  18. Μάριον φαίνονται υπέροχα και τα θεωρώ πρωτότυπα λόγω του καλαμποκάλευρου και το σχήμα τους μου άρεσε πάρα πολύ … Πολύ ωραία παρουσίαση … Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα σε ευχαριστώ πολύ πολύ

      Φιλιά πολύ :))

      Διαγραφή
  19. Αν και δεν τρώω πρωινό παρά μόνο ένα γάλα αν τα είχα αυτά σίγουρα θα τα βουτούσα και εγώ μέσα Μαράκι μου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο Κατερίνα μου. Ενα γάλα ξερό πίνω.
      Αλλά κάποιες φορές προσπαθω να τρωω και κάτι.

      Νασαι καλά, ευχαριστώ

      Φιλιά :))

      Διαγραφή
  20. Φαίνονται υπέροχα Μάριον!!! Πολύ καλή η ιδέα με το καλαμποκάλευρο... φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή :)

      Να σαι καλά :)

      Διαγραφή
  21. Και για πρωινό και για απογευματινό και για όλες τις ώρες Μάριον μου!! Είναι υπέροχα τα μπισκότα σου και τα λάτρεψα!!!!! 'Οσο για το σχήμα τους είναι μια χαρά!!!!!!
    Καλή σου μέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλες τις ώρες είναι τα μπισκότα αυτά.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

      Φιλιά :) :)

      Διαγραφή
  22. όμορφα εύκολα και χρωματιστά!
    και η σελίδα τέλεια!
    καλή αρχή και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου έδωσες μια λύση τι να κάνω το αλεύρι μου που φυλάω στο ψυγείο! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα ...έχω καλαμποκάλευρο και δεν ήξερα τι να το κάνω!
    Ευχαριστώ για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μια ωραια λύση Δήμητρα αυτά τα μπισκότα.

      Νασαι καλά :)

      ΦΙλιά

      Διαγραφή
  25. Μια χαρά λαχταριστά και όμορφα φαίνονται τα μπισκοτάκια σου και με τη ροδέλα με τα δοντάκια!! πάω τώρα να δω και τη σελίδα σου στο fb.
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέλα τελικά η ροδέλα έκανε τη δουλειά της :)

      Ελα κι από εκεί :)

      Φιλιά :))

      Διαγραφή
  26. Delicious!!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπορώ να τα κάνω μόνο με καλαμποκαλευρο και να προσθέσω κακάο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη, δεν το έχω δοκιμάσει.
      Δεν ξέρω πως θα είναι το αποτέλεσμα..και πως θα πρέπει να είνα οι αναλογίες των υλικών και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.
      Αν θες να το δοκιμάσεις... πες μου πως βγήκαν..

      Σ ευχαριστώ που πέρασες :)

      Διαγραφή

Subscribe