Σπιτική λεμονάδα / Homemade Lemonade

7:47:00 μ.μ.





Μου έδωσαν μια μεγάλη τσάντα λεμόνια. Η δεύτερη τσάντα μέσα σε λίγες μέρες.
Φρέσκα, κατακίτρινα και καθαρά, βιολογικά λεμόνια από σπίτι, χωρίς φάρμακα ή άλλες παρεμβάσεις για να δείχνουν ως λεμόνια. Και φυσικά με πολύ χυμό μέσα.
Σπάνιο όταν αγοράζει κανείς λεμόνια από τη λαϊκή ή το μανάβη.





Πολλές σκέψεις για το τι θα γίνουν. Η πρώτη ήταν η σπιτική λεμονάδα. Αν και ο καιρός δεν ταιριάζει για ένα παγωμένο ποτήρι λεμονάδα. Ή μήπως ταιριάζει? Τελικά ταιριάζει.




Γιατί ένα δροσερό ποτήρι φρέσκιας σπιτικής λεμονάδας σε τονώνει και σε γεμίζει ενέργεια.




Μην ξεχνάτε το Giveaway μας μέχρι το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. 
Και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους – και τον καθένα ξεχωριστά – που αφήσατε τόσο όμορφα σχόλια κι ευχές στην προηγούμενη ανάρτηση
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ




Σπιτική λεμονάδα
(αρχική συνταγή από εδώ

Υλικά 

½ λίτρο χυμό λεμονιού
650 - 800 γρ. ζάχαρη *
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για το σερβίρισμα: νερό ή ανθρακούχο νερό, πάγο


Εκτέλεση

Στύβουμε τα λεμόνια. Αν θέλουμε σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι για να βγάλουμε τα κουκούτσια (αν έχει). Εγώ προσεκτικά έβγαλα τυχόν κουκούτσια και μετά αυτό που έμεινε από το σούρωμα το ξανάριξα μέσα στο χυμό.



Βράζουμε το χυμό και τη ζάχαρη μαζί (ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη) Να πάρει μια δυο βράσεις σε μέτρια θερμοκρασία. Ξαφρίζουμε λίγο (αν χρειασθεί).





 Σε ένα δοχείο γυάλινο βάζουμε κομμένο σε φέτες το ένα λεμόνι.

 Ρίξτε το βραστό σιρόπι πάνω από τις φέτες λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

 

Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο. Αυτό το σιρόπι θα κρατήσει για μια εβδομάδα (μπορεί και παραπάνω).

** Update (20/07/2017) : Δοκιμάσθηκε και κρατάει 2-3 εβδομάδες σίγουρα. Οπότε μπορείτε να φτιάξετε και διπλή δόση ;) 





Όταν θέλουμε να φτιάξουμε λεμονάδα αναμειγνύουμε ένα μέρος από το σιρόπι λεμονιού και 3 μέρη παγωμένο νερό ή ανθρακούχο νερό και πάγο. Συνοδέψτε το με μια φέτα λεμονιού μέσα.


   


 Μικρά μυστικά:

*Ενημέρωση συνταγής (UPDATE) 05/07/2017
  Aρχικά έδινα 800-850 γρ. ζάχαρης. Μειώνοντας την ποσότητα ζάχαρης την δοκίμασα με περίπου 650-700 γρ. ζάχαρης. Γίνεται πάρα πολύ ωραία και με λιγότερη ζάχαρη. Ανάλογα με τα γούστα σας, προσαρμόστε τη ποσότητα. 

  •  Τις λεμονόκουπες δεν τις πετάμε. Τις έβαλα στο ψυγείο, θα γίνουν λικέρ λεμόνι 
  • Σερβίρουμε και με ένα φυλλαράκι μέντα ή δυόσμο ή δενδρολίβανο στο ποτήρι.
  • Για το σερβίρισμα βρέχουμε το χείλος του ποτηριού (κατά προτίμηση με το ίδιο σιρόπι της λεμονάδας, για να κολλήσει η ζάχαρη καλά) και το βουτάμε σε ζάχαρη.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο 7-10 ημέρες σε γυάλινο μπουκάλι για 2-3 εβδομάδες. Αρχικά έγραφα για 10 μέρες, αλλά μετά το update της συνταγής, δοκιμάσθηκε και μπορείτε να την κρατήσετε άνετα στο ψυγείο για 3 εβδομάδες. 





 

  

You Might Also Like

44 σχόλια

  1. Μπράβο Μάριον, λατρεύω τη σπιτική λεμονάδα και η δική σου δείχνει υπέροχη!Οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία Μάριον! Η ιδέα με τις φέτες του λεμονιού καταπληκτική. Θα κάνει πιο έντονο το άρωμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. M άρεσε κι εμένα αυτό με τις φέτες και τελικά είναι πιο ωραία ετσι η λεμονάδα.

      Σ ευχαριστώ Βαγγελιώ μου

      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Τι ξαφνικη διψα μου προκαλεσες Αγαπητη μου Μαριον!? Τι υπεροχη λεμοναδα ειναι αυτη??!! Στεγνωσε το στομα μου!:-)
    Οσο για τις φωτογραφιες..με αποπροσανατολισαν!!..Νομισα οτι ηρθε καλοκαιρακι! Παρα πολυ ωραιες! Συγχαρητηρια!
    Με εκτιμηση
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαφνική δίψα..όπως το λες Ευη.
      Κι εγώ αυτό έπαθα.

      Kαλοκαιρι μεσα στο χειμώνα :)
      Σ ευχαριστω πολυ

      :)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία!Εγώ έβαλα για δεύτερη φορά Λιμοντσέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το προσπαθήσω κι εγώ το λιμοντσέλο Ξανθή,να δω τι θα μου βγει.

      Σ ευχαριστώ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Μάριον
    Η λεμονάδα σου δείχνει πάρα πολύ ωραία και πολύ ... φυσική.
    Αυτή τη φορά όμως νομίζω πως σε πρόλαβα. Προχθές έφτιαξα δυο version την κανονική λεμονάδα και την ροζέ. Και οι δυο έγιναν πολύ καλές και ομοίως επίσης λεπτές φλούδες από τις λεμονόκουπες, ... βούτηξαν σε βότκα, για να γίνουν λικέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα η ροζε λεμονάδα ειναι πολύ ωραία, την σκεφτόμου κι εγώ.

      Καλή επιτυχία στο λικεράκι σου.

      Σ ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά :)

      Διαγραφή
  6. Πολύ λαχταριστή η σπιτική λεμονάδα, μου αρέσει πάρα πολύ!! Στον κήπο έχουμε 3 λεμονιές οπότε θα την δοκιμάσω.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα έχεις φρέσκα λεμονάκια Μαρία δοκίμασέ την, αξιζει.
      Και καναταναλώνεις και τα λεμόνια και καλό κάνουν.

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Όσο κρύο και να έχει, όσο χειμωνιάτικος και να είναι ο καιρός, η λεμονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Έκανες καλή αξιοποίηση των λεμονιών σου Μάριον. Και οι φωτογραφίες σου πολύ ζωντανές και δροσερές.

    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή.

    Την καλημέρα μου σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Χρυσαυγή.Κι εγώ χθες ήπια ευχάριστα ενα δροσερό ποτήρι λεμονάδα.

      Οταν είναι πολλά τα λεμόνια πόσα να βάλεις σε φαγητό ή σε σαλάτα, είναι κρίμα να χαλάσουν

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ

      τα φιλιά μου :)

      Διαγραφή
  8. Τι χρώμα!
    Την επόμενη φορά που θα μου στείλουν λεμόνια από τη Νάξο θα τη φτιάξω!
    Νομίζω θα μας αρέσει πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικό χρώμα Ερμιόνη μου :)

      Αμα σου φέρουν λεμόνια να την κάνεις, σίγουρα θα σας αρέσει.

      Νασαι καλά, ευχαριστώ

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Αγαπημένη σπιτική λεμονάδα!
    Δεν έχω καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεδιψαστική, μυρωδάτη, με υπέροχο χρώμα και τέλεια γεύση! Όλα τα 'χει η λεμονάδα σου! Και η ζαχαρίτσα στο χείλος του ποτηριού είναι πολύ ωραία πρόταση σερβιρίσματος! Μπράβο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγα να κάνω το σερβίρισμα πιο ''επαγγελματικό'' με τη ζάχαρη..χιχι

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  11. Είναι στο φόρτε τους τα λεμόνια Μarion!
    Αποδέκτης τσάντας γεμάτης,στάθηκα κι' εγώ τούτες τις μέρες, αλλά όταν περνώ απο κήπους τις γειτονιάς και τις βλέπω γεμάτες τις λεμονιές, όλο και θέλω να απλώσω χέρι και να κόψω μερικά :-))

    Εξαιρετική η σπιτική λεμονάδα, ειδικά δε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν σε προδιαθέτουν οι φορτωμένες λεμονιές να πας να κόψεις?? Συμφωνώ κι εγώ Πηνελόπη μου.

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Σπιτική λεμονάδα έχω να πιω από παιδί που την έφτιαχνε μια θεία της μαμάς μου! Τι όμορφο χρώμα και πόσο γευστική πρέπει να είναι! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Κατερίνα δεν θυμάμαι από ποτε έχω να πιω σπιτική λεμονάδα..αν έχω πιει...

      Είναι πολύ ωραία και πολύ γευστική. Το σιρόπι λεμονιού είναι καταπληκτικό.

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Πόσο μ'αρέσει η σπιτική λεμονάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αύριο θα την φτιάξω, γιατί η λεμονάδα αρέσει πολύ στον άντρα μου.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν την φτιάξεις περιμένω να μου πεις εντυπώσεις.

      Νασαι καλά
      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Υπέροχη και μοσχομυρωδάτη! Πολύ μου αρέσει η ιδέα με τις φέτες λεμονιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία !!! μπράβο Μάριον ότι πρέπει για να δροσιστούμε !!!

    γεια στα χεράκια σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου, τη δροσιά της να έχουμε :) χιχι

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  18. Τέλεια ακόμα και το χειμώνα! Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχη η λεμονάδα σου Μάριον αλλά ξετρελλάθηκα με το κίτρινο των φωτογραφιών που με πήγε στο ...καλοκαίρι! Να είσαι καλά μου έφτιαξες τη διάθεση!!!-:))
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο Μαράκι μου!
    Μου δωσες την ιδέα, που ενώ είχαμε συζητήσει το καλοκαίρι, δεν θυμόμουν λεπτοέρειες!!!

    Θα το δοκιμάσω και θα σου πω νέα!

    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό και αναζωογονιτικό από ένα ποτήρι λεμονάδα σπιτική;;; Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..και τι χρώμα, Θεέ μου!!!!Γέμισε ενέργεια, γεύση και μυρωδιά η σελίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μοσχομύρισαν μέχρι εδώ τα λεμόνια Μάριον!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, δεν ήξερα ότι γίνεται έτσι η λεμονάδα!!! Θα την κάνω σίγουρα κάποια στιγμή!!! :)
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα και χρόνια πολλά για τις ημέρες του Πάσχα.Ηρθα στις Σπέτσες για το Πάσχα και οι δυο λεμονίτσες μας έξω από το σπίτι ήταν γεμάτες τεράστια οικολογικά λεμόνια..Μέχρι τώρα ποτέ δεν τους είχα δώσει καμμία σημασία, παρά μόνο να κόψω λεμόνια για το φαγητό.Είχα σημειώσει την συνταγή σου για λεμονάδα και τώρα ήταν η ευκαιρία, χθες το βράδυ εφτιαξα 2 λιτρα χυμό λεμονιου ( το ένα το φιλεψα στην ξαδέρφη και χάρηκε) τα έβαλα στο ψυγείο και περίμενα να παγώσουν.Σήμερα το πρωι το δοκίμασα με παγακια και είναι τέλειοοοοοοο. Δροσιστικό αρωματικό και μ ετον ήλιο που έχουμε εδω, ξεδιψαστικό. Και να σκεφτείς ότι από μικρο παιδί ποτέ δεν μου άρεσε το λεμόνι ούτε το ήθελα στο φαγητό μου!
    Σ' ευχαριστω Μριον για την συνταγη θα την φτιάχνω και το καλοκαιράκι, ξέχασα να σου πω ότι άρεσε στον γιο μου πολυ (που είναι παιδί μονο του αμιτα μοσιον) και τώρα θα προσπαθήσω να το δοκιμάσουν και οι κόρες μου (που είναι περίεργες με αυτά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εφτιαξα χθες το βράδυ την λεμονάδα απο τις δυο οικολογικες λεμονιες που έχουμε στην αυλή μας, ήρθαμε στις Σπέτσες για τις ημέρες του Πάσχα. Η λεμονάδα σου είναι φοβερη, νόστιμη αρωματικη και ξεδιψαστική με την ζάστη που έχει σήμερα.Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολυ, γιατι είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ το λεμόνι!!!!! Σ ευχαριστω , έκανα δυο λίτρα χυμό και το ένα το χάρισα 'ηδη.Τώρα ξέρω τι θα κάνω όλα αυτά τα λεμόνια από τις λεμονιτσες μας που ποτε μεχρι τώρα δεν τους είχα δώσει την σημασία που τους έπρεπε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή