Τάρτα μήλου με κρέμα γιαουρτιού !
11:28:00 μ.μ.
Τα ψητά φρούτα μου αρέσουν. Ιδίως τα μήλα. Όπως και να τα
κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ωραία.
Γενικά τα φρούτα όταν ψήνονται μεταμορφώνονται. Τώρα τελευταία έχω κάνει δυο
συνταγές με μήλα: ψητά μήλα στο φούρνο και αυτήν εδώ την τάρτα.
Απλή αλλά τόσο ωραία. Ταιριάζει στο χειμώνα και το κρύο.
Κι εύκολη. Μην σας φοβίζει η ζύμη. Γίνεται πολύ εύκολα και
γρήγορα.
Η μαρμελάδα από την Κουζίνα της Ξανθής ταίριαξε πάρα πολύ
ωραία. Φοβερή γεύση, από τις πιο ωραίες μαρμελάδες που έχω δοκιμάσει τώρα
τελευταία.
Zύμη
σαμπλε (εδώ)
3-4 μήλα
2 κουτ. σουπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. Κανέλα
¼ κουτ. γλ. Γαρυφαλο
¼ κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο
2-3 κουτ. σούπας καρυδόψυχα
Μαρμελάδα μήλο-κολοκύθα (ή όποια άλλη μαρμελάδα έχετε)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Κρέμα γιαουρτιού
(από περιοδικό Olive,τεύχος ,,)
300 ml γιαούρτι
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ και τη βάζουμε
στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες.
Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το χυμό
πορτοκαλιού. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180C.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη καστανή, ζάχαρη, την κανέλα
& το μοσχοκάρυδο, μαζί και με την καρυδόψιχα.
Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε την ταρτιέρα. Την βάζουμε στο
ψυγείο.
Μόλις περάσει η 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε
ανάμεσα σε δύο λαδόκολες.
Απλώνουμε στην ταρτιέρα τη ζύμη.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, για να ψηθεί καλά.
Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης μαρμελάδα
μήλο-κολοκύθα
Από πάνω στρώνουμε τα μήλα.
Ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών με τη ζάχαρη & την
καρυδόψιχα.
Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας γιαουρτιού καλά και καλύπτουμε
τη γέμιση των μήλων.
Κρατήστε λίγη στην άκρη για το σερβίρισμα.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά
Ίσως χρειαστεί να
ψηθεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο. Ελέγξτε αν έχει ψηθεί η ζύμη της τάρτας.
Μικρά μυστικά:
-
Μπορείτε να βάλετε ότι μήλα θέλετε (πράσινα,
κόκκινα).
-
Οι ποσότητες για το μείγμα με το καρύδι και την
κανέλα είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε περισσότερο καρύδι, περισσότερη ή λιγότερη κανέλα. Κατά βούληση
λοιπόν.
-
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο είναι πιο ‘’φουσκωτή’’
η κρέμα γιαουρτιού. Μετά ΄΄κάθεται΄΄ λίγο, αλλά αυτό δεν μας πειράζει καθόλου.
-
Αν σας φαίνεται πολύ το μήλο μόλις τα στρώσετε
στην ταρτιέρα μην ανησυχήσετε. Τα μήλα μόλις ψηθούν χάνουν τον αρχικός τους όγκο.
-
Η κρέμα γιαουρτιού είναι από το περιοδικό Olive, αλλά έχασα το τεύχος
και δεν μπορώ να το βρω. Μόλις το βρω θα συμπληρώσω από πιο μήνα & χρόνο
είναι.
37 σχόλια
Μάριον αυτή η τάρτα έχει όλα τα υλικά που λατρεύω! Πρέπει να την δοκιμάσω! Η κρέμα γιαουρτιού την κάνει να ξεχωρίζει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Aγγελική μου δοκίμασέ την. Η κρέμα γιαουρτιού σαν επικάλυψη της τάρτας, αλλά και σαν συνοδευτική είναι πολύ ωραία.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά πολλά
Καλημέρα Μαριόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερη η τάρτα σου με τη μαρμελάδα μηλοκολοκύθα και τη κρέμα με το γιαούρτι!!!
Μ' αρέσει πολύ!!
Μπράβο σου!!
Εγινε πολύ ωραία Πέπη
ΔιαγραφήΣε ευαριστώ πολύ πολύ
Φιλιά
Kαλή και μυρωδάτη μέρα σαν την υπέροχη τάρτα σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης Λίλα μου, νασαι καλά :)
ΔιαγραφήΦΙλιά πολλά
Τι ωραία που είναι η φθινοπωρινή σου τάρτα Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η κρέμα γιαουρτιού αλλά και η επιλογή της συγκεκριμένης μαρμελάδας.
Άκρως αρωματική και γευστική!
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΗ μαρμελάδα όντως είναι πολύ ωραία και έδεσε με τα μήλα πολύ καλά.
Φιλιά πολλά
Μάριον φαίνεται πάρα πολύ ωραία! Και μου αρέσει πολύ η ιδέα της κρέμας γιαουρτιού από πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σημειώνω για άμεση υλοποίηση!
Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!
Περιμένω εντυπώσεις αν την κάνεις.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ :)
Καλό σ/κ και σε σένα
πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου , μου άρεσε κ κρίμα που δεν έχω ένα κομμάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη σε ευχαριστώ πολύ :)
ΔιαγραφήΦιλιά
Υπέροχη!!θα τη δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!!
Ξανθή μου να σαι καλά.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία μαρμελάδα, φρουτένια και νόστιμη
Φιλιά πολλά
Φοβερή η τάρτα σου, Μarion! Θα την τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία! Μου αρέσει που έχει κρέμα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μηλογλυκίσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Eυχαριστώ Αναστασία
ΔιαγραφήΦιλιά
Υπέροχη η τάρτα σου, σκέτη μηλονοστιμιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Νασαι καλα Ελενα, σε ευχαριστώ :)
ΔιαγραφήMe encanta su tarta està de lujo con manzanas son siempre un èxito,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks Rosita
ΔιαγραφήAbrazos
Τέλεια συνδυασμένα όλα καλή μου Marion!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το αποτέλεσμα νομίζω πως μπορώ να το φανταστώ :-)))
Καλό βράδυ και καλό μήνα σου εύχομαι ολόψυχα.
Σ ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη :)
ΔιαγραφήΦιλιά
Υπέροχη τάρτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Ευχαριστώ Ρουλίτσα
ΔιαγραφήΦιλιά
Πωπω λατρεύω τάρτες και λατρεύω γλυκά με μήλα τον χειμώνα!!!Πρέπει να την δοκιμάσω!Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την, θα σ αρέσει σίγουρα.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Από τις όμορφες μηλοπαρασκευές η τάρτα σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και γιορτινό Δεκέμβρη!
Z.
Σ ευχαριστώ Ζαμπία μου :)
ΔιαγραφήΚαλό γιορτινό μήνα και σε σένα
Φιλιά
Πολύ ωραία η τάρτα σου! Την πήρα και εγώ αυτή τη μαρμελάδα, ευκαιρία να τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό γιορτινό μήνα να έχουμε :)
Μαρία είναι φοβερή μαρμελάδα. Δοκίμασέ την
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Κι εμένα μου αρέσουν τα ψητά φρούτα! Η κρέμα γιαουρτιού θα το δροσίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή τάρτα και πολύ πλούσια! Η κρούστα γιαουρτιού είναι το μεγάλο της ατού μου φαίνεται. Ξέρω και από αλμυρά πιάτα και πίτες πως το γιαούρτι που ψήνεται στερεοποιείται και δημιουργεί κρούστα αλλά φαντάζομαι τι ωραιο που θα είναι σε γλυκιά εκδοχή πάνω από τα μήλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κρατήσω τη συνταγή και με μήλα ή όχι, θα φροντίσω να δοκιμαστεί!
Καλό βράδυ & καλή εβδομάδα!
Αχ.. κόλλησα την μουρίτσα μου, στο pc!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη τάρτα με πολύ αγαπημένους συνδυασμούς υλικών. Πρέπει να την κάνω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Λαχταριστή λαχταριστή! Με την πρώτη ευκαιρία θα την τιμήσω! Ευχαριστούμε !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τις τάρτες μήλου και αυτή εδώ Μαράκι μου είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήEinai oeaia h tarta soy
ΑπάντησηΔιαγραφή