Βiscotti με ξύσμα εσπεριδοειδών & καρύδα !
5:34:00 μ.μ.Και θα μαγειρεύουμε αλλά και θα παίζουμε.
Μαγειρεύουμε λοιπόν κι έφτιαξα αυτά τα ωραία biscotti με καρύδα. Βασικά είχα αρκετή καρύδα στο ντουλάπι, που δεν θυμάμαι γιατί την είχα πάρει, αλλά όλο σκόνταφτα πάνω της κάθε φορά που άνοιγα το ντουλάπι.
Ετσι μόλις είδα αυτή τη συνταγή ήξερα αμέσως πως θα την καταναλώσω.
Είναι ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι. Αλλά και από μόνα τους για να ξεγελάσουν την πείνα μας.
Και τέλος παίζουμε. Είπα να παίξω κι εγώ στο παιχνίδι που με κάλεσε η γλυκιά Eρμιόνη αλλά και να παραλάβω και το Unpaixtable blogger Award.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι :
- Στην αρχή της ανάρτησης σου πες μας από ποιον έλαβες το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς το blog του
- Επ! μην βαριέσαι ! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις...
- Οι έξι ερωτήσεις είναι πάντοτε ίδιες, ενώ η έβδομη συντάσσεται από τον unpaixtable και απευθύνεται στους επόμενους
- Πρότεινε 5 άτομα για να λάβουν το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς τα ιστολόγια τους
- Στο τέλος του post απηύθυνε την πιο unpaixtable ερώτηση σου στους bloggers που προτείνεις
- Και μην ξεχνάς, κάτω από την εικόνα με το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση (http://www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award).
Όταν το κάνεις give a shout to all4blogs διότι θα σε προσθέσει στην λίστα με τους συμμετέχοντες
Οι ερωτήσεις (6+1)
Intro (όνομα, τοποθεσία, ζώδιο, blog platform)
Με λένε Μάριον (το καλλιτεχνικό μου), μένω στην Αθήνα – αν και θα προτιμούσα να μένω σε ένα γραφικό χωριό. Είμαι Σκορπιός και χρησιμοποιώ τον blogger, τον οποίο πρέπει να εξερευνήσω λίγο παραπάνω
Ποιο είναι το moto του blog σου; Αν δεν έχεις σκέψου ένα τώρα!
Δεν νομίζω να έχω αλλά θα πω αυτό που έχω και στον τίτλο του blog: Food, design, Art.
Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;
Puzzle. Mε πολλά πολλά ανόμοια κομμάτια που πρέπει να βάλεις στη θέση τους. Ετσι και το blogging έχει πολλά πράγματα να κάνεις και ακόμα πιο πολλά για να δημιουργήσεις.
Όταν γίνω διάσημη blogger θα... (συμπλήρωσε τη φράση)
… βάλω μια φωτογραφία μου στο blog .. χιχι..
Κάνε φίρμα την λιγότερο δημοφιλή ανάρτηση σου
Λιγότερο δημοφιλή σε σχόλια (από τις πρώτες αναρτήσεις) , αλλά προβολές έχουν όλες οι συνταγές. Θα πω τα Pancakes με λεμόνι. Αν και είναι άθλιες οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραία συνταγή
Ποια κατηγορία ιστολογίων, θα ήθελες να αφανίσεις από την μπλογκόσφαιρα και γιατί;
Ο καθένας έχει δικαίωμα να μπλογκάρει όπου θέλει. Αλλα νομίζω θα αφάνιζα αυτά που έχουν κακόβουλα σχόλια και φυσικά τα ιστολόγια αποκλειστικά με ‘’αντιγραφές’’ άλλων.
Η έβδομη ερώτηση ανήκει πάντοτε σε αυτόν που παραλαμβάνει το βραβείο και συνεχίζει την αλυσίδα.
Η ερώτηση της Ερμιόνης είναι:
Αν ξεκινούσες αυτή τη στιγμή το blog σου, τι θα έκανες διαφορετικά;
Δεν θα άλλαζα πολλά πράγματα. Ισως λίγο στην οργάνωση του μπλογκ και φυσικά θα πρόσεχα τις φωτογραφίες μιας και στις πρώτες αναρτήσεις δεν είναι τόσο καλές..
Να το και το βραβείο μου:
Η δική μου έβδομη ερώτηση είναι:
Για πιο θέμα θα ήθελες να κάνεις ανάρτηση στο μπλογκ σου και δεν την έχεις κάνει ακόμα?
Στέλνω το βραβείο και δίνω τη σκυτάλη για το παιχνίδι στους (αν θέλουν να παίξουν):
- Στην Κατερίνα από Culinary Flavors
- Στην Μαρία από Μari Plateau
- Στη Λίλα από Tα λιλά της Λίλας
- Στη Χαρά & τη Μαρία από Cook and Feed
- Στη Χρυσαυγή από Food for thought
Πάμε στη συνταγή μας τώρα.
(συνταγή από ΄΄Τhe Australian Women's Weekly - Macarons & buscuits'')
Υλικά
1 κούπα (220 γρ.) ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ κούπα (200 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα (50 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα (80 γρ.) τριμμένη καρύδα
2 κουτ. γλ. (από το καθένα) ξύσμα λεμονιού, μοσχολέμονου & πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C Λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπωλ, μέχρι να ενωθούν
Ρίχνουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, την καρύδα και το ξύσμα.
Ζυμώνουμε ελαφρά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε δύο κορμούς
Τους βάζουμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 150 C
Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε τους κορμούς διαγώνια (λοξά) σε φέτες (5 εκ.)
Στο μισό χρόνο τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα
- Τα biscotti φυλάσσονται καλά κλεισμένα σε αεροστεγές κουτί για περίπου ένα μήνα.
- Η αρχική συνταγή έλεγε πως βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια. Εμένα μου βγήκαν γύρω στα 30. Κι αυτό γιατί δεν τα έκοψα πολύ λεπτά, όπως φαίνονταν στην φωτογραφία της συνταγής. Φοβήθηκα μήπως δεν κοβόντουσαν καλά και μου τριφτούν. Οπότε όπως θα δείτε εμένα είναι λίγο πιο ‘’παχιά’’. - Αν τα κόψετε λεπτά θα σας βγουν παραπάνω κομμάτια.
24 σχόλια
Πόσο μου αρέσουν τέτοια biscotti!!!!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Δήμητρα :)
ΔιαγραφήΦιλιά
καλορίζικο το βραβείο υπέροχες οι απαντήσεις και σοβαρά την λιγότερη δημοφιλή αναρτηση μολις την επισκέφτηκα και μου άρεσε πολυ , όσο για τα μπισκοτα σκεφτομαι να τα φτιαξω για το πρωινό !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήξεκιναει το τρίτο χριστουγεννιατικο πανγύρι http://starsandicicles.blogspot.gr/2013/10/3.html και σε περιμένω φιλακια !!!!
Σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΑν κάνεις τα μπισκοτι περιμένω σχόλια.
Θα περάσω και απο το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι
Φιλιά
Τέλεια, μυρωδάτη συνοδεία γι καφέ ή τσάι! Καλά έκανες και μας ξαναέδειξες τα pancakes, ό,τι πρέπει για πρωινό αύριο! Καλό σαββατόβραδο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρια να ξαναθυμηθούμε παλιές γεύσεις
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά :)
Μάριον, όταν ξεκινήσεις με αυτά τα biscotti, δεν σταματάς σε ένα! Θα χρειαστούν δυο τρία, τουλάχιστον με τον καφέ μας! Τα έχω δοκιμάσει και με αμύγδαλα. Από τα ωραία βουτήματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Ειρήνη και με αμύγδαλα θέλω να φτιάξω, μ αρέσουν πολύ.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά :)
Υπεροχα τα μπισκοτι σου. Η καρυδα ειναι λατρεμενο υλικο. Σου βγηκαν πολυ ομοιομορφα και ωραια στο χρωμα τους. Ελληνικος καφες και μπισκοτι λοιπον. Ευχαριστω για την προσκληση στο παιχνιδι. Θα επανελθω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια καφεδάκι ότι πρέπει Χρυσαυγή μου
ΔιαγραφήΝασαι καλά, ευχαριστώ
Περιμένω να παίξεις :)
Φιλιά :)
Ωραία που είναι να γνωριζόμαστε!!! Είδες τι κάνουν τα βραβεία; Μας λύνουν το στόμα, χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα biscotti είναι από τα πιο ταιριαστά βουτήματα για καφέ ή τσάϊ και για όλες τις ώρες. Πολύ ωραία τα έκανες και ωραία ιδέα μου έδωσες γιατι έχω κι εγώ πολλά σακκουλάκια καρύδα μαζεμένα. Σε φιλώ!
Δίκιο έχεις Μάρθα μου :)
ΔιαγραφήΘα φύτρωνε η καρύδα που είχα, οπότε πράξε κι εσύ αναλόγως :)
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ
Φιλιά
τελειιιααα!λατρευω τη καρυδα!!!θα δοκιμασω τη συνταγηη σου!ασε που ειναι και ευκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!
Το βασικότερο είναι ότι είναι εύκολη συνταγή
ΔιαγραφήΔοκίμασέ τα
Nασαι καλά, ευχαριστώ
Πολύ ωραία τα biscotti που έφτιαξες. Έχω και εγώ καρύδα, με βάζεις σε πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την πρόσκληση, να μαζέψω τη Χαρά και θα γράψω :)
Λατρεύω τα διάφορα biscotti, η καρύδα που τους έβαλες τα έκανε πιο ακαταμάχητα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πρώτη φορά έκανες αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια και σου βγήκαν πεντανόστιμα και πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα πολύ που ανταποκρίθηκες στην πρόσκληση, μου άρεσαν οι απαντήσεις σου, ειδικά οι 2 και 3!
Φιλιά πολλά!
Ωραία και νόστιμα...πολύ θα τα ήθελα με τον καφέ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.
Υπέροχα τα biscotti σου και μπάβο για το βραβείο και τις έξυπνες απαντήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πρέπει να είναι νοστιμότατα και άκρως αρωματικά! Ιδανικά για απογευματινό καφεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν οι απαντήσεις σου! Με τέτοια παιχνίδια γνωριζόμαστε καλύτερα!
Καλό βράδυ!
Ούτε και εγώ έχω φτιάξει ποτέ biscottiκαι η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ. Πιο πολύ ακόμα όμως μου αρέσει η καρύδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήThaxn για τη συνταγή!
Υπέροχα τα μπισκοτίνια σου Μάριον... μόνον που τα φαντάζομαι με άρωμα εσπεριδοειδών και ινδοκάρυδο τρελλαίνομαι!!! Μου άρεσαν και οι απαντήσεις σου πολύ γιατί έτσι γνωριζόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Υπέροχα! Μάριον το μόνο που φοβάμαι με τα μπισκοτίνια είναι ότι όταν αρχίσεις δεν σταματάς....
ΑπάντησηΔιαγραφή(Μ άρεσαν οι απαντήσεις σου και η ερώτησή σου!)
Πολλά φιλιά
Questi biscotti mi piacciono moltissimo, proverò a farli anch'io! Auguri e baci :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή