Gingerbread muffins
10:29:00 π.μ.
Οι
μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν απειλητικά.
Και
μια και πλησιάζουν αρχίστε να προετοιμάζεστε γιατί θα τρέχετε – κι εγώ μαζί σας, μην νομίζετε.
Δεν
θέλετε να αρχίσετε να σκέφτεστε το πρωϊνό των Χριστουγέννων και γενικά των
ημερών που θα είσαστε χαλαροί στο σπίτι? Βέβαια
ακόμα δεν έχετε σκεφτεί το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι, πρωινό θα
σκεφτούμε θα μου πείτε.
Ε … εντάξει. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε και ας αρχίσουμε από τα εύκολα.
Αφράτα, μοσχομυριστά μάφινς με γεύση gingerbread. Oτι πρέπει για το ζεστό μυρωδάτο καφέ κάτω από τον δέντρο και τη ζεστασιά του τζακιού/καλοριφέρ/κουβέρτας κλπ. ‘Η μπορεί να πίνετε τον καφέ σας και στο μπαλκόνι.. ‘’ Άβουλαι αι βουλαί’’ του καιρού.
Ευκαιρία
να χρησιμοποιήσω και την άλλη φόρμα σιλικόνης που πήρα δωράκι από τη Silikomart.
Οι θήκες είναι μικρές και βγαίνουν μπουκίτσες. Πολύ βολικό για να μπαίνει ένα
μικρό μάφιν στο πιατάκι μαζί με το καφέ.
Επίσης,
την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, και μετά από
πρόσκληση σε γεύμα του club προνομίων ΧΑΡΑΖΩ για άτομα με διαβήτη και του chef
Γιάννη Λουκάκο , είχα την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα για την διατροφή των
ανθρώπων που ζουν με τον διαβήτη, αλλά και να δούμε πως ετοιμάζεται ένα γεύμα
προσεγμένο, που όμως δεν στερείτε γεύσης.
Περισσότερες
πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Gingerbread muffins
(συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ)
Υλικά
100
γρ. βούτυρο (αγελάδος, αρκετά μαλακό προς το λιωμένο, αλλά όχι καυτό)
200 ml ξινόγαλα
200 ml ξινόγαλα
Ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
2
μεγάλα αυγά
100
γρ. ζάχαρη άχνη
50
γρ. καστανή ζάχαρη
250
γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. γλ. κανέλα
Ζάχαρη (κρυσταλλική) & κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 175 C.
Βάζουμε
στις θήκες για μαφινς τα χαρτάκια. Αν έχουμε φόρμες σιλικόνης δεν βάζουμε χαρτάκια ούτε λαδώνουμε.
Σε
ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το βούτυρο, το ξινόγαλα, το ξύσμα λεμονιού και το
αφήνουμε στην άκρη..
Στο
μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες
μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε
στο μείγμα το βούτυρο και ανακατεύουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με
μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε (αναδιπλώνουμε) ελαφρά το αλεύρι και το
μείγμα κανέλας-τζίντζερ.
Αδειάζουμε
το μείγμα με κουτάλι στις θήκες των
μάφινς. Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από τη ζαχαρο-κανέλα.
Ψήνουμε
για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Μόλις
ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Μικρά μυστικά:
- Η συγκεκριμένη φόρμα σιλικόνης βγάζει μικρά μάφινς (μπουκιάς), οπότε το μείγμα είναι αρκετό για πολλές πολλές μπουκιές. Αν το βάλετε σε κανονική φόρμα των μαφινς θα βγουν περίπου 16 μάφινς.
14 σχόλια
Marion φαινονται καταπληκτικα,σιγουρα θα ειναι και ακρως αρωματικα και μοσχοβολιστα!!!Να χα τωρα κανα δυο...ετσι για τον καφε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKική ειναι της εποχής. Μοσχομυρίζουν χριστούγεννα
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ :)
Οτιδήποτε με τη λέξη gingerbread μέσα, με ενθουσιάζει για τα Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστούν οπωσδήποτε Μάριον!
Χρύσα κι εγώ το ίδιο παθαίνω με αυτή τη λέξη :)
ΔιαγραφήΟποια συνταγή gingerbread υπάρχει θέλω να τη φτιάξω.. χιχι
Ευχαριστώ :)
ΦΙλιά
Πολύ όμορφη η φόρμα της Silikomart. Πραγματικά όλα γίνονται πιο εύκολα με αυτή! Μοσχομυριστά τα μάφινς σου, με καφέ πηγαίνουν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίες φόρμες Λίλια.
ΔιαγραφήΜε καφεδάκι είναι τέλεια
Σ ευχαριστώ :)
Φιλιά
Μιλάμε για τα απόλυτα κεκάκια των γιορτών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο εύκολα και υπέροχα αρωματικά!
Φιλιά πολλά!
Τι όμορφα! Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε η κουζίνα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαρία ;)
Φαντάζομαι το άρωμά τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe ultimate gingercake!!! :) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλεια !!!
Καλές γιορτές σε όλους σας!!
Μα τι όμορφα και με τέλειο σχήμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τη γεύση τους τι να πω; να πω ότι δεν θα τα μοιραζόμουν με κανένα!
Καλημέρα Μάριόν μου!
Ζ.
Καλές γιορτές Μαράκι μου! Τέλεια τα μαφινάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να έγιναν πολύ αρωματικά και νόστιμα... κι όσο από εμφάνιση σκίζουν Μάριον!!! Τέλεια! Καλές γιορτές να έχουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα που τα έφτιαξες και τρελλαίνομαι για τζίντζερ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή