Κιμαδοταρτάκια / Τartlets with meat !

9:34:00 π.μ.

... και αποτελέσματα Giveaway!!



Μια πολύ απλή συνταγή, χωρίς δυσκολία για μικρά τσιμπολογήματα αλλά και για τα αποκριάτικα 
μαζέματα. 
Κιμαδοταρτάκια απλά, αλλά πολύ νόστιμα. Τρώγονται τόσο εύκολα που δεν θα το πιστεύετε. 

Πριν πάμε στην συνταγή όμως να σας πω και τα αποτελέσματα του giveaway.
Να σας ευχαριστήσω για τα πολύ γλυκά μηνύματα, τις πολύ ωραίες ευχές σας και τα καλά σας
λόγια και να σας πω ότι με συγκινήσατε πολύ. Ευχαριστώ πολύ πολύ.

Η κλήρωση έγινε με το random (είχαμε 33 συμμετοχές-σχόλια) και έβγαλε μια τυχερή (το σχόλιο 26) 
τη Πηλενόπη από το Αρωμα βανίλιας




Συγχαρητήρια Πηνελόπη !!!! Θα επικοινωνήσουμε να πάρεις το δωράκι σου.

Πάμε τώρα στη συνταγή μας.



Κιμαδοταρτάκια !


Υλικά

1   φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κιμά
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2  κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
1 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2-3 κουτ. σούπας Worcestershire Sauce
αλάτι – πιπέρι
κίμινο
γραβιέρα
Ελαιόλαδο

Μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 κουταλιές αλεύρι
1  ½  φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι - μοσχοκάρυδo


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
Bάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε, ώστε να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας να καβουρντιστεί κι αυτός. Bάζουμε τη worcestershire sause και το κουκουνάρι. 
Προσθέτουμε λίγο νερό (μισό ποτήρι) και αφήνουμε να σιγο-βράσει για 10-15 λεπτά και να μην έχει υγρά.

Αλείφουμε τις θήκες της φόρμας με λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια επιφάνεια. Το ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη
Κόβουμε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στις θήκες και τα απλώνουμε με το χέρι να εφαρμόσει στα πλαϊνά. 


Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ (για περίπου 20 λεπτά).



Μικρά μυστικά:

- Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια στη γέμιση.
- Το ένα φύλλο σφολιάτας έβγαλε περίπου 23 κομμάτια 
- Εναλλακτικά βάζετε τα στρογγυλά σφολιατάκια
- Πελτέ βάζετε όσο θέλετε, περισσότερο ή λιγότερο από 1 1/2 κουταλιά της σούπας.




You Might Also Like

29 σχόλια

  1. αχ marion Μου,το κακο ειναι οτι τρωγωνται ευκολα..πολυ ευκολα,και τα κιλα μπαινουν ευκολα....πολυ ευκολα....αχαχα!!!!η προσθηκη Worcestershire Sauce αλλα αλλα και το κουκουναρι ειναι μια επιλογη μουρλια και ακρως ταιριαστη με τον κιμα!!!
    πολλα φιλια και καλη εβδομαδααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική με αυτά δεν παίρνεις κιλά ;)
      επειδή τρώγονται εύκολα..χιχ

      Σε ευχαριστώ πολυ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία ιδέα για έναν μπουφέ αλλά και για ένα καθημερινό μεζέ με λίγο κρασί! Καλημέρα & καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Χριστίνα μου :)

      Σ ευχαριστώ πολύ, να' σαι καλά :)

      Διαγραφή
  3. καλημέρα καλη εβδομάδα!!! τι τελεια κιμαδοπιτακια!!! πολυ ωραια ιδεα για μπουφε η παρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μπουφέ είναι ιδανικά Αναστασία μου

      Σ ευχαριστώ πολύ ; )

      Διαγραφή
  4. τα κιμαδοπιτάκια σου είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα για πάρτυ και μπουφέ, αλλά και για ένα μεζεδάκι με το ποτάκι σου!!
    πολύ ωραία!!!
    καλή εβδομάδα Μάριον!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλή καλή συνταγή!!Δεν συνηθίζουμε και πολύ τον κιμά σε μικρά πιτάκια, για αυτό την βρίσκω
    υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη είναι και με λίγα υλικά και ο κιμάς είναι πολύ ωραίος.

      Σ ευχαριστώ πολύ : )

      Διαγραφή
  6. Λαχταριστά φαίνονται! Εν τω μεταξύ ψάχνω εδώ και μέρες σχετική συνταγή -έτσι για να αλλάξω λίγο από τα πιάτα με κιμά που φτιάχνω! Θα τα δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα!

    Καλή εβδομάδα παρεμπιπτόντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω στην ώρα λοιπόν ;)
      Δοκίμασέ την θα σου αρέσει. Δεν έχει πολλά υλικά ο κιμάς για να υπερισχύει η γεύση του.
      Αν την κάνεις περιμένω εντυπώσεις.

      Σ ευχαριστώ πολύ : )

      Διαγραφή
  7. Από τις λιχουδιές που κάνουν "θραύση' σ' ένα μπουφέ, Μάριον!
    Και με υλικά που προσωπικά βρίσκω πολύ μα πάρα πολύ γευστικά.

    Ευχαριστώ θερμά για το δωράκι τόσο εσένα όσο και την τύχη που μου χαμογέλασε, καθώς είναι η τρίτη φορά που κερδίζω κάτι, μέσα από την blogoγειτονιά μας. Πρώτη ήταν από την Μαρίνα (http://marinaslifefamily.blogspot.gr), μετά από την Ερμιόνη μας (http://theonewithallthetastes.com) και τώρα από εσένα!

    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Πηνελόπη μου και τα υλικά όπως λες είναι γευστικά.
      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Ελπίζω να το χαρείς το δωράκι σου. Να' είσαι καλά

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραία ιδέα για αλμυρο σνακ ή για μπουφέ, θα αρέσουν σίγουρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο το μίγμα του κιμά και σίγουρα σπιρτόζικο.
    Η μπεσαμέλ έρχεται και απλά απογειώνει τη γεύση.
    Ότι πρέπει για τον μπουφέ και το πάρτι μας!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μπεσαμπελ είναι πολυ διακριτική Ερμιόνη μου. Ισα-ισα να κλείσει τις γεύσεις ;)

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραία κιμαδοπιτάκια! λαχταριστά και νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ μου άρεσε η γέμιση που έφτιαξες! Η Worcestershire Sauce και το κουκουνάρι
    είναι εντυπωσιακές προσθήκες στην απλή γέμιση με κιμά, είμαι σίγουρη ότι απογείωσαν τη γεύση. Υπέροχο Μάριον. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίνα μου το κουκουνάρι και η worcestershire sauce έδωσαν άλλη νότα στο κιμά

      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Με τέτοια υλικά και ειδικά μπεσαμέλ πως να αποτύχουν τα πιτάκια??Γίνετε??Όχι δεν γίνετε!!Ιδανικά για μπουφέ αλλά και σε οικογενειακό τραπέζι για να τα φάω μόνη μου χιχιχι

    Μπράβο στη Πηνελοπίτσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλια και μόνη σου μπορείς να τα φας άνετα...ιδίως οταν βγαίνουν από τον φούρνο ;)

      σ ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  13. Φανταστικά τα κιμαδοπιτάκια σου!!
    Η γούστερ σος κάνει τη διαφορά!!!

    Συγχαρητήρια στη Πηνελόπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτι παρόμοια έφτιαχνα παλιά, στα παιδικά πάρτυ των παιδιών μου. Η εκδοχή σου δελεαστική. Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe