Κιμαδοταρτάκια / Τartlets with meat !
9:34:00 π.μ.
... και αποτελέσματα Giveaway!!
Μια πολύ απλή συνταγή, χωρίς δυσκολία για μικρά τσιμπολογήματα αλλά και για τα αποκριάτικα
μαζέματα.
Κιμαδοταρτάκια απλά, αλλά πολύ νόστιμα. Τρώγονται τόσο εύκολα που δεν θα το πιστεύετε.
Πριν πάμε στην συνταγή όμως να σας πω και τα αποτελέσματα του giveaway.
Να σας ευχαριστήσω για τα πολύ γλυκά μηνύματα, τις πολύ ωραίες ευχές σας και τα καλά σας
λόγια και να σας πω ότι με συγκινήσατε πολύ. Ευχαριστώ πολύ πολύ.
Η κλήρωση έγινε με το random (είχαμε 33 συμμετοχές-σχόλια) και έβγαλε μια τυχερή (το σχόλιο 26)
τη Πηλενόπη από το Αρωμα βανίλιας.
Συγχαρητήρια Πηνελόπη !!!! Θα επικοινωνήσουμε να πάρεις το δωράκι σου.
τη Πηλενόπη από το Αρωμα βανίλιας.
Πάμε τώρα στη συνταγή μας.
Κιμαδοταρτάκια !
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κιμά
1 πιπεριά Φλωρίνης
(ψιλοκομμένη)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
καβουρντισμένο
1 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2-3 κουτ. σούπας Worcestershire Sauce
αλάτι – πιπέρι
κίμινο
γραβιέρα
Ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 κουταλιές αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι - μοσχοκάρυδo
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 κουταλιές αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι - μοσχοκάρυδo
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
τη μπεσαμέλ:
Bάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε, ώστε να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.
Bάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε, ώστε να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας να καβουρντιστεί κι αυτός. Bάζουμε τη worcestershire sause και το κουκουνάρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό (μισό ποτήρι) και αφήνουμε να σιγο-βράσει για 10-15 λεπτά και να μην έχει υγρά.
Αλείφουμε τις θήκες της φόρμας με λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια επιφάνεια. Το ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη
Κόβουμε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στις θήκες και τα απλώνουμε με το χέρι να εφαρμόσει στα πλαϊνά.
Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ (για περίπου 20 λεπτά).
Μικρά μυστικά:
- Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια στη γέμιση.
- Το ένα φύλλο σφολιάτας έβγαλε περίπου 23 κομμάτια
- Εναλλακτικά βάζετε τα στρογγυλά σφολιατάκια
- Εναλλακτικά βάζετε τα στρογγυλά σφολιατάκια
- Πελτέ βάζετε όσο θέλετε, περισσότερο ή λιγότερο από 1 1/2 κουταλιά της σούπας.
29 σχόλια
αχ marion Μου,το κακο ειναι οτι τρωγωνται ευκολα..πολυ ευκολα,και τα κιλα μπαινουν ευκολα....πολυ ευκολα....αχαχα!!!!η προσθηκη Worcestershire Sauce αλλα αλλα και το κουκουναρι ειναι μια επιλογη μουρλια και ακρως ταιριαστη με τον κιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλια και καλη εβδομαδααα
Κική με αυτά δεν παίρνεις κιλά ;)
Διαγραφήεπειδή τρώγονται εύκολα..χιχ
Σε ευχαριστώ πολυ
Φιλιά
Τι ωραία ιδέα για έναν μπουφέ αλλά και για ένα καθημερινό μεζέ με λίγο κρασί! Καλημέρα & καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ Χριστίνα μου :)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ, να' σαι καλά :)
καλημέρα καλη εβδομάδα!!! τι τελεια κιμαδοπιτακια!!! πολυ ωραια ιδεα για μπουφε η παρτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μπουφέ είναι ιδανικά Αναστασία μου
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ ; )
τα κιμαδοπιτάκια σου είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα για πάρτυ και μπουφέ, αλλά και για ένα μεζεδάκι με το ποτάκι σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία!!!
καλή εβδομάδα Μάριον!! :)
Σ ευχαριστώ πολύ Ευη :)
ΔιαγραφήΠολλή καλή συνταγή!!Δεν συνηθίζουμε και πολύ τον κιμά σε μικρά πιτάκια, για αυτό την βρίσκω
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη!
Μάχη είναι και με λίγα υλικά και ο κιμάς είναι πολύ ωραίος.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ : )
Λαχταριστά φαίνονται! Εν τω μεταξύ ψάχνω εδώ και μέρες σχετική συνταγή -έτσι για να αλλάξω λίγο από τα πιάτα με κιμά που φτιάχνω! Θα τα δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα παρεμπιπτόντως!
Πάνω στην ώρα λοιπόν ;)
ΔιαγραφήΔοκίμασέ την θα σου αρέσει. Δεν έχει πολλά υλικά ο κιμάς για να υπερισχύει η γεύση του.
Αν την κάνεις περιμένω εντυπώσεις.
Σ ευχαριστώ πολύ : )
Από τις λιχουδιές που κάνουν "θραύση' σ' ένα μπουφέ, Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με υλικά που προσωπικά βρίσκω πολύ μα πάρα πολύ γευστικά.
Ευχαριστώ θερμά για το δωράκι τόσο εσένα όσο και την τύχη που μου χαμογέλασε, καθώς είναι η τρίτη φορά που κερδίζω κάτι, μέσα από την blogoγειτονιά μας. Πρώτη ήταν από την Μαρίνα (http://marinaslifefamily.blogspot.gr), μετά από την Ερμιόνη μας (http://theonewithallthetastes.com) και τώρα από εσένα!
Ευχαριστώ και πάλι.
Ακριβώς Πηνελόπη μου και τα υλικά όπως λες είναι γευστικά.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ :)
Ελπίζω να το χαρείς το δωράκι σου. Να' είσαι καλά
Τα φιλιά μου
Πολύ ωραία ιδέα για αλμυρο σνακ ή για μπουφέ, θα αρέσουν σίγουρα σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ Χρύσα : )
ΔιαγραφήΩραίο το μίγμα του κιμά και σίγουρα σπιρτόζικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μπεσαμέλ έρχεται και απλά απογειώνει τη γεύση.
Ότι πρέπει για τον μπουφέ και το πάρτι μας!
Φιλιά
Η μπεσαμπελ είναι πολυ διακριτική Ερμιόνη μου. Ισα-ισα να κλείσει τις γεύσεις ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά :)
Πολύ ωραία κιμαδοπιτάκια! λαχταριστά και νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαρία μου :)
ΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε η γέμιση που έφτιαξες! Η Worcestershire Sauce και το κουκουνάρι
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι εντυπωσιακές προσθήκες στην απλή γέμιση με κιμά, είμαι σίγουρη ότι απογείωσαν τη γεύση. Υπέροχο Μάριον. Φιλιά
Μίνα μου το κουκουνάρι και η worcestershire sauce έδωσαν άλλη νότα στο κιμά
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
Με τέτοια υλικά και ειδικά μπεσαμέλ πως να αποτύχουν τα πιτάκια??Γίνετε??Όχι δεν γίνετε!!Ιδανικά για μπουφέ αλλά και σε οικογενειακό τραπέζι για να τα φάω μόνη μου χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στη Πηνελοπίτσα μας!
Λίλια και μόνη σου μπορείς να τα φας άνετα...ιδίως οταν βγαίνουν από τον φούρνο ;)
Διαγραφήσ ευχαριστώ :)
Πολύ νόστιμα δείχνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κική ;)
ΔιαγραφήΦανταστικά τα κιμαδοπιτάκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γούστερ σος κάνει τη διαφορά!!!
Συγχαρητήρια στη Πηνελόπη!!
Ευχαριστώ Πέπη μου :)
ΔιαγραφήΚάτι παρόμοια έφτιαχνα παλιά, στα παιδικά πάρτυ των παιδιών μου. Η εκδοχή σου δελεαστική. Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφή