Τηγανιτά αυγά με σάλτσα ντομάτας / Fried eggs with tomato sauce !
9:53:00 π.μ.Σήμερα έχουμε κάτι εύκολο. Δεν είναι δύσκολη συνταγή, μπορεί να μην θεωρείτε καν συνταγή. Εντάξει... ένα τηγανιτό αυγό είναι. Απλό. Αλλά μπορεί να γίνει το πιο ωραίο καλοκαιρινό φαγητό. 'Η ένα πρωϊνό-μεσημεριανό, δηλαδή στα ελληνικά ένα brunch.
Σε συνδυασμό με αυτή τη μελωμένη σάλτσα ντομάτας παύει να είναι ένα απλό ταπεινό αυγό. Τώρα που οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους, αξίζει να το δοκιμάσετε.
Η σάλτσα ντομάτας είναι εθιστική. Τρώγεται και σκέτη. Ιδανικό μεσημεριανό μετά το μπάνιο με παγωμένη μπύρα και φέτα. Πολλά έβαλα ... Με ένα αυγό ξεκινήσαμε και μαζεύτηκαν πολλά. Είναι και ελαφρύ. Βέβαια ελαφρύ δεν το λες όταν μπορείς να φας ένα καρβέλι ψωμί.
Αυτό είναι και το μόνο πρόβλημα: πρέπει να έχετε μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι για βουτιές ... πολλές βουτιές.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Τηγανιτά
αυγά με σάλτσα ντομάτας / Fried eggs with tomato sauce
(προσαρμοσμένη συνταγή από περιοδικό Cocina Primavera)
Υλικά
(για 4 άτομα)
(για 4 άτομα)
4
αυγά
5
ντομάτες (μέτριες)
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1
κόκκινη πιπεριά
2
σκελίδες σκόρδο
1
κουτ. γλ. ρίγανη
μαϊντανό ή βασιλικό
3-4
φέτες μπέικον
1 πρέζα
ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
- πιπέρι
Eκτέλεση
Για
να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες κάνουμε ένα σταυρό στη βάση τους και τις ζεματίζουμε
σε βραστό νερό για 2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε
τα κρεμμύδια, το σκόρδο. Καθαρίζουμε την πιπεριά από τους σπόρους και την
κόβουμε σε κύβους.
Ζεσταίνουμε
τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, την κόκκινη πιπεριά σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε
το πιπέρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και μια πρέζα
ζάχαρη. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
Αν δείτε ότι ''στεγνώνει'' η σάλτσα προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αν δείτε ότι ''στεγνώνει'' η σάλτσα προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τηγανίζουμε
τα αυγά, σε ένα άλλο τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε
τη σάλτσα ντομάτας στα πιάτα και από πάνω βάζουμε ένα αυγό με αλάτι και πιπέρι
και πασπαλίζουμε με το βασιλικό (ή μαϊντανό).
Σερβίρουμε αμέσως.
Μικρά μυστικά:
- Την σάλτσα δεν την θέλουμε νερουλή. Γι αυτό αν προσθέσετε λίγο νερό αφήστε το να το πιει και να δέσει η σάλτσα.
- Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ κόκκινες προσθέστε λίγο πελτέ.
Σερβίρουμε αμέσως.
Μικρά μυστικά:
- Την σάλτσα δεν την θέλουμε νερουλή. Γι αυτό αν προσθέσετε λίγο νερό αφήστε το να το πιει και να δέσει η σάλτσα.
- Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ κόκκινες προσθέστε λίγο πελτέ.
17 σχόλια
Μόνο ταπεινό δεν θα το έλεγα το πιάτο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα πιάτο που τα έχει όλα!!!!!!
Φιλιά!
Στη γεύση καθόλου ταπεινο Ελενα ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιάαα
Τοσο λαχταριστο, θα δοκιμαζα ακομη κι εγω που δεν μου αρεσουν τα αυγα! Ο αντρας μου παντως το λατρευει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα ασε το αυγό για τον άντρα σου κι εσύ δοκίμασε τη σάλτσα ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ
: )
δεν υπαρχει καλυτερο μεζεδακι!!!! υπεροχη παρουσιαση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αναστασία μου : )
ΔιαγραφήΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο καλύτερο φαγητό του καλοκαιριού!!!!!!!!!!!!
μα τι ωραίο ζωντανό κόκκινο χρώμα που έχει η σάλτσα!!!
Σερβίρουμε αμέσως και...καταβροχθίζουμε!!!
για μενα το τηγανιτο αβγο ειναι κορυφαια "ανακαλυψη" !!!μπορεις να το φτιαξεις σε 5 λεπτα και να εχεις ενα νοστιμοτα πρωινο,γευμα,δειπνο...με μια σαλατουλα και μια μπυριτσα...τι αλλο να θελεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρεσε παρα πολυ ετσι οπως το εκανες με την σαλτουλα,δεν το εχω ξανα δει,σιγουρα θα το κανω καποια στιγμη!!!!
φιλιαααα!!!!
Υπέροχο τώρα που σιγά σιγά θα έχει καλές ντομάτες ότι πρέπει για κύριο γεύμα για μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο καλοκαιρινό δεν έχει! Έχω λαχταρησει τις καλές ντομάτες του καλοκαιριού κι αυτή είναι μια πρώτης τάξεως αξιοποίησή τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ καλοκαιρινό το πιάτο σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σπιτική σάλτσα δείχνει φοβερή και, όπως είπες και εσύ, σε προδιαθέτει να τη συνοδέψεις με ένα καρβέλι ψωμί.
Ωραίο και ελαφρύ γεύμα, ειδικά όταν συνδυαστεί με σαλάτα!
Φιλιά
Μάριον πολύ ωραία παρουσίαση, σε ένα απλό αλλά τόσο νόστιμο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πιάτο μου ζήτησε ο γιός μου όταν είχε έρθει από την Κρήτη σαν φοιτητής, δεν ξέρω αν το κάνουν εκεί η ήταν τυχαίο, αλλά εγώ το λάτρεψα!!
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μάριον!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιάτο σου είναι πεντανόστιμο και με τέλεια παρουσίαση και φωτό. Εντάξει, μπορεί να θέλεις ψωμάκι για βουτιές (επιτρέπονται ...εξάλλου καλοκαίρι είναι χαχαχα) αλλά πέρα απ' αυτό είναι τόσο καλοκαιρινό και ελαφρύ, τόσο χρωματιστό!!! Τέλειο!!!
Φιλια!
Από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά, Μάριον (και το έκανες και φωτογενές)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά τα αυγά τα "τηγανίζω' μέσα στην σάλτσα της ντομάτας και κάποιες φορές σπάω και κανένα χωριάτικο λουκανικάκι μέσα στην ντοματένια σάλτσα.
Αν και πρόκειται για κάτι απλό, χάρη στο ωραίο food styling φαίνεται πολύ εντυπωσιακό !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο !!
Μιαμ, μιαμ...λατρεύω το καλοκαίρι να τρώω αβγά με ντομάτα την γνωστή στραπατσάδα. Μια διαφορετική εκδοχή είναι αυτή οπότε θα την τιμήσω δεόντως την συνταγή... φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα ποσο νοστιμο και ομορφο πιατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/