Σιροπιαστά κεκάκια με Limoncello / Cakes with Limoncello and syrup

9:01:00 π.μ.



Κάτι για να γλυκαθούμε μήπως και τα δούμε κάπως αλλιώς.
Βέβαια για να τα δούμε όλα αλλιώς έπρεπε να είχα ρίξει στα κεκάκια ολόκληρο το μπουκάλι με το limoncello. Να τρως ένα κεκάκι και να τα ξεχνάς όλα… ωραία θα ήταν.


Ένα από τα δωράκια που μου έστειλε η Silikomart είναι και αυτές οι φόρμες σιλικόνης Mini-wonder-cakes . (το άλλο θα το δείτε προσεχώς...). Κάτι σαν τουρτο-κεκάκια, σε τρία επίπεδα.


Βέβαια το πιο σωστό θα ήταν να το καλύψω με ζαχαρόπαστα όπως έδειχνε και στο κουτί απ έξω. Αλλα δεν νομίζω να περιμένετε τώρα τέτοια πράγματα. Δεν είμαι σε mood ζαχαρόπαστας. Οπότε έκανα κάτι πιο εύκολο. Τα στόλισα με κας-κας πολύχρωμα.


Εγιναν μυρωδάτα, νόστιμα και αφράτα, αν και είναι η υφή της είναι στιβαρή και κάλλιστα μπορεί να γίνει και βάση για τούρτα. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.


Πάμε να τα φτιάξουμε.



Σιροπιαστά κεκάκια με Limoncello
(συνταγή προσαρμοσμένη από περιοδικό Cook Book τεύχος Ιουνίου 2013)

Yλικά

110 γρ. βούτυρο αγελαδινό (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουτ. γλ. βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 ml  λιμοντσέλο
10 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι.
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 σφηνάκι λιμοντσέλο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μιξερ για 2 λεπτά να αφρατέψει. 
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και το λιμοντσέλο. Ανακατεύουμε καλά.  Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.



Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης (τα 2/3 - κι όχι όπως τα γέμισα εγώ, γιατί φούσκωσαν ωραία αλλά τα έκοψα ώστε η βάση να είναι επίπεδη..) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Να πάρουν λίγο χρώμα και όταν θα κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το limoncello και αφήνουμε να δέσει λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγουν τα κεκάκια τα σιροπιάζουμε όπως είναι μέσα στη φόρμα και τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι.

Σερβίρονται στολισμένα με κας-κας ή ακόμα και με λίγο παγωτό.

Αλλά και σκέτα κι ακόμα χωρίς το σιρόπι τρώγονται μια χαρά.


Μικρά μυστικά:

-          Γίνεται ένα αρωματικό και αφράτο κεικ.
-          Το σιρόπιασμα δεν είναι απαραίτητο.
-        Η δόση αυτή βγάζει περίπου 10-12 cupcakes στις φόρμες τις κανονικές. Για τη 
συγκεκριμένη φόρμα είναι για 6 κεκάκια, μιας και είναι πιο μεγάλες σε          
χωρητικότητα. 
-    Αν φουσκώσουν στις φόρμες αυτές, ''φτιάξτε'' λίγο το σχήμα του κόβοντας το    
φουσκωτό μέρος ώστε να είναι ίσια η βάση. Αυτό που κόψατε ... το τρώτε!!





You Might Also Like

15 σχόλια

  1. Αααα τι όμορφα!
    Καλη σου εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φορμάκια για ατομικά κέικ.
    Χωρίς ζαχαρόπαστα φυσικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστά!! Φταίω εγώ τώρα να πάω στο ψυγείο και να φαω ότι γλυκό βρω μπροστά μου; Με παρασύρεις άσχημα!! :)
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν φταις Μαρία μου σε τίποτα ;).... όλα εγώ τα κάνω..χιχι
      Εχεις δικαιολογία ότι σε παρασύρω εγώ λοιπόν.

      Ευχαριστώ :)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα !! Μου αρέσει που είναι τριώροφα κέικ σε μινιατούρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Αρη.
      Οντως είναι πολύ όμορφα έτσι τριώροφα

      :)

      Διαγραφή
  5. Ωραιότατα τα φορμάκια Μάριον και πολύ όμορφα και ζουμερά τα κεκάκια!!! Όχι στη ζαχαρόπαστα, ναι στο σιρόπι! Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια τα τριώροφα κέικ σου τόσο λαχταριστά και λεμονάτα!!
    Απίθανες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalhmera!! τι υπεροχα κεκακια! ααπω λεμονατο κεικ αλλα αυτηη φορμα ολα τα λεφτα!! τελεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή